Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilvásbukta
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Felraktam kíváncsiságból és így lát 2 wifit is, szóval ez már előrelépés.

Egyelőre még nem megy a net, valahol a Security résznél úszhatott el, mert nem teljesen értem, hogy kell beállítani. Itt pl még nem válaszható a WPA2, egyedül az open / none módot fogadja el, de nem csatlakozik. -
DZs
senior tag
válasz
szilvásbukta
üzenetére
A wifi kapcsolód még vak, fel kell ébreszteni, amihez telepíteni kell egy külön illesztőt.
-
quailstorm
félisten
válasz
szilvásbukta
üzenetére
Nem ajánlott, de nekem csak azzal megy rendesen egy sokkal újabb laposon másik Intel WiFi. Ötletem meg nincs.
-
szilvásbukta
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Ez csak a sima driver. Érdemes próbálkozni a proset tool-lal?
-
quailstorm
félisten
válasz
szilvásbukta
üzenetére
Driver only vagy PROset tool amivel próbálkozol? PROset kikerüli a windows wifi managementet.
-
szilvásbukta
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Bocsi, hogy ilyen sokára írok, nem volt időm foglalkozni a laptoppal.
Eszközkezelőben kérdőjeles volt, de az Aida alapján megtaláltam a pontos típust.
Az Acer oldalán lévő driver szerintem rossz, de az Intel oldalán megtaláltam a megfelelőt.
(Intel PRO 2200 BG)
Így végre bekerült eszközkezelőbe is, viszont nem lát vezeték nélküli hálózatot, pedig van a közelemben 3 wifi-s router.A gép elején van amúgy egy wifi ki/be kapcsoló gomb, de azt nyomogatva sem történik semmi.
-
-
Zsoxx
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Nem, létezik egy Windows XP USB stick edition nevű cucc, bár sohasem próbáltam működésre bírni.
Meg itt is van egy leírás, ha érdekel a téma.
http://pcworld.hu/szoftver/windows-xp-futtatasa-usb-kulcsrol-20080617-56524.html -
-
Az XP alapból nem kezeli a 2TB-nál nagyobb HDD-t, csak úgy hogy 3.fél szoftvere átkódolja az elérést.. Ha neked már megvan ez a progi a 6TB-hoz akkor ugyanazon gyártó 8TB modelljéhez is jó lesz...
De azt a 6TB HDD-t a win7-10 hogy látja (extra program nélkül) eszközkezelőben..?
-
RR-13
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Egyáltalán nem erről volt szó!
Nem pendrive, hanem külső HDD, ami 8TB.
Nem XP-t szeretnék feltenni, hanem egy UDF virtuális CD meghajtót létrehozni egy kis partíción a külső HDD-n, amire felteszem a már lementett ISO boot Unlock fájlokat, hogy majd CD meghajtóként induljon a HDD. Sajnos nem tudom, hogy kell a HDD-n VCD (virtual CD) meghajtót készíteni..
-
RR-13
őstag
Nem tudom biztosra, de a másik 6TB-os WD külső HDD-n Hibrid-UDF file rendszer van a külön virtuális CD (VCD) , onnan indul az Auto Unlocker program, és onnan tölti be az exét, így megjelenik a feloldó ablak, ahova a jelszót be lehet írni.. na most itt ezen a 8TB-os WD -n nincs ilyen egyenlőre...

"A meghajtó zárolásának feloldása a WD Security szoftver nélkül
Ha olyan jelszóval védett meghajtót csatlakoztat a számítógépre, amelyen nincs a WD Security szoftver telepítve, akkor a számítógépen használhatja a WD Drive Unlock segédprogramot a meghajtó zárolásának feloldására. A WD Drive Unlock segédprogram a virtuális CD (VCD) meghajtón található, amely a számítógép fájlkezelő alkalmazásában jelenik meg."
Na nekem ez így nem működik ezen a 8TB-os HDD-n... , mert nincs virtuális CD (VCD) meghajtója..

-
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy asztali gépnél, ha lemerült a gombelem, de csere után az xp lògònál dob egy kékhalált a rendszer, ami csökkentett mòdban sem akar indulni, akkor meglehet pròbálkozni a telepìtőnek a javìtò funkciòjával? Köszi a segìtséget.
-
RR-13
őstag
Sziasztok. Valaki tudja esetleg, hogy tudnék egy XP rendszer alatt egy külső HDD egyik partíciójára UDF Fájlrendszert létrehozni? Vagy UDF fájlrendszerré konvertálni azt a 63MB-os részt a HDD-n, ami most NTFS?
("virtuális" CD meghajtóra van szükségem a HDD-n...)
Köszönöm. -
adsl
aktív tag
Sziasztok.Pendrive-ról telepítettem már a laptopra Win7-et,8-at,10-et is minden gond nélkül.De az Xp-t nem tudom telepíteni.Ez mitől lehet?
-
quailstorm
félisten
válasz
basaharc502
üzenetére
Szerezz egy régi installert valahonnan.
(#49074) szilvásbukta: tud az szaladni ha ki van gyomlálva. Azért nem a POSReadyt mondtam mert ott Office-t nem lehet telepíteni. WiFi így passz. Eszközkezelő látja? Nem érzékelt hibát? Aida minek látja? Meg lehet revízió különbség is.
-
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Olyan segítség kellene, hogy a munkahelyi laptopomon tartanék egy prezi bemutatót, de miután letöltöttem az install fájlt, telepítés alatt egy hibaüzenetet kapok: 0x800713ec asia.
Próbáltam rákeresni a neten, hogy hogyan is kellene orvosolni de nem nagyon találtam értelmes választ...programokat írtak, amikkel helyre lehet hozni, de persze mind fizetős. Örülnék neki, ha valaki tudna segíteni hogyan oldhatnám meg a dolgot.
Mivel munkahelyi gépről van szó a rakd újra a win-t, vagy tegyél rá win 7,10-et sajnos nem játszik.
-
szilvásbukta
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
A 2003-as Office-t csak a kisebb gépigény miatt tettem fel és nem azért, mert én ezt szeretem vagy mert nem tudom, hogy elavult.

Amúgy egész gyors a rendszer, ahhoz képest, hogy milyen régi hardver van alatta.
Viszont a wifi-je nem megy a hivatalos oldalról leszedett driver-ével.
Próbáltam a legújabbal, meg régebbiekkel is, de semmi. Van rajta wifi ki-be kapcsoló gomb, de erre sem csinál semmit. A gép amúgy egy Acer TravelMate 4000-es.Néztem Bios-ban le lehet-e tiltva, de semmilyen beállítást nem találtam.
Valahogy ki tudom szűrni, hogy a wifi adapter romlott-e el vagy csak szoftveres probléma?
-
quailstorm
félisten
válasz
szilvásbukta
üzenetére
Böngészőbe script és adblokk (nem Adblock plus, nem valami ramzabáló szemét, hanem a legkisebb, uBlock vagy nemtom). SteadyState-nél az a legegyszerűbb ha elkezded használni. Egy barátságos felület group policy-hez meg restrictionhöz. Igen asztalt is tud.
Office2010 elmenne a gépen, de ha te egy vírusfészek használhatatlan régi szart akarsz, akkor egészségedre, én nem állok utadba. Nyilván nem lenne gyors, viszont kompatibilis.
SteadyState-nél lehet még durvábbat is, ami rendszerbetöltés előtt tölti be az imaget, az tényleg mindig újrahúzza a gépet.
-
szilvásbukta
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi a tippet

A kigyomláláson még dolgozom, de talán használható lesz.2003-as office-t raktam rá 2007-es támogatással, talán az még megy majd rendesen.
Ezt a SteadyState-t sose használtam még, nem ismerem - de köszi a tippet!

Ez a progi visszaállítja az ikonok elrendezését is meg minden? Vagy csak a rendszer alap beállításait? Pontosan, hogy működik? Az egyszeri felhasználó mennyit érez belőle?
Csak azért kérdezem, mert olyannak kell a gép, aki életében először ül bármilyen számítógéphez és nem szeretném őt jobban bekavarni...
Én elvagyok vírusirtó nélkül évek óta, de neki mégis csak kellene vmi. -
quailstorm
félisten
válasz
szilvásbukta
üzenetére
Józan ész, meg minimál disztró mindent tiltva amit csak lehet. Meg lehet spékelni egy steadystate-tel
Minden indításnál visszaáll alapállapotba. Ergó vírusnak kuss van.tényleg mindent gyomlálj ki az utolsó bitig, témakezelés se kell, semmi se, csak a legszükségesebbek
3 éve, hogy 256MB RAM-os gépekre (mínusz IGP!!!) kellett csinálni valamit, hogy legyen egy Word2010 meg Firefoxban megnyíljon egy angolt oktató weblap. Sikerült. Még a hang szolgáltatás is tiltva lett. Sebesség meg bőven jó volt.Esetleg felrakhatod a POSReady frissítéseket, de a józan ész többet számít.
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen antivírust érdemes használni XP-n?
Nem rég kaptam kézbe egy ismerős laptopját, nem tudom honnan ásta elő...
512 MB Ram van benne meg egy régi 1 magos, 1,6 GHz-es Intel Pentium proci.
Tudnátok olyat javasolni, ami a lehető legminimálisabb erőforrást igényli?Válaszotok előre is köszönöm!
Ha ezt a kérdést korábban már megválaszoltátok, bocsi az ismétlésért, biztos elsiklottam felette.
-
pataslogeza
aktív tag
Megvan a hiba. Szetszedtem a fedelet es kiderult hogy nincs benne kamera. Direkt kerdeztem az eladotol, mert a manualja szerint a kamera opcionalis.
-
pataslogeza
aktív tag
-
brd
nagyúr
válasz
pataslogeza
üzenetére
Ha nem ismeri fel, akkor ismeretlen HW-ként látnod kellene. Nincsen letiltva a BIOS-ban, esetleg fizikai gombbal a kamera? Az USB-kezelés jól működik (ezek a kamerák többnyire USB-re csatlakoznak belül) a gépen?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy regi laptopot (2009-es) amin gyarilag vista volt valamikor, de en most xp-t raktam ra. Minden driver es windows frissites rajta, de a webkamera megsem mukodik, meg sem jelenik az eszkozkezeloben mint ismeretlen hardver, olyan mintha nem is lenne benne, pedig ott van. Lehetseges hogy az xp nem ismeri fel? -
Badcraft
csendes tag
"Entering Setup...
Press ESC for BBS POPUP
The MCH is operating with DDR2 533/cl4 in Dual-Channel Interleaved Mode
Initializing USB Controllers ... Done.
2048MB OKAuto-Detecting Pri Master..IDE Hard Disk
Auto-Detecting Sec Master...ATAPI CDROM
Pri Master: ST9160821AS 3.ALB
Ultra DMA Mode-5, S.M.A.R.T. Capable and Status OkÉs innentől semmi. Ha nyomok egy ESC-et, akkor a "Press ESC..." kezdetű sor átalakul ezzé: "Boot selection popup menu has been selected" De semmi nem történik"
Hello! Tudom hogy ősrégi hsz, de hátha valaki belefut egy ilyenbe mint ahogyan én is!
Nos a probléma megoldása nálam az volt hogy a Pri Master HDD táp lehúz, BIOS-ba így már be lehet jutni, majd ott a Pri Master HDD beállításainál az LBA-t (némely lapoknál LGA) Disabled-re állítottam, így továbbment az adott ponton indításnál! -
barkacsolas
csendes tag
válasz
Doky586
üzenetére
Hohó.
Hirens boot cd Mini XP (WIN PE)-ben elindítottam az exe-t.
Serialt meg mindent beírtam. De miután a telepítési fájlokat átmásolta (Gyors folyamat az elején) a telepítő újraindul tehát ott tart hogy írjam be ismét a serialt és ez így loopolva folyamatosan. (Partíciók voltak készítve) -
válasz
barkacsolas
üzenetére
Ha bemásolod egy WinPE usbről a telepítőt a HDD-re, onnan talán elindítható a telepítőben levő Setup.exe...
-
-
válasz
barkacsolas
üzenetére
Pedig az én öregebb P4P800 asztali gépemen is megjelenik (F8-ra), ha restartkor már be volt dugva a pen..
-
brd
nagyúr
válasz
barkacsolas
üzenetére
A jelek alapján valószínűleg az a baj, hogy amikor a driverek betöltése után az USB-s telepítőt keresi, nem éri el, "driver hiányában". Ez azért történik, mert ha van is driver, az USB vezérlő azt nem jól kezeli, ha kap egy resetet a drivertől, amikor az elindul. Van lehetőséged optikai meghajtóról telepíteni? Ha nincs, ki tudod venni a háttértárolót a laptopból? Mert ha igen, akkor azt megteheted, hogy azt berakod másik gépbe (mindegy, milyen, csak a CPU-család egyforma legyen), IDE vezérlőre állítva (ez is fontos!) a háttértárolóvezérlőt, majd eljutsz a telepítésben addig a pontig, amikor újraindulna a telepítő, de ezt már nem hagyod neki, hanem ekkor eltávolítod a háttértárolót, visszateszed a laptopba, majd ott folytatod. Már régen telepítettem így, előfordulhat, hogy szükség lesz még itt a telepítőre, ezt úgy tudod megoldani, hogy felmásolod a telepítő tartalmát a HDD-re, és azt az útvonalat adod meg neki, amikor hiányolja a telepítőt. Egy másik megoldás, hogy másik gépben létrehozol a HDD-n egy aktív partíciót, DOS 6.22/7.0-val indíthatóvá teszed (megsys-eled), rámásolod a telepítőt, bebootolsz róla a laptopban, elindítod a smartdrv-t (ez nem feltétlen szükséges, csak nélküle baromi lassú lesz a telepítés első része), majd a telepítőt az i386 könyvtárból. Ennek annyi a hátránya, hogy bonyolultabb, ill. hogy így D: lesz az XP betűjele, viszont nem kell hozzá eltávolítani a háttértárolót a gépből (ha elfér az USB-s meghajtón a telepítő a Hiren's mellett).
-
válasz
barkacsolas
üzenetére
Azt írja a usermanualja hogy az ESC-et kell nyomni F2 helyett a boot menühöz. Bioson belül pedig állítsd vissza a HDD-t elsődlegesnek..
-
barkacsolas
csendes tag
válasz
Doky586
üzenetére
A bootsorrend olyan, hogy meg kell adni egy primaryt és egy secondaryt de nem az IDE-nél, hanem külön Storage ezközöknél.
Első a samsung szokott lenni,ugye a winchester,második a pendrive és ezt most megcseréltem. A második lett a Winchester.
Csak így lehetséges.
(Ha esetleg szükséged van,lefilmezezem azt is) -
válasz
barkacsolas
üzenetére
ha PATA-s akkor bocs..
A bootsorrend csak bioson belül választható ki? nincs még F12, F11 Esc vagy hasonló? (és belül a HDD maradna beállítva) -
válasz
barkacsolas
üzenetére
Kérte hogy add be neki F6-al a SATA drivert. Nem adtad be...
De az talán csak FDD-ről adható be, így bele kéne integrálni a telepítőbe. -
barkacsolas
csendes tag
Előre is bocsánatot kérek, ha esetlegesen rossz helyre nyitottam. Ez esetben nyugodtan áthelyezhető.
Nekem egy olyan problémám lenne, amire ámbár találtam válaszokat az interneten, nekem egyik "megoldás" sem oldotta meg a problémámat.
Ez a hiba nem más, mit az INACCASSIBLE_BOOT_DEVICE hibakódú kékhalál.Adott egy ASUS M3000N típusú notebook/laptop, amire én egy Windows XP Professionalt szeretnék telepíteni, USB kulcsról. (Más op rendszereknél még csak a telepítő se indul,egyből BCD error lesz.)
A telepítő el is indul, úgyahogy, betölti a drivereket de egyszer csak a végén ez a hibaüzenet fogad engem.A Hirens Boot CD nevű "alkalmazást" felmásoltam egy USB kulcsra, majd azt is elindítottam, az hibátlanul megy.
Lefuttattam milliónyi HDD analizert és azt véltem felfedezni, hogy mindegyik program GOOD-nak azaz jónak érzékeli a merevlemezemet, és zöld színűen jelzi ezt persze.Ezek után próbálkoztam MBR repairt futtatni, ami sikerült is de még mindig ez a hiba fogadott.
MINI XP-t futtatva (Hirens boot cd-ben található program), megnyitottam és egy Partition Wizard programmal partíciókat készítettem, tehát a gép látja a Samsung 120Gb-s Winchesteremet is. (Persze a BIOS is látja.)Hozzátenném, hogy a gép nem tartalmaz CD/DVD olvasót, mivel az meghibásodott ezért ki lett szerelve belőle.
De tényleg, én már mindent kipróbáltam, folytonosan ez a hibaüzenet fogadott. Szeretnék eme remek fórumon segítséget kérni ezügyben. Minden segítséget hatalmasan köszönök!
(Ha lehetséges, akkor ide linkelek egy Videót, amit én magam készítettem erről a problémáról a notebookomnál!)
Link: [link] -
-
Speed®
titán
válasz
quailstorm
üzenetére
G41 mellett viszont az OS megoldja a TRIMet. XP alá olyan SSD kell, ami HW GC (Garbage Collection) tud és nincs gond. Más kérdés, érdemes-e SSDt tenni olyan gépbe, ami csak XPvel köhög el.
-
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok
Egy régebbi gépemen még XP fut, és észrevettem, hogy az utóbbi hónapokban valami rendszeresen felzabálja a tárhelyet. A jelenség a következőképp zajlik:
A C:\Documents and Settings\NÉV\Local Settings\Temp\ könyvtárban megjelennek 524.288 byte méretű, .tmp kiterjesztésű fájlok. Mindnek ugyanaz, 2013.11.29 a dátuma. A fájlnév 3 vagy 4 karakterből álló hexadecimális szám (pl. FA0, 117D), egyesével növekvő értékben. Mindegyik fájl elején az alábbi karaktersorozat látható: SQLite format 3
Arra már rájöttem, hogy ezt a Firefox csinálja (rendszeresen frissített egyébként), böngészés közben. Chrome-mal nem történik ilyen. Rendszeresen kitörlöm őket, de mindig újra megjelennek.
Ismerős ez valakinek? Hogy lehet ezt megszüntetni?
-
Elamaas
tag
Win7 64 el én is próbálkoztam és tényleg kínlódás az egész. Viszont az xp-re meg már nemigen adnak ki böngészős frissítéseket, driverek se nagyon vannak újak vistán túl. Szóval ezért eröltetném a win8.1 (32)-t hátha jó lesz. Plopot még nem használtam, de első körben simán dvd-s telepítéssel próbálkozom meg. De csak hétvégén mert akkor leszek az említett konfiggal egy szobában.

Ezek után már rá se merek kérdezni az AHCI támogatásra + SSD.

-
quailstorm
félisten
Ú, ez igaz, az assemblys kódok nekem is mindenféle hülyeséget csináltak működés helyett, felhagytam vele. Láttam már csodákat azért írtam oda, de az enyém is gond nélkül listázta a pendrive-ot.
Nincs alapja a driver kontra sebesség dolognak. Hangdriver az érdekes, nekem megy a gyárival.
Szigorúan vírusirtó nélkül elmegy, Office 2016 és Chrome 2GB RAM. Lehet használni. Nyáron két hétig nem volt más gépem...XP is lassú ha naprakész, .NET4-es, és ott van a kompatibilitás, az avulás meg a vírusirtó azt is megfogja.
-
cocka
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Ha BIOS nem tud USB-bootot, akkor plop-boot.
Már hogyne tudna usb bootot, csak ha elsőre nem bootol be az USB-HDD-t meg USB-ZIP-et és társait választva, akkor a harddisk almenüben kell keresni.
Másrészt nekem ezen az alaplapon, amit fentebb írtam egyszerűen belefagy a bootba a plop. Amikor bejönne a menü vagy belefagy a fehér pontocskás animációba vagy ha továbbmegy, akkor a menüben fagy le. Egyébként meg mint említettem támogatja az usb bootot.
Windóz 7 64 bit nekem ezen a konfigon brutál lassan ment. Kb. semmi nem lett telepítve csak maga az oprendszer és tiszta kínlódás az egész.
Szal. ilyen típusú alaplapokra meg ilyen procikkal én semmiképp nem ajánlok win7 64 bitet. A win8-tól kezdve meg el se indulnak a 64 bites rendszerek.
Ezeket még arra tervezték, hogy az XP-t futtassák rendesen. Erre képes, lehet itt magyarázni, hogy milyen jól elfutkározik rajta a windóz 7 is, de egyértelműen lassabb. Az meg csak engem igazol, hogy nincs hozzá win7-es driver ergo azzal nem is számoltak, meg nem is számolhattak.
-
cocka
veterán
válasz
Elamaas
üzenetére
Hello!
Nekem ugyanez van, csak K8NS, kicsit gagyibb:
1. kettővel kevesebb sata port (szívok is emiatt rendesen)
2. Nincs PCI-Express, helyette van egy szál AGP, PCI-ból nem 3 van, hanem 5.
3. audio konnektorból csak 3.A proci nálam Athlon 64 3200+ (Venice)
3 giga ram
videokártya: nVIDIA GeForce 6200 AGP
1 terás hdd
550 wattos táp
Optiarc AD-7200A dvd író
LG BD-RE BH16NS55Felmenni felmegy rá, de hogy tökéletes nem lesz az tuti. Ezen még a windóz 10 is fut, de minek.
Meg egyébként érdemes megnézni, hogy csak XP-ig biztosítja a gyártó az alaplaphoz a drivereket. Azaz nyilván XP-től újabb oprendszer nem feltétlen fog jól futni. Magyarul lassú lesz.
-
quailstorm
félisten
válasz
Elamaas
üzenetére
Vírusirtó nélkül használok hasonlót (Athlon 64 3000+). Gondolom windows update problémát figyelmen kívül hagytátok azért teker.
Fut rajta a 32-bites 8.1 és használható (másik vinyóján pihen most). Én maradok a 7x64-nél, mert a 3000+ abból támogatja a 64-bitet és ez a gép cikk alapja lesz, egyszer. Ugyanis K8 Upgrade NF3 lapom van és kerül majd bele egy AM2-es cucc meg 4GB RAM.Nem tudtam kisakkozni hogy áll utasításkészletileg a procid, meg függ a revíziótól. Legrosszabb esetben kukázol egy Athlon 64-et és kész.
Pendrive-ról Windows7 már korábbi gépen is ment. Ha BIOS nem tud USB-bootot, akkor plop-boot. Athlon XP-re úgy raktam 7-et. Mondjuk annál DVD-hez is kell a plop a szektorméret miatt.
-
Elamaas
tag
Sziasztok!
Van egy régi konfig amit netre, szövegszerkesztésre, filmnézésre, retro játékok futtatására használnának:
-Gigabyte K8NE lapka
-amd Sempron 3100+ proci
-2,5 GB DDR1 ram
-Gigabyte HD 3870 DDR3 512Mb 256bit VGA
-80 GB HDD
-450W táp
-LG DVD író/olvasóA kérdéseim:
-Felmenne-e rá a Win 8.1, ha igen jól futna-e?
-Ha nem akkor mit preferáltok helyette? (Win7 nem jött be mert pörgeti a cpu-t)
-XP-t érdemes lenne visszatenni ? Ha XP akkor milyen antivirus progit ajánlotok ami nem eszi meg az erőforrásokat mint pl avast, avira és társai
-pendriveról op rendszer telepítés támogatott?Bocs ha nem jó topikba írok.

-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Munkahelyen volt egy kis variálás. Új wifi router lett. Azóta nem megy a net az asus z5 netbokon. Xp van rajta. Kapcsolódik a hálózathoz de oldalakt nem hoz be. Mi lehet a gond? Játszottam már az pi címekkel az nem segített.
-
Win-T
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az újonnan telepített XP-ket már nem is lehet aktiválni?
Hozzám került egy jó régi P4-es gép, amin újra kellett telepíteni az XP-t. Fel is ment minden rendben, de mikor aktiválni akarom neten keresztül egyre azt írja, hogy nem tud kapcsolatot létesíteni a szerverrel, próbáljam később. Három napon próbálkoztam, de semmi. A net pedig működik rajta minden probléma nélkül, a windows meg hivatalos, ott a matrica a gép hátsóján kóddal, mindennel, szóval nem értem mi lehet a baj.Ennyire nem támogatja már az MS, hogy aktiválni sem lehet?
-
A214
aktív tag
Köszi, úgy van ahogy írtad.
Egy kis segítség most jól jönne.
Tehát
1 Xp telepítettem alap sp2 cd- ről.
2 Utána upgrade sp3 pendreivról.
3 Eset telepítés után szépen jönnek le a frissítések, fel is települnek.
4 Office 2007 telepítés.A probléma Office csomag telepítése után jelentkezik. Word első indítása után rákérdez ,hogy frissíteni akarom-e,bejelölőm ok. Indítom az updatet nagyon nehezen de megtalálja az Office frissítéseket, majd feltelepülnek.
Aztán jön a fekete leves. Proci állandóan 50%-on, updaten belül rányomok a gyors frissítés keresésre de nem talál semmit csak keres. Vártam türelmesen ,de csak keresés, keresés van.
Szóval ezért kényszerültem rá eltávolítani az update alkalmazáson belül az Office támogatáshoz szükséges szoftvert. Ahogy írtam ez meg is oldotta a problémát, de így nem elérhetőek az Office frissítések.
Na most próbáltam újratelepíteni de változatlan.Tud valaki erre megoldást?
Vagy idővel saját maga megoldja de addig folyamatosan terheli a procit, így meg eléggé korlátozza a gépet.
-
A214
aktív tag
Sziasztok!
Eltávolításra került a Microsoft update hangsúlyozom nem a Windows update! .(procit pörgette 50%-on)
Ezzel meg is szűnt ez a probléma.
így:
1Keresse fel a Microsoft Update webhelyet.2Kattintson a Beállítások módosítása hivatkozásra.
3A Microsoft Update szoftver használatának beszüntetése csoportban jelölje be A Microsoft Update szoftver letiltása, hogy csak a Windows Update szolgáltatást használhassam jelölőnégyzetet.
4Kattintson A változtatások alkalmazása most, majd az Igen gombra.
A kérdésem ,miképpen lehet visszacsinálni ?
-
A214
aktív tag
Tudom megszűnt a támogatása ,de az eddigi frissítések még beszerezhetőek az updaten keresztül?
-
A214
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
köszi.
Majd megpróbálom.
Amúgy itt [link] néztem.
Alternative procedure for systems running Windows XP -
quailstorm
félisten
-
A214
aktív tag
Simens Amilo Pro v3505 re xp telepittek de csak IDE módba engedi.
Telepítés után ha felteszem a sata ahci drivert utána visszaállíthatom a biosban AHCI-ra?
A driver a support oldalon megtaláltam.
http://support.ts.fujitsu.com/IndexDownload.asp?lng=HU -
-
Mexildos
aktív tag
lehet, sőt 2 gb-osról is, de mint az előző felhasználó is írta vagy működik vagy nem. Nekem csak CD-ről jött össze pedig nem egy mai alaplappal próbálkoztam. Akkoriban még az XP simán támogatott volt. Bár lehet pont épp a mai alaplapokkal fog működni. Hiába egyelőre a CD olvasó emiatt nem lecserélhető.
-
adsl
aktív tag
8GB pendriveról lehet telepíteni xp-t?
-
Mexildos
aktív tag
válasz
akaido
üzenetére
Egy sima első generációs I7-es alaplap (1366 foglalat). Asus alaplap. Sajnos fejből nem tudom a típust most. De a rendszerkövetelmény biztosan megfelelő

Számomra felfoghatatlan, hogy pendrive-ról nem tudtam feltenni az XP-t. CD-ről viszont gond nélkül települt. Ezt nem értem mi okozza. -
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagy bajom van. Nem tudom feltenni a Windows XP-et mert nem találja az EULA-t és F3-ra kilép.
Amit találtam az ügyben eddig:
- IDE-re tettem kompatibilitás módban (asus) az alaplapot. Nem ment, ahci-ben sem.
- A pendrive-ot nem lehet megformázni rufus-ban fat32-re csak NTFS-ben íródik ki.Mi lehet a gond. Kérlek segítsetek nekem.
A hibaüzenet ez:
"a telepítő nem találta a végfelhasználói lincencszerződést"
Nagyon köszönöm a segítséget.
-
zetecR
addikt

-
zetecR
addikt
Sziasztok,
mi a legelegánsabb módja egy alkalmazás XP-vel történő együttes indításának?
Tehát egyfajta autoexec.bat-ot szeretnék. -
adsl
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
CPU típusa Mobile Intel Celeron 540, 1866 MHz (14 x 133) Remélem jót néztem.
-
VIPowER
őstag
Én XP-t használok "újra", már 3 éve. SSD-ről fut a kezdetek óta, és gyors mint a villám. Eddig még vírusom nem volt, persze lehet én vagyok túl jófiú (nem igaz). Tudom, nincs TRIM így, de az SSD még nem panaszkodott, a HDS szerint köszöni nagyon jól van, de ha nem, az sem érdekel, csak egy darab vasdarab ami cserélhető.
Persze én is inkább Win7-et javaslok Neked, hisz valakinek haladnia is kell az OPrendszerek terén.
-
quailstorm
félisten
Már megkaptad a választ. Ilyesmi cuccal van kinn USA-ban szomszédasszony. Csak az GMAx3100-as és 2GB RAM. Skypeolni meg unokát mutogatni elmegy. Ha nekem kéne használni, még én is kibírnám, csak a HDD borzalmas.
Ez messze van attól, hogy XP szóbakerüljön.Milyen processzor van a tiedben?
-
adsl
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Akkor mit ajánlanál?Asus X51 RL a laptop.1GB ram.Jelenleg Win 7 van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem pendrive, hanem külső HDD, ami 8TB.