- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
Én szinte minden egyes beállításcsoporthoz külön GPO-t csinálok (pl. WSUS, RDP beállítások, Windows Time, Software install policy, Office beállítások, stb). Könnyebb megtalálni, hogy mi van beállítva (oké, ott a resultant set of policies, de ez így nekem jobban kézreáll), meg kiosztani, hogy melyik policy melyik gép(ek)re vonatkozik.
Asszem alapból csak a Domain Computers-re/Authenticated Users-re vonatkoznak a policy-k, ha azt akarod, hogy DC-kre is érvényesüljön, akkor hozzá kell adni a Security-ben a Domain Controllers csoportot (ha még nincs hozzáadva) és bepipálni az Apply Group Policy-t
[Szerkesztve] -
-
erdoke
titán
Köszi, ezt megnézem
Közben az audio probléma megoldódott a klasszikus linken talált infók alapján. Sz@r Enterprise verziójú a 2k3, és ott külön kell engedélyezni az audiot...
X2 két proci lesz, szerintem ez olyan az oprendszernek mint a memóriabővítés, nem kell reinstall. Ghost lesz egy másik vinyóra. -
X-COM
nagyúr
van olyen opció, hogy offer remote assistance a GP-ban, ilyenkor a help and support-on keresztül (vagy: %windir%\explorer.exe ''hcp://CN=Microsoft%20Corporation,L=Redmond,S=Washington,C=US/Remote%20Assistance/Escalation/Unsolicited/Unsolicitedrcui.htm'') Te is tudsz remote assistance-t kezdeményezni, de szükséges a felhasználó jóváhagyása.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
na kiderült, hogy mégse nem ez kéne. nekem a távoli segítségnyújtós funkció kéne a lehető legegyszerűbben. tehát user lássa micsinálok és ne kelljen neki meghívnia. van más lehetőség a messengeres témán kívül?
most realvnc van fent, de az egyik alkalmazás (vmi centura) vnc alatt nem frissül, használhatatlan. erre kéne vmi előnyösebb megoldás. -
Gregorius
őstag
Az SP2 az nálam detect only-ra van állítva, mert kompatibilitási gondokat okozhat, ezért inkább kézzel rakom fel (ha történik valami baj, akkor eleve ott vagyok). Ezért ha bepippantanám az előtte lévő hotfixeket, akkor azokat feleslegesen felrakná. Plusz SP2 után is lehetnek olyan kumulatív fixek, amik már ''lejártak''.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
-
moonman
titán
-
-
X-COM
nagyúr
itt van ''minden'' ezügyben
Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
1. persze rakhatsz fel saját CA-t is, enterprise root ca, aztán ő lesz az atyaúristen.
2. hát gyorsan előkapartam a wizard-ot, mert már nem is emlékszem, hogyan néz ki, első lépésben megkérdezte, hogy melyik az internetes kapcsolatom (ezt lehet, hogy Nálad észrevette a PPPoE kapcsolat miatt automatiksan, másodjára pedig, hogy a bejövő kliensek melyik hálózatból kapjanak címet) -
X-COM
nagyúr
1. persze lehetséges, rras, bejövő pptp v. l2tp kapcsolat, a pptp egyszerűbb.
itt van szép szkrínsotos leírás Bővebben: link
itt meg egy advanced Bővebben: link
2. sp1-es támogat már ssl-es rdp-t, szal elég biztonságosnak mondható, de a tuti az, ha kombinálod vpn-nel.
3. nem vágom a kérdést, de lehet, hogy ehhez nem is értek.
4. a sima ftp mindennek nevezhető csak biztonságosnak nem, mindenesetre, ha sima ftp-t szeretnél, akkor mindenképpen ajánlott külön ftp felhasználókkal tenni azt, akiknek nincs se vpn, sesemmilyen egyéb joguk. A WebDAV jó megoldás lehet, SSL-be csomagolható, stb.
5. szerintem fentiek nem igényelnek különösebb babrálást kliensoldalon, esetleg tanúsítványügyileg, ha SSL, L2TP lesz használatban. Router-t miért akarod kiváltani? Amúgy szerintem nyugodtan mehet a netre, vannak jó kis securing IIS doksik, de default-ban is elég jónak mondható a 6os. -
moonman
titán
aham. hát van egy ilyen howto Bővebben: link de egész pontosan mi a problem? alaplapi driverek között gondolom ott kell lennie, inkompatibilitás server 2003-al?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen program, ami...?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest