- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Yaye
őstag
Értem én, csak kizárásos alapon azt próbálom kipuhatolni, hogy vajon a kirakom-beteszem-installálok-lehúzom-kiveszem-berakom-visszadugom procedúra során melyik lépés váltotta ki a blokkolást, illetve hogy a ''blokkolás'' a hdd-n vagy a biosban került rögzítésre. A ''blokkolásnak'' valahogy a hdd-n is kellett rögzülnie, különben a bios reset után (és csak egy hdd-vel) elfelejtette volna a blokkolást. Az érdekes az, hogy a régi bios első indításra magától feloldotta a vinyón talált blokkolást. Vagy nem tudom. Na de tényleg mind1. Csak érdekelt volna a teljes megoldás.
-
Yaye
őstag
Hát ez tök furcsa. És az első indításnál, mikor egyszerre két win volt a gépben, a bios megjegyezte, hogy ''ezeket nem szabad elindítanom'', és erre akkor is emlékezett, ha valamelyik vinyót lehúztad (tehát visszaállt az eredeti, egywindózos felállás), sőt, még a bios reset sem feledtette vele a korábbi két win-es állapotot? És ezt így hogy?! :F Még ha azt mondom, hogy meg is jegyezte, a bios-reset minden ilyen emléket ki kellett volna lőjön, nem? Vagy maga a bios kódja sérült le? Na ilyet sem láttam még, teljesen érthetetlen. De hát jó pap holtig tanul, és hol vagyok én még attól. Lényeg hogy megoldódott.
-
Yaye
őstag
Na akkor most a tisztánlátás kedvéért:
tehát ha a pata-t lehúzva telepítettél a sata-ra, akkor egyáltalán nem bootolt, akár visszadugtad a pata-t akár nem? Vagy csak akkor nem, ha a pata is rajta volt? Ha az utóbbi, akkor ezek szerint a bios bootoláskor megnézte mindkét hdd boot szektorát, és ha mindkettőt érvényesnek találta akkor nem használta egyiket sem? Mint ha azt írtad volna korábban, hogy hiába húzod le bármelyik hdd-t akkor sem bootol. A hibás bios miatt a telepítéskor mentek tönkre a boot szektorok? Nyilván biost még az első sata-s telepítés előtt frissítettél, gondolom? -
bulyu
csendes tag
Szia.Üdvözöllek.
Már bocsánat, hogy idepofátlankodok, de az IC7 -es nem Intel chipset -es ?
Mert én úgy emlékszem, hogy ő Intel 875P chipset-tel rendelkezik és ilyenekhez nem kell SATA vezérlő töltögetni az XP telepítésekor.
Saját tapasztalat : A lenti konfigom van és mind a két HDD re XP SP1 -et telepítettem. Nem vesznek össze, arról bootolok amelyikről akarok( BIOS-ban sorrend állítás után), semmilyen SATA vezérlőt nem kért az XP telepítő.
Első rendszer telepítése : a SATA vinyóra - PATA HDD lehúzva.
Aztán SATA vezérlő BIOS -ban letiltva majd telepítés a PATA vinyóra.
Aztán mindegyik engedélyezve és minden jó.
Lehet hogy csak szerencsém volt ?. Egy hónapja üzemelek így.
Nekem azért kellet így mert az egyik rendszeren csak a TV tunerről készítek felvételeket.
Ha segítettem örülök neki , ha nem bocsi.
Minden jót .bulyu -
intelfan
aktív tag
Tényleg ez az insert system disk gyanús nekem.
Lehet hogy jobb lenne ha először a PATA vinyóra telepítenéd fel az egyik XP-t.
Ha erre sikerült már feltenni akkor utánna húzd le a PATA vinyót és telepítsd a 2. xp-t a SATA vinyóra, majd ezt is próbáld ki külön.
Általában adnak egy SATA driverlemezt az alaplaphoz, nálad nagyon úgy tűnik mintha az xp az indító fájlokat a SATA vinyóra tette volna amit pedig nem ér el. -
Atlantis
veterán
Nálam is csinált ilyet, amikor SATA és PATA vinyót együtt használtam és mindkettőre XP-t akartam tenni. Amit utólag a SATA-ra feltettem, az szépen kinyírta a másikon lévő XP boot-szektorát. Így végül egyik sem indult el, csak ha bent volt a CD, akkor viszont választhattam, hogy melyiket akarom indítani. Nem jöttem rá, miért csinálta, arra gondoltam, hogy nem volt jól beállítva a vinyók sorrendje a telepítéskor.Nálam csak az újratelepítés segített, bár őszintén szólva nem is nagyon keresgéltem, mi a baj. Sok sikert!Újabban téged is elég sok baj ér a gépeddel kapcsolatban.
-
vfo7
senior tag
Ha CD-ről SATA-s vinyóra telepítesz, akkor külön egy flopin meg kell hogy legyen az alaplapi SATA-driver és a telepítés elején ha kéri, hogy nyomj egy F6-ot, akkor nyomd meg, miközben a floppy benne van a gépben. Akkor feltelepül a SATA-driver és a vindóz képes lesz SATA-ról bootolni. Ellenkező esetben soha nem fog menni a dolog.
A SATA-drivert telepítés előtt ki kell másolni egy floppyra, majd utána felrakni a vindózt.
Szerintem ez a bajod. -
Yaye
őstag
Ha jól sejtem, a bios-ban beállítottad hogy első boot: hdd, második boot: hdd harmadik boot: cd-rom, vagy hasonló. Ha a hdd-ken egyáltalán nem talál használható boot szektort, akkor megnézi a cd-t és arról bootol. De ekkor nem indulhatna el a hdd-n lévő oprendszer, szvsz, hanem simán lefutna a telepítő. Olyanról meg még nem hallottam, hogy talál a hdd-n egy félig használható bootszektort, ezért kölcsönkéri a sokadik boot device-ról (ez esetben a cd-ről) annak egy részét és aztán megy tovább a boot a hdd-ről. Bár ki tudja, annyi furcsa dolgot láttunk már...
Ostoba, triviális kérdés, előre is bocs: a hdd partíciók aktivitása rendben van?
Amúgy én azt tenném amit x-com is javasolt: régi vinyó lehúz, cd-ről bootreparálás. A friss installért nem kár, és legalább látod hogy ez a megoldás működik-e.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autószerelők, autószerelés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest