- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geth
veterán
válasz
slett27 #151228 üzenetére
PXE használó jelen, step by step leírásom nincs.
A bootolásban lehet, hogy tudok segíteni, de előrebocsátom, hogy a DNS szerverekből én csak a dnsmasq-ban tudom, hogy mik a "bűvös" beállítások, amivel megindul a boot
(A telepítés megint más tészta, nem tudom a hivatalos Setupot lehet-e, és ha igen, hogyan kell használni egy ilyen szituban, itt a telepítést powershell script végzi a bebootolt winpe-ből.) -
-
Doky586
félisten
válasz
slett27 #96288 üzenetére
Szerintem itt nem a kliensszám a lényeg hanem hogy a wsus-hez 'kézimunka' és hozzáértés kell, de lehet konfigurálni; amíg a win10 beépített KO-ja nem igényes semmit, win telepítés után alpból használható (be van kapcsolva) de cserébe nem konfigurálható (úgy mint a wsus)..
(#96295) májkimiki : köszi mostmár csak az van hátra hogy előre..
-
-
Geth
veterán
válasz
slett27 #96283 üzenetére
Kifejezetten rosszul
A Delivery Optimization és a WSUS két különböző dolog.
A DO arra lett kitalálva, hogy a szűkebb értelemben LAN-on, tágabb értelemben akárhonnan keresztbe-kasul tudják egymástól tölteni a frissítéseket. Ha nincs elérhető peer, leszedik az MS-től. Ennyi.A WSUS céges környezetben központi update szerverként funkcionál, ha jól van beállítva (értelmesen), akkor a gépek nem szedik le az MS-től ha éppen olyan kedvük van, vagy nem elérhető a WSUS.
Sőt, a legnagyobb ereje abban rejlik, hogy egyesével tudják visszatartani a frissítéseket, és akár részletesen bontva teríteni. Ezt Te DO-val sehogy nem tudod megcsinálni.
Nem értem miért akarod minden áron összemosni a két dolgot. -
MrCsiT
addikt
válasz
slett27 #96222 üzenetére
Kicsit még mindig másról van szó:
A WSUS vállalati környezetben teszi lehetővé azt, hogy az Üzemeltetés kontroll alatt tarthassa, hogy hová mi települ fel frissítés gyanánt. Ez azért fontos, mert lehetnek olyan céges alkalmazások, amik egy-egy frissítést követően nem fognak megfelelően működni - és adott esetben a cégnek azokra akár semmi szüksége sincs. Vagy, lehetnek hibák egy adott frissítésben. Ezért első körben mindig tesztkörnyezetben telepítik a frissítéseket, ott "hatástanulmányt" végeznek, és ha nincs galiba, csak ezt követően kerülhet szóba az éles rendszeren történő frissítés.
A Te általad kérdezett update megosztás funkció pedig nem azt jelenti, hogy mindenképp másik gépről fog letölteni az a windows példány, ami épp frissülne: ha pl. a 2. , 3. , n. PC ki van kapcsolva, akkor szerintem ugyanúgy a netről fognak települni a frissítések, mintha ez az opció nem is lenne aktív. E mellett, ha van 10 géped, és azon - mondjuk egy átlagos hónap win+office frissítéseit nézve, de legyen hozzá egy SQL service pack is mondjuk - darabonként 2 GB helyet adnod kell csak arra, hogy az fent legyen tartva erre a megosztás funkcióra.. hát, én komolyan nem tudom, hogy ez mennyire jó megoldás.
Van itt olyan, aki ezt használja?
-
zolee001
őstag
válasz
slett27 #96186 üzenetére
Próbálom értelmezni a kérdésed,lehet fogalomzavatvab vagy
A WSUS (Windows Server Update Service) egy feature a Windows Servereken belsö hálozatra,magyarul a server tölti le az MS-töl az updateket és azt ajánlja ki a rendszergazda a céges klienseknek saját szája ize szerint
Az érteleme ennek az volt anno,hogy 1 példányban letöltötte a WSUS server az updateket ahhoz a programhoz ami a rendszergazda beállitott és a bels9 hálón onnan szedték a kliensek/serverekAmire te gondolsz (tipp) az a sima Windows update és a kérdésedr a válasz igen,képsek rá némi konfig után
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- Goddess of Victory: Nikke
- EA Sports WRC '23
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kompakt vízhűtés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest