- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #151350 üzenetére
Köszönöm szépen. Szenilitásom fokozódik úgylátszik.
Tényleg nem emlékeztem erre, pedig meg is csináltam egy gépen.
hogy gyorsult-e, arra meg abszolút nem emlékszek. -
Lajmund
őstag
válasz
King Unique #151345 üzenetére
Köszönöm szépen a terjedelmes választ
akkor szerintem az első megoldást fogom választani kényelmi okokból. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm ez sokat segített és full tiszta lett már a kép amennyi nekem jelen esetben elég.
-
válasz
King Unique #151313 üzenetére
Es Geth.
Termeszetesen mint mindig, most is igazatok van.Eddig 4 laptop volt nalam mert belassultak. Rabeszeltem a tulajokat ssd-re, clone w10.
Es tenyleg...! Hasitottak. 2 evig. Utana ugyanolyan tetuk lettek.
Semmi masra nem hasznaltak a tulajok mint webes bongeszes meg Facebook es Viber, pl. az egyik lapos keresztanyame aki azt se tudja hogyan kell szoftvert telepiteni, nem hogy gamer felhasznalas.
Teljes clean install utan minegyik lapos megtaltosodott.Meghajlok tudasotok elott es igen, a Windows nem lassul, sohasem.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #151305 üzenetére
Ok, de akkor az a secure boot enabled opció mire is jó tulkép?
-
törölt tag
válasz
King Unique #151296 üzenetére
MCT-vel csináltuk a telepítőt, nem tudok és nem is akarok haxolni ms szoftvert.
Alapvetően arra voltam kíváncsi, hogy ez most bug vagy feature.
Az első lapnál néztem furán, a másodiknál már gyanús volt, a harmadik után jöttem ide kérdezni, hogy mi a helyzet.
Ha a harmadik gépet kiveszem a képletből, akkor is nagyon kicsi esélyt látnék rá, hogy az alaplap gyártója, a nagyker vagy a kisker kipróbálta a lapot és aktivált rá egy pro windows-t, és úgy visszacsomagolta, hogy azon egy porszem/ujjlenyomat/paszta maradvány ne látszódjon. -
törölt tag
válasz
King Unique #151288 üzenetére
Nem léptem be a MS fiókommal egyik gépre sem, amikor ellenőriztem az aktiválás állapotát. Vagyis csak az egyik gépre jelentkeztem be sokkal később (xbox alkalmazás GP ultimate miatt), de teljesen új lap első beüzemelés és telepítés után már aktivált volt.
Uefi-t áttúrtam, nem találtam "biosba égetett" kulcsot, az "újabb" brand gépeken ki lehet kapcsolni, amikre már nem coa matricát raktak. Az "újabb" kifejezés relatív, mert emlékeim szerint 3. generációs intel (10+ éves) gépeken még coa matrica volt a sláger.
A home premium-os hp gépre biztosan nem volt pro kulcs aktiválva, mert amikor megvettem tartaléknak, akkor véletlenül pro-t raktam rá, és reklamált az aktiválás miatt. Nem értettem az okát, és utána vettem észre, hogy nem is pro kulcs volt eredetileg hozzá. Ez volt az első irodai brand gép, amire gyárilag home prem coa matricát raktak, pedig járt nálam pár (20-30 db) külföldön leselejtezett irodai brand gép. Nem foglalkoztam az aktiválással, mert úgy is tartaléknak vettem. Pár év után tegnap szükség lett a gépre, és aktiválva volt a pro telepítés után. A kettő között nem volt használva a gép.
Szóval ezért állok értetlenül a dolgok előtt.
Nem lehet, hogy valamit elizéltak a media creation tools-os telepítőben, vagy valami gixer van a hitelesítő szerverekkel?
Idióta mód szabálykövető vagyok, véletlenül se haxolnék windows-t. Amíg van rá mód, addig inkább coa matricákat veszek. Láttam a linkelt cikket, hogy ez nemsokára megszűnhet. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #151288 üzenetére
Ha tiszta telepítés történt, akkor mondjuk a telepítő is leírja világosan az automatikus aktiválást, ami a már meglévő digitális licencre vonatkozik az előbbiek értelmében.
-
válasz
King Unique #151284 üzenetére
Megnézed eszközkezelőben, hogy mi a lemezvezérlő típusa.
Amúgy az AHCI semmilyen emberi érzékkel észrevehető különbséget nem jelent.
Egész véletlenül a HP 250 G6-nek nem azon típusáról van szó, ami N-es procival szerelt? Az megmagyarázná a lassúságot... -
szabeska
addikt
válasz
King Unique #151279 üzenetére
Sikerült!
-
nggabi
félisten
válasz
King Unique #151270 üzenetére
köszi. céges win7 licensz, 1 kulcs 50 gép, de sajnos a kezelőpulthoz már nem férek hozzá. na mindegy, majd ki fog derülni ha megint aktiválni akarok vele. pedig h örültem h éltemben először 50db legális licenszem van
erre megszüntetik.
-
carr
őstag
válasz
King Unique #151266 üzenetére
nggabi +1 -
nggabi
félisten
válasz
King Unique #151266 üzenetére
nekem is lenne egy kérdésem. ha egy 50dbos volume win7 licenszt már beaktiváltam párszor 10-re és 11-re is akkor később majd bármilyen gépen be fogom tudni aktiválni?
-
minimumgame
tag
válasz
King Unique #151249 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Igen sajnos nem lett precízen felkészülve rá. A problémák, hogy DELL garanciás csere zajlott, előre le kellett menteni, aztán jött a futár, vitte a régit, hozta az újat. Szóval a forrás hardver már nincs is meg és törölve lett.
Második meglepetés, nem ugyan olyan gépet küldött a Dell....
Valahogy jó lenne helyre hozni. -
Ice&Lime
veterán
válasz
King Unique #151243 üzenetére
Köszi a választ, én még a régebbi mbr sémánál tartottam.
-
Vesa
veterán
válasz
King Unique #151217 üzenetére
Igen, a VGA drivert is DDU-val szedtem le, biztos, ami biztos. Most azzal próbálkozom, hogy safe módból egyesével engedem rá a drivereket és egyéb beépülőket, hátha így meg tudom fogni, ki a ludas.
-
Vesa
veterán
válasz
King Unique #151214 üzenetére
Először is köszönöm, hogy próbálsz segíteni!
"Az nem derült ki, hogy az in-place upgrade után naprakészre lett-e frissítve a 22H2 verzió, újraindítás megtörtént-e utána, a problémák már előtte is megvoltak közvetlenül az in-place upgrade után"
Megtörtént igen, minden a legfrissebb, nem talált már új frissítést a rendszer. Restart már számtalanszor volt, sajnos mindhiába. A frissítés előtt nem volt semmi probléma, tökéletesen működött a rendszerem.
Egyértelmű, hogy valami a betöltéskor kerül bele a rendszerbe, ami hazavágja, de nem tudom kideríteni mi az. Safe módban nem fagy ki a jobb klikkre sehol, tehát a windows önmagában valószínűleg nem corrupt (bár vannak windows fájlok is, melyek safe módban nem töltődnek be, tehát ez sem zárható ki teljesen). Már leszedtem minden létező programot, ami logikusan bekavarhatott, még a vírusirtómat is, mert annak is volt context menu beépülője (esélyesen ezzel van a gebasz, mivel jobb klikkre fagy, tehát a hiba a context menüvel lehet kapcsolatos). Az nVidia driver is úgy tűnik akkor fagy ki, amikor a context menühöz akarja hozzáadni magát, mert pl. nincs nVidia control panel, viszont a drivert installáltnak írja a device managerben, tehát azt még sikerül feltennie, de utána kifagy és CP már nincs hozzá.
Egy reinstall nagyon durván visszavetne a munkámban most, lehet, hogy akkor megpróbálom a visszaállítást a korábbi verzióra és később csinálok egy reinstallt. Reméltem, hogy van valami log ahol esetleg megnézhető, mi ütközik, mivel.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
King Unique #151205 üzenetére
Köszi a választ. A IRST/VMD-t probaltam, valszeg itt valami gond lesz az Ssd-vel.
-
VásRló
tag
válasz
King Unique #151160 üzenetére
Észrevettem, hogy egyszer nem látja azt a meghajtót, amit mindig felülre rakott, attól függetlenül, hogy lejjebb tettem a biosban. aztán fogtam és átdugtam egy másik alaplapi sata foglalatba, meg egy kábelt kihúztam, ami nem csatlakozott sehova. Onnantól kezdve megjegyezte a beállítást, és betölt, ahogy kell. Lehet, már az alaplap gyengélkedik.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #151164 üzenetére
Próbáltam de egyszerűen ennél a videonál nem adja fel lehetőségként a filmek TV alkalmazást.
Az is különbség hogy a társítás lehetőségre csak kattintani lehet és akkor előjön a "hogyan szeretné megnyitni ezt a fájlt" ablak, de ott értelem szerűen szintén nincsen felajánlva a filmek TV és a további alkalmazásoknál sem, de még a "másik alkalmazás keresése ezen a gépen" lehetőséggel sem tudom rábírni mert a végrehajtó exe file-t nem találom a programs filesnél csak a windows media playert (azzal meg ugye nem megy).
Másik mp4 file-nál meg már elég ha csak oda viszem az egeret a társítás szövegre és már kattintás nélkül jobbra kinyílik ott egy menű ahol a filmek TV-t is ki tudom választani. Ennél viszont nem.
-
Geth
veterán
válasz
King Unique #151160 üzenetére
Az a hibaüzenet a PXE boot miatt jött ("nem volt bedugva az UTP" - nem mintha tudott volna bárhonnan bootolni). Gondolom a bootsorrendben az van elöl...
-
Vesa
veterán
válasz
King Unique #151140 üzenetére
Sikerült a leírásod alapján, úgyhogy köszönöm a helpet!
-
csakdzsó
tag
válasz
King Unique #151148 üzenetére
Azzal a jogtiszta licensszel még várok egy pirinyót,iszonyat drága.De előbb utóbb az lesz.
-
csakdzsó
tag
válasz
King Unique #151146 üzenetére
A rufus verziójára nem nagyon emlékeztem,csak hogy régebbi.Az mct verziót előbb utóbb
licelszelni kell.
Úgy hiszem. -
Vesa
veterán
válasz
King Unique #151140 üzenetére
Kérlek szépen, hogyaszondja: Win10 Pro - 21H2 - Build: 19044.3086 - Windows Feature Experience Pack 1000.19041.1000.0
És akkor ebből ki is derül, hogy mi a baj a leírásod alapján. Bár azt nem tudom, miért nem frissült, mivel nincs buzerálva semmilyen 3rd party programmal, és eleddig 2 hetes eltolással ugyan, de mindig frissítette is magát.
Megpróbálom akkor az általad leírt módon, mert önmagát nem képes frissíteni valamiért.
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
King Unique #151131 üzenetére
Max. arra kell figyelni az alaphelyzetbe állításnál lemez / partíció szinten, hogy ha több lemez is csatlakoztatva van és nem cél a többi törlése, akkor az értelemszerűen ne legyen bejelölve, alapesetben csak a Windows 10-et tartalmazó rendszermeghajtó / rendszerpartíció korábbi tartalma törlődik.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #151124 üzenetére
Nekem a BIOS ban elsődleges Boot-nak az SSD van beállítva, többit üresen hagytam.
Tehát így nem lehet akkor gond a HDD-vel?
Én amikor korábban telepítettem újra a WIN-t, akkor ahogy írtad, a célhelyen lévő összes partíciót töröltem, létrehoztam az újat, s ezt adtam meg a telepítés céljának. -
LLKobe
veterán
válasz
King Unique #151110 üzenetére
Köszi, elvileg ez meg is oldotta
-
Frenk
aktív tag
válasz
King Unique #151107 üzenetére
Próbáltam (Rendszer-Több alkalmazás-Ablakok illesztése- Ki) de semmi változás.
-
Ronam
addikt
válasz
King Unique #151100 üzenetére
Végigpróbáltam mindegyiket, sajnos 20%-nál ugyanúgy megáll
. Szüleimé lesz a gép, nem hinném, hogy őket zavarni fogja
, de azért fura, hogy nem települ fel..
-
csakdzsó
tag
válasz
King Unique #151097 üzenetére
Nos az iso egy virágbolti (ncore) cucc,aktiválóval
.
Nem akartam kiabálni,csak a caps lock bennmaradt. -
Ronam
addikt
válasz
King Unique #151096 üzenetére
Köszi, nálam egy kicsit más a helyzet. 20%-ig eljut a telepítő, és onnan nem mozdul.. Hibaelhárító semmit nem segített, cache törlés szintén, most próbálom manuálisan telepíteni, ez is megakad egy pontnál. Megpróbálom még a parancsokat, hátha az segít
.
-
csakdzsó
tag
válasz
King Unique #151097 üzenetére
Köszi a segítséget,átnézem.
-
maestro87
őstag
válasz
King Unique #149964 üzenetére
Nálam is ez van pedig már vagy két hónapja. Most a KB5030211 frissítés után nem lehet a netre csatlakozni, de ha eltávolítom akkor megint jó. És nem csak letiltja a hálózati adaptert, hanem engedélyezve se működik. Sőt, USB-s WiFi adapterrel se csatlakozik. Illesztőprogramból meg 2015-ös a legfrissebb. Nem használok külső vírusírtót/tűzfalat, programokat se nagyon telepítettem mostanában, amiket meg igen azt letöröltem, de így se jó.
Már mindent megpróbáltam, van valami ötleted? Esetleg parancssorba nem lehet megnézni valamilyen paranccsal, hogy hol a hiba? -
Jazz
veterán
válasz
King Unique #151088 üzenetére
És ezzel direktbe szűz gépre nulláról mehet fel W10 install (microsoft oldaláról letöltve) és ezek a W7 kulcsok működnek így is? Vagy csak úgy ha előbb W7 megy fel, azt aktiválom, majd befrissítem 10-re?
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #151070 üzenetére
Nem így néz ki a biosa. Ilyen és hiába kapcsoltam ki a VMD-t.
Ne értsd félre, tudom hogy kell betallózni. Az a problémám, hogy a már leklónozott rendszert nem látja a gép, feltételezem a VMD/IRST hiánya miatt. Azért írtam, hogy pont amit küldtél bemásolom arra a meghajtóra és remélem úgy már indul vele.
Holnap visszajelzek mit sikerült vele kezdenem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #151068 üzenetére
Ezt megtaláltam korábban, furcsálltam is. Kár, hogy nem abban a béna MSI biosban mutatják be. Volt már pár alaplapom, de ez valami katasztrófa.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #151066 üzenetére
Az a vicc hiába kapcsoltam ki, akkor sem látta az NVME-t, mint bootolható eszköz. Biosban elérhető, ahogyan WinPE alól is.
Pyttawrx
MBR régi telepítés. Konvertálva GPT-re is változatlan a helyzet. Az még hozzátartozik MSI biosával nem vagyok kibékülve, alig találom a szokásos dolgokat.Doky586
Klónozni szeretném az eredetit, ami sikerül is csak ez a gép nem megy róla, túlságosan új.Driver tallózás elkerülhetetlen, friss telepítésnél is kellett. Azt hiszem megtaláltam egyébként a Windows mappán belül hova rakja, ugyanazokat a fájlokat láttam egy helyen, amiket pendriveról olvas. Holnap megpróbálom újra a klónozott rendszert bootolni úgy, hogy ezt a mappát előre rámásolom. Szerintem úgy sikerül a sztori.
Végső esetben friss rendszer kerül a gépre csak szívás a sok könyvelő program, nyomtató, scan, szerver telepítés, elérés beállítása, ezt szeretném elkerülni. -
dvd_R+
őstag
válasz
King Unique #151059 üzenetére
Köszönöm az infot, igen voltak hiányosságok az általam leírt üzenetben, ami így hagyott lehetőséget az általatok írt ötletelésekre, azonban én konkrétan leírtam, hogy mit szeretnék ami ugye a windows 10s telepítése helyette leírtátok, hogy mik lehetnek az esetelges más hiba források amire természetesen én adtam lehetőséget a hiányos infokkal szóval emiatt sorry.
Közben sikerült megoldanom, a tiny10-et én is opciónak vettem, de szerencsére sikerült megoldanom.
Köszönöm még1x a gyors reagálást!
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #151053 üzenetére
Igen, köszönöm, ez volt a baj. Emlékeim szerint régebben (több éve), korlátozott felhasználóként is használhattam a lemezkezelőt, bár nem fogadnék rá.
-
khalox
őstag
válasz
King Unique #151046 üzenetére
A sima update negyedszerre is visszapattant róla, de a Windows Update Assistant letöltése és futtatása végül megoldotta. Azt nem tudom, hogy ez az utóbbi mit csinál másképppen, de elvileg pont erre lett kitalálva.
Gondoltam, ideírom, hátha másnak is lesz hasonló problémája, bár azt hiszem, inkább a Windows 11 topic a pörgősebb érthető módon.
Azután már a rendes update is felvette a fonalat újra, és 2023-08-ig elfrissítgetett.
Köszönöm a tippeket King Unique és Doky586. -
khalox
őstag
válasz
King Unique #151032 üzenetére
-
Directors
senior tag
válasz
King Unique #151034 üzenetére
Sikerült, köszi!
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #151003 üzenetére
Aha, igazad van, ha berakom mindkettőt, akkor nem enged csak az NVMe-ről bootolni... Viszont ha bios-ban kikapcsolom azt a slot-ot, akkor elindul a régiről... de akkor így nem lehetséges sehogy klónozni?
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #151003 üzenetére
M.2 SATA a forrás, magában szépen bootol, de az egy gyengus 64Gigás kis SSD, lecseréltem. Az NVMe M.2-t ha berakom mellé, akkor már nem bootol, viszont amikor Macronic-al bootolok akkor látszik mindkettő és klónozni is lehet, de mind1 mit állítok boot sorrendnek, egyik sem bootol, ha kiszedem a forrás SATA M.2-t, akkor sem... Szerintem nem szenvedek ez a fos Intel NUC lehet az oka...
-
ACE-
addikt
válasz
King Unique #151000 üzenetére
Na ezaz, ahogy berakom az eSATA SSD mellé az NVME SSD-t, akkor az alap windows sem bootol... és a Windows boot manager van kiválasztva igen. Ennyit még nem szoptam klónozással...
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150964 üzenetére
Win10 frissítés a javító telepítés előtt:
Szándékosan kerestem frissítést még a kísérlet előtt, és tudatosan telepítettem, s láttam, hogy előzetes a frissítés. Ugyanis a szétzilált működési állapotot tekintve úgy ítéltem meg, hogy sok veszteni való nincs vele, de egy esetleges épp jókor találó, jóvá javító frissítés jól jött volna. Amúgy a rendes frissítéseket rendes időben rakta a rendszer, azokat nem szoktam volt se sürgetni, se akadályozni. A „javító” telepítés után a magától kiizzadt frissítéssel igen, 19045.3324 lett a buildszám.Verziószámok/buildszámok:
Köszönöm a kiigazítást, talán felületesen, felcserélve vagy összevontan használtam a két megnevezést, elnézést. A Win10 22H2 olyannyira triviális volt, hogy említeni sem tartottam szükségesnek. Tehát nem ott olvasható a telepítő buildszáma, ahol kerestem (az MCT file verzió adta magát, igen), bár nem lenne haszontalan a javító telepítés meneténél is feltüntetni ezt a kis alapadatot, mint bármely program szokása verzió stb. megkülönböztető számait vizuálisan jól érzékelhetővé tenni, főleg, ha van jelentősége, a felhasználó tudja ellenőrizni, összevetni, s ahogy írtam is, nem ISO file nyomán történt a telepítés.
(Az ISO linked sajnos idelinkelve nem működik. Ld. alább.)
Azért nem hozzáértőként furcsállom, hogy 2023. májusi repair install az elérhető, amikor több havi (3nyári hónap) rendszeres update kijött azóta. De ők tudják. A gépem Win10-es kálváriája meg 1 hónappal ezelőtt kezdődött. Ha windows-os összeakadás lenne a háttérben (nem feledve a Win11-es gépre másolást a Win10-es SSD-ről), csodálkoznék, ha hamarabb tudnának hibát javítani, mint az adott hibáról aktuális op.rsz környezetében tudnának, hacsaknem múltban tömegesen jelentkező tipikus hiba volt addig is. De ezt megint nem nekem kell tudni. Ha meg úgy kellene érteni az általad leírtakat, hogy mindegy az, milyen minőségi, meg stb. specifikus frissítés jött ki, mert az az egy májusi 22H2 funkciófrissítés / telepítés a meghatározó, akkor tényleg mindegy, de az értelme és koordinálhatósága / javíthatósága sem követhető az alsóbbrendű frissítéseknek. Attól tartok, másként gondolkodom, mint akik ezt a rendszert működtetik,vagy csak nem értem a rendszerüket. A clean install filozófiája világos. A repair install témában meg nem strapálódom tovább.Windows képfile:
Érthető haszna van egy jól összerakott és fontos rendszer kapcsán a rendszeres képfile készítésnek (fontolóra is veszem), viszont aránylag húzós az idővonzata. Te minden hónapban, és abszolút bármi telepítése előtt (ami előfordulhat heti-napi gyakorisággal) ezt elvégzed? Sok-sok órát jelent ez, nagy rendszernél különösen.Microsoft fiók:
Az nem jelenthet problémát, ha adott egy Microsoft fiók, viszont a fiók gazdája két gép gazdája, melyeken két külön Windows verziót használ (10 ill. 11)? -
HoTaZo
addikt
válasz
King Unique #150970 üzenetére
Ok, köszönöm!
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150766 üzenetére
Sziasztok, az itt már nem teljes körűen linkelt előzmény ill. esettörténet visszacsatolásaként ezúton jelzem, hogy nekiültünk, s ez volt/lett.:
Régi laptop:
Előzőleg itt a fórumon kb. minden egyebet kizártunk, saját kezűleg le lett csekkolva, ami csak szóba jött.
Segéderővel a Windows képfile készítés (órákat igényelt) és az útmutató szerinti helyfelszabadítás után USB pendrive használatával (nem ISO file opcióval) a Windows 10 Home repair install* következett (beállítások, file-ok megtartása opcióval).
A repair install eredményeként a programok rendellenes vagy nemműködése nem változott, maga a rendszer lett rosszabb: a tálcán még kevesebb dolog működik, újraindítás után nem vagy alig jön elő a gépház, innen nem, vagy borzasztó hosszú idővel jön elő bármi infó ill. panel. Előzőleg amnéziásnak és részben tehetetlennek tűnt a Windows, mostanra meg így már szédül, alig topog és gyakran elájul.
Kb. végig lett próbálva, ami felmerült, jóllehet a hozzáférési beállítások (vagy jogosultságok) végül nem lett bütykölve, mivel nem tűnt célravezetőnek.
A jelen állás szerint az op.rsz. megjavítására perpill nincs még nem alkalmazott ötlet vagy afféle Windows Whisperer ember, vagyis a fennmaradt, „alaposan odasuttogó” clean install nem opció itt és most.
Ez van sajnos, az esély meg lett adva, nem állt helyre.
Illetve a Windows képfile-ból kell akkor az előző, kevésbé szörnyű felállást visszacsempészni. A gép akkor abban az állapotában marad, ez a rsz és SSD, egyelőre, ld. korábban írt okok.* Nem tudom megállapítani, hogy van-e jelentősége, de ha már így le lett aktuálisan tesztelve, hátha hasznos infó valakinek: ebben a linkelt repair install útmutatóban a minden egyéb általunk teljesített feltétel mellett az is szerepelt kikötésként, hogy a telepítő verziószámnak minimum el kell érnie a gépen futó verziószámot, hogy a javítás végbe tudjon menni. (Bár olyat explicit nem írnak figyelmeztetésként, hogy alsóbb verziószámú telepítő még jobban odavághat a rendszernek.) Ez a verzió megfeleltetés viszont jelen esetben nem volt teljesíthető. Ugyanis a gépemen az op.rsz. buildszáma 19045.3393 volt, viszont a Microsoft oldalán a legfrissebb elérhető Win10 Home telepítő 19041 kezdetű, nem lehet mást beszerezni és használni. Ellentmondásos, hogy a leírás utal itt-ott 19045-ös verzióra és idei tavaszi dátumokra, mégis most nyár végi helyzet szerint a setup.exe 19041 kezdetű, nem más (bár azt sem tudhatom, hogy a weboldal uazt a tartalmat engedi-e letölteni itt is, mint tengerentúlon). Végül úgy ment le a repair a ki tudja, milyen csatolt frissítésekkel, hogy 19045.2965 buildszámra állt (vissza vagy oda) a rendszer, bár az SSD illesztő prg verziónál 19041.1865 szerepel. De mindez mellékes ahhoz képest, hogy az egész suta. Bár megjelent egy gomb „A számítógép átnevezése” lehetőséggel, ami eddig nem volt ott, ha jól emlékszem; meg a Win11-et ajánlgatja, amiről eddig tisztán tudta, hogy ez a gép nem felel meg a követelményeinek; meg egyéb érdekességek, csak idő és felfedezés kérdése, még mit találni. Az meg fura, ha netán a rendszeres update-ekkel olyannyira előrerohantak (a gépemmel együtt), hogy azt nem is követik javítás/telepítés alapon. Bár korántsem biztos, hogy azon múlik ez az eset.
Új laptop:
Az 1TB SSD újraparticionálással maradt kettő (C: 400 D: 600), de tágasabb helyet adtunk a C-nek az előző szorultabbnak mutatkozó 200/800 helyett.
A gyári Win11 Pro újra felkerült.
Az eddigi prg telepítések és adatok visszarakása után sokkal kisebb helyfoglalás nem lett, viszont a mérsékelt hozzáférési problémák, melyek ezen a gépen is voltak (előálltak), megszűntek. Még ellenőrzés alatt.
Rakat idő megy most az újrarakosgatásokkal, újrafrissítésekkel, beállításokkal, de úgy tűnik, sínen van.
Most, hogy le lesz tisztázva, számítástechnikai továbbképződés helyett remélhetően visszatérek a fő tevékenységi köreimhez.Köszönöm szépen még egyszer:
AlyrArkhon
Döglött Róka
Geth
King Unique
mezis
Pyttawrx
TommyX_
totron
Zoz
hogy a különböző felületeken hozzászóltatok, időtöket szántátok az ügyre, segítettetek.
Remélem, nem hagytam ki senkit. Hoppá, de, az (el)olvasókat: az ő türelmüket is nagyon köszönöm! -
sicc_innen
tag
válasz
King Unique #150956 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Magam is úgy tudtam, hogy "fű alatt" nem vált verziót a Win egy gépen.
Úgy hozták hozzám a notit, hogy állítólag senki nem nyúlt hozzá és mégis az egyik napról a másikra már 11-es Win lett rajta a 10-es helyett. -
HoTaZo
addikt
válasz
King Unique #150944 üzenetére
Igen, "teljesen új" gép (Fujitsu Esprimo E9000 cserélődik Fujitsu Esprimo D 576-ra), a jelenlegi winchesterekről akarom majd az adatokat az új gép winchesterére másolni, még a régebbi gépből kivett videokártyát raknám az újba is bele.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
King Unique #150239 üzenetére
Pár napja egy USB-C - m.2 adapterrel és a Samsung adatmásoló progijával átraktam a rendszert a 980 Pro-ra, majd particionáltam a meghajtót.
Minden gond nélkül ment a W10 digitális, pro aktiválása.
Köszi mégegyszer! -
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #150829 üzenetére
Gondoltam megírom hogy megjött a hiányzó alkatrész, és össze is raktam a gépet. Egyből pendrive-ről fel a 10Pro a Samsung 970EVO SSD-re, de net nélkül. Miután ment a rendszer bedugtam a netkábelt és azonnal aktiválta magát a digitális licenc-el, és a másik két gépen semmi nem történt. Utána biztos ami biztos csináltam egy új MS fiókot és hozzáadtam a rendszerhez azt is.
-
chungee
addikt
válasz
King Unique #150928 üzenetére
-
chungee
addikt
válasz
King Unique #150926 üzenetére
Akkor nyugodt szívvel futtathatom
-
Lacccca87
addikt
válasz
King Unique #150894 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Akkor ha jól értem, ha legyalultam a rendszert akkor csak annyi a dolgom hogy kulcs nélkül telepítem a windows és amikor megadom az MS fiókom az indítás során akkor aktiválja magát automatice.
-
DrDobos
őstag
válasz
King Unique #150887 üzenetére
Igen, az előbbi leírt miatt lett a név, ami. Újratelepítésnél a Microsoft accal léptem be.. Nos a mellékelt linkeden leírt módszerrel megváltoztattam a nevet, de sajnos a username maradt a régi. Nem tudom ennek meg kellett-e oldania a problémát vagy sem
-
hito
nagyúr
válasz
King Unique #150859 üzenetére
Köszi! Marad a találkozó
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150848 üzenetére
kérdés, ha odadörgölöm az orra alá, akkor küld-e rendes w10pro kulcsot, vagy letilt... xD
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150846 üzenetére
win7ultimate eula....
ésakkormost? Menjek eladóhoz, hogy adjon w10 kulcsot legálisat, vagy ez nem jól megy így, van hátránya? -
carr
őstag
válasz
King Unique #150843 üzenetére
Nem néztem meg. Mindjárt gép előtt leszek és ránézek.
Aprós kollégától van. Remélem rendben lesz. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique #150777 üzenetére
Szia!
Végül felraktam erre a kálváriás hibás/nemhibás WD BLUE SSD-re a Win10-et USB-telepítőről, ahogy 2 hozzászólással feljebb írtam. De le is törültem.
És utána felraktam a Win7-et. És látszólag hiba nélkül működik, persze még nem tudok biztosat mondani, csak 1-2-szer indítottam újra a rendszert és nincs még feldriverezve.
De biztonságból egyelőre egy másik laptopba raktam és nem a munkalaptopba, amelyikbe szántam ezt a nagyobb SSD-t. Esélyes, hogy ebben a gépben fog maradni, mert nem szívesen kockáztatnék, ha a munkagépben mégis megmakkanna az SSD. -
Faterkam
addikt
válasz
King Unique #150827 üzenetére
Köszi! Ma is tanultam valamit!
-
Marci112233
addikt
válasz
King Unique #150826 üzenetére
Értem amit írsz. A kérdés inkább az hogy a megvásárolt kódom buktam-e ha netán a fő gép jelezné hogy aktiválatlan. Ugyanis hiába írom most be neki a vett kulcsot, elfogadja, de kiírja hogy aktiválva van. Tehát inkább az a kérdés hogy a Microsoft fiókomnál maradt az eredeti digitális licenc, vagy azt is átírtam már azzal hogy adtam kódot is neki már. Nem szívesen buknám el a vett kódot, ami miatt vehetek megint majd. (Első digitális licenec az 7-ről való frissítéskor jött létre, még 775-ös platformban, és azt húztam a mostaniig.)
Na meg amit furcsálok hogy a laptopnak külön létrehoztam egy fiókot és azzal is aktiváltam rajta a 10-et mikor a laptop cserélve lett. Ennek ellenére abban a fiókban meg is van a gépem, de az asztali gépnél létrehozott fióknál is szerepel a laptop és az asztali PC is.
-
carr
őstag
válasz
King Unique #150821 üzenetére
számítottam rád.
4. újratelepítés ei cfg-vel mindjárt...facom tele.
köszi -
vakondka
őstag
válasz
King Unique #150805 üzenetére
Köszönöm a választ, hasznos cikk amit belinkeltél!
-
vakondka
őstag
válasz
King Unique #150803 üzenetére
A win10 telepítésének befejezésekor írta ki a win10 telepítő hogy hiányzik ez a dll fájl.
A microsoft oldaláról töltöttem le az iso fájlt szóval elvileg jó kellene legyen a telepítő.
Ezért gondoltam, hogy lehet-e gond a hibás SSD. -
Teasüti
nagyúr
válasz
King Unique #150799 üzenetére
Köszi!
Csak Cumulative frissítések voltak. Azokról nincs részletes changelog. Driver update se volt, csak a VGA-hoz. Hát akkor ez passz. -
sabrinho
tag
válasz
King Unique #150778 üzenetére
Köszönöm a segítséget, megoldódott!
Sajnos drivert égen-földön nem találtam, az alaplap oldalán (MSi) nem volt és ilyen régi procihoz (i5) az Intel oldalán se. A Biosban nem lehetett letiltani az adott opciót. Végül Biost frissítettem, ez megoldotta a problémát. A telepítés elindulását nem értem, mert végül maradt a win 10. Arra gyanakszom, hogy egy frissítésnél belefutott ebbe a driver hibába, amit telepítéssel akart "orvosolni" a win.
-
Olomlovag
tag
válasz
King Unique #150784 üzenetére
Igyekeztem átnézni a dolgokat amit írtál. A gép meg fog felelni mindkettő oprendszer elvárásának. És mindkettő új oprendszer számomra, ezért is vagyok tanácstalan. Már az is szokatlan számomra, hogy ODD sincs a gépben, ellenben van SSD. Másoknak ez már természetes. Mindent újra kell tanulni :-(
Köszönöm a segítséged!
-
Olomlovag
tag
válasz
King Unique #150782 üzenetére
Üdv King Unique!
Köszönöm a gyors válaszodat!
Pontosan ez az a hiba. Már ugye nincs win7-hez támogatás. Nem vagyok a változtatások híve, de a muszáj nagy úr. Áttanulmányozom az általad leírtakat. Azért gondoltam Win10 oprendszerre, mert Win11-ről nem sok jót hallottam. Vagy már kezdi kinőni a hibákat?Köszönöm még egyszer!
Üdv!
-
sabrinho
tag
válasz
King Unique #150778 üzenetére
Mint írtam, holt láma júzerek használják a gépet Excel-Word szintű alkalmazások futtatására. Egyik reggel hívtak, hogy telepíteni akar a gép, de nem megy végig. Mikor kimentem, én már csak a hibaüzenetet láttam. Ma értem rá kicsit bővebben a dologra, ma láttam, hogy "javítás" felirat jelenik meg az első ablakban, utána a leírt hibába fut. Én sem tudom mi történt, telepítőlemezük nincs semmilyen formában és azt nem is tudnák elindítani. Most viszont van egy gép, amin nem áll fel a win. De a VMD-t kipróbálom, köszi!
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique #150732 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Már akkor lefuttattam a Western Digital Dashboard program SHORT tesztet és az EXTENDED tesztet. Egyikre sem adott hibát.
És lefuttattam az EaseUS Partition Master programmal a surface tesztet is, az sem mutatott hibát.Valamint egy másik programmal (NIUBI Partition Editor) is klónoztam a SSD-t, azzal sem sikerült a klónozás.
Utána egy üres Seagatge 1TB HDD-re meg sikerült a klónozás, ugyanúgy csináltam
mindent, csak WD BLUE SSD helyett egy HDD-t raktam be próbából.Érdekes ez nagyon így, ellentmondásos
Na és persze csomó idő elment vele.
Valamiért a klónozás elbukik a látszólag hibátlan SSD-n (amire a HDSentinel 25 hibás szektort mutat).
-
sabrinho
tag
válasz
King Unique #150730 üzenetére
Köszi!
Ma ráértem leülni hozzá kicsit több időre. Valójában javító telepítést akar futtatni, majd nem található egyik meghajtó eszközillesztője hibába fut. Be kellene tallózni, de azt nem írja mit. Tallózás közben az összes meghajtó elérhető. Van erre valami bootolható pendrives, vagy egyéb megoldás? -
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150768 üzenetére
Elfelejtetted azt elképzelni, hogy kellett nemcsak link nézegetés, hanem PH! feltöltés, amihez belépés szükséges, amihez jelszó kell, ami file-ban, adathordozón, ami külső, s amíg a jelenlegi helyzet nem rendeződik, egyik gépen sincs, amíg rajtam kívül kezelni kell esetleg bármely nap bármely gépet bárki másnak. Nos, ezen adathordozó használata nem volt kézre eső. (2) Nem lett volna hatékony két gépre megosztani böngészőhasználatot a kellő egyebek mellett. (3) Aktuális mobilnet és hotspot vetületek. (4)
Meglátjuk. Üdv!
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150766 üzenetére
Igen, közhasznúan okulok.
Nem „nyilván”.
Az Edge számomra konkrétan 4. a böngésző sorrendben és kérlek, képzelj el 4 nemvicc indokot, amiért ezúttal sem használtam, részben írtam is.
Talán azért tűnik kacifántosnak kívülálló szemében, mert onnan nézi, nem tulajdonosként. Érthető. S nekem nem volt ennél a régi rendszernél tervben semmiféle újtelepítés, nem volt ilyen cél a pakliban, sőt megőrzése volt a cél.
A hídon meg akkor kel át az ember, amikor odajut.
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150763 üzenetére
Oké, helytelenül fogalmaztam. Akkor használom a „jogosultság” helyett „a gyakorlati működésbe hozás teljes, akadálytalan és minimál lépéses lehetőségei” fordulatot. Pl. prg-ok és Windows funkciók normál indításának és funkcionálásának köre. Nem beleértve, ami szerencsére működik.
Na jó. Nem „nyilván”, sajnos, mert nincs rálátásod arra, amire nekem. „Elég volt volna”, amennyiben azelőtt jutok a művelet elvégzéséhez, minthogy az ilyesmire használt alapértelmezett Firefoxom ezerfüles lapbeállítása tegnap este nem likvidálódik. Legyen így röviden. Továbbá nem használok bármilyen böngészőt bármire. Az esedékes visszaszinkronizálás vagy profil visszacipelés több időt jelentett volna, én pedig a körülményekhez képest célirányosan akartam haladni. S ekkor még nem tudtam, hogy 4x hosszabb és 4x annyi parancsot is kapok.
„A C rendszerpartión a hozzáférési engedélyeket nem feltétlen kellene "újraalkotni", mármint az alapértelmezett TrustedInstaller és SYSTEM csoportokat nyilván nem kellene módosítani, lecserélni.”
- Nem a „hozzáférési engedélyek” kapcsán írtam az újraalkotást, hanem az egészre. Az egész rendszerre. Az egész újgépre, ahonnan a gondolatom indult. Klassz lenne az újrázást megtakarítani, és nyilván nem is az az aggasztó, ami jó(nak tűnik), hanem ami kérdőjeles. Ld. amit írtam pl. shadow copy helyfoglalásról, bár ezt lehet, hogy AlyrArkhon felé válaszban. Más kapcsán szintén korábban írtam nem várt, észlelt helyfoglalásról, vagy mi miért van úgy, ahogy jelenleg. (S nem is írtam mindent, így sem kevés követni.) Ami vagy helytelen telepítéssel áll összefüggésben, vagy nem. Ez még nem lett megállapítva, s mérlegelendő, hogy mi a célravezetőbb: a felemás kézimunkát tovább analizálni, vagy egy jó kezelésre nyitni, nulláról.A repair install verzió akkor így tiszta sor, köszönöm. Izgalmas lesz.
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150757 üzenetére
Köszi, félreérthető voltam/lehettem tehát. A "jogosultságok hiánya"-t az én "user error"-om előttre értettem. S kvázi most is, vizsgálatindításoktól függetlenül: az, hogy nem kezel a rsz olyan felhasználóként, amilyen voltam. S akkor esetleg én értek mást jogosultságon, mint amire szabatosan használni szokás e kifejezést.
Bevallom, az útmutatók nem minden betűjét olvastam. S ha jól állapítottam volna meg, melyik parancs kell, akkor copy-paste lett volna, valóban, és még plusz ha: ha nem két gépen külön kellett volna végeznem mindezt, azaz miközben a böngészőt nem a vizsgált gépen néztem/nézem perpill, aminek okát nem részletezném. Kíméletből.
Neked azt említettem: az, hogy kinek mi kb. evidens, abban lehet egyéni eltérés. A haladásirányba fordulva, igen, lehet örülni annak, ami oké, vagyis ha baj abban kizárható, hurrá, s egyre fogy, ami kizárandó.
Ami talán inkább tisztázandó: várj, az a screenshot, amire visszautaltál (TrustedInstaller, System szerepel benne): az ÚJ és Win11Pro-s gépé. S igen C rsz és D adat partícióval. Jelenleg ebben a formájában. Még. Ugyanis a kialakult helyzet ismeretében, a nem megbízható elkövetőre tekintve akkor is bölcsnek tűnik (szerintem) újraalkotni, ha a továbbiakban is 2 partíciót, stb. akarok látni. A jónak tűnő részleteknél fontosabb a komplett jó működés. Az elejétől.
„A rendszernek, azaz a Windows 10-nek és az alapértelmezetten eleve a C rendszerpartícióra települő programoknak eleve a C rendszerpartíción van a helye” „…” stb.
- A stb-vel egyetértek, de te melyikre érted ezt az _A_ rendszert? Ott van, a C-n a Win10 rsz (is), de az a bicegő régi gép a Win10 Home-mal, csakis C-vel, amit nem is akarok ezen az SSD-n módosítani. Igazából más egyebet nem akarok vele, csak jó működését nyugtázni.De ha a régi laptopnál repair install eleve kilátásban, mármint a folytatásban.: Éppen mert nincs információm, hogy hol mi hogyan lett trükközve, lehet/érdemes nem Win10 Home újratelepítés, hanem innen valami más és licenszes Win10 verzióra lépni? Kivitelezhető ez?
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150609 üzenetére
Köszi, King Unique, nekiültem mostanra az itt sorolt instrukcióknak.
„Az esetlegesen sérült rendszerfájlok ellenőrzéséhez és javításához ott vannak a szokásos SFC és DISM parancsok, a fájlrendszer ellenőrzéséhez és javításához pedig a CHKDSK.
Valamint ha az előbbiek nem oldják meg, akkor szintén javítási céllal a Windows 10 alól futtatott repair install in-place upgrade-del”
- Nem próbáltam végig az összes felsorolt SFC ill. DISM opciót, de az ajánlottakat igen, és valójában itt is jogosultságok hiánya okán nem enged tovább. Ami rejtélyes, vagyis a jogosultsági gubanc primér gondnak tűnik. De íme, ez látható:DISM, parancssorból:
CHKDSK:
Ellenőrzés elvégezve, és semmi hibát nem jelzett. (Magyar a Win10, és ott Tulajdonságok/Eszközök/Ellenőrzés úton van ez, nem vágtam elsőre, hogy a Checkdisk nem egy külön, netán spéci parancs… Közben az is leesett, hogy ezt az Ellenőrzés parancsot olykor csekkoltam eddig is, főleg, amikor zavart, hogy a frissen felszabadított nem kevés GB helyek érthetetlenül eltűntek. Ám korábban sem jelzett hibát, ez sem, a lemezkarbantartós sem.Egyéb: a Pre-boot System Assessment
Ez is végig lett futtatva, a hosszabb Diagnosztikával egyetemben. Eredmény: hiba nincs, „All test passed.” Zöld pipa, amerre csak lát az ember. Nincs is jelentősége printscreenelni.Repair-install
No, mégha ki is hagynám az SFC és DSIM fordulót (amit nem akarnék, ezek után), akkor sem ugranék neki repair install-nak. Vagy szakfelügyelet mellett merném, és esetleg normális, licenszes Win10 beszerzése után, ami nem tudom, okozhat-e további bonyodalmakat a meglévő Win10-zel, amely vagy sérült, vagy hiányzó rendszerfile-okkal küszködik.
Két fő problémakör látszik:
A) jogosultságok hiányoznak (vagy látensek)
B) rendszerfile-ok hiányoznak (vagy sérültek) -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #150736 üzenetére
Utolsó link úgy néz ki segített. Már csak a jobb klikk menüből kéne kiszednem a "take ownership" részt. Abban esetleg tudsz segíteni? Registry fájlokat találtam rá, illetve szerkesztettem is, de nem törölték le.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #150734 üzenetére
Azokat már próbáltam.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique #150692 üzenetére
Köszönöm, ezt a Western Digital Dashboardot felpattintom, kíváncsi vagyok már, hogy mit fog mutatni az SSD-re.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #150717 üzenetére
Csökkentett módban jónak tűnik, bár ott is angol az a pár szó, de az a legkevesebb..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #150714 üzenetére
Hirtelen átnéztem, de ezek nem segítenek.
Elállítva nem lett semmi, napi használatban a gép.
22H2, 19045.3324. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #150714 üzenetére
Ja, most nézem ez a Windows 10 topik, hirtelen a Windows 11-gyel kevertem, olyan útmutatókat linkeltem, elnézést.
Bár a lényeg Windows 10 specifikusan is kb. ugyanaz, a feltett kérdésekre pedig továbbra is jó lenne tudni a választ. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150709 üzenetére
Abban a hozzászólásban pontosan lett megfogalmazva és általánosan helytálló, az más kérdés hogy ő szektorhibás lemezt kapott a boltban. De még ezen esetben is jobban járt volna klónozás helyett mentés+visszaállítással. Ezért javaslom laptoptulajdonosoknak inkább ezt a módszert.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150705 üzenetére
Mert egy USB-s adapter / külső ház drágább, mint egy 1 GB pendrive. Sőt pendriveja valószínű van is, semmit se kellett volna vennie.
240GB lemezen max 240GB mentendő cucc lehet, nem több.
És az asztali gépét is felesleges volt megbontania.
Ugyan nem mondta hogy az asztali gépében nagyobb hdd(k) vannak mint a laptopban, de feltételeztem igen és hogy működik a hálózati megosztás is. -
Doky586
félisten
válasz
King Unique #150700 üzenetére
"akkor van szükség, ha" nem akarunk mással feleslegesen usb házat vásároltatni, vagy nem akarunk asztali pc-t szétszedetni vele..
Vagy a meglevő usb hdd jéről eltüntetni a meglevő fotóarhívumát.240GB új ssd-t vett, ennél több üres hely nemis kell hogy legyen az asztali gépén.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique #150688 üzenetére
Nem értek hozzá sajnos.
Úgy gondoltam, hogy ilyen esetben a program elkülönÍti a hibás részeket, nem használja fel.
Egyébként a HDsentinellel a klónozás után néztem rá a WD SSD-re. Akkor lepődtem meg, azon túl, hogy a win10 nem igazán akart működni a lapotopban. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #150646 üzenetére
A hozzászólást nem láttam.
Sikerült a Macrium-valAz utólagos átméretezés egyszer már megszivatott, többet nem akarok kinlódni vele
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #150644 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Macrium megszüntette a free verziót.
AOMEI -vel nem tudtam kissebb lemezről nagyobbra úgy klónozni, hogy hasznalja kina teljes új lemeztTehát Macrium maradt kis trükközéssel. Van pár oldal ahonnan leszedhető a free ami megszűnt, és még az működik. Azaz ad kódot. Csak frissíteni nem szabad.
Tehát kiskapuval, de sikerült
-
válasz
King Unique #150638 üzenetére
Jaja, az első opció mindjárt sikerre is vezetett
-
válasz
King Unique #150632 üzenetére
Sikerült a frissítés. Köszi
-
válasz
King Unique #150629 üzenetére
Az utolsó bekezdésedre reagálva,
tudod hány ilyen kis cégnél van ez így?
IT, rendszergazda, felügyelet support stb. stb?
Azért tettem ennyi szmájlit mert így röhögök itt a széken.
Találnak egy pancsert aki szívén viseli a rendszereket, és saját kútfőből, guglival és szívességből megcsinál amit tud.
Pl. én a nullához közeli tudásommal 4 gépet felügyelek a munkahelyeimen. Aki telepítette és beüzemelte ezeket, az egy gyengeáramú végzettséggel rendelkező riasztó szerelő.
Telepíteni tud, a célszoftvereket felpakolta.
És ennyi, konfigolni már rám maradt, ő hibát nem tud keresni, a Winhez felhasználói szinten konyít valamit. 3-4 havonta összefutunk ha valamit a riasztóval kell barkácsolni és ennyi.
Akkor fordulok ide hozzátok ha végleg megakadtam.
Nem tudom mennyibe kerül havi szinten egy kijárós rendszergazda de ha kismillió helyen így csinálják akkor biztosan sokba.
Én magam nem sokat szoktam itt kérdezni, a problémák 80-90%-át eddig megoldottam.
És ha kérdezek, nem azt a választ szeretném hallani, más se hogy fordulj az IT supporthoz.
Magamhoz?
Nem mondom hogy nem honorálják a botcsinálta IT munkámat, minap hoztam a cégnek fél millát mert meghalt az egyik távfelügyeleti célszerver PC és visszahoztam a halálból.
Igen, erre van kijárós IT support de a gép csere, felszoftverezés, rendszerbe illesztése árajánlat 523ezer Ft volt.
Vesztenivalóm nem volt, sikerült.
Mit is mondott XIV. Lajos? Az állam én vagyok..!
Nemnem, ma már nem.
Az IT ÉN vagyok! -
válasz
King Unique #150629 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Jelenleg nem tudom újraindítani dolgozik a gép, de amint végez végigveszem a pontokat
Hogy tetszik mondani?
Én állítottam össze a gépet, én telepítettem mindent fel rá. ~10 fő a cég, nincs itt IT részleg
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150609 üzenetére
King Unique, köszi nagyon, igen, tudom, hogy tudod
s emlékszem, természetesen, hogy Te voltál az egyik, aki ezt írtad. Előrébb van az ügy, csak én vagyok lemaradva.
Azért írtam pár dolgot visszacsatolásosan ismételve (és bocs az állandó fórumolvasó többiektől), hogy akinek most van módja - némi fejlemény után - bekapcsolódni az össznépi tudásmegosztásba, nagyobb eséllyel tudjon hozzászólni (vagy tanulságot levonni).
-
tpotyka
tag
válasz
King Unique #150607 üzenetére
Köszönöm, akkor adtál bőven házifeladatot, lesz mit végig szüttyögni. Amúgy folyamatosan falja/falta valami a helyet. A korábban említett SSD babrálás és helytelen adatmásolás előtt is.
Ugyanakkor aktuálisan nem (sem) helyhiány miatt vált félholttá a Win 10, hanem mint valószínűsítettétek itt a fórumon páran hozzáértők: a gyorsindítások nem kikapcsolása menti SSD ki-beszereléses másolás miatt/után (miután az újgép Win11-vel találkozott).
De belassulás nem volt a gépre korábban jellemző, függetlenül az SSD-n lévő szabad hely mértékétől. Most az Update-nél volt ez feltűnő, ezért jeleztem.
Ha viszont önmagában végbement most a régin a Win10 Update, és nem kiabált hiba miatt, érdemes izzadni a hely felszabadítással, és úgy esélyes a rendszer helyreállása?
(Tudniillik xyz...blabla file-okat továbbra is hiányol itt-ott hibaüzenetben, egyes prg-okat csak csellel bírok elindítani, vagy félkarú működést produkálnak, másokat abszolút elindítani sem.)>"Az SSD nincs partícionálva"<
"Mármint adattárolási célra külön D / egyéb meghajtóbetűjel partíció nincsen létrehozva a C rendszerpartíció mellett, (...)"
- Igen, így értettem (szerintem).
A többit nem tudom szétszálazni, sajnos. Nem vagyok informatikus vagy hasonszaki és nem napi szinten foglalkozom ilyen problémával. Enyhén szólva. -
venom8888
őstag
válasz
King Unique #150598 üzenetére
Dede pipat kivettem mindenhonnan
-
venom8888
őstag
válasz
King Unique #150595 üzenetére
Az a windows hello ki van kapcsolva, megis keri a jelszavamat belepeskor, amikor ujraindul a windows, keri hogy a kepet oldjam fel vele.
-
venom8888
őstag
válasz
King Unique #150595 üzenetére
Koszike
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest