Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Na most ez az Android láz hamar enyhült, rájöttem, hogy nagyon nem erre a gépre való, lassúcska, kényelmetlen is, érintőkijelző nélkül nehézkes használni.
Úgyhogy visszaraktam a WinCE-t, de megszenvedtem... egy ideig úgy tűnt, hogy annyi neki (a gépnek), nem is akart először elindulni. Se kép se hang. Csak a power ledje világított bekapcsoláskor és annyi, kijelző fekete.
Aztán próbáltam párszor az upgradet, valahogy elindult utána nagynehezen a rendszer, de totálisan szétesett képpel. Olyan képe volt, mint amikor régen a CRT monitort olyan felbontásba raktuk, amit nem bírt és ilyen zizis volt a kép meg elcsúszott. Na olyat produkált ez is, gondolom a gyári rendszerben valami nem volt kóser és nem volt megfelelő felbontásra állítva.
De ugye WinCE-ben csak registry turkálással lehet ilyesmit állítani.
Úgyhogy elindítottam a telepítést újból, mert a telepítés közben bejön egy kis alap WinCE rendszer, abban megy egy kis ablakban a fájlok másolása a tárhelyre. A telepítés alatt jó a felbontás, úgyhogy azt csináltam, hogy elindítottam egy regeditet és exportáltam a beállításokat a telepítés végén, mert akkor eltűnik a másolás ablaka és manuálisan kell leállítani startmenüből a gépet. Utána elindítottam a "zizis" rendszert és beimportáltam regeditbe "vakon" a beállítást, mivel semmit sem láttam a képből rendesen. Ehhez persze a telepítéses rendszerben először felírkáltam, hogy mit hányszor kell nyomkodni (tab, nyíl robbra-balra, enter itt-ott), és az alapján tudtam beimportálni
Láss csodát, következő indításkor már rendes felbontással, szépen bejött a rendszer
Tehát jól sejtettem, a registryben volt valami érték rosszul bejegyezve, azért volt kakukkos a kép.
A másik probléma, de ez inkább csak vicces, hogy most igencsak felemás nyelvű lett a rendszer az eredeti csodálatos német helyett
Most egy KÍNAI-angol-német koprodukciós rendszerem lett
Vannak ablakok, szövegek, amik kínai jelekkel jelennek meg, mások angolul, megint mások németül. A telepítős rendszer amúgy full kínai, azért az látszik, hogy hol készült a gép eredetileg és lusták voltak többnyelvű lehetőséget belerakni
Már arra is gondoltam, hogy esetleg nem is eredeti ez a WinCE, hanem csak egy kínai koppintás
Mert vannak furcsaságai...
-
Imi91
aktív tag
Igen, de ha bele gondolsz a telefonodat is rádugod a gépre usb-n és ha OTG képes telefonod van akkor az is kiadja az 5v-ot az USB-re
Bár ez akkor sem pc-s példa volt
Elivleg ezzel a kábellel nem lehetne baj, de a Wifi még mindíg a legkézenfekvőbb szerintem. Én is hálózati szaki vagyok
Nyilván, ha tudom, hogy érted a témát akkor nem írom le ilyen "szájbarágósan"
-
Exian
addikt
Köszönöm a fáradozásodat, de ismerem az androidot, 5 éve használom
Ezer éve így csinálom a fájlmozgatást telefon-PC között, de akár rögtön FTP szerveremre is ES File Explorerrel szoktam átrakni pl. képeket. Ez alapból rajta van ezen a verzión is, amit felraktam a kis gépre.
"Értelem szerűen egy router mögül kell lennie a gépnek és a kis android szörnynek is
"
Na most én ezt VPN-nel kiszoktam játszani
Vígan "hazamegyek" a munkahelyemről az otthoni, router mögött lévő gépeim megosztásaira, vagy a szerveremre is VPN csatornán.
Szóval ez a része nem gond (igazából hálózati "szakember" vagyok), a gondot a WinCE okozta, pontosabban az sem, hanem az összedrótozás hiánya.
Ilyen kábelre már én is gondoltam, mint amit linkeltél, de nem tudom én sem, mi történne, szerintem nem tanácsos így összedrótozni két gépet... hiszen mindketten nyomnak masszív 5V-t és ~0.5A-t az USB-n, kitudja mi sülne ki belőle. Szó szerint
-
Imi91
aktív tag
Hát igen, végül is ha a hardver környezet nem támogatná akkor hiába lenne Android
Összetudod kötni pc-vel elméletileg, igaz én még így nem poróbáltam szóval nem tudom "mi sülne ki belőle"
Egy ilyen kábel kellene hozzá.
De ha úgy is android van rajta javasolnám az ESfile Explorer-t itt van hálózati rész is. Eslőnek a PC-n csinálsz egy megosztott mappát ezután megpróbálod meg keresni az ES-be a géped mint hálózati helyet(ha nem enged csatlakozni a jelszavas védelmet kell kikacpsolni a pc-n a Hálózati központ speciális beállításoknál(WIN7)).Értelem szerűen egy router mögül kell lennie a gépnek és a kis android szörnynek is -
Exian
addikt
Wifi az van.
Nincs microUSB sem, csak 3db normál USB 2.0 csatlakozó van rajta. De azzal meg nem nagyon tudom összekötni PC-vel, nem?
Jah hát én is meglepődtem, mert amúgy kis hurkagyurka gép ez, nulla támogatottsággal, de még is, a gyártó oldalán kint van Firmware néven a teljes WinCE készlet
Próbaképpen még az Androidosítás előtt kipróbáltam, az is felment, szűz gyári lett a WinCE rendszer vele.
Az Android opció igazából nem a gépnek köszönhető, hanem a processzornak meg úgy ámblokk a hardverezettségnek köszönhetően.
Szerencsére minden hardverelem működik Androiddal is (wifi, ethernet, kártyaolvasó, touchpad, billenztyűzet, minden). Egyedül az akku visszajelzés nem működik, azt írja bekapcsoláskor mindig, hogy 15% alá csökkent az akku, de ettől függetlenül működik akkumulátorról, csak nem tudja visszajelezni. Hozzáteszem, a visszajelzés WinCE alatt sem tökéletes... majdnem teli jelzésnél már kikapcsol 3-4 óra után. Magyarul lemerül, csak nem jelzi rendesen vissza. A három csíkból csak 1db megy le és már írja, hogy 60 másodperc múlva power off... De régi gép, sokat állt, a 2-3-4 óra is tökéletes. És könnyen cserélhető benne az akku.
-
Imi91
aktív tag
Ritka az ilyen gyártó aki ki adja a Win Ce telepítőjét(még nem is hallottam ilyet), meg még opció szerint androidot is tehetsz rá hihetetlen
Akkor is van valami kis USB akkor Micro USB-USB?
Wifi van a gépen? Ha igen akkor lehetséges, hogy úgy gondolták azon keresztül oldod meg FTP-vel vagy Android esetén pl EsFile Explorer-el)
-
Exian
addikt
Sajnos nincs a gépen miniUSB csatlakozó. Teljesen nem értem, mert a dobozában mellékelve volt egy általad is belinkelt kábel. De akárhogy forgatom, keresem, NINCS a gépen miniUSB aljzat
Érthetetlen...
Viszont OFF lettem, meguntam, hogy semmilyen módon nem tudok rá telepíteni semmit, még elvileg CAB-ból telepíthető dolgokat sem, így fogtam és rádobtam egy Androidot
Igaz csak 2.2-est sikerült, de ezzel kicsit jobban használhatóbb, mint a WinCE-vel. Legalább a böngésző jobb így rajta, meg androidra kicsit jobb az alkalmazás ellátottság.
Azért köszönöm a tippet, még nem ástam el teljesen a WinCE-t, elvégre régi kedves kis rendszeremről van szó, szerencsére a gyártó honlapjáról lelehetett tölteni a gyári WinCE rendszert, amit SD kártyáról vissza tudok rakni bármikor, ahogyan az Androidot is így raktam fel (SD kártyán /script mappába varázsolva).
-
Imi91
aktív tag
Gondolom USB mini B van a gépen így gondolom egy USB mini B(male) usb(male), kábellel, legalábbis én ilyet használok a Wayteq-hoz.
Active Sync-el elvileg mennie kellene mindennek -
Exian
addikt
Sziasztok!
Van egy Windows CE 6.0-át futtató JAY-Tech JayBook UMPC 9901 masinám. Régebben volt már WinCE rendszerű gépem, többféle is. Azokhoz volt saját adatkábel, amit régebbi típusoknál sorosportra, újabbaknál USB portra kellett dugni és azon keresztül tudtam ActiveSync-kel telepíteni rájuk programokat.
Ez a gép viszont már "túl modern", nincs rajta semmilyen egyedi port, csak USB portok, tehát ő (gondolom én) az USB porton csak fogadni tud eszközöket.
Hogyan, milyen módon tudom összedugni PC-vel, hogy tudjak rá telepíteni?
Köszönöm!
-
Imi91
aktív tag
Szerintem fog működni. A Resgistry-t asszem lehetséges módosítani Win ce-alatt is a Regedit-el tudod előhívni.
Erre a Residentflash2-re nincs sok ötletem, esetleg nincs lehetőséged rendszergazdai belépésre? Lehet nincs jogosultságod az eléréséhez legalábbis én csak ilyesmire tudok gondolni
Kevesebb 3d épület és ilyesmit kapcsoljál be kicsit finomhangolt a beállításokat és szerintem ez megszűnik
-
LámaZ
addikt
A probléma megoldódott.
A vezeték nélküli kamera vevőjének kábeleit egy 2,5 → 3,5 audió átalakítón keresztül kötöttem be a kijelzőbe. (Eredetileg a tolatókamera képét egy GPS-készülékbe kellett volna bevezetni, amelyen az AV-in 2,5-ös aljzat, de azt a GPS-t eladtam, és helyette vettem külön kis, 4,3"-os kijelzőt RCA csatlakozásokkal).
Ez volt a hiba.
Mivel megfelelő audió konvertert nem találtam, így végül levágtam a kábelvégeket, és próbálgatás után összekötöttem, forrasztottam a megfelelő kábeleket. Most megy, bár néha zavaros a kép (gondolom a mobiltelefonom adása, wifi jelei nem tesznek jót neki), emiatt, ha még ilyen dolgot veszek, biztosan csak vezetékes lesz.Mégis, most más probléma miatt jöttem fel a fórumra.
A GPS-eszközöm Windows CE felületén 3 gond van:
1. Sehogy sem tudom elérni a ResidentFlash2-t. Beírom a mappanevet, de nem történik semmi. (Ha valami hülyeséget írok, akkor jelzi, hogy hibás mappanév.) Le van tiltva az elérése.2. Más készülékeken, ha kiléptem a WinCE-ből bejött a GPS-készülék alapmenüje. Talán a Shell.exe parancsot kellett használni. Most ezen a készüléken Power.exe van csak, és ez kikapcsolja a készüléket, amit aztán mindig újra kell indítani.
3. A navigációs alkalmazás néha kiírja, hogy kevés a memória, és javasolja, hogy vegyek el a tárhelyből, és csináljak belőle memóriát. Ezzel csak az a probléma, hogy a WinCE-ből való kilépés után, ugye, a készülék újraindul, így a beállítás is elvész.
-
LámaZ
addikt
Amúgy, mások is belefutottak már ebbe. Win CE 5.0, illetve Win CE 6.0 esetén.
Van nekem is egy kérdésem:
Videobemenettel rendelkező GPS navigációs eszköz nem kapcsol át a videokamera képre, amikor onnan jelet kap.
Elvileg, amikor hátramenetbe kapcsolok, a tolatókamera bekapcsol, és jelet küld a GPS-eszköz AV-in portjára. Ha minden rendben lenne, akkor a navigációs eszköz kijelzőjén megjelenne a tolatókamera képe, de nálam ez nincs így. Szerintem a Windows CE nincs erre felkészítve, hiányoznak valamilyen fájlok (.dll stb.), amelyek figyelik az AV-in portot, és megjelenítik a kameraképet. -
give3
tag
Sziasztok,
WinCE -re keresek touch teszt programot. Létezik ilyen?
Egy wayteq gps-t kellene tesztelenem, mert nem érzékeli az érintést. Olyan mintha valami alapból nyomná a kijelzőt...
köszi. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lett, hogy ha bekapcsolom a gps-emet akkor a win ce 6.0 felület jön elő, nem pedig a navi felülete, ami meg még nagyobb baj, hogy ha összedugom a géppel (win 7) azt írja, hogy az eszközt nem lehet felismerni. Mit lehetne tenni, hogy lássa a pc a gps-t?
-
Erika1974
újonc
Nem régen vettünk egy AKAI 4380 GPS-t, windows CE 5.0 progi van rajta. De nem adtak hozzá navigációs sovftert. A boltba azt mondták neten lehet rá letölteni. Kerestem is, de amiket próbáltam nem indult el. Viszont S.O.S. be kéne. Nagyon megköszöném ha valaki segitene s adna olyan linket ahol letudnám tölteni.
-
motogprossy
csendes tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy winCE6-nál a boot logót hogy lehet meg változtatni?
Wayteq, gépről van szó, szeretném le cserélni a bekapcsolásnál lévő boot képet, de sehol nem találom a winCE ben.
Előre is köszönöm.
-
Imi91
aktív tag
"ez nem Windows Ce forum?"
, de csak elírtam Windows Ce Portál-t akartam írni bocsi
Szerintem egyébként így konkrétan ehhez a géphez nem igazán találsz romot szerintem, tehát inkább olyan gép romját keresd ami belsőleg meg egyezik a te gépeddel az az Proci, ram, kijelző felbontás, ugyan az legyen és akkor jónak kellene lennie elvileg
-
Imi91
aktív tag
Hát van itt minden féle hiba
, van rá biztosan megoldás. Esetleg próbáld meg megnyomni a RESET gombot a géped hátulján lesz szerintem, ha akkor sem javul a helyzet akkor Rom csere kell. Erről már nem tudok bővebben mit mondani, mert még ilyet nem csináltam. Windows CE forumon keress vagy kérdezz utána
-
Jubiii
tag
2x ment bocsánat!
-
Jubiii
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy Mio Spirit 480-hoz hol találok egy WinCe telepítőt? Valahogy újra kellene telepítenem, mert bekapcsolás után csak az jön be amikor össze van kötve a géppel a gps. Az asztali viszont csak háttér tárnak látja. A mio szoftvere meg nem tudja azonosítani a készüléket. Please help me!
Előre is köszi!
-
András555
csendes tag
-
Imi91
aktív tag
válasz
András555 #314 üzenetére
Általában az ilyen adathordozókat Fat-ban adja ki a gyártó is(persze ennek meg vannak a korlátai...). Az SD HC kártyát ha felvan tünteve a gyártó oldalán akkor kezeli, ha nincs akkor nem. Elméletileg, minden 2GB-nál nagyobb kártya SD HC mondhatni sd 2.0, tehát egy újabb generáció. Esetleg próbáld ki egy 2gb méret alatti kártyával, hogy azt látja-e a géped, ha igen akkor nem támogat HC-t(ha eddig 2gb-nál nagyobb kártyát próbáltál)
Ami azonban támogat Hc-t az viszi a sima SD-t is.
-
András555
csendes tag
Köszönöm a válaszodat!
Nem ugyan az a típus!
Én beraktam a kártyát ntf-s-be formázva és rajta volt a gps program de nem látta amikor kiakartam keresni az a gps .exe részt.
Elvileg 16gb-ig ismerne fel micro sd-ét de nem tudom, hogy fat vagy ntfs!
Fat-ba is próbáltam de úgy csak üresen raktam be a kártyát és nem mutatott semmit. (bár vártam azt az icont)
Lehet, hogy fatba ismeri fel? Most sajna nincs nálam, szóval nem tudom kipróbálni.
Ja a másik hogy sdhc kártyát felismeri szerinted?Üdv.:András
-
Imi91
aktív tag
válasz
András555 #312 üzenetére
A másik gps aminél felül ott van a Micro sd ikon, ugyan ez a típusú gép? Szoftver verziók is ugyan azok?
Egyébként általába nem szokták jelezni az sd-t, mármint ilyen ikonnal. Csak egyszerűen raksz rá valamit(zene), akkor a zene lejátszóból kikell tudnod tallózni a mappát, ha a kártyán van akkor is! -
András555
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy kínai gps-t jól megy rajta minden a win ce -is de a memóriakártyát nem látja se az 1gb-os simát se a 8gb-os (hc)-t se fat se ntfs-be!
De az a fura, hogy van egy másik gps és ott jobb fent mutatja alapból is a micósd ikont szürkén és ha van benne kártya akkor fehéren mutatja. Ez a gps ami meg nem látja a microsd-ét az ott fent nem is mutatja a kis microsd ikont!
Lehet, hogy a win ce nem jó rajta?
Vagy a kártya olvasó része?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:András
-
szucsyy
újonc
Sziasztok. Vettem egy Eonon g2240 tipusú autós dvd lejátszót amiben beépített gps rendszer is van. Nos minden tökéletesen működik csak az a gondom vele hogy az sd kártyán amit küldtek egy sygic gps progi van és csak Western Europe amiben a magyar és a környező országok nincsenek benne. Próbáltam a Sygic szoftverével frissíteni de csak megvásárolni lehet a térképet..Találtam egy progik amivel tudtam letölteni térképeket hozzá de hiába másoltam fel rá amikor elindítom a gps-t nem látszódnak az új térképek, Amit tudok az eredeti Sygic gps szoftverről hogy Windows CE. Mást nem
Az lenne a kérdésem hogy ki tudna nekem ehhez a rendszerhez egy működő gps szoftvert küldeni europa térképpel. Mindegy hogy igo vagy navigon vagy bármi csak müködjön. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. Szucsyy
-
Chieftec
őstag
Sziasztok!
Nekem Asus R700T GPS-em van. A problémám, hogy utálom a billentyűhangot (key tone). IGO-ban ki is kapcsoltam, de WIN CE-ből behallatszik a saját hangja. ActiveSync látja az egész PNA-t, elértem a WIN CE felületet is (ami kínai???). Kikapcsoltam Windowsban a hangot, de a következő indításnál újra bent van. Tehát semmilyen beállítást nem tart meg a Windows, vagy valami visszaírja indításnál. Az előző tulaja már rárakta a MioPocketet.
Hogyan tudnám ezt megoldani? -
tááo
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy természetes-e az mikor kikapcsolom a navigációt és utána újra be lenullázza a belső óráját. Mikor holdat talál akkor újra beállítja a pontos időt. Esetleg lenne benne egy gombakku ami már tönkre van menve emiatt felejti el az időt, vagy ez így természetes? (Navon 480 típusú)
Köszönöm.
-
Francesco03
csendes tag
Nem tudom mi lehet, biztos ragaszkodik hozzá a GPS
De így Wince alól ellehet indítani a navigációt, így elmagyaráztam hogyan is érheti el az "Iglo-t" xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest