- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia,
Ahhoz az alaplaphoz még az AHCI driver is kell, vagy IDE- re kapcsolsz a BIOSban, de akkor meg a SATA SSD nem lesz kihasználva rendesen.
Ha USB- vel csatolod az optikát, nem lesz jó.
Ha SATA kábellel a lapra, esetleg. De gyári XP esetén, papírforma szerint az is összeomlik, megfelelő SATA driver nélkül. Ha van IDE csati, IDE optikáról nagyobb az esély, de az IDE csatoló a lapon, szintén túl modern lehet a gyári XP- nek.
Az említett konfigra csak akkor lesz sikeres, ha a modern driverek a telepítőben vannak.
XP- hez engedélyezhetsz 2 magot legalább, úgy gyorsabb(HT nélkül, 2C/2T). -
válasz
DarthSun
üzenetére
Szia,
LGA1155 alaplapról van szó és 3. gen Intel proci menne bele. 4 szál, de abból az UEFI-ben letiltok 3-at, mert az XP-nek 1 is elég. 2x2 GB DDR3 RAM és egy GTX 750 Ti videókártya. Ezzel szerintem ki is maxolom a Windows XP erát játékok terén. Háttértárnak természetesen egy 2,5" SSD.
Optikai meghajtó már nem fér bele a házba, de ha az USB nem megoldható, akkor a telepítés erejére csak úgy natúran odarakom a ház mellé az asztalra... annyit kibír.
-
Gyári XP- t nem használok. Asszem nem fog felmenni semmilyen USB médiáról. Telepítés közben elindul az XP saját USB drivere, ami régi, és eldobja a telepítő eszközt. Az is kérdés mikori a cél alaplap.
Esetleg akkor lehet sikeres, ha pld nLite- al beleintegrálsz valami modernebb USB drivert. -
-
Sziasztok,
Van-e valamilyen "egészséges" módszer, amivel pendrájvon keresztül telepíteni tudnék egy Windows XP SP3 rendszert? ISO-m van. Láttam a neten több programot is, de nem tudom, hogy ezek mennyire biztonságosak... Nyilván online nem lesz a gép, amire XP-t telepítek, de akkor is valami szélesebb körben ismert és bevált programot szeretnék használni, ami mentes lehet mindenféle kártevőtől.
Az Integral meg az ilyen herélt dolgok nem érdekelnek, szigorúan gyári XP-t akarnék telepíteni, csak a célgépben nincs DVD lejátszó, ez az egy probléma van vele. -
Ezt most találtam, tök jól néz ki!
-
zolnagy
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi szépen a segítséget. Igen, a most létrhozott Freedom is így járt, csak kicsiot tovább tartott, amíg betöltött mindent, aztán itt is kékhalál. Köszi a feltöltött beforhatott SAta vezérlős isot. Holnap megpróbálom, de ma már nincs hozzá erőm, meg holnao fel is kell kelni időben. De így már sztem előbb utóbb menni fog. Legalábbis van remény

Köszi és Fire/SOUL/CD-nek is a programért. -
Pld egy Integral XP RyZenen, amolyan alapon és retró teszttel, 8C16T- vel.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Nincs beforgatva a telepítőbe a SATA AHCI driver. Amiatt kékhalál, ez természetes. Az alap Integralban sincs benne minden modern driver, azért van mellékelve a szuper szerkesztő, hogy beforgassuk, ami kell. Extra kompatibilis a létrehozott ISO, mivel a régi nLite- al is tovább lehet szerkeszteni. A szerző Ramsey mester hihetetlen profi programozó, és mint ilyen már ritka, mármint aki nem vírusos támadásra fordítja a tudását, hanem a közjó érdekére.
Van Integral ISO felhőmben modern gépre, abba a SATA AHCI beforgatva, az M2 NVMe SSD még nem, akkor még nem volt. De anélkül is felmegy modern gépre, és az M2 utólag is telepíthető.
[link] -
zolnagy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos nálam továbbra sincs siker.
Amit tettem: WinSetupFromUSB-vel most ki tudtam írni rendesen a DarthSun által linkelt IntegralXP-t. Nem tudom a Freedom kiírásánál miért csinálta azt a tizedéig kész 50MB-os pendrive-t, de mindegy is. Kész a telepítő pen.
Bootolni viszont uefin nem tudom, ezért engedélyeztem a Legacy-t. Arról megy.
Elindul a telepítő, majd a végén kékhalál. Többször próbáltam, mindig. De úgy, hogy a CtrAltDel sem segít, csak a bekapcsoló hosszan nyomása.
Már bőven nem ér nekem annyit, amennyire kellett volna nekem ez az XP, mert a VCDS program megy win11 alól is, csak csökkentett módban kell indítani a gépet és mindig visszamásolni azt az exet, amit a Defender kiszed. Ez még mindig kevesebb szenvedés, mint ez most az XP-vel. De ugye a kíváncsiság, hogy miért nem megy. Az hajt
Belinkelem ide a képeket, hátha láttok valamit:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szóval zolnagy topiktársnál van valami rezgés az erőben...
Igen, valszeg, amit online nem látunk hirtelen, az blokkolhatja az egészet.Clusterméret sem feltétlen húzza le. Win64 alatt sima image létrehozása USB to IMG toollal. Majd a Hirens DVD bootszektor lelopása, és GRUB betöltőbe illesztése. Win11 alatt a kapott boot sector mentése + az adatpartíciók mentése. Utána DOS format a hirens kiterjesztettel, majd vissza 11 alá, és a boot+2partíció beillesztése. Érdekes a végeredmény, egy kenyérpirítóról is bootol, clustermérettől függetlenül.
Valamint a tartalom : modern DOS, mely RyZenen is jól fut hanggal, belőhető sebességgel, meg még ezer extra.
FTP- re töltöm majd az ISO- t, ha valakit érdekel jelezze. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Úgy értettem, hogy Windows-l nem fogsz FAT32-re formázni egy 32GB-nál nagyobb kapacitású eszközt, mert fix 4K Cluster mérettel operál.
Természetesen particionáló progikkal (meg egyéb "trükkökkel/mókolással") megoldható, itt 64K-t használtam.
UI: A WinSetupFromUSB-vel most hoztam létre az XP telepítőt egy külső NVME házban csücsülő WD 530 NVME SSD-re és az adatlapomon lévő konfigon simán boot-l és indul az XP telepítő. Szóval zolnagy topiktársnál van valami rezgés az erőben...
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Külső SSD- n van a madness DOS régóta nálam, 8+90GB FAT32 partíció, megy bootolhatóan DOS alatt, mennie is kell. 128GB- ig alapból ok, majd ráhúzva a Loew drivert 32768TB a formázható FAT32- re is - ezt még senki nem tudta kipróbálni, nem is értem miért. Csak 4TB- os SSD- vel teszteltem - rendben.
-
zolnagy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy partíció van rajta, nem az votl a baj. 32 GB és ntfs-re formáztam (de itt ugye még a Fat32 is elment volna). Nem udo, mi volt, de egyenlőre hagyom. Próbálkozom a régi rufussal és az isokkal.
Ha nem sikerül, visszatérek A Winsetupformusb-hez. Pedig mindent úgy csináltam, ahogy csatoltad/írtad.
Na mindegy is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Most már van mit próbálgatnom.
Próbálkozom, aztán megírom, mi hozta meg az eredményt. -
válasz
zolnagy
üzenetére
Lehet, hogy az adott pendrive-t már más célra is használtad, egyéb szoftverekkel pl. rufus-l/ventoy-l stb is hoztál létre telepítőt. Ilyen esetben több partíció is lehet azon a pendrive-on.
Le kell törölni az összes partíciót a pendrive-ról, majd 1 darabot létrehozni.
Ha a pendrive kapacitása 32GB-nál nagyobb, akkor mindenképp NTFS-re kell majd formázni, FAT32-re nem lehet.
Ha FAT32-re szeretnéd mégis, akkor viszont amikor particionálod a pendrive-t (ami 32GB-nál nagyobb), akkor is 1 darab, de max. 30GB-s partíciót hozz létre (fennmaradó területtel nem kell csinálni semmit, hagyd "üresen" (unallocated)), akkor lehet FAT32... -
zolnagy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Így csináltam, de az 50 MB-os pendrive lett a vége. Ami meg végre indul, de bootlopol (nyilván, mert hiányozhat egy csomó minden.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Csak simán csatold fel az ISO-t, az kap egy betűjelet és majd azt kell betallóznod.
A progi majd tájékoztat arról, hogy ha FAT32-re formázod, akkor lassabb lesz a fájl másolás (XP telepítésekor) ezért célszerű NTFS-re formázni. Persze ha valamilyen okból nem tudnál az adott masinál NTFS-re formázott pen-ről boot-olni, akkor FAT32-re formáztasd.
-
válasz
zolnagy
üzenetére
Lehet nem jól követtem, de modernebb gépre az Integral XP a megoldás. A csomagszerkesztő is ott van, egyszerűen használható, a legmodernebb cuccok is már integrálva vannak, pld M2 NVMe SSD.
Ha nem menne, a felhőmben fent van a modernre szerkesztett ISO is. -
zolnagy
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Letöltöttem, de ennek nem jó az iso. Hogyan kéne csinálnom? Bontsam ki az iso tartalmát valahova? Virtualizációt sosem használtam, de nem is biztos, hogy jó lenne egy VCDS eszközhöz, nem tudom.
Hát most kibontottam az isot, így elindult, de csinált egy 50 MB-os telepítő pendrive-t. Ez nem tűnik teljesnek. Túl gyorsan meg is volt vele. -
zolnagy
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi! Megpróbálom.
@DarthSun, köszi neked is. Nekem is segítség lehet, amit feltettél.
Ha nem jön össze a Winsetup progival, akkor leszedem a tiedet. -
quailstorm
félisten
válasz
zolnagy
üzenetére
Én a WinSetupFromUSB-t szoktam használni XP telepítő készítésére. Viszont ennyire új gépre én sose raktam, nem is szeretnék. Virtualizáció és USB eszköz átadása nem jó?
-
Gyári lemezről nemtudom. Ki kéne próbálni. Gyárit nem használok.
3 moddolt ISO kép van. A kettő Blade az SP2, a FreeDom pedig SP3.
Ezek fent voltak felhőben, most mellépakoltam a régi Rufust is - [link]
Bármelyik ISO- t felírva penre, lefut a telepítő, ha tud az adott gép USB- ről bootolni. -
Régi Rufus- al kell felírni a FreeDom ISO- t. Más bootsector, és a megfelelő USB driverek integrálva, telepítés közben sem dobja el a médiát.
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Van egy VCDS kábelem szoftverrel, amit ideális lenne egy internet csatlakozás nélküli régi gépre feltenni. Mivel nincs használható régi gépem, így a jelenlegi HP Elitebook 835 G5 laptopomat használnám erre a célra, amin jelenleg Win 11 fut.
Nos az elképzelésem, hogy valahogy telepítek egy XP-t egy pendrive-ra (vagy van egy régi 320 GB-os USB HDD-m is) és erről bootolok be, ha VCDS-t használok.
Lehet ez eleve lehetetlen
de a gondom, hogy már ez elején elakadok. Nem tudok bootolható XP pendrivet készíteni. Innen letöltöttem az xp.isot: [link]
Rufussal létrehoztam a bootolható pendrivet, de sajnos nem akar róla elindulni a telepítő. Próbáltam 3 pendrive-al is, az összes USB portból próbáltam bootolni, de egyikből sem sikerült.
Kölcsönbe van nálam egy 10+ éves HP laptop, annál sem indul a pendrive.
Mivel kéne létrehoznom az XP telepítőt? Eddig a rufus mindenre jó volt.
Aztán mehetünk tovább, ha a másik része nem jó (pendrive-ra telepíteni), de az eleje sem jön össze, amit nem értek, miért. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
Armagedown
üzenetére
-
Armagedown
őstag
14. generációs Intelen is fut az XP:
Windows XP Meets Modern Hardware: i5-14600KF + DDR5 Z790 Motherboard. NVMe, USB 3.x? No problem! -
válasz
Armagedown
üzenetére
Ezt tudtam eddig is, köszi, azért írtam, hogy majd Linux alatt trimmelem manuálisan.
-
Armagedown
őstag
A Windows XP nem tudja a TRIMet, de ezzel a programmal ezt meg lehet csinálni manuálisan.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm, igazad van. Egyedül talán a technikai oldala érdekelt volna, bár tényleg felesleges. Néha valszeg azért manuálisan trimmelni fogom Linux alatt, az nem árthat neki.
-
Sziasztok,
Jelenleg SSD-n futtatok Windows XP-t egy LGA775 gépen, csak retró játékok futnak rajta. Kérdésem: a lapozófájlt át tudom-e rakni egy HDD-re? Ha igen, akkor hogyan?
Kevés írás van az SSD-n és a partíciója igazítva (align) lett neki, szóval mondjuk úgy normálisan beállítottam. Ha azt mondjátok felesleges vele foglalkozni, akkor elengedem. Próbáltam kikapcsolni a lapozófájlt, de úgy tűnik mégis írja.
8 giga DDR3 ram van a gépben. -
Doky586
félisten
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Emiatt írtam feltételes módba, mert a cél alaplapot nem ismerjük egyelőre. Modern lapon már nincs IDE mód, tehát nem fogja tudni átállítani a BIOSban.
DriverInjection frappáns, ha mindenképpen egy régebben telepítettet kell átvinni modern gépre. Ilyen szituban még nem voltam, újabb gépre eleve olyat installálok, melyben benne van az AHCI driver.
Illetve kivétel is akad, most pld új install S775- re, mert SP2 kell rá, itt persze IDE módban a telepítés, mely jó is lett, majd AHCI driver próba jön éppen, hogy az SP2 alatt is működik-e, ezt csak SP3- al próbáltam eddig.Kifelejtettem : régi-új alaplap váltáskor az APM is be tud keverni, ha fejlett APM nélkül lett telepítve, akkor az újabb APM setekkel nem fog indulni.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
Elsőnek szerintem célszerűbb, ha IDE emulation módban van a SATA és úgy bootolja be a gépet. (mivel van fizikai IDE a gépében ezért elég biztos, hogy lesz IDE emulation mód is)
IDE AHCI váltást én anno kézzel csináltam WinPE USB-ről, felcsatolva a telepített rendszer registryjét és átírva a dolgokat: [link]
Viszont ez nagyon körülményes.
Van egy DriverInjection GUI, szintén WinPE kell neki, de automatizálja a registrys mókázást.
Képek itt, legörgetve. -
IDE-->SATA váltásnál figyelni kell arra is hogy valszeg az IDE meghajtón levő rendszer nem tartalmazza a SATA AHCI drivert. Középretró gép esetén be lehet állítani a BIOSban hogy a SATA AHCIben vagy IDEben fusson. IDE beállítással nagyobb az esély hogy indul. Vagy az eredeti IDE lemezre fel kell tenni a SATA AHCI drivert, még a klónozás előtt.
Tehát milyen korú a cél alaplap ? Régi esetén nem játszik ez, de pld középretró S775 esetén már billenthető az IDE-SATA beállítás, egy újabb RyZenben meg már csak AHCI van, tehát ott eleve bent kell lennie az XP- ben a moddolt AHCI drivernek. -
Békebeli, régi XP-s alaplapoknál be kell állítani a boot sorrendet, mert nem automatikus a dolog, mint manapság, azaz ha az eredeti meghajtót (amiről klónoztál) lecsatlakoztattad, akkor be kell menni a BIOS-ba és a cél meghajtót (amire klónoztál) a boot sorrend elejére kell tenni. Ezt mindenképp próbáld ki.
-
Doner
aktív tag
-
Doner
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Boot disk failure vagy valami ilyesmit írt.
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Windows xp klónozással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Élő rendszert akarok klónozni Macrium Reflect-el de az istenért sem bootol utána.
A klónozás szépen lefut hibamentesen. majd kikapcsolom a gépet és a forrás meghajtót leválasztom. De az új meghajtóról már nem bootol. Vagy hibát ír vagy dmi pool data-nál megáll és nem mozdul. Mit rontok el? -
No itt vagyok, csak csavarogni vótam'
XP- hez elég a 2 mag simán, bár késői game estén már tapasztaltam, hogy 8 magos esetén is használ több magot, pld SSamHD(2009), de ugye akkor már betört a Win7 is.
Ha Win98 is kell, a GTX 750 Ti nem lesz jó, nincs driver hozzá, az utolsó az NV7900xxx, moddolt driverrel. Úgy ok hogy a 750- es mellé bepakolsz egy 7900- at(akkor kettő PCIe x16 slot kell, ill olyan alaplap, amin van kettő). De ilyen PCIe gépre a Win98, csak akkor ha tök nyugodt típus vagy, megsúgom, nem fog felmenni, de a sok kékhalál és szabálytalan művelet eredményében tudok segíteni, itt, nem privátban, had lássa a jónép, mi a joker folyamat.
E8400 kiváló választás lesz !
Optika : ha lehet még kapni, akkor IDE DVDRW legyen, régebbi natív könyv színű bootoknak gondja lehet a SATA verzióval, meg lehet oldani, de az is egy külön agymenés.
XP esetén meg nyugiban próbáld ki a stock MS verziókat ha bitangul türelmes vagy, itt is megsúgom hogy brutál katyvasz lesz a végeredmény, az összes vég-és cégfelhasználós frissítés után is kellemes csontrafagyások, vagy jobb esetben csak kontrollált kékhalál+újraindulás. Ha mégsem bírnál vele a Blade és FreeDom verziók a felhőmben, tudom linkelni. Meg egyáltalán segíteni, ha elakadnál bárhol, hosszú évek óta tanulmányozom ezt a középretró szintet - mint fentebb is írtam S775/E8400(E8500- am van, de csak frekiben tér el)- hoz az említett telepítők a legjobbak. Meg még X58 esetén is(S1366), S2011v3- tól pedig az Integral.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Van egy ilyen sanda elképzelésem, hogy összerakok minden, játék szempontjából izgalmasabb Windowshoz egy-egy csúcs gépet. K. sok pénzemet megenné, abban biztos vagyok, egyelőre a Windows XP, a Windows 98 és a Windows 95 is tervben van. Még talán a 95-öt kihagyom az AT szabvány miatt, mert ahhoz nem értek, de az ATX gépeket össze tudom rakni.
Szóval most erre akarnám ellőni a pénzt, azért kérdezősködök, hogy hány mag legyen? Ha a 32 bitesnek elég a 2 mag, akkor úgy lesz, ahogy Quailstorm írta, keresek egy E8400-at, az elég tűrhető áron van Aprón is. Aztán még kellene majd egy gépház, alaplap, ramok, egy GTX 750 Ti, egy táp, optikai meghajtó,ventilátorok, ventivezérlő, procihűtő... konkrétan egy full gép.
-
2 magos magas órajel true szerintem is, XP korabelinek nem fontos több. De megy a 8C/16T is.
herélt Integral garázswindowsok : pedig azokkal lehet gondmentesen nyomulni, itt pld egy Blade SP2 2 magos, jól tuningolható procin :
Nem heréltek, hanem profin kiterjesztettek.
Ez pedig a FreeDom SP3 ugyanezen konfigon :

Az Integral inkább erősebb 2014 vagy utáni gépekhez.
Teljes korrekt installhoz a stock MS nem alkalmas, szinte lehetetlen bállítgatni használhatóra. -
válasz
quailstorm
üzenetére
32 magot??? Már csak azért kérdem, mert külföldi fórumokról az rémlik, hogy egy kétmagos, de magas órajelű procit ajánlanak játékokhoz.
-
riki
senior tag
Szia.
A Clamavot felejts el. Linuxon is gyenge. Winen meg a futottak még kategória. Ha tényleg xp-n,erős védelmet akarsz,akkor Comodo 8.X tűzfal / a hips kivételével minden aktív, mert a Sec hipsével nem jó barátok /+ 360 Totál Sec [link] ez az Integrálból 22! elemet fog kiemelni és még 3 foltot fog hozzárakni ha kéred. Megfelelően erős router mögül ,azért a hírkeresőt meg lehet nézni az integrál által felrakott Firefox alapú Mypal böngészővel amit kiegészithetsz reklámblokkolóval,+ Totál Sec böngésző védelmével. [link] -
Sziasztok,
Az original Windows XP 32 bit hány processzormagot tud maximum kihasználni? Milyet érdemes keresni egy veretős XP confighoz? Gondolkozom rajta, hogy játszani össze kellene raknom egy ilyet, de igazából még sok bennem a kérdőjel.
Szerk.: bocsánat, Service Pack 3-ra gondoltam, az már nem az original. -
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi az infókat!
ClamAV margójára: végigfuttattam több olyan mappán, ami érdekes lehet Linuxon kártevők szempontjából -> home, etc, usr, tmp, var. Egy rakat false positive lett, a LibreOffice makróira bejelzett... ez kb. 100+ db fájl.Szóval ez a kereső sem 100%-ban használható... de persze a semmitől azért sokkal jobb.
-
quailstorm
félisten
SSE2 (tehát S478-as) gép a követelmény. Ha annál régebbire kell, akkor a Patch Integratorral ki kell szedni az SSE2-t megkövetelő frissítéseket.
Igen, nőtt a gépigény, de P4 bőven elég neki.Amit a ClamAV talált, azok nem a lemezképben vannak, csak a patch integratorban, aminek pont az a dolga, hogy szétszedi, átalakítja az ISO-t, majd kiköpi újra.
Pl. nemrég nekem ki kellett szednem az alap integrált driverpakkot, mert a VXL Itona nem szerette a VIA storage drivert. (abban a gépben nem arra, hanem egy ASMedia vezérlőre van kötve a SATA, a VIA storaget ha bekapcsolod akkor meghülyül) -
Nemtom, nem teszteltem régebbi gépen, csak modernebb gépekre pakoltam fel, Haswell Xeon a legrégebbi.
Milyen gépre teszed?, ha S775 vagy korábbi, akkor arra a FreeDom való, az Integral- t már újabb vasakra hegyezték ki.
Tippre nem sokat nőhetett a gépigénye, lehet hogy éppen még gyorsult is, a fejlettebb megoldások miatt.False Positive - igen, mert a kiindulási oprendszerhez nem passzol a kód, ez olyan mint amikor a Win11 azt mondja egy retró programra, hogy nem kívánatos, veszélyeztetheti a rendszer integritását : nem vírus, csak kiutálja.
-
Az Integralnak nőtt-e a gépigénye a gyárihoz képest? Ha jól látom ez is 32 bites és biztonsági foltokat és szélesebb körű driveres támogatást kapott egyebek mellett.
Szerk.: közben lehúztam az ISO-kat és lefuttattam rajtuk Linux alatt a ClamAV-ot. Két érdekes dolgot talált.

A ClamAV szerint a PUA fájlok
Potentially Unwanted Applications
minősítést kapnak. Erre sokan azt mondják, hogy False Positive, azonban a fene se tudja... -
válasz
quailstorm
üzenetére
++1, ill sok

Főleg modern gépen a partícionálóig sem jut el az MS ISO, kékhalál, ha eljut, akkor meg kiírja hogy nincs vinyó a gépben.
Annó régi gépen az SP1 pld telepítés után csontra fagyott. Az első a Blade SP2 volt amit használni tudtam, a sima MS verziók retró gépre is használhatatlanok.
A Vista/Win7 és későbbiek már rendesen működnek az MS telepítővel. -
quailstorm
félisten
A kényelem nagy úr. Azért az, hogy pendriveról tetszőleges AHCI vezérlőre egy 2019-es szintű XP-t .NET Framework 4.0-val feltegyél mindenféle mókolás, kínlódás és update-re várakozás nélkül, elképesztő előny időben.
Amúgy ez esetben a gyári XP lemezkép nem tud adni semmit. Régi, teli biztonsági réssel, nehézkesen telepíthető. Nehezen frissíthető.
-
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Erről az Integral Editionról még nem hallottam, de utána nézek kíváncsiságból.
-
quailstorm
félisten
Azért egy Integral Edition router mögött magától nem lesz vírusos. Én múlt héten neteztem vele, Softpedia, kereső, Discord (Supermiummal). Még nem sírt senki a LAN-on hogy bekapott volna bármit.
Integral Editionre egy securitys YouTuber is rátolt egy sebezhetőség scannert. Kifejezetten jó eredményt kapott. Nincsenek jelen azok a sebezhetőségek, amire csettintéses exploitok vannak. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Én már semmilyen szín alatt nem mennék fel netre XP-vel. Szép volt, jó volt, elmúlt, az élet megy tovább. Megmaradt retrózáshoz, korabeli szoftverek futtatásához. Még az iparban is használják sok helyen, DE offline, nem pedig online, érthető okokból. Kismillió sebezhetősége ismert és tizenéve nem kap biztonsági frissítést.
Egyszerűen el kell engedni.
-
válasz
ekkold
üzenetére
Nincsmit, az Integral XP telepítése modern vasra picit könnyebb, mint pld a Win98SE ugyanarra a gépre, de nem egyszerű...ha elakadnál jelezz, ezeket a madness telepítéseket évek óta nyomozom/gyakorlom, ebben szakbarbár vagyok. Mindenhez nem érthet 1 ember, de avval szoktam flexelni, hogy ezen a vonalon én vagyok a legjobb
...lásd pld hogy P4/V2SLI- ben(bár ez még realretró, de fine seteket igényel) lazán vettem át a világcsúcsot. -
válasz
ekkold
üzenetére
Amit pruzsi linkelt, az a mai aktuális. A mellékelt kész ISO tartalmát leírja a programozó, de általában nem a legmodernebb gépekre van kihegyezve. Bár lehet hogy az utolsó más mint a 22- es, én akkor töltöttem le, próbáltam, szerkesztettem sajátot, majd telepítettem.
Ebben a hsz- ban van történeti nyomozás, 22- ben mentett saját szerkesztett ISO, amit Zenre, Haswell Xeonra sikerrel telepítettem. Néhány driver kellhet még géptől függően az Integral telepítés végén is, a nagy SDI driverpakk linkje is benne van, jó nagy, de automata menüvel, kiírja a hiányzó drivereket, startra telepíti.
-
válasz
pruzsi
üzenetére
Automata telepítő. Csak az elején, mikor eljut a partícionálásig, akkor kell ott lenni, ha kiválasztottad a céldrivet/partíciót, utána automatikus. Gigantikus drivercsomagokat bont ki, majd telepít, utána a desktopon mindent beállít(várj amíg dolgozik), a végén kulcsrakész, minden általánosan használt programot felpakol, csak a kifejezetten felhasználó-specifikusakkal kell kiegészítened.
Az ISOt kiírhatod DVD- re és penre is, P5K lapon, pendriveről is települ, arról gyorsabb is. -
pruzsi
őstag
XP Sp3 megjelent itthon önálló lemezként?, sp2 van nekem eredetiben.
Amennyiben nem akar a netre mászni az ember elég egy sima sp3 vagy érdemes a Integral Edition-t felrakni?
-
quailstorm
félisten
válasz
pruzsi
üzenetére
Igen, én is arra gondoltam. Az egy szervertelenített Server 2003 x64 amit átkereszteltek XP-re. Nézd meg a telepített frissítések KB számait, mind Server 2003-as kód lesz.
Amikor megjelent a 64-bitesre keresztelt XP, akkor még nem volt annyira drasztikus a különbség szoftvertámogatásban. Driveresben akkor is az volt már. Viszont mivel az XP-t túlhordták, a 64-bites "XP"-t meg alig használta valaki, így idővel nagyon szétvált, hogy mi megy az egyikkel és mi megy a másikkal.
-
pruzsi
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Erre gondoltam [link]
DarthSun: rég volt már hogy használtam el is felejtettem de most elfogott a retro hangulat azért tettem fel az integal editiont.
De most win7 re ugrottam.
Netre egyikkel sem akarok mászni.
-
quailstorm
félisten
válasz
pruzsi
üzenetére
A Server 2003 az egy másik oprendszer, lényegesen kisebb támogatással otthoni szoftverekre és használatra. Meg úgy egyáltalán a támogatása is sokkal hamarabb véget ért.
64-bites XP nincs, mert szétvágták a szerver és a workstation rendszer fejlesztését, hogy 2001-ben piacra tudjon lépni az XP. Az AMD64 támogatás viszont a Server 2003 kódbázisba került be elsőnek. Az XP-be nem tették be soha.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Horizon Hunters Gathering: taktikai ko-op játékkal bővül a Horizon-univerzum
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

8 giga DDR3 ram van a gépben.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...lásd pld hogy