- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Kékes525 #85032 üzenetére
Megpróbálom, de nem biztos, hogy lesz ilyesmi beállítás. Anno próbáltam nézni de kb sem találtam.
Doky586:
Anyám gépe, nyilván nem gamer egér.(btw pont kellene neki már másik)
Az egészben az érdekes az, hogy a kernel kikapcsolása (gyorsindítás kikapcs) megoldotta a világítás problémát, így ezért gondoltam, hogy nem bios probléma.
-
-
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #84861 üzenetére
Sok apróság lesz benne: [link]
Amit én várok:
Edge autoplay tiltás
OneDrive automatikusan 30 nap után "csak felhő" státuszra állítja a korábban letöltött fájlokat
Defender újításokLesz még:
kozmetikai javítások
visszakerül a csak szöveg méretének változtatása
felhős vágólap
… -
rgeorge
addikt
válasz
Kékes525 #84826 üzenetére
A cég általa bevizsgált, jogilag ellenőrzött használt licenszeket árul, saját jogi garanciával. Állítólag azt is ellenőrzik, hogy az előző tulajdonos letelepítette-e a gépről az adott szoftvert. Csehországi székhely. Az olcsó ár ezek után érthető, a jogtisztaság bizalom kérdése...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Kékes525 #84488 üzenetére
Sajnos ez nem oldja meg a problémát.
Ilyesmi kellene, a legegyszerűbb megoldás, mint amilyet régen tudott még az xp is.(#84489) twofatcat: miért, tán útban vót a többi hasznos funkció között, tán ez nem vót hasznos mester, ami pár éve hasznos volt az pár év után nem jó, akkor sem ha jó?
Kicsit próbálj már meg független lenni, itt van csak egy példa, a két kép közül szereinted melyik képen normálisabb a dátum?
Na, olyannak kéne lennie most is (és akkor még nem is létezett ilyen "cleat"type b...., vagy ha másnak jó a bármilyen.., legalább lehessen választani, nem az, hogy ez ilyen lett és tetszen mert csak, oszt jól megvan indokolva....
-
Ice&Lime
veterán
-
Geth
veterán
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #84396 üzenetére
Megnéztem neked UBU-val:
1 - Disk Controller
EFI IRST RAID for SATA - 16.0.2.3402
OROM IRST RAID for SATA - 16.0.2.3402
EFI AMI NVMe Driver present
Ez alapján a képről az első, a 16.0.7.3491-es áll legközelebb az EFI-ben lévőhöz. UBU-val persze upgradelheted is, de legyen Nálad szívgyógyszer -
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #84142 üzenetére
Nem a hálózati forgalom figyelését kérdeztem, hanem a lemezre/ssd-re való írást.
Mondjuk engem különösebben nem érdekel, nagyon elégedett vagyok a Deffenderrel, de itt felmerült, hogy "sokat ír az ssd-re". Ezért kérdeztem, hogy mivel nézte az írás mennyiségét, mit jelent a "sokat ír"?(#84143) twofatcat
Linux alatt ha gondod van készülj úgy kell vadászni a megoldást a fórumok legmélyebb bugyraiban
Azt ugye tudod, hogy halnak magyarázod az úszást?
A kolléga "kicsit" otthon van a Linuxban.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #84121 üzenetére
A 10-est a Microsoft egy úgymond élő rendszernek találta ki.
Ennek az alapötletnek nem kevés dolgát megvalósították.
Viszont láthatsz még 2018-ban is olyan hibákat, amikre ötlet, pláne megoldás vagy 10 éve is létezett. A Microsoft mégsem foglalkozik vele érdemben.
Mire gondolok?
Anno ki lett kiáltva jó hangosan, hogy "átjárhatóság". Avagy mindegy, hogy Windows, Linux, OS X, Android, iOS, stb.!
Azzal indokolták, hogy mennyivel könnyebb lesz így munkákat végezni.
Ez számos ponton tényleg haladt.
Viszont az Apple szemét csípi a Microsoft és fordítva. A két nagy óriásnak pedig a Linux szúrja a szemét. Viszont Unix alap nélkül valahogy egyik sem tud meglenni.
Kezdenek közelíteni, csak látszik az, hogy a logikát messze megelőzi az emberek érzelme az értelem helyett.
Például, ha hibát fedezel fel, annak két véglete van.
1. Megköszönik. Esetleg javítják is. A legjobb esetben pénzt is kaphatsz.
2. Azonnal átharapják a torkod, mondván milyen gusztustalan módon piszkáltál a rendszerbe.Anno a BSA-nál ültem egy hétig eszmecsere címszóval.
Akkoriban arról nyitottunk vitát, hogy a szoftvert megismerés céljából bárki telepítheti. Ez idáig oké!
Viszont a megismerés alatt mit értünk pontosan?
Mert szerintem ugyanúgy megismerés kategóriába esik az, hogy hiba esetén olvas a user a registryben vagy máshol. Ez nem zárt, nem titkosított dolog.
Pláne, ha egy, a fejlesztő által nem javított hibára megoldást is kínál.
Erre a BSA habzó szájjal közölte, hogy az már micsoda bűncselekmény, mert...
Visszakérdeztem, hogy a hatályos jogszabályok alapján úgy mérlegelünk, hogy "a cselekmény súlyával arányos módon". Amennyiben ez nem bűncselekményre irányul, hanem önkéntesen, megismerést követő segítségre, akkor ez nem nevezhető jogilag sem rosszindulatúnak, se veszélyesnek.
BSA röviden: De! -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #83942 üzenetére
Mondjuk a legtöbben eleve a free verziót használják, de kösz a pontosítást, a Pro esetében valóban így van. A telepítésnél egyébként pl. az 5.44-es is alapértelmezetten bekapcsolja a rendszerfelügyelet, + az aktív felügyeletet és létrehoz egy bejegyzést a feladatkezelőben az automatikusan induló programoknál. Viszont utólag mindkettő kikapcsolható és utána a feladatkezelőből is eltűnik az automatikus indítás.
-
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #83883 üzenetére
Nem feltétlenül jobb, de én például szoktam tudni melyik progi mit hova pakol, jobban megismerem miket tárol itt-ott (beállítások, játékok esetén mentések, stb.). Ezt a tartalmat néha még menteni is érdemes, egy esetleges reinstall esetére vagy más gépeken is felhasználható.
Hozzáteszem ritka alkalom, hogy én bármit telepítek/letörlök, pl. Hozzád képest is negyedannyi progit használok (ha jól emlékszem), és nem növekszik/változik a halmaz számottevően, arra meg nekem nem érte meg +1 progi, ami töröl, majd törlök én -
svgyula
addikt
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
Kékes525 #83880 üzenetére
Szándékosan nem egyszerre jelenik meg az, ami nem kritikus sérülékenységet javít. Ezért is nem görcsölök rajta. A kritikus frissítéseknél sokkal rövidebb idő alatt megkapja mindenki azt a bizonyos frissítést. Valahol így van ez jól, nem szabadul egyszerre akkora terhelés a szerverekre.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #83866 üzenetére
Tegnap rosszul csináltam. A Windows 10 update history alapján csak a KB4340917 (OS Build 17134.191) kellett volna telepíteni a Microsoft®Update katalógus -ból (mivel kumulatív). Most így tettem és minden OK. [kép] Nem volt kék képernyő.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #83856 üzenetére
Mivel tegnap a manuális frissítés után sokszor volt az újraindítások után rendszerösszeomlásom (kék képernyő) és ma reggel is a gép bekapcsolásakor, visszaállítottam a tegnap reggeli állapotot a Macriummal. Most megpróbáltam a WUMT-al keresni a frissítéseket, de az sem találja semmilyen szerviz beállítás mellett sem. [kép] [kép]
Tegnap felülről az első hármat tettem fel a Microsoft Update katalógus-ból. Egymás után egyesével, mindegyik után rendszerindítással. Jól csináltam? Most ezek vannak fent: [kép] Ha nem, akkor hogyan és melyiket kellene feltenni?
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #83835 üzenetére
Nálam ilyen a 1709-nél szokott előfordulni, nem mindig találja meg a havi 2., avagy most éppen 3. összesítő frissítést. Nemrég manuálisan tettem fel rá a katalógusból letöltve a KB4338817-et. A 1803 az OK, annál eddig felment mindegyik.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #83147 üzenetére
Egy kiválasztott service-hez ad default startup type beállítást (sc hívás külön .bat fájlban).
Ezen mit érdemes átnézni?
Annak hasznos, aki ész nélkül, mentés nélkül átállítgatja a servicek startup type-ját, mert így vissza tudja állítani(#83146) Bici: persze hogy nem csak átlag progik vannak. De vannak, azért az a neve, hogy átlag
A kivételek jók amiket írtál, nem vitatkozni akartam, csak egy n+1. kendikrásnak nem kell admin jog, és teljesen jó lehet uwp-ben megírni, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #83059 üzenetére
Lehet hardver és beállítások függvénye is, sőt akár szerkeszthető is a boot screen, ahogyan egyedi logó is beállítható (példa). Viszont általánosan az alapértelmezett beállítások mellett rendszerint olyan szokott lenni legacy BIOS és UEFI módban a logó, ami az előző válaszban szemléltetve volt.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #83047 üzenetére
Nálam sem okoz működési problémát, ki van kapcsolva a One Drive. Mindössze egy javaslatot dobott fel, hogy érdemes lenne használni a zsaroló támadás ellen, hogy meglegyen rajta a fontosabb fájlok másolata. Lehet, a topiktárs erre a figyelmeztetésre gondolt, de ez csak választható lehetőség, ami nem befolyásolja a rendszer működését.
-
quailstorm
félisten
válasz
Kékes525 #83043 üzenetére
Még nem próbáltam, ezen kívül felraktam manuálisan a frissítést, de a következő adandó alkalommal ránézek ezekre is.
(#83037) laszlohu : én nem foglalkozom ilyen aktív időszakkal meg egyéb marhaságokkal értsd defaulton van és hatása nincs. Bármikor jelezhet és jelez, én meg nyomok egy okét, ha ráérek.
Az 1803 telepítése óta nem jó azon a két gépen, addig minden rendben volt.A manuális telepítés az kicsit macera nekem, bár XP-hez képest álom. Ott mire kikeresem azt a sok vackot, ami megjelent és akár 20 óra tekeréssel se találja meg...
Itt csak 1 van és kész. -
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #83038 üzenetére
Ennek én a Win 7-es változatát ismertem, korrekt cucc, még a NeszeTools része is volt. Jól jött néha 1-1 apró probléma fixálására. Azóta nem néztem, hogy elkészítették a 10-es verziót. Kivételesen jó progit ajánlottál.
gabber01: A hangkártya driver újratelepítésén, és egy esetleg frissebb Audacity felrakásán kívül nem sok.
Rison77: Mármint az MCT-vel próbáltad, amit ajánlottam? Nem tudom, mi az a "frissítési segéd", sőt, nem is akarok belefolyni a szerencsétlen magyar fordítások világába.
-
válasz
Kékes525 #82684 üzenetére
Memtest86 is futott (nem 5óra 50percig) de 1 kört lement. (tehát modulok nem híbásak)
Kis + feszt adtam a RAM -nak és már lefutott a HyperPi , SuperPi és TechPowerUp Memtest64 (Maximumon) is. Win10 is sikeresen Updatelte magát. (korábban ez a teszt 54% -nál elhasalt, kifagyott a gép és restart gomb volt a megoldás)Akkor elvileg most minden OK (kop-kop) és csak használni kell a rendszert/gépet!? (minden bizonnyal)
Millió féle tesztet futtattam és mind le is futott gond nélkül.MD
L -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #82541 üzenetére
Van 1 SSD amint van egy windows és van 1 HDD amin adatok vannak erre egy - praktikusan windows10 nevű mappába átmásolom a windows lemezképkezelővel megnyitott windows 10 ISO tartalmát ezután Shift lenyomás mellett újraindítom és bejön a választó képernyő ekkor a parancssori futatást választom és ott mint a CMD ablakban betallózom a windows10 mappát amibe ugye bemásoltam az ISO tartalmát és futtatom benne lévő setup.exet-t ezután indul a telepítő itt érdekes mert még a régi rendszer képernyője alatt - érdemes egyszer kipróbálni - rákattintok a telepítésre és már indul is a rendes tiszta lapos telepítő annyi a megkötés hogy igaz az SSD-n lévő windows indította el a HDD-n lévő telepítőt de innentől már a telepítő fut tehát az SSD-t gyalulhatom törölhetem formázhatom újra léterhozhatom és erre teepítek. DE mivel nem pendrive-ról vagy lemezről fut a telepítő hanem a HDD-ről ezért a HDD azon particióját amiről ez fut azt nem lehet formázni persze ha a HDD több particióra van osztva akkor csak azt nem lehet törölni amiről a telepítő fut. ennyi. Alapvetően még talán gyorsabb is - mint egy pendrive-os telepítés - a pendrive-ok amúgy is főleg egy USB2-es nem túl veretes tempóra képes, és ODD-ről futtatás is nagyon lassú ezeknél gyorsabb ez a HDD-s dolog. A yotube videót nézd végig teljesen jól elmutogatja.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #82541 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy lehet-e vele közvetlenül a meglévő Windowst újratelepíteni ugyanarra a partícióra, akkor a válasz igen, amit a program weboldalán lévő leírás is szemléltet. Nyilván nem a működő rendszerre telepíti rá instant az újat, hanem eleve újraindítást kér és az előzőleg létrehozott WinPE környezet alól végzi el a tényleges műveletet.
-
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #82462 üzenetére
Te mivel támasztottad alá állításod igazát? Még annyival sem, mint én.
Mi az állításod, meg tudod fogalmazni? Most már kíváncsi lennék rá*, ha már ennyit készültünk rá.
Pár beállítás hasznos lehet pár embernek... Ennyit tudunk a témáról. De ezen mi az új információ? Vagy milyen véleménnyel ellentétes?
És hagyjuk itt, hogy mi célból és hogyan fejlesztette az MS az oprendszerét, mert ez semmiben sem kötődik ide. Az Windows 10 az értelmezési tartomány, amin belül a feltételezett "vita" folyik, semmi szükség a fő halmaz hátteréről írkálni.
* Amúgy nem, mert semmit se nyom a latba, de mindegy, valahogy véget szeretnék végre vetni ennek a nyomorúságos, példák nélküli filozofálgatásnak.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #82462 üzenetére
De mit zavar ez téged, vagy miért érzed úgy, hogy meg kell változtatnod a közvélekedést? Ráadásul a stabilitást tekintve nincs is igazad. Engem az zavar, hogy megint nyomod ezt a tweak témát ki tudja milyen indíttatásból. És még mindig nincsenek konkrét példák, csak a nagy általános semmibe beszélés. Mindegy, nem akarlak itt megint sorozni, csak már unalmas.
Te azt gondolod, hogy a Windows minden hardverre, szoftverre és felhasználói környezetre optimális és ezért nem kell állítgatni és tiltani semmit, én viszont ezt nem hiszem, mert lehetetlen olyan operációs rendszert fejleszteni, aminél ez igaz lenne.
Nesze semmi, fogd meg jól! Példákkal, konkrét problémákkal foglalkozzunk, ne azzal, hogy más mit gondol feltételezhetően! Azt állítgatsz továbbra is, amit akarsz, és mindenki megteszi magának, ez eddig sem volt kérdés. A célod sem értem, hogy minek magyarázod ezt itt nekünk.
Csak azt kellene belátni, hogy milyen sok variációja van a legkülönbözőbb hardver, szoftver és felhasználói szokásoknak amire alaposan leteszteli lehetetlen egy operációs rendszert. Ezért.
Mit kell ezen belátni? Ezért. Ezért mi? Mit akarsz ezzel az egésszel mondani?
Ez nem vitakultúra, hogy elkezdesz általánosságokat és közhelyeket sorjázni valami ismeretlen közlésnek az alátámasztásaképp.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #82459 üzenetére
Semmi köze a rendszer stabilitásának az automatikusan indított programok mennyiségéhez addig, amíg a hardver ki tudja szolgálni az igényeket. Nálam pl. 1 védelmi szoftver, 4 kliens, 6 segédprogram, és még 3-4 shell beépülő indul úgy, hogy már a desktop megjelenése után egyből indítom a böngészőt, a zenelejátszót, és még ezt-azt. Erre való az SSD. A programok minősége a lényeg.
Amúgy pedig, nagyon tévednek itt a topikban azok, akik azt gondolják, hogy a Windowsnak az a legjobb, ha a lehető legkevesebbet állítgatunk rajta és ha lehetőleg nem tiltunk le semmit.
Nem tévednek. Csak van pár konkrét dolog, ami biztonsági szempontból megnyugtathat (telemetriák), vagy plusz kényelmet garantálhatnak, ezért lehet értelme pár állításnak. De ez már megint túlságosan általános, konkrétumok nélkül. Inkább a konkrét problémákra fókuszálhatnánk a topikban a zsebfilozofálgatás helyett.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #82451 üzenetére
A gépem boot ideje 4,5mp ha most ez 3 vagy 6 lenne azt is elviselem. A gyors indításnak semmi hasznát nem vettem ugyan olyan gyorsan bootol be a gépem mint nélküle - leállítás után -
SŐT nekem egy apró problémát is megoldott, a gyors indítás hiánya.Te tiltottál le szolgáltatásokat a windows 10-ben? Lehet ezért volt az elején az a sok instant kékhalálod.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #82217 üzenetére
Nah, erről beszéltem. Azt sem tudod, miért, csak megszokásból használod. Hagyjuk ezt itt! Az a manager már a Win 7 idejében megbukott, mert az ingyenes, jól átlátható GIGATweaker pótolta minden tudását úgy, hogy idióta tisztítókat nem tartalmazott. Azóta azt váltotta a Winaero, ami a későbbi rendszerekkel is kompatibilis. Hiába sorolod a hülyeséget pontokba szedve, akkor se nyer értelmet a program. Teljesen triviális, hogy egyesével tudod állítani a beállításokat, nem is értem, ezt minek kiemelni, mint valami előny. Ez nem alapozza meg azt, hogy miért kéne másnak is lewarezolnia / megvásárolnia azt a szart, amit az ingyenes programok károkozás nélkül pótolnak. Szóval off a téma, noob-októl semmi szükség programjálóra, mint ahogy már említettem.
tibike8: Ebből csak a CCleaner (és a lemezkarbantartó) ér valamit, a másik kettő humbug. Ne hallgass Kékesre, ilyenekre semmi szüksége a rendszernek. Főleg reg takarításra... Értem, hogy nálad is megszokásokról van szó, de gyakorlati haszon nélkül ezeket érdemes elfelejteni.
-
tibike8
őstag
válasz
Kékes525 #82186 üzenetére
CCleaner, Advanced SystemCare, TweakNow RegCleaner. A környezetemben mindegyik gépen fent vannak ezek (vistától win10-ig) és nem voltak összakadások meg egyéb anomáliák idáig az évek során. Bár a mostini ryzenes konfogomnál ami pár hetes, nem tudom, hogy fogom-e használni, de felraktam mindent ugyanúgy mint a többi gépre korábban és ezen a mostanin is egyszer végig futtattam mindegyiket és nem volt gond.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Kékes525 #82188 üzenetére
WIndows.old mappát törli 10 nap után, illetve a lomtárat, ha kevés a hely, satöbbi.
A gépház, rendszer, tárhely részben beállítható, mit töröljön, és mi az, amit ne.Asszem ezek az alapértelmezések, pl. a download mappát nagyon nem szeretném, ha törölné, mert, bár megfogadtam, hogy rendet teszek ott, de van, ami 10 éve ott van, pedig jó részére nincs szükségem, a másik részét pedig el kellene pakolni máshova.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #82180 üzenetére
Mindegyik részét haszanálom, mivel benne van a regisrty pucoló rész is ezért az már külön nem kell. Egy példa a rendszer beállító részére: az origin és a qbittorrent nálam akadályozzák a rendszer normális leállítását - háttérben várakoznak stb. szöveg van - de ha lefuttatom wise rendszer beállítóját utána már jó.
A legfontosabb a következetesség azaz ki kell tapasztalni és tudni, hogy mi mit változtat ezután főleg ahogy telnek az évek kiismered és nem okozhat meglepetést.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Kékes525 #82158 üzenetére
Én itt egyszerűbben tudom kiválasztani, hogy mit szeretnék telepíteni, és mit nem ( el is lehet rejteni a kijelölt frissítéseket, akár többet is - 1 kattintással ) + van lehetőség csak letölteni a kijelölteket, illetve letölteni+ telepíteni is egyaránt. A beépített verzió ezekre nem ad lehetőséget. Azoknak lehet hasznos, akik letiltották a wu automatikus frissítések keresését / letöltését/ telepítését.
A 1803-al én csak szívtam, így visszaraktam a 1709-t, halasztottam a funkciófrissítéseket, így csak a Cu-k jönnek meg a 1709-re. Ezzel nincs bajom, viszont bármely verziónál működik.
Ez is csak a jelenleg elérhető legfrissebb frissítéseket jeleníti meg, akárcsak a beépített verzió, persze manuálisan is telepíthetőek, amennyiben az automatikus frissítés le van tiltva.
Leginkább funkcióbeli különbségek vannak, létezik számtalanalternatíva, némelyik többet tud, némelyik kevesebbet.
Én azért használom ezt, mert letisztult, nincsenek felesleges sallangok, telepítést sem igényel + akinek szüksége van rá, magyarosítható.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #82148 üzenetére
Kevered a Windows Update-t mint szolgáltatás-platformot, ami konkrétan végzi frissítéseket (ez, illetve inkább a naplója a történetben a model), a Settings app Windows Update felületével (ez a történetben egy view).
A reliability history egy másik view, ami részben a WU naplójából is dolgozik
Annyi történik, hogy más szűrővel dolgoznak, csak ez a szűrő nincs kitolva az arcodba (nem tudod például állítgatni), a WU felületén szűrve van, hogy csak a fontosabb komponensek frissítései látszódjanak, míg a másik felületen ez a szűrő megengedőbb. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #82143 üzenetére
Ó látom, megint indul a problémázás.
Fogalmam sincs, miért nem jelzi a WU felületén ezeket (nincs hozzá KB article, stb), de őszintén szólva örülök is neki. Francnak kellene oda az appfrissítés is. Egyik appé sem kell oda.
A VC++ redist package (és frissítései) nem app, még annyira se mint az Advertising, tökmás dolog.
Megsúgom előbbit még a régi programs and features is listázza.
Használod is szerencsétlen gépet, vagy csak ilyen totál érdektelen dolgokat pöcörészel?(költői)
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #82054 üzenetére
Különösen azért használható, mert a program (Hotkeyz) kikapcsolja a Windows megfelelő hotkeyét-ét.
Hasznos. Ezek szerint a böngészőkben használatos Ctrl + 0 (zoom reset) sem működik utána? (Ha éppen egy böngészőből állva indítanál Ctrl + 0-val Far managert).
Vagy a Far managerben kikapcsolta az Alternative full beosztást? (Igen, az is Ctrl+0)A kolléga mégis tudott rá egy nagyon jó tippet adni. Akkor mégiscsak megoldható volt a problémám.
Istenkém. Persze, mert előtte leírtad részleteiben (arra válaszolt) és a vak is látta, hogy teljesen rosszul fogalmaztad meg először. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #82050 üzenetére
Egy shorcutot szeretnék, ami 2 billentyűkombinációval indítható.
Hát ha így fogalmazol, ne csodálkozz
1 shortcut legfeljebb egy shortcut key.1 modifier-es shortcut keyről beszélsz.
Így valóban az a helyzet, hogy csak 3 hosszút (2 modifierrel) enged. Nem véletlenül, mivel a design guide alapján a rövidebb szekvenciákat az egyes alkalmazások "használhatják", kivéve a (sok) kivételt.
Például a Ctrl + 0 rengeteg programban csinál valamit, így nem megfelelő global shortcut keynek, mert attól függően fog csinálni teljesen mást, hogy mi aktív éppen.A kolléga pedig már adott is egy remek tippet, ami alapján az szűrhető le, hogy nem a megoldandó problémára kérdeztél rá, hanem valami kitekert származtatott problémára.
Adok még két tippet:
1: Nem csak letűzöttekre működik, tehát ha valami nincs letűzve de fut, megkapja a Win+sorszám kombót.
2: Shift+Win+sorszámmal új példány nyitható, ha támogatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged