- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
erdoke
titán
Nem érted. A BIOS valahogy blokkolja a HDD bootszektorokat, ha SATA vinyó mellett lehúzod az IDE rendszert, vagy a SATA-ra oprendszert telepítesz. Ezután már bármit csinálhatsz, úgy marad, még ha CMOS-t resetelsz is. Azt viszont már ne kérdezd, hogy ezt milyen módon éri el, mert gőzöm sincs.
-
erdoke
titán
Lehúztam az IDE vinyót a SATA-s XP telepítéséhez, hogy két teljesen független winfosom legyen, és később a régit nyomtalanul felszámolhassam.
Telepítés után egyik XP se indult HDD-ről, csak CD-ről, bármilyen kombinációban. A BIOS elfelejtette/blokkolta a HDD-k bootszektorát, amik NEM voltak hibásak, mert a régebbi BIOS-szal rögtön ment mindkettő. -
erdoke
titán
Nos, telepítettem új XP-t a SATA-ra úgy, hogy az IDE vinyót lehúztam. Boot akkor se működik. Utána SATA letilt, IDE-s XP-t recovery console-ban fixboot+fixMBR, de semmi változás, csak CD-ről hajlandó bootszektort kölcsönözni. Állítólag a 19 utáni IC7/-G BIOS-ok problémája ez, úgyhogy mindjárt visszahúzok egy 19-est.:((
-
erdoke
titán
Igen, ezzel az a gond, hogy ennél jobban nem tudom őket elrejteni egymástól. Nincsenek benne egymás boot.ini-jében/bootszektorában, és amikor az egyik le van húzva/tiltva az alaplapról, a másik akkor se megy CD nélkül.
Esetleg ez az új telepítő CD csinálná az integrált SP1-gyel? Ugyanazt a kódot adtam meg neki, amit a ''sima'', SP1 nélküli régebbinek, dehát nem brekegett.:F
Ja, kösz a tippet és a linket.:) Mindjárt letöltöm.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Márpedig ez nagyon úgy néz ki, hogy a boot szektort a CD-ről ''kölcsönzi'', aztán (mivel nem nyomok gombot a CD-ről bootoláshoz) szépen megy tovább az aktuális HDD-ről.
HDD partíciók teljesen rendben levőknek látszanak Windows alól.
IDE vinyót nem húztam le, de nyomtam a friss XP-nek egy fixboot-ot, semmi eredmény. Mintha a lap nem tudna HDD-ről bootolni. Próbálok egy CMOS resetet. -
-
erdoke
titán
Szóval a problémám a következő (talán láma dolog, de már olyan pipa vagyok, hogy nem tudok gondolkodni:():
IDE vinyón volt eddig a rendszer egy WinXP+SP1 formájában. Nemrég került egy SATA vinyó, amit a déli hídra dugtam, és IDE4-ként konfiguráltam.
Most erre tettem fel egy másik XP-t, de úgy, hogy az IDE vinyót lehúztam, mert két külön ''C''-s winfost akartam (régivel még tesztelném az SP2 bétát, mielőtt leformáznám).
Miután felment a SATA-ra az új XP (SP1 integrálva) és a DX9, rádugtam az IDE vinyót is, a BIOS-ban pedig beállítottam a boot sorrendjét. Ezzel nem is volt gond, mindkét winfos elindul külön-külön, ha a sorrend neki kedvez. Az új XP megtalálta az IDE vinyót, arról telepítettem a VGA drivert, stb.
DE! Amikor kivettem az optikai meghajtóból a telepítőlemezt, nem indult el az új winfos (INSERT SYSTEM DISK kijelentéssel). Aztán ugyanígy a régi se! CD-vel megy továbbra is mind2, a boot.ini fájlban mindegyiknél csak egy XP van (ez volt a célom).
A konfig idevágó része:
- alaplapi IDE csatornákon IBM 180GXP master és Pioneer DVD-RW master
- ATA 133 RAID kártyán Pioneer DVD-ROM master és Seagate 80 GB master (rackben, de most kikapcsolva)
- ICH5R-en Hitachi SATA 160 GB IDE4 masterként
(IC7-G, P4 3,2C, 2*512 MB Infineon 400 szinkronban)
Miért nem tudok CD nélkül bootolni a vinyókról???
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest