- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
válasz
King Unique #143870 üzenetére
-
icp1970
senior tag
válasz
King Unique #143863 üzenetére
Köszönöm sikerült. Telepítés után érdemes vissza állítani a VMD Controller,-ert,vagy nem szükséges?
-
icp1970
senior tag
válasz
King Unique #143863 üzenetére
Köszi.Megpróbálom.
-
Petykemano
veterán
válasz
King Unique #143824 üzenetére
Nagyon-nagyon lassan kezd összeállni a kép.
a 100MB-os EFI partíciót megformáztam és a bcdboot paranccsal telepítettem rá a BCD-tA
\Windows\System32\Boot
mappában egyen-US
mappát találtam, ebből arra következtettem, hogy végső soron ezt a lokalizációt kell alkalmaznomA
C:\Windows\Panther\setupact.log
alapján megállapítottam, hogy tényleg UEFI-vel történhetett a telepítés, mert abban ezt a sort találtamCallback_BootEnvironmentDetect: Detected boot environment: EFI
A diskparttal nevet adok a 100MB-os EFI partíciónak az alábbi parancsal tehát telepítettem:
bcdboot d:\Windows /s n: /l en-us /f UEFI
(A telepítő USB a másik merevlemezt címkézi c:-nek)Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl.
- Sandisk
- UEFI: Sandisk
Korábban ezeket randomra indítottam, mert nem gondoltam, hogy lenne jelentősége.
Viszont arra lettem figyelmes, hogy amikor az UEFI nélküli változatot indítottam, akkor abootrec /scanos
megtalálja ad:\Windows
mappát, mint telepített windows-t, ha az UEFI változatot indítom, akkor viszont nem.Emiatt érzek magamban még némi bizonytalanságot, hogy nem az történik-e rendes indítás közben is, mivel UEFI környezetben történik, ezért ugyanúgy nem találja...
Mindenesetre ezúttal kihagytam a bootrec-es parancsokat, mert itt egyértelműen leírják, hogy ezeknek csak MBR használata esetén van jelentőségük.
Beállítottam, hogy a
Windows Boot Manager
mindenképpen jelenítse meg a választási lehetőséget (displaybootmenu
) - noha csak egy telepített operációs rendszer van a lemezeken.
AWindows Boot Manager
működik, betöltődik. Ő látja a telepített Windows 10-et és el is tudom indítani.Ha lefuttatom a bcdedit parancsot, akkor két fő komponensts listáz.
A Windows Boot managert és a Windows boot loader.Fentiekből bátorkodom arra következtetni, hogy Boot Manager helyesen működik.
A bcdedit által visszaadott boot loader szekcióban rendesen benne van, hogy milyen mappában kell keresnie a windows (d:\Windows) és hogy a winload.efi-vel kell folytatnia az indulást.
(Remélem azért van annyira intelligens, hogy amikor indul, akkor helyesen kezeli a betűket)Összevetettem a saját gépemmel és a winload.efi és társai a
windows\system32
mappában valamint awindows\system32\Boot
mappában (lokalizációs mappával együtt), valamint az ntoskrnl.exe fileméret szempontjából megegyezik.A bcdedit segítségével próbáltam a boot loaderben a debug és bootdebug kapcsolókat beállítani illetve a bootlog-ot.
Ebből egyelőre annyit láttam, hogy a bootmanager kiírta, hogy adott Windows 10 debug módban van.
Az indítás viszont sajnos ugyanúgy végződött.
Továbbra is "BAD SYSTEM INFO CONFIG az automatikus javítási kísérlet szerint pedig:No OS files found on disk
Repair action: Partition table repair
REsult: failed. Error code = 0X490
Nem teljesen értem, hogy mit szeretne a partíciós táblán javítani, azt meg pláne, hogy miért nem találja az Operációs rendszer file-jait a lemezen.
Most vagy az van, hogy nem is jó lemezen próbál javítani... Meg fogom próbálni úgy, hogy lehúzom a másik lemezt, hátha ez a gond.
Vagy itt is valami hasonló játszik, mint abootrec /scanos
esetén.Azt reméltem, hogy a debug módtól okosabb leszek, hogy hol hasal el.
windows\ntbtlog.txt
ugyan 2.3MB, de atype ntbtlog.txt|more
parancsra csak 5 sort ír ki a verzióval kezdve egy "5 31 2022 20:44:45.500" dátum alatt.
Nem értem, hogy hol a többi tartalma? a type-on kívül van más mód, ahogy recovery módban tudnám kiirattatni a file tartalmát?(
chkdsk
-et egyébként már többször futtattam.)Mindenesetre próbálom majd még azt kideríteni, hogy mi van a boot debug loggal.
És még marad az SFC és DISM. -
Petykemano
veterán
válasz
.
-
Petykemano
veterán
válasz
Köszönöm, megpróbálom majd újra, hátha mindig a a mindig lefutó
bootrec /fixmbr
parancs futtatásával rontottam el. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique #143822 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
• How to Fix ‘Bad System Config Info’ Error in Windows
• 5 Ways to Fix the "Bad System Config Info" Stop Code in Windows 10+ Ha ezek a módszerek sem használnak, akkor marad jobb híján az újratelepítés. Viszont ha pl. hardverhiba miatt van a probléma, akkor először értelemszerűen azt kellene elhárítani, kicserélni a hibás hardverelemet.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #143802 üzenetére
Egyelőre még kutakodom/próbálkozom, hogyan lehetne System Restore nélkül visszanyerni a tárterületet, de mivel nincs sok időm erre és nem tudom mikorra lelném meg az "ellenszerét", egyelőre ezt kérdezném:
Úgy tűnik megvan pontosan az a System Restore point, amit a Windows pont akkor csinált, mikor telepítettem a Node.js-t. No de nem szeretném, ha a későbbiekben ez felülíródna (úgy látom jelenleg 3 Restore Point-ot tart meg egyszerre a Windows). Hogyan tudnám "elmenteni" ezt a bizonyos Restore Point-ot, hogy később is bármikor használni tudjam? (Tudom, lehet növelni a Restore Point-oknak fenntartott lemezterületet, pl. a duplájára és akkor nem csak 3, hanem mondjuk akár 6 is megőrződne (egy időre), de én ezt sem szeretném, mint írtam szűkében vagyok a lemezterületnek amúgy is...) Szóval lehetséges ez valahogy?
-
válasz
King Unique #143786 üzenetére
Vissza lett nevezve.
visszanevezés után a mellékelt
Fájl nem található, törli?
hibaüzit dobja.
Mindegy megoldódott, köszi hogy foglalkoztál vele. -
válasz
King Unique #143784 üzenetére
King felesleges ezen tovább.
Leírtam hogy mindenből lehet parancsikont csinálni meg lehúzni a Tálcára de BAT és CMD kiterjesztéskről NEM. -
válasz
King Unique #143780 üzenetére
Ha Te otthon egyedül élsz, 52 poharat, 60 tányért ás 90 pár zoknit tartasz, mert szereted kerülgetni.
De zárjuk le az egészet mert értelmetlen.
Nem tudom miért nem lehet elfogadni ha valaki az elveiddel ütköző vagy más megoldást keres, nem mellébeszélést, máshogy szeretné a hőn imádott Windowsát mint Redmond egykaptafás fafejű elképzelése.
Szakmai témára vissza.
Mind a 3 linket átbogarásztam, érdemi megoldás egyikben sincs.
Mindent ki lehet tűzni a tálcára, erre már legalább rájöttem.
Pdf,t xt, komplett mappa, hálózati meghajtó, exe, ezek parancsikonja.
De bat meg cmd lehetetlen, 1 órája szórakozok az átnevezésekkel meg parancsikonok létrehozásával.
Eredmény minden esetben amikor visszanevezem a TenForums leírás alapján exéről cmd.re:
Ha valakinek ez sikerül, legyen szíves ossza meg velem a .cmd vagy a parancsikonja kitűzésének menetét és hálám örökké üldözni fogja.
Nincs kizárva hogy én vagyok az egységsugarú. Ha valakinek sikerül, az akkor sokkalta pengébb mint én, ezt el fogom ismerni. -
válasz
King Unique #143773 üzenetére
Nem értünk egyet és szerintem sose fogunk.
A számítógép azért van hogy azt és úgy csinálja amit a gazdája szeretne. Ha keresztbetesz az nagyfokú felhasználói élmény romlás.
Az teljesen más kérdés hogy az userek 90%-a ezzel kényszerből együtt él de nem fogadja el.
Ha valamit nem használok, miért kell kerülgetni az ikonját eltávolíthatatlanul?
a konkrét példára, még szerencse hogy a Word, a Paint3D, Cortana, Edge amik elégg Win specifikusak, és még 100 program nincs eltávolíthatatlanul beszögelve a Fájlkezelőbe.
Erről sokáig tudnánk eszmecserélni érdemi eredmény nélkül. Van akinek úgy jó a rendser ahogy van és van aki urambocsá' szeretné kicsit saját szájízre formálni. Eért nem érdemes vitázni.
Inkább az érdekelne amit feltettem pár hsz-al ezelőtt kérdést,
csináltam egy .cmd fájlt, arról csinálam egy parancsikont és ezt a parancsikont W10 alatt nem lehet kitenni a Tálcára.
Erre viszont nem jött 1 árva válasz sem.
Nem ragaszkodok ehhez az általam elképzelt megoldáshoz, a célom hogy a tálcán legyen 1 ikon amire rákkattintok és a monitor elmegy alvóba.
Én csináltam erre egy cmd-t.@ECHO OFF
TIMEOUT /T 2
M:\prnoinnst\nirsoft\NirSoft\nircmd.exe monitor off
A 2 sec várakoás azért kell mert nagyon érzékeny az egerem és gyakran elmegy a monitor aludni de abba pillanaban vissza is jön mert az egér megmoccan a kattintásnál.
Tökéletesen működik. de sehogyse tudom kiszögelni a tálcára. -
válasz
King Unique #143770 üzenetére
Ezekben mind igazad van de a kolléga tűzzel vassal az írmagját is kirtotta, felszátotta és a helyét behintette sóval.
Ilyenkor, ha a Windows nyomokban sem tartalmazza a onedrivot, akkor minek az ikonja a Fájlkezelőbe?
Vagy mint nálam, a program nálam fut, él de az ikonja nekem sem kellett a Fájlkezelőbe. És nem lehet csak registry turkálással kivenni onnan. Miért? Miért nem hagynak szabadságot ebben meg még 1000 dologban?
Ez ahogy van makacs önfejűség a Win részéről. A Gyors elérés rész még csakcsak de az se fenékig tejfel, de az alatta lévő menü és ikonsor az gyakorlatilag variálhatatlan.
Az "Ez a gép" alatt pl. nekem semmi de semmi nem kéne csak a meghajtók.
Próbáltam kivenni alóla bármit is, nem lehet.
Csak azt ajánlja fel hogy Rögzítés a gyors elérésbe.
Igen nekem pont ez kéne de akkor minek is mert így 2 helyen fog teljesen feleslegesen szerepelni mivel a sajátgép alól nem lehet kiirtani semmit. Mármint mezei user módszerrel. -
válasz
King Unique #143762 üzenetére
Megoldódott közben a registry módosításával. Köszönöm az ötleteket mindenkinek!
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #143757 üzenetére
Köszönöm, éppen a 6GB kis mérete miatt nem akartam problémás, rizikós mutatványba fogni. Ha egyszerűen nem megy, akkor marad így.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
King Unique #143739 üzenetére
Köszönöm szépen a profi választ és a segítségedet!
Az aktiválási hibaelhárító után azt írta, hogy található licensz és aktiválhatom is.
Ezek szerint az alap, hogy érdemes lefuttatni az aktiválási hibaelhárítót, mert magától nem biztos, hogy aktiválódik?
-
sisi22
aktív tag
válasz
King Unique #143724 üzenetére
Koszonom, olvasgatok.
Az informaciom annyibol all, hogy ezt csinaltak mar korabban, mert valami megserult, es amikor a laptopot visszavittek a boltba, ott kozoltek, hogy a Bios-ba kell belepni es onnan ujratelepitettek a win10-et, utana ujra frissites kellett, mert az elso regi verziok valamelyike volt, es ugy lett friss.
Most azt mondjak, hogy legalabb husz giganyi felesleg van emiatt, a regi verziok es valami mas is, ezert akarnak egy frisset a regiek nelkul.
Eloszor arra gondoltam, hogy csinalok nekik egy uj telepitest a legfrissebb iso-val, de jott a dilemma, hogyha a Biosban be van valami egetve, akkor lehet, hogy ahhoz fog ragaszkodni?
-
Darko_addict
őstag
válasz
King Unique #143693 üzenetére
Erdekessegkent szeretnem megosztani veled es mindenkivel, hogy BitLocker titkositas teljes feldoldasa utan azt tudtam es ugy tudtam csinalni a particiokkal, amit csak akartam. Ejszaka visszafejtettem es reggel meg ossze is vontam. Elotte probaltam Lemezkezelovel, EaseUS-szel es AOMEI-vel is. Lehet idokozben volt egy olyan frissites, ami a lockolt particiokra kihatott, ki tudja. Bossszanto, mert 12 ora visszafejteni es megint lesz vagy 12 ora ujrakodolni. Koszi mindenkinek!
-
válasz
King Unique #143720 üzenetére
Az A opciód feltételez egy működő rendszert, a telepítés meg jellemzően épp ennek hiánya miatt szokott bekövetkezni
B opció, ne nekem mondd, én pont mindenre képes vagyok, akár sikítókorongra vagy széklábraműködő Wint vagy Linuxot leklónozni bootképesen vagy vhd fájlból indíthatóan.
Kolléga meg már megjárta, neki már nem segít a klónozás úgyhogy kívánncsian várom a válaszát, mire jutott. -
válasz
King Unique #143716 üzenetére
"Egyébként az sem teljesen világos, hogy mégis minek kellett betenni a PC-be egy másik SSD-t és arra is Windows 10-et telepíteni, ha utána eleve el lett távolítva az SSD"
Csináltam én is egyszer, a JóIstennek nem volt hajlandő pendrájvról települni, dvd-t meg nem is láttam vagy 10 éve.
Telepít, lemez átrak, pár félkékhalálmeg javítás és reboot után felállt és azóta is működik.
Mindennek megvan a miértje, mégha néha elsőre érthetetlen is.
Lehet vésztartalék pót lemezt csinált a kolléga. -
vbbb
őstag
válasz
King Unique #143709 üzenetére
Az eltávolítás egyszerűen történt: jobb egér gomb és alul uninstall kész. Szóval nem volt semmi más buhera.
-
vbbb
őstag
válasz
King Unique #143707 üzenetére
Pontosan ez az, hogy nem csináltam semmi mást. Leszedtem aztán amikor beléptem a store-ban akkor kérte jelentkezzek be a fiókba. De mivel helyi fiókkal volt telepítve a gép nem is értettem mi van. Semmi más nem történt, nem jelentkeztem be mert nem volt mibe aztán meg ma volt rá időm ránézni. Ekkor derült ki pl, hogy a frissítés sem megy. A gépet nem én használom csak most szombaton én voltam az áldozat és nekem kellett vinni a boltot.
Én úgy gyanítom, hogy a frissítésekkel lesz ott valami. Ha eltávolítom az utolsó feature update-et az lehet bármi hatással a gépre? Szóval úgy működik mint ha visszaállítást csinálnék vagy letörli az update-t és ennyi? -
vbbb
őstag
válasz
King Unique #143705 üzenetére
A cég az egy 2 személyes kis bolt és ott én vagyok most az "IT munkatárs" gyorsba.
Eddig nem volt letiltva csak hétvégén leszedtem az időjárás 'csempét' aztán meg vissza akartam tenni store-ból, és onnantól nem működött a történet. Nem akartam visszaállítást csinálni ne tűnjenek el az addigi munkák. Szerintem valamelyik frissítés szétcsapta a rendszert, de ha elkezdem visszavonni a pl a legutolsó feature update-et az nem tudom milyen hatással volna gépre.
Esetleg holnap nézek egy Microsoft Store, Cache Reset-et hátha. -
Lasersailing
senior tag
válasz
King Unique #143666 üzenetére
Mai napon sikeresen felraktam a megfelelő win-t. Kicsit reklamált, hogy szeretne netet, de nem kapott és amíg működik nem is fog kapni. Pontosabban amíg az IT osztály lábra nem áll addig nem kap netet.
Egyelőre működik minden ok a géppel.
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
King Unique #143699 üzenetére
Köszönöm!
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #143692 üzenetére
Amiből van portable, azt használom. Ez is rajta van a pendrájvon, egyszer kell beállítgatnim, minden asztalhoz háttérkép, hotkeys, mindenben pont azt és pont így tudja, amit kell. Tizen valahány éve megcsináltam, azóta nem kellett hozzányúlni. Fut egyik gépen, másikon, harmadikon, laptopon, bárhol. Ezért portable és ezért nem windows. Ameddig lehet...
A múgy a ms, gugli, stb dolgait, amit lehet nem használom. Amelyik appra rátette a kezét, azt mind használhatatlanná tette. Egyetlen jó dolga volt, a win virtual machine, amit napi szinten használtam. Az oracle stabilitásban meg sem közelíti. Ennek állandóan valami nyűgje volt, hol ezért, hol azér nem ment, annyira nyögvenyelős, hogy idővel leszoktam a virtuális gép használatáról
Nem is tudtam, hogy van újabb dexpot, én azt hittem abbahagyták a fejlesztését. Köszi, kipróbálom!
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #143683 üzenetére
Szia, közben lett még egy jelenség...
A Dexpot asztalezelő sem indul el. Portable verzió, 1.5 ugyanez az otthoni gépemen, ugyanilyen a windowson fut. Itt meg csak elindul a kezdő kép, és ott meg is áll. Próbáltam kompatibilitási módban, rendszergazdaként, de sehogy nem indul.
A külnbség a két gép közt, hogy más az alaplap az otthonin comodo fut, ezen a beépített win defender (egy IT-s, ezt ajánlotta, gondoltam kipróbálom). Ez oozhatja? Abban lehet valahol engedélyezni?
-
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #143683 üzenetére
Hááát... köszi a linkelt cikket, elég meggyőző volt... hogy ez épp nekem való.
Nekem ugyanis eszem ágában sincs sem messengert telepíteni, sem semmit a felsorolt dolgok közül. Én lennék a legboldogabb, ha a gépem a következő 10 évebn semmit nem változna, pont ugyanazt tudná amit ma. pl az office 2003-ról most fogok áttérni kénytelen kelletlen a softmaker office-ra, ami majdnem pont ugyanolyan csak fejlesztik. De azért felteszem a 2003-at is ha gyorsan kell valami... Csak még azt kell végigszöszmötölnöm, hogy a tcm az új officehoz is a régi ikonokat használja. Ránézek és látom, melyik a word doksi. nem akarom újratanulni. -
Wolfskin
őstag
válasz
King Unique #143671 üzenetére
Te aztán tudsz fekltenni keresztkérdéseket...
Besimerő vallomást teszek:MPC-HC : 1.6.0 és természetesen portable (mert egy régi telepítős/túlélő hdd-t hoztam magammal vidékre, ezen meg még nem frissítettem a portable programokat)
Windows 10 Enter LTSC Bulild 1809 + frissítések (mert ezt ismerem és szeretem)A friss MPC-t köszi, valahol otthon nekem is megvolt egy titkos forrás, hol lehet frisset találn, de akkor most megteszem, remélem utána tudom társítani a szokott módon: TCM /jobb klikk /társítás
Ezt még sosem tapasztaltam, hogy egy régi program ilyen nyűgöt okoz, általában nem szeretek semmit frissíteni (tudom, rossz polgár vagyok, pokolra jutok...
). Okozhatja, hgy hosszú évek után, most elhagytam a Comodo vírusírtót és csak a Win defender van bakapcsolva? (pedig nem szeretem a változást...
)
Update: közben megtaláltam az 1.9.8 pertable verziót és ahhoz már enged társítani. Valahogy elsőre a régi akadt a kezembe... De sosem gondoltam volna, hogy emiatt egyszer még bajba kerülök...
Köszi a segítságet, már megijedtemm, hogy egy új fícsörbe szeladtam bele...!
-
DJango19
csendes tag
válasz
King Unique #143669 üzenetére
a windows hellót ki kapcsoltam, most nem is tudom vissza kapcsolni mert nincs ott. +
registry beállítás -------HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device
DevicePasswordLessBuildVersion ez mi vagy hol találom nekem magyar és nincs ilyen mappa mi az útvonal?????
azt a programot se tudom fel tenni mert nincs ott hogy igen tlepítem
-
DJango19
csendes tag
válasz
King Unique #143661 üzenetére
Helló, na most vagyok bajban ezt meg csináltam és ahol van, hogy vegyem ki a pipát a kód kérést na olyan nincsen. de a bajom az, hogy ezt meg csináltam és most akármit akarok telepíteni vagy bármit, bejön hogy telepít igen nem na ott hogy igen nincsen, + vissza mentem és nem tudom vissza állítani.
ja én nincsen prtscan
-
Lasersailing
senior tag
válasz
King Unique #143664 üzenetére
A tervem az, hogy a frissen vásárolt laptopon csinálok egy telepítő pendrive-ot (win 10 pro, ezt tudom a potenciálisan fertőzött gépről). Erről a pendriverol telepitem a potenciálisan fertőzött gépre a Windowst. Ha a telepítő pendrive rol indítom a potenciálisan fertőzött gépet, akkor jól gondolom , hogy a gépen esetlegesen lévő virus nem fertőzheti meg a pendriveot, majd az új telepítésű Windowst?
Aztán telepítés után kiderül hogy milyen licenszünk van, ha nem működik, akkor kell venni egy új Windows licenszet...
-
Lasersailing
senior tag
válasz
King Unique #143653 üzenetére
Köszönöm a választ!
Eredetileg a másik topicban indultam, mert azt gondoltam, hogy linux alól kiírtom a HDD-t, aztán telepítek nulláról egy win10-et. Aztán rájöttem, hogy lehet, hogy nem kell ideiglenesen linux, lehet közvetlenül win10-et telepíteni úgy hogy ha fertőzött is ez a gép, akkor se örökítsem át a vírust az új rendszerre.
Jelenleg nem tudom, hogy milyen windows licenszünk van, amikor legközelebb bent leszek utána nézek, a PH-n olvasott válaszok alapján, hogy mit látok a gépen. Normál esetben IT-tól tudnék kérdezni, de gyakorlatilag nincs kapcsolatunk az IT-vel, nem veszi fel a telefont, nem válaszol sms-re...
Ez a HDD látszólag nincsen lekódolva, de elvileg lehet vírusos. Adatmentés nem kell.
Köszönöm a millió linket, most rohanok, de nyugodt körülmények között végig fogom böngészni mindet, ha esetleg lesz kérdésem jelentkezem itt. Ami biztos, hogy a szerveren lévő file-okból több is le van kódolva, és kb. 5 perc után minden gépet kikapcsoltunk + szervert lehúztuk a netről, de kikapcsolni valamiért nem kellett (ezt mondjuk nem értem, hogy miért nem?). Azóta pár gépet netkapcsolat nélkül visszakapcsoltunk, én kettőn kerestem a ransomware nyomokat ("how to decrypt" file-ra kerestem), nem találtam. A szerveren lévő adathoz nem nyúlhatok, nem is akarok, de nem is értek hozzá.
Nem egyénileg akciózom én vagyok a helyi IT-s (30 fős cég, mindenhez IS kell érteni...)
A feladatom, hogy összehozzam a gyártást, hogy tudjunk termelni, mert a vevőt nem érdekli, hogy mi a gond, az érdekli, hogy legyen kiszállítás időben...
-
válasz
King Unique #143659 üzenetére
Nem jelzett hibát a program. Rendben, akkor nem parázok, hanem tesztelem... köszi!
-
DJango19
csendes tag
válasz
King Unique #143659 üzenetére
Helló most újra lett rakva a gépen win 10... Hogy és hol tudom ki kapcsolni a kódot, régen meg tudtam oldani de most nem tudom. A gép indításkor a win kódot.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
King Unique #143603 üzenetére
Ha jól sejtem nálam ez az több eset is lehetséges:
1. Mivel bejelentkeztem a gépre egy MS fiókkal, és a laptop teljesítette a bitlocker követelményeit, így a bitlocker automatán bekapcsolt, és kimentette a kulcsot az MS (ha 365-ös office, akkor talán már Azure) fiókba.
2. Mivel az office telepítése végén kipipáltam, hogy engedélyezem a munkahelyemnek hogy kezelje az eszközömet, így bekapcsolt a bitlocker.Már csak azt nem értem, hogy állítódott be a pinkód (én nem állítottam be), helyi felhasználói fiókom van. Ezt mutatja a beállításoknál.
Ujjlenyomat (és jelszó) meg van adva, de ha ujjlenyomatot akarok hozzáadni, akkor pin kódot kér (ami nincs), és pin kódot megadni nem tudok (mint ahogy a fenti képen látszik).Lehet, hogy miután bejelentkeztem a munkahelyi MS fiókkal letiltódott a pin kód lehetőség?
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
King Unique #143560 üzenetére
Elnézést és egyúttal köszönet a hivatkozásokért.
Megnéztem Linuxszal, ami "Disk is OK"-t írt ki, de egyúttal bő 500000 hibás szektort is a 320 GB-os HDD-n. Akkor ezeket kéne valahogy letörölnöm, hogy elinduljon 0%-ról a Windows telepítő? De hogyan, mikor a formázás sem segített? -
kezo0
addikt
válasz
King Unique #143487 üzenetére
Na, most voltam anyámnál, szépen lefutott a parancssoros megoldás, és újraindítás után el is tűnt végre a leválasztható meghajtók közűl a belső HDD.
Szóval köszönöm, ez működött.
(Aztán majd meglátjuk, hogy van-e ennek bármi köze a drive időnkénti önkéntes lecsatolódásához...) -
kezo0
addikt
válasz
King Unique #143487 üzenetére
Köszi, a másodikat fogom megpróbálni, mivel ahogy írtam az utolsó mondatomban, a BIOS-ban nincs hot plug-ra vonatkozó beállítási lehetőség.
-
repvez
addikt
válasz
King Unique #143483 üzenetére
köszi átnézem a linkeket.
ami zavar, hogy nem kicsi a particio, legalább is erre a célra sztem nem, 97gb van hagyva a winnek, amiből a tárhely alkalmazás 34gb ot ir a windowsnak, de csak 2,5gb van jelenleg szabadon .
a letöltés mappa és a saját filok se teszik ki a fennmarado helyet.
azt nem tudom, hogy azok a programok amiket amugy nem a C re telepitek, azok hova és miért mennyi filet pakolnak a Cre.
addig rendbew van, hofgy kel valamennyi kapcsolat az oprendszerrel, de , h egy másik particiora telepitk valamit akkor az miért használ a rendszerparticiora is helyet.
És van amit nem is lehet máshova vagy hiába adom meg, hogy hova telepitse akkor is a C-n fogja magát ideiglenesen kitömöriteni és onnan telepedig a választott meghajtora. -
válasz
King Unique #143467 üzenetére
Köszi, de a telepítés már megtörtént, nem megyek sokra az olyan tanácsokkal, hogy mit kellett/lehetett volna másképp csinálni.
A kérdés arra vonatkozott, hogy mostmár, hogy így telepítettem, ami egy múltban megtörtént dolog, mi a helyzet? Hagyhatom így, ahogy van, mert úgysem kell, vagy lehet olyan, hogy küldözget arra a nemlétező e-mail címre olyan dolgokat, amire szükségem lehet? Miért nem fogadott el olyan e-mail címet beállításkor, amit másik gépen már belállítottam? Nem pont az lenne a lényege az MS fóknak, hogy több gépen is ugyanazokat a beállításokat tudjam használni? De ha minden géphez másik e-mail cím kell, akkor akinek van 10 gépe, annak muszáj 10 e-mail címet regisztrálni csak emiatt? Szóval ilyen kérdésekre keresnék válaszokat, nem arra, hogy ha vissza tudnék menni az időben, akkor hogyan csináljam...
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #143468 üzenetére
OK, köszi
-
gulyasa
őstag
válasz
King Unique #143448 üzenetére
Az "újra" részt azért írtam, mert a telepítő USB-t már elkészítettem az MCT-vel.
Ezért már "csak" egy licenszre van/lenne majd szükségem. -
gulyasa
őstag
válasz
King Unique #143445 üzenetére
-
gulyasa
őstag
válasz
King Unique #143442 üzenetére
Igazából azt már néztem (MS webáruház), de nem akarom kompletten ezért tőlük (újra) letölteni és mindezért jóval drágább árat (~45eHUF-t) fizetni, amikor elmehetnék boltba még egy pendrive-os telepítőért ~30-35eHUF-os áron...
Gondoltam egyszerűbb lenne, ha volna olyan lehetőség, hogy csak licenszet vásárolok. És persze nem egy lutri vállalati mennyiségi licenszért adnék ki pénzt.
Valószínű a boltos verzió lesz belőle...A még működő Win7 géppel az a gond, hogy Win10-re teljesen alkalmatlan, és hiába volt lehetőség annak idején a "trükkös aktiválós" Win7-ek (ilyen fut rajta) legális Win10-re upgrade-elésére, ezért nem is próbálkoztam vele, mostanra pedig ez a lehetőség már rég nem él tudomásom szerint.
-
egykori
őstag
válasz
King Unique #143438 üzenetére
Persze, végignézve a leírtakat, látszik némi esély a sikerre, csak a te és az én tudásom, és ez irányú tapasztalatunk között elég nagy a különbség. Sajnos, ez nekem rizikós, főleg egy új géppel nem akarok úgy kísérletezni, hogy kétséges kimenetel. Legrosszabb esetben neki állok telepítgetni, szöszölgetni, de előtte még egyszer átnézem az Easeus-féle megoldást - hátha.
Amikor idejöttem a problémámmal, már akkor tudtam, nem biztos, hogy számomra kedvező választ kapok. Ettől függetlenül, köszönet! -
egykori
őstag
válasz
King Unique #143436 üzenetére
Átgondolva, elég sok buktató van ennek kivitelezésében, akkor inkább az EASEUS Todo PCTrans fizetős megoldása felé nézelődök. Ez egyszerűbb és olcsóbb is, mint a ReDeploy.
Nagyon köszönöm ismét a segítő hozzáállásodat! -
egykori
őstag
válasz
King Unique #143434 üzenetére
Macrium Reflect7 Free Edition van a régi gépen, ezzel készítettem a lemezkép mentést. A C meghajtóhoz tartozó mind a 4 kisebbel, amit Windows hozott létre. Itt kellett volna látnom valami opciót, hogy másik hardverkörnyezetbe állítanám vissza? Ha kell, tudok újabb mentést csinálni még.
Az előkészületes résznél a "SATA vezérlő szabványosra állítása" hogyan értelmezendő, ha az új gépben nem SATA SSD van már, hanem PcIe?Az új gépen elég a Home. Azt hiszem a regedites downgrade fog menni.
-
m3ss
veterán
válasz
King Unique #143407 üzenetére
koszi, roybattynek is
-
Angel2014
addikt
válasz
King Unique #143374 üzenetére
Köszönöm!
Így semmi értelme akkor. Vagyis van hogy fizess a következőért.
Aki kitalálta gondolom unatkozhatott.
Szóval :
1 diskpart
2 list disk
3 select diskÉs itt jön a lényeg, hogy ne sima clean legyen hanem clean all parancs igaz?
És ha pl a gépem adom be? Azt hogy takarítanád úgy ki, hogy ne vesszen el a rendszer, de a lomtárba mégse maradjon nyoma?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #143371 üzenetére
+ Ha SSD és TRIM-et támogató SMR HDD (példa), akkor azoknál már egy szimpla fájltörlés (és teljes lemezterületen futtatott meghajtóoptimalizálás) után sem lehet már érdemben helyreállítani, lementeni a fájlokat (példa), SSDk-nél Secure Erase futtatása után meg pláne nem (példa).
-
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #143350 üzenetére
-
Sanyi52
tag
válasz
King Unique #143344 üzenetére
Az „alapesetben 4 db a C-vel együtt” mondatrészeddel kapcsolatban kérdezném:
Nekem a C-meghajtónál 4-nél több (5) partíció van, próbalom csatolni a képernyőképet.
Ez normális dolog, vagy valamit tennem kell ellene?
(A WIN 11 van a gépen, de mivel itt van a kérdésemhez csatlakozó hozzászólásod, ezért itt teszem fel a kérdést.) -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique #143346 üzenetére
Hát ha nem lenne érdekes, nem írnék ide
De 1x bootolt , és azóta nem a pontos kifejezés. A hiba utólag keletkezhetett, hogy nem bootol be róla.
Nem tudom régen hogy csináltam, de nem okozott neki problémát az egyszerre 2 rendszer SSD megléte. Eddig is így használtam.Értem amit mondasz, de nekem több okból is jobb a klón.
1. a klón SSD-n van más partíció is amit használok
2. pont az ilyen macerától kímélem magam, hogy jajj USB-s program bootot csinálni, meg akkor a külső cuccot rárakni, felismeri- nemismeri, meg tallózzam be meg ez meg az... úgyis 66 másik hiba jön közbe, nehogy sikerüljön vissza tenni a mentést.A klónnal meg csak megfogom magam átrakom a bootolást a másikra és kész is.
Nem értem ezzel a megoldással mi a baj, azon kívül hogy "papíron nem arra való"Köszönöm!
Nemsokára végzek melóban, hazamegyek megnézem azt amire gondolok és jelentkezek
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique #143320 üzenetére
Köszönöm.. Ez a lépés maradt ki nálam ..
A " felhasználói fiókok ablakban a jelszó megkövetelése elől pipa kivesz " . -
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #143311 üzenetére
Hangeszközök kezelése lett babrálva, és azóta lett elb@va. Meg akartam valamit nézni, de nem találok vissza. Nem vagyok ideges.....annyira
-
bringasisti
őstag
válasz
Az a gond,hogy amikor mutatja a pontokat egymás után, nekem olyan csak halványan van.
-
bringasisti
őstag
válasz
Megpróbálom
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #143295 üzenetére
OK, köszi!
-
cidalain
veterán
válasz
King Unique #143289 üzenetére
Jaj, nem kell ennyire sarkosan fogalmazni.
Akinek viszonylag gyakran kell, hogy ilyesmit csináljon, az nem fog minden alkalommal fél órákat elcseszni az újabb verziók vadászatával, letölt, frissít miegymással.
A múzeális verzióm tökéletesen működött múlt héten egyébként, nyilván fog is még, csak jelen eset volt valamiért kivételes. Ok, mivel már le kellett szednem, erről is fogok valami bootolható megoldást eszközölni, és innentől ezt használom, amíg gondom nem lesz vele (sejtésem szerint a következő 5 évben nem kell foglalkoznom vele)
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique #143293 üzenetére
Köszi! Nem piszkálom akkor!
Azért kérdeztem, mert valami oknál fogva több fórumtárs is kapott Nv rendszeren hibaüzenetet, mostanában szaporodott el a dolog [link] , és készítettem gyorsan a rendszeremről egy Visszaállítási pontot, és csak kíváncsi lettem volna, hova menti a dolgokat a Win. Csak ennyi.
-
viharhozo
addikt
válasz
King Unique #143281 üzenetére
A Checkdisk annyira helyrerakta, h legalabb a particiok latszanak.
Nem igazan sikerult rekonstrualni, mi tortenhetett. Az biztos, h az SSD vmiert teleirta magat, es nem maradt rajta hely. Ezutan jottek a hibak a fajlrendszerben.
A Checkdisk utan beraktam egy masik gepbe, ott némi molyolas utan bootolt. Ezutan bootolt az eredeti gepeben is, de csak Windows Boot Managerrel, AHCI-ben nem.
-
válasz
King Unique #143276 üzenetére
Kipróbáltam mindent de sehogy sem lehet bootolni az ssd-ről.
A furcsa az, hogy a bios nem is látja alaplapi displayport kimenet használatakor / tehát vga nélkül használva a konfigot / az ssd-t a boot-nál.
CSM ilyenkor nem is lehet állítani.
USB Windows telepítésnél ott az ssd, fel is települ a win de a biosban már nem látható az ssd mint bootolási lehetőség és nem is indul az oprendszer.Még nem találkoztam ilyennel de megy vissza garanciában.
-
válasz
King Unique #143276 üzenetére
"A bios látja, Win 10 feltelepül"
vs.
"Így telepítésnél az ssd-re nem is enged telepíteni."
Ez a CSM be és kikapcsolt lehetőségek mellett. Ha nincs bekapcsolva akkor települ, ha be van akkor nem!
"ha másodlagos ssd-nek használom a Win 10 látja"
Ezt azért írtam mert egy másik gépben meghajtó mellett kipróbáltam, hogy nem e hibás az ssd.Kipróbálom még az általad említett beállításokkal, de nekem az a furcsa, hogy ha beleteszek a lapba egy Samsung 970 evo plus 250gb ssd-t akkor gond nélkül megy minden.
-
válasz
King Unique #143269 üzenetére
Se legacy-ban és se UEFI-ben nem megy. mindkettőt kipróbáltam.
Az érdekes az, hogy amíg nincs vga a setupban / Asus ROG B560i + Intel I5 11400 / addig nem is látja a boot-ban az ssd-t, CSM-et sem tudok kapcsolni. Így telepítésnél az ssd-re nem is enged telepíteni.
De az NVMe controllernél látja az SSD-t. -
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #143262 üzenetére
Gembird külső ház tökéletes, azt leszámítva, hogy alvó módban nagyon melegszik, pedig nem ég az állapotjelző led, de mégis kap áramot valahogy. Ha ki-be dugom a csatlakozót alvó módban, utána a led világít. 39°C-os felébresztés után. Egyébként 28-31°C. Nem tudom mit csinál ez ott magában.
Ráadásul néha fel sem ismeri a rendszer, alvóból visszatéréskor. Ezért lenne jó, ha nem kapna áramot az USB. Gyors eltávolításra állítva, ugye nem gond ha hirtelen elmegy az áram?
-
sisi22
aktív tag
válasz
King Unique #143237 üzenetére
Akkor mar korabban be kellett volna rakni az osszefoglaloba.
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #143234 üzenetére
Rendben! Köszönöm!
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #143232 üzenetére
Nem lenne zene, kép stb. tárolás az SSD-n. Van 2TB HDD tárolásra a gépben. Ezért kérdem, hogy adatpartíciónak van e értelme ez esetben vagy egy 1TB-os C-nek maradhat e az SSD?
-
Werkly
őstag
válasz
King Unique #143230 üzenetére
Köszönöm! Annyi még, hogy 1TB lesz az SSD. Érdemes partícionálnom vagy megfér a Win+game? Eddig HDD-ről "operáltam" csak. Köszi!
-
apple87
senior tag
válasz
King Unique #143222 üzenetére
Igen
És nem jön be semmi fekete kép
-
apple87
senior tag
válasz
King Unique #143220 üzenetére
Szia!
Tisztában vagyok, hogy hogyan kellene működnie.
Eddig ha be akartam lépni a biosba bekapcsolatam a gépet nyomtam f2,vagy f12 és bejött a bios.Most hogy állítottam a biosba valamit azota nem sikerül behozni sehogy sem. -
weiss
addikt
válasz
King Unique #143212 üzenetére
Kösz.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
King Unique #143203 üzenetére
Igen, a kikapcsolt állapotra gondoltam.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
King Unique #143201 üzenetére
A dokkolásra rákeresve le lehet tiltani a gépházon belül. Rejtély, hogy ki csinálta ezt a merényletet.
-
Win-T
őstag
válasz
King Unique #143163 üzenetére
Elnézést, nem olvastam vissza és köszönöm, így megoldódott.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #143120 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm a választ.
Ez nem egy felugró ablak, ez a W10 Defender beállítása.
Semmit se szeretnék engedélyezni, a biztonság az első.
Pont az a problémám, hogy olyan mintha engedélyezve lenne, de nincs vissza állítás, se beállítás, csak "Visszajelzés", az meg mi?coco2: W10 -> óra mellett Defender ikon jobb klikk, Biztonsági irányítópult megtekintése, és ott van.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143112 üzenetére
Miket érdemes az ssd-n állítani? Vagy win 10-nel már nem kell?
-
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #143112 üzenetére
Köszönöm hogy válaszolsz. Csak saját vírus és saját program. De van mikor az egérre se reagál, kihuzom bedugom működik. Olyan mint a telefon volt bő 10 éve, meg vettem egy SM-T 225 Samsungot azt is rendszeresen újra kell indítani.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143111 üzenetére
Megoldódott ez is, köszi a segítséget.
-
bringasisti
őstag
válasz
King Unique #143104 üzenetére
Azóta rendesen felidegesítettem magam. A CD jól van megírva, de mikor le akarom ellenőrizni mint említettem videó, PDF tökéletes, a képnek csak elöl nézete. Gép ki-be és máris meg tudja nyitni. De más furcsaságot is csinál a masina, nem tudom , hogy kell és egy újra húzás, vagy alaplap.?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143108 üzenetére
Köszi, sikerült, most már csak egy játék nem indul el mert hiányzik valami hozzá, driver booster ezt megtalálta, én még nem. Command& Conquer remasteredről van szó.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143106 üzenetére
Arra gondolok,most viszont van 3 dolog amit nem talál az eszközkezelőben.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143102 üzenetére
Na most 33.250- net ir. ha nincsenek widgetek akkor hamarabb bent van rendszer.
-
mpo
veterán
válasz
King Unique #143093 üzenetére
Kipróbáltam a Bootracert.
Itt a oldal alján írják:
How to change the Explorer startup delay manually?
[link]
Kerestem a topikban, hátha írtál róla, de nem találtam.
Van-e értelme és biztonságos-e? -
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143096 üzenetére
Újra raktam a rendszert, nem használom inkább a driver booster, eddig jó.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143093 üzenetére
Mediacreationnal rá toltam a legújabbat, jogtiszta rendszer, mindent úgy csináltam ahogy szoktam ugyan azok kerültek vissza amik eddig. Ez a bootracer azt írja iszonyatosan lassú. 133.890.Ssd jó, de nem állítottam még rajta semmit sem, a rendszer friss.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143091 üzenetére
Szia. Felraktam újra a rendszert a laptopra, Bluetooth már jó, viszont nagyon lassan bootol be, nem tudok rá jönni miért, mielőtt a Windows bejonne ott idozik. Ssd-t nem állítottam még.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
King Unique #143072 üzenetére
Ezeken már tul vagyok.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #143058 üzenetére
Mindkettő kapott kulcs "Windows 10 RTM Professional Retail" - ezt mondja róluk a ShowKeyPlus Check Edition menüpontja. Arról a kulcs végződésről nem tudom, mi szerepe van, de most hogy írod, megnéztem, és ami kulcsokat kaptam, azoknak nem volt része a 3v66t, de tényleg azt írja vissza a konzolos tool.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #143054 üzenetére
Eddig 2 ilyen jóárasított kulcsot vettem, aktiváltam, és mindegyikre ugyan azt az eredményt kaptam "Windows is activated with a digital licence linked to your Microsoft account", és az "slmgr -dli" ezt adja vissza:
Még ha be is csapnának, nem sokat buknék, de még csak meg sem próbálják. Mondjuk ezt az egyet tényleg furcsállom a mai világban -
coco2
őstag
válasz
King Unique #143051 üzenetére
Win 10 nélkül (csak rescue) venni egy viszonylag normális dedikált gépet (12 cpu mag, 64 gb ram, 2x0.5T ssd, 1 ipv4) kerül 44 eur per hónap (ez áfás ár). Emellé csak a win 10 havonta (!) +31 eur. Egy win 10 licencet most vásároltam egyszeri (!) 15 eur-ért, és ez már az enyém marad. Szóval a "miért" kérdésre a válasz: hát persze, hogy pénzért!
És értem én, hogy ebben érdekellentétünk van az MS-el, de hát dolgozzanak csak meg a pénzükért, ha annyira kell nekik. Az az ő problémájuk. Az enyém meg, hogy kényelmesen tudjak win licencet cipelni olyan esetekben is, ami nincsen kitalálva olajozottra.
De igazad van. Most tényleg felesleges tovább ragozni. Ha problémám lesz hónapok múlva, majd felteszem a kérdést akkor. Meglehet, hogy addigra önmagától megoldódik a probléma, és kajak feleslegesen aggódom rajta.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #143042 üzenetére
Sajnos a linkelt példa (és pókháló szerűen szerteágazó linkjei) mind hardver változás utáni újraaktiválás, amihez hozzá tartozik az az implicit tény, hogy a régi hardver tönkre ment, kukába kerül, a hardver azonosítói nem fognak többé felbukkanni. Ami nem szokott úgy lenni, ha csak átmenetileg telepítesz egy bérelt gépre win-t, amiről később leszednéd, amikor azt az új tulaj megkapja. Persze ezen még kár törnöm a buksit, jó fél évig biztosan használatban tartom azt a win-es gépet, szóval ofc beaktiválom, aztán majd aggódom a többi miatt akkor, ha végeredményben kalamajka lett az eltávolításnál.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #143042 üzenetére
Pedig már elkezdtem felírni hogy ha eladom a gépemet akkor ezeket a pontokat fogom végigcsinálni
De, úgy látszik ez is téves. Nem egyszerű a történet.
Pedig am maga az igény, amire szükség lenne és ami ráadásul baromi egyszerű az annyi hogy ha eladom a gépemet akkor arról hadd tudjam deaktiválni a rendszert azaz teljesen mértékben eltávolítani róla mindenestül licensestül. És ha én 1 hónap múlva vagy akármikor egy másik gépen szeretném aktiválni a rendszert a saját eredeti retail kulcsommal akkor ilyen buziságok ne történhessenek meg hogy esetleg nem fogadja el a kódot, mert ő úgy érzékeli hogy egy másik gépen aktiválva van. És igen tudom használjak májkroszoftfiókot és akkor majd minden rendben lesz, de szerintem pont ezzel a bonyolultabb. Régen tök egyértelmű volt.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #143039 üzenetére
"ami ráadásul nem újdonság, már a 1511-es óta"
Sikerült még egyet csavarni az agyamon.
Szerintem feladom. Feladom az egész aktivációs mizéria és licenszek átvitele tudományának átfogó megértésére tett kísérletet. Én mondjuk azt látom (és kicsit ez vígasztal) hogy azért mástól is újra és újra felmerülnek hasonló kérdések, tehát nem csak nekem bonyolult. Inkább ha valami konkrét akadályba ütközöm vagy problémám van azt megkérdezem de én ezt elengedem inkább. Amiket meg belinkelsz és hivatkozol rá hogy már volt téma hidd el hogy el szoktam olvasni őket, de egyszerűen elfelejtem annyira egymásra épül minden. Ha egy kis részét nem tudom akkor az egész elmélet borul. -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #143037 üzenetére
Én kicsit azt érzem hogy ez is olyan mint a horoszkóp és az asztrológia minél többet kérdezek és kapok rá választ, annál kevesebbet tudok
XP-s WIN7-es Vista-s korszakban még értettem. De manapság úgy keverik a szart a Microsoftnál hogy kvázi minden igaz lehet de az ellenkezője is.Amiket nyilatkoznak is folyamatos ellentmondásba keverednek saját magukkal és azzal ami a gyakorlatban van.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #143035 üzenetére
Én tordaitibi kérdése nyomán kérdeztem ezt az egészet. Mivel nekem is retail kulcsom van.
Én minden esetben az alap kulcsot adnám meg nem az álltalánost."Akár az is, ha az új tulaj is ugyanolyan Windows 10-kiadást telepít és az automatikusan aktiválódik digitális licenccel."
Igen, na de ebben az esetben akkor ahogyan mondod megadom az eredeti termékkulcsot és akkor nálam aktiválja, a kollegánál pedig (ahol véletlenül aktivádólodott be a digitális licensz miatt) pedig inaktiválódik?
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #143015 üzenetére
Tehát ha valakinek eladok egy akármilyen sz.gépet amiről eladás előtt leválasztottam a megfelelő parancsokkal a saját retail kulcsomat (amit az új gépen szeretnék majd használni) akkor az a kellemetlen meglepetés érhet hogy nem fogadja el a rendszer a kulcsot mert esetleg a kollega akinek eladtam a gépemet újratelepítette és magától csak úgy beaktiválódott nála a rendszer? Mi erre a megoldás? Esetleg ha én gyorsabban telepítem vele újra az új gépemet és aktiválom be még mielőtt ő mókolna a géppel ez megoldás lehet?
-
válasz
King Unique #143015 üzenetére
Annyit tudok mondani hogy az utóbbi kb. másfél évben 3x hordoztam a retail kulcsaimat.
Legutóbb kb. 2 hete deaktiváltam egy olyan pc-men amit félévente kapcsolik be és kellett egy másik, napi használatú gépre amit nemrégen vettem.
A fennti két parancsot alkalmaztam most is, ez az eredmény, direkt rebootoltam vagy 3x.
Nem tudom hogyan lehet szabályosan deaktiválni, én így tudom, nagyon megköszönném ha valaki leírná, hogyan kell teljesen, szabályosan deaktiválni egy gépen egy retail kulcsot.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HP Rack és Tower szerver bazár
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest