- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #77210 üzenetére
Persze, ha van egy normálisan működő windowsod, minek akarnád csökkentett módban indítani?
Tudom, van az a helyzet, amikor DDU-val uninstall csak így a tökéletes, de erre általában akkor jön rá az ember, ha nem bootol be a gépe. Okos MS-nél ezt valahogy nem gondolták át.
Egyébként máshogy is elő lehet hozni a csökkentett módot, csak ahhoz nagyon taplónak kell lennie. Bootolás közben megnyomod a reset gombot. Újra indul, akkor megint, majd megint. Talán 3-4-5 alkalom után észreveszi magát, hogy nem indul a rendszer, és akkor felajánlja a csökkentett módot. De, hogy miért nem volt jó az F8-as boot menü??? -
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #77178 üzenetére
Ez az újabb IrfanView-k esetén van így... ezért kell 4.38 portable-t használni. Elindítod admin módban, a beállításaiban bepipálod a képeket kezelésre, és ez után már megjelenik a Win 10 alapértelmezett programjainál is az IrfanView. Ha ott is átlövöd, akkor készen vagy, sosem fog többet problémázni a képekkel.
-
-
spiritex
veterán
válasz
Cs1csó #77163 üzenetére
Hát mit is mondjak? Nagyon köszönöm a részletes segítséget!!!
Régóta kínoz már a dolog, mert sokszor a procit is pörgeti, amikor dolgoznék, múltkor rohantam volna valahova a laptoppal, akksi 13%-on, kapcsolnám ki, mire kiírja, hogy ő most frissít és nehogy kikapcsoljam, de 6GB-ot akar leszedni és ez sok-sok óra lesz..., stb. Nem érdekelt, kinyomtam hosszan tartva, mint állat, szerencsére nem lett baja a rendszernek. -
-
-
OldSonyES
tag
válasz
Cs1csó #77033 üzenetére
Köszönöm az infókat! A helyzet az, hogy én nem vagyok elég kocka, de kitartó vagyok viszont...
A Driver Boostert, ha indítom, akkor azt írja ki, hogy 1% kész, a visszaállítási pontot létrehozza, várjak, de nem történik semmi...
A másik linken egy gyári HP driver van, amiből elvileg megvan a legújabb a HP supporttól. A gépen megy az ujjlenyomat olvasás, de csak a gyári HP Client Security, de én nem ezt, hanem a Windows Hello szeretném feléleszteni, nem a HP-t. A HP azt mondja, ők megoldották ezt a saját rendszerükkel, ahhoz nem tudnak hozzászólni, hogy a Windows Hello miért nem fut a gépen. A Microsoft számomra elérhetetlen...
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #76972 üzenetére
Pintim....
GeekUninstaller letöltés leírás itt, hivatalos oldal amúgy itt. A Flash-t is azzal szedd le, takarítással a végén. Ha nem így volt, akkor telepítsd újra, és mehet az unintaller megint, kikapcsolt böngésző mellett persze.
A Firefox-ban ki tudod manuálisan is exportálni a könyvjelzőid, és akkor tuti meglesznek.
Vírusirtónak és tűzfalnak én inkább ezt mondanám: Comodo Internet Security. A linken a reklámmentes telepítő tölthető. A leírás második felét olvasd el, ha magad akarod kontrollálni a programok nethez jutását!
-
Integrale
veterán
válasz
Cs1csó #76958 üzenetére
Már túl vagyok rajta legalább 2-3 alkalommal. Arra jut, hogy újraindítást igénylő, függőben lévő rendszermódosításokat talált. Na nem mondja?
Újra kell indítani a számítógépet, majd futtassa újból a WU-t.
Windows update összetevőit ki kell javítani. Állapot: nem lett kijavítva.Ha 20x nem lett újraindítva, akkor egyszer sem, már töröltem a frissítéseket is, semmi változás.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #76926 üzenetére
Köszi, a neszetoolsról letöltöttem.
(#76877) andreas49
Köszi, kipróbálom.
(#76876) abdulka1
Ez a lehetősége a Windows 10-nek nagyon gagyi. Legtöbb esetben újraindítás szükséges, de nem jelzi. Volt úgy, hogy eltűntek a feliratok, lefagyott a gépház, lelassult a gép és csak az újraindítás használt. Hát ezen van mit reszelnie a Microsoftnak. A programokban lévő fehérségeket nem tudom eltüntetni: [kép] [kép]
(#76931) rokafiu77
Sajnos csak kicsit.
A programokban lévő fehérségeket nem tudom eltüntetni. Lásd fentebb a két képet.
(#76935) core i7
Köszi.
Gondolom erre gondoltál: Classic Shell Sajnos az óra gadget nem jó. Azt már a Windows 7-nél is tapasztaltam, ha feltettem rá az Internet Explorer 11-et, ami itt alapból megvan.
-
válasz
Cs1csó #76835 üzenetére
Érdekes, én egy 480-as Kingston ssd-t raktam be háttértárnak (egy M.2-mellé (Adata 120 gb) amin csak windows van) amin only steam fut meg az RBR.
Háttértárnak ott a Nas 2x2 Tera hdd-vel ami nem csak háttértár, hanem a letöltés is oda megy. . Jah, és piszok gyors minden játék toltés.(#76841) pc360: Húha, akkor én nem léptem túl a 15-öt 32 éves fejjel... Azta mindenit...
De gondolom én hibáztam, mikor már rég fent volt a "végleges" verzió, de több hét kellett ahhoz, hogy rájöjjenek hogy van a csomagban hiba. Itt aki upgradelt mindenki hülye, meg gyerekes, de az MS meg mindent faszántosan csinált, mert felrakta a végleges verziót hetekkel ezelőtt amiben hiba volt/van.Flame off.
-
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #76855 üzenetére
Légysziiii! Ha Intel vagy Amd procid van, add el meeee bugos!!! Ha Win10-et használsz, szokj le róla meeee mindig is bugos volt, és mindig is bugos lesz. Jaaa, ha bármilyen oprendszert és/vagy szoftvert használsz, kukázd meeee bugos!!! Wineknél meg különösen igaz. Ha épp nem tudsz róla, akkor is bugos, meee majd később úgyis kiderül.... Köszi. Ééééés Ennnyyyiiii.
(#76862) pzstm:
Ok.
De azért vmit csak küldenek a gyártóknak... és tuti nem az utolsó napokban, hanem időben (elvileg). És még ők is azt mondták hogy RTM... ill. "RTM demoted"
(#76866) BizB :
Akár.
De akár azt is mondhatnám, hogy bármilyen szoftver/oprendszer folyamatosan beta állapotban van.ui: Ez a spring is már bőven túl lett ragozva. A 17133.1 lett a spring, jött rá a szokásos frissítés, lett .73. Mindenki ezt kapta volna... aztán az utolsó napokban vki vmi újabb bugra lett figyelmes, ezért mégsem kapta meg a nagyközönség. (Ha épp vki nem veszi észre a hüle bugot, akk meg mindenki eszeveszett frissítésbe kezd, még ha benne is van az épp észre nem vett bug, ahogy mindig is voltak benne) Na bumm. Ennyiből soha egy win-t sem kapott volna senki a világon.
-
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #76498 üzenetére
De ez sem igaz, mert már tegnap is linkeltem MS oldaláról tölthetőt is (ami már 3-a óta elérhető, Dumi86 is onnan tette fel másodjára). Ha mi nem tudjuk az elérhetőséget, attól még létezhet. És mint kiderült, létezik is.
És látod, már a pluszegyed is kiderült hogy tényleg felesleges volt, mert rá is cáfoltak. Tehát ne szajkózd ezt: "Ahogy fentebb írta a fórumtárs ezzel a hivatalos/nem hivatalos megjelenéssel kapcsolódik össze a .NET hiba." Mert nem. Olvasd/nézd a linkeket, guglizz, és kiderül hogy sokszor köze sincs semmi friss megjelenésnek. Létező probléma, de nem az RS-ek miatt.
De haladjunk tovább, ahogy MS is teszi... -
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #76493 üzenetére
"ami majd a jövő héten lesz RTM." - Remélem nem gondolod hogy 10-én készül el az amit 10-én küldenek ki.
Amúgy le sem írtad volna ezt az egészet ha folyamat jelen vagy, és olvasol is. (És hidd el, Te ebben nem tudsz nekem újat mondani- vagy legalábbis eddig még nem sikerült)
(#76492) Dumi86:
Na akkor hogy is van? Mégsem kell várni a hivatalosra? -
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #76478 üzenetére
Semmi köze a 1803-nak a .NET 3.5-öt bekapcsolhatóságához. Évek óta létező hiba több más winnél is (aszem 8-nál meg vmi szerver verzánál is létezett). Lásd MS oldala ezzel kapcsolatban. (hirtelen nem tudom a linket, de megkeresem, pill)
szerk: Itt is van. (A probléma akkor fordul elő, amikor a Microsoft .NET-keretrendszer 3.5-ös verzióját Windows 10, Windows Server 2016, Windows Server 1709-es verziójú, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszert használó számítógépre próbálja telepíteni.)
Tehát kva régóta létező "problem".
ui: Ezek meg hogy csak Softpedia, meg csak hiv. megjelenés után meg egyéb csak-csak-csak... Ezek ilyen berögződések. Mint pl. ha vki ördögtől valónak tartja a nightly/beta...stb. nevezetű appokat. Miközben sokszor stabilabbak, de kb. minden esetben többet nyújtanak mint a stabilnak kikiáltott.
Ha lehetett, mindig előbb telepítettem a Win updateket mint a hiv. megjelenés, és érrrrdekessss módon, sosem baxtam rá, soha nem volt problémám. És eddig még soha nem volt friss win10 install a gépemen ennek ellenére. Hoppá. -
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #76416 üzenetére
Tehát az MCT verziószámából származtatható, hogy milyen Win verziót tölt le? Előbb mindig frissülnie kell ahhoz, hogy az új buildet tudja szedegetni? Bár gondolom, hogy így van, hiszen le is kell tudnia kezelni a pendrive-ra varázslását.
Ellenpélda lehet a Macrium Reflect letöltögetője, amiből ha éppen nem a legfrissebbet használja az ember (ritkán is jön belőle új), akkor is a legújabb telepítőket rántja le (ami már sűrűbben frissül) - amolyan torrent kliensként.
Tervezem az MCT NeszeTools-ra való kipakolását, de akkor megvárom az újat.
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #76409 üzenetére
Pontosan, egy rakás program rákérdez, hogy a parancsikont csak az adott usernek pakolja ki, vagy mindegyiknek. Tehát még limitációról sincsen feltétlenül szó, csupán az ikon láthatóságáról. De a public és a user desktop között ezek utólag is pakolászhatók. És ugyanez a helyzet a start menü ikonokkal is (all users vs user).
-
Norbi887
aktív tag
válasz
Cs1csó #76410 üzenetére
Telepités elején Offline fiókkal telepitettem igen, illetve volt a telepitő alatt elő net is.
És igen, mind eddigi háromszori alkalommal Media Creation Tool-al telepitettem, készitettem vele egy USB flash meghajtót, és azzal telepitettem tisztán.
Telepités után mindig első volt az összes windows update beszerzése is.
Szóval hát nem tudom, nem szeretném azért még egyszer újra telepiteni, mert már ez a három is sok volt, és még mindig ilyen.
Nem lehet hogy valami más okozza? Esetleg a legutóbbi windows update miatt lenne ilyen? -
törölt tag
válasz
Cs1csó #75958 üzenetére
Én készítettem egy saját telepítőt NTLite-tal, amiből minden fölösleges dolgot kiszedtem, amire nincs szükségem. Letiltottam minden Cloud content baromságot, nehogy véletlenül is automatikusan települjön valami UWP cucc. Gyakorlatilag csak az Áruház maradt benne ezek közül, mert a freeware változatban nem minden módosítható.
Szóval volt egy viszonylag jó kis rendszer, ami közel sem volt tökéletes, de legalább elviselhető.
Tudom, hogy sokan kedvelik a Windows 10-et errefelé (is), de nekem az utolsó jó op. rendszer a Windows 7 volt. Ez az én véleményem, nem kell megsértődnie senkinek! -
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #75969 üzenetére
nekem elég ha DISABLED
Ezt kifejtenéd mit jelent? És mi lett más utána?Az az érzésem, hogy egyre duzzad ez a sok alkalmazás
Ez az érzés megalapozott, vagy nem?szivesen eltenném pl. azt a pénzt amit a disney fizet az MS-nek hogy települjön bármije is gyárilag a start menübe
Ez a gondolat hogy kapcsolódik az appok gyalulásához? Mármint, én is, de nem hiszem, hogy sokan nem(#75971) Cr00py
"uninstall tool" nem is kell, jobb klikk Uninstall.
Vagy nagyon lassan takarítasz, vagy szupergyorsan telepítesz -
Cr00py
senior tag
válasz
Cs1csó #75964 üzenetére
Na igen.. A számológép, képek, videók ilyenek még oké.. Ez max 5-6 app, gyárilag.. De hogy ilyen cnady crush, meg onenote meg a többi baromság.. hát.. Nekem is ezzel megy el az idő, bár én uninstall tool-t használok erre. Ez normál program eltávolítására is tökéletes, mivel a registry-t is pucolja utána.. De még így is több idő letakarítani mindent, mint egy komplett win install
-
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #75964 üzenetére
Értem, de ezeket én is leszedtem anno, amikor telepítettem a rendszert. Nem okozott akkora lelki törést, mint itt a topikban annyi embernek. Szerintem túl van lihegve a dolog, ennyi
Annyi más dolog van, amire lehetne ezeket az energiákat fordítani.A Calculator-t pl. nem lehet gyalulni, nem is vagyok kiváncsi, hogy "gyalultad" le, hidd el én is pontosan tudom, milyen parancsokkal kell (külső progik nélkül) "gyalulni", csak nem értem miért érné meg nekem?
Most azt a néhány KB-ot hagyjuk, majdnem félig üres az SSD, szóval nem halok bele, ha fent van pl. az Alarms & Clock... -
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #75958 üzenetére
Én az első és harmadik pont nélkül is teljesen jó kis rendszert kaptam
ÁRUHÁZ ikon lenne abból mindenki tudná, hogy ha akar valamit telepíteni akkor abból megteheti, csak rákattint és ömlik rá a xar
Elképzelhető, hogy Te egy másik Store-ról beszélsz? Én megnyitottam, felraktam amit akartam, majd becsuktam. Nem ömlött ki semmi...de a fenének tolják az arcunkba
Ez mit takar? Nekem pl a kalkultáro ki van tűzve, nem tolja senki az arcomba a többit, és ezt is csak én indítom el, amikor kell -
törölt tag
válasz
Cs1csó #75654 üzenetére
SSD akkor admin parancssorba "powercfg.exe /hibernate off" ez kilövi a hibernálást és gyorsindítást is. Legalábbis én így szoktam, a gép sleep-ben van éjjel vagy rendes leállás, rendes boot. Arra figyelj áprilisban a build frissítés visszafogja kapcsolni, majd újra be kell írni a parancsot.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #75594 üzenetére
Nem kell külön leszedni, csak a gépházban belépni az insider programba, és gyors-ra állítani. Le fogja frissíteni a gépet a legújabb insider buildre.
Azzal egyébként egyetértek hogy vannak újítások a tizesben, és biztosan van olyan dolog is, amit én is használok, de nem tűnik fel :)
Ha tényleg lenne valami nélkülözhetetlen plusz, akkor a melohelyen, ahol w7-t használok, feltunne a hiánya.
Az is igaz, hogy itthon szinte csak alap dolgokra használom a gépet, netezés, kis film, játék, semmi komoly. Játékban lenne ugye a dx12, de most hirtelen nem tudok mondani olyat, ami dx12 lenne, és érdekelne.
Linux alrendszer van, akinek jól jön, én azt sem tudom, hol kell elindítani :) -
vlevi
nagyúr
válasz
Cs1csó #75591 üzenetére
Mostanában már az insider verziókból is van magyar.
Én pl. a 17120.rs4-et használom, és az is magyarul megy.
[kép]Amúgy tényleg 1803-nak írja a verziószámot, tehát még akár lehet is valami abban, hogy 2018 márciusra tervezik.
De azért olyan nagyon egetverő (és főleg használható) újdonságot ne várjál tőle.
Régi hibák nem nagyon vannak javítva, pár csicsán (Fluent Design, ami szerintem ronda) túl kerül bele egy hatalmas bughalmaz, ahogy lenni szokott, és olyan funkciók, amiket az átlagfelhasználók azt se tudják, hogy vannak. Sajnos, amióta W10 van, azóta várjuk a csodát, és a jót, de már lassan 3 éves a rendszar, de nem akar javulni, én már elveszítettem a hitemet, hogy bármikor is jó lenne. W7 népszerűségét sose fogja már utolérni a Microsoft, főleg ezzel a vacakkal, ami szerintem a W98 szintjén van megbízhatóság terén. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #75587 üzenetére
A magyar oktatásban is eleve az MSO és annak a fájlformátumai a leginkább elterjedtek, valamint tanároknak és diákoknak hazai szinten is ingyenes az O365. Szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy otthon az iskolai beadandót okvetlenül egy másik és ingyenes irodai szoftvercsomaggal kellene megoldaniuk a diákoknak a fizetős MSO helyett, ha az utóbbit eleve biztosítja számukra ingyen az oktatási intézmény, illetve a Microsoft. Vagyis -1 ok az oktatásban a konkurens szoftver(ek) használatára.
-
MaxxDamage
félisten
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #75457 üzenetére
Mi van? Az egyiket kiemeltem egy másikkal szemben. Legalább arra reflektálnál, amit írtam, de helyette idevágsz egy ilyen rettentő baromságot, ami meg se történt.
A trollkodás az, hogy itt süketelnek egy hulladék termékről, mintha bármit is alátámasztana az, hogy bugos. Ráadásul egy Win 10 topikban, ahol ez a kutyát sem érdekli...
Attól még, mert Win a topik címe, egyáltalán nem jelenti azt, hogy adott célra ne lehetne más termék jobb. De ennek a Win vs Linux témakörnek rohatul nincs értelme úgy, hogy nem egy konkrét feladat viszonylatában vizsgáljuk, hanem csak így, általánosan. Remélhetőleg mindenki abbahagyja a nyomorék logout-os "cikkek", a rendszerfrissítésekről szóló kamuk, és egyéb vélemények idehordását.
-
válasz
Cs1csó #75414 üzenetére
Annyira azért nem macerás. Én 2016-ban beszereztem afféle tarcsinak, egy ilyen kis mini PC-t.[link] Ebben ugye gyárilag, csak egy 32 GB-os SSD van, egy előre telepített 64 bites Win 10-el. Mivel a telepített Win verzió, a legelső 2015 augusztusi kiadású volt, azonnal frissített az akkori legújabbra. Azóta is, amikor megjelenik egy újabb verzió, csak simán ráfrissítek a régire, eddig nem volt gond.
Akkor a lényeg, jelenleg kb. 7-8 giga szabad hely van rajta a Winnel, és progikkal együtt, igaz a hibernálást kikapcsoltam, viszont van kb. 2 giga beállítva rendszervisszaállításra. Tapasztalatom az, hogy egy nagyobb bulid frissítésekor kb. 10 giga szabad helynek kell lennie, azalatt már visszapofázik a Win, hogy kevés a hely.
Ezt olyankor úgy oldom meg, hogy pl. az OneDrive mappából ideiglenesen átpakolom a cuccokat, egy külső tárolóba. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #75414 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy azon a screenhoton, annál a felhasználónál, de korántsem mindenkinél ez a helyzet. Amikor pl. én tisztán telepítettem az egyik gépre a 64 bites 1709-et, akkor foglalt szűz állapotban 11,2 GB-ot. Tehát semmi driver, semmi frissítés, semmi program stb. Majd teljes frissítés és néhány mindennapi szoftver felrakása után már ~ 20 GB körül volt. Most meg több hónap után, belakott állapotban olyan 37 GB, igaz van 1-2 visszaállítási pont is. Szóval itt már eleve kicsi lenne a nettó ~ 29,8 GB-os SSD... Max. akkor lenne elég, ha úgymond takarékra tenném a rendszert és kompromisszumokat kötnék. Amit nem fogok, pláne hogy manapság már kb. semmi értelme 32 GB-os SSD-t venni.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #75410 üzenetére
Igen, fegyelmezett használattal = takarékon és kicentizve, azaz minimális mennyiségű telepített programmal, rendszeres takarítással, lapozófájl minimalizálásával és hibernálás letiltásával, build upgrade szóba sem jöhet stb.
Mások meg vesznek pláne manapság legalább egy 64 GB-osat, vagy eleve inkább 120/128 GB-os modelleket és máris nem kell szűkölködniük. Sőt, akár még egy külön adatpartíció, vagy dual-boot megoldás számára is jut elég tárhely.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #75160 üzenetére
Látom azért finomodott a nézőpont
A félévente clean install valóban nem járja, de ahol sok veszélyt hordoz egy upgrade, ott valami nem jól működik
A másik ez az UWP gyalu mánia, amit nem értek. Nem tudom mit nyerek vele egy böhömtáp workstationön, ha kiirtom. Unpinneltem a Start menüből amiket nem használok, hogy ne legyen szem előtt, és kész. Annyira nem volt nehéz...(#75161) vlevi: az furcsa, pedig lehet targetelni másik verzióra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Cs1csó #75157 üzenetére
MI áttértünk több ezer gépen, és minimális hiba ami előjön, illetve ha nem jön elő persze, hogy nem is lesz megoldás rá sosem...
Nálunk eléggé könnyen megoldották az egészet, 1 éjszaka lezavarták a gépet nagy részét, mire reggel beértél minden át volt migrálva a korábbi rendszerből és csak pár dolgot kellett utána állítani.
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #75100 üzenetére
Azért nem soha, havonta szokott lenni update, néha gyakrabban
De elő-előfordul 20-30 nap uptime.
Semmi "egészségtelen" dolgot nem tapasztaltam. 7-8 éve én is kapcsolgattam, aztán elmúlt...
Hibrid altatással az áramszünet sem akadály.
Telómon a régebbi verzióval, amikor nem jött már rá semmi, azt hiszem volt 70+ nap uptime is, aztán megfagyott. Azóta LineageOS van rajta, de csak weekly, ha meg már jön rá, fel is rakom -
marquuard
veterán
válasz
Cs1csó #75047 üzenetére
Nyilván ez egy kis gagyi sz@r, gyorsan kellett valami. Driver Booster csak a hub-ot akarja frissíteni, de teljesen más gyártói illesztőt talál teljesen eltérő verziószámmal, szóval ez kilőve. Eszközkezelőben letöröltem az illesztőt, bedugtam újra, most működik ismét. Megvárom a következő ilyen incidenst aztán megy a kukába.
Köszönöm a tanácsot!
-
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #75022 üzenetére
Amiket felsoroltam nemrég, meg pl. az automatikusan létrehozott rendszervisszaállítási pontokról stb. Amely utóbbiak szükség esetén bizony nagyon is jól tudnak jönni. De ezeket is kikapcsolni / törölni, UWP appokat gyalulni stb., mind erőltetett és kompromisszumos megoldások, erről beszéltem... Na meg azt megint megnézem, hogy hogyan fog egy 32 GB-os SSD-n menni a build upgrade... De lehet már egy MCT is vinnyogni fog a letöltésnél a kevés tárhely miatt...
Szóval azt továbbra is cáfolnám, hogy általánosan és hosszabb távú használatnál biztosan elég lenne egy 32 GB-os háttértár Windowshoz. Max. egyeseknek egy kiherélt rendszerrel, de korántsem mindenkinek. Számos példa volt már itt fórumon is, hogy utólag át kellett méretezni a kicentizett rendszerpartíciót, vagy épp kevés volt a 32 GB-os SSD és nagyobbat kellett venni... A rendszerkövetelményekkel pedig hiába jössz, mert ott a tárhelyigény egy alap, illetve tiszta telepítésre vonatkozik és kb. a minimális méretet jelöli, nem a komolyabb használatnál javasoltat. Vagyis nem a programokkal telepakolt és nem a belakott állapotra vonatkozik, amely a felhasználói szokásoktól is függő. Na meg ennyi erővel pl. az XP-nél 1,5 GB a követelmény, de az nyilván megint nem állja meg a helyét, ha rendesen használni is akarja a user.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #75020 üzenetére
Pedig egy 64 bites Windowshoz azért legalább egy 64 GB-os SSD javasolt hosszabb távra. Az pedig csak egy dolog, hogy nálad éppen 24 GB-ot foglal a C-n a rendszer, másoknál meg nem, nálam is többet. Igaz, nem csupaszítottam le teljesen és nem kapcsoltam ki mindent, de az már eleve erőltetett megoldás és kompromisszumokkal jár... Inkább veszek alá egy megfelelő tárolókapacitású SSD-t, ráadásul manapság már 120/128 GB-nál kisebbeket nem is nagyon érdemes venni az ár-érték arányt tekintve sem. Azokon már bőven elfér a Windows 10, ellenben egy 32 GB-os eleve inkább Linuxokhoz elegendő nagyobb biztonsággal.
-
embe
nagyúr
válasz
Cs1csó #75017 üzenetére
Igen, értem, de nem ezt szeretném, mert az kevés. Frissítés vagy egyéb, és hamar be lehet lakni. Egy másik laposnál már próbálkoztam ezzel, de nem jött be. Inkább arra gondolok amit a hsz.-ben is írtam, vagyis a chace kerülne az ssd-re.
Találtam egy ilyen lírást, megpróbálom ez alapján. -
Dictator^
veterán
válasz
Cs1csó #74845 üzenetére
Eddig ment az MPHC hibátlanul, sosem volt ilyen problémám és a video renderert sem állítottam el.. nem értem, hogy miért lett ilyen.
Közben másnál is találtam ilyet problémát, de válasz nincs rá.
-
mpo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged