Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BestofJAVA

    tag

    válasz DDA40X #15391 üzenetére

    Ezek nagyon jók. Sokkal többet tudnak ágyban netezésnél :) Játékon kívül bármit. Teljes productivity, egyszerre húsz ablak sem lassul be.

    Az első mindenképp, és szerintem a második is kapja a Windows 11-et. Ez kizárólag a processzor függvénye.
    Léteznek teljesen hangtalan modellek, de processzorfüggő, hogy van-e benne ventilator. Ha ez fontos, nézz utána. Nekem fontos volt.

    A kijelző olyan szép, hogy talán ki sem küldöd majd a képet tévére. Nekem a fehér kissé túl fényes, elég lett volna matt hófehér. Félprofi képfeldolgozó is a Surface pro. A hangja is hihetetlen. Tévéhez speciális kábel kell, mini Displayport to hdmi. Kínából 3 euró volt, időbe telt.

    Az elsőnek a konfigurációja dögös, a második a Microsoft gari miatt. Lehet, hogy elég a számla, de nem tudom, mert már mindent online kell intézni. Ott látják, ki vette. Gari alatt akár szoftver hibával is kapsz ugyanannyiértegy vadiúj gépet.
    Az elsőt venném, abból kiindulva, hogy ezeknek is úgysincs semmi baja.

    A töltőt ellenőrizd le külön. Szedd szét, tedd össze minden lehetséges módon, próbáld ki hosszabbítóval, több konnektorral. Bár jók és erősek, érzékenyek, és állati drágák. Ezért nem mindegy, hogy teljesen megbízható-e.

    Ágyban netezésre inkább Android, mert jobb a touchscreen szövegbevitele. De könyvhöz már inkább Surface Pro, mert szép. Office, Webkliensek, stb mindenképp Surface pro.

    Szerintem mellettük szól a megbízhatóság, az igényesség. Ellene szól a zsanér hiánya, szerintem sok tulajdonos egyszerűen nem is tudja használni emiatt, és ezért adja el. Ezért kapható ilyen kedvező áron. Látszik rajtuk, hogy gyakorlatilag hozzá sem értek. Ezért újat venni full értelmetlen, mert, mint látjuk, féláron is kapható újszerű. De ennyiért is gondold át, nem kell-e neked zsanér és több port.

    A billentyűzetes borító jár hozzá. Ezzel együtt is tartósan és hevenyen idegesítő a zsanér hiánya. Vannak ugyan előnyei, hogy függetlenedik a billentyűzettől, de arra biztos nincs magadtól igényed, mert csak egy év használat után fejlődik ki.
    A praktikus oldala:
    - A4-es lapot imitálva, állítva (portrait módban) használom. Így nem kell magammal vinnem irattömböket, de ugyanúgy látok egy teljes lapot egyszerre, és írogatok, lapozgatok. Vízszintesbe is fordíthatom, mint egy laptop.
    - csepp billentyűzet érintős egérrel a sarokba mágnesezve. Ez tökéletes. Nekem nem vált be a képernyő billentyűzet, akkor már inkább a régi osk.exe. A pici billentyűzet Kínából 20€.
    - asztalnál mini emelő állvánnyal használom, pl mint egy állítható magasságú kottatartó (6000Ft). A Bluetooth bill az asztalon vagy az ölemben van, de a kijelzőt (az egész gépet) szemmagasságban nézem. Így semmim sem fáj, nyakam sem gémberedik, és bárhogy helyezkedhetek. A többiek laptopot használnak, melyek képernyője a billentyűzetre van tűzve, ezért lent van. Gödnyednek, láthatóan nem jó nekik.
    - tehát két Bluetooth billentyűzet használok egyszerre, egy picike a képernyő szélén, beépített egérrel, és egy rendes gépelésre, szintén beépített egérrel. Ez utóbbi igény szerint 3 méretben kapható, Kínából 10€
    - könyvolvasásra kiváló, nagyon szép. Lexikon, képes magazin álom rajta.

    Kezdettől fogva kettő védőüveggel használom. Rajta van az oldal védő matrica is, plusz könyvtok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák