- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
félisten
válasz
Petykemano #143840 üzenetére
"Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl."
Kapcsold ki a (uefi)biosban a CSM-et és egyből eltűnik az egyik. 2022-ben már úgyis csak uefi ként érdemes telepíteni, így csökken az esély hogy eltéveszted.
-
King Unique
titán
válasz
Szerintem az előzőleg már tisztázva lett, hogy ha 100 MB-os EFI-rendszerpartíció (ESP) van és GPT formátumú a rendszermeghajtó, akkor az nyilván UEFI szerint van telepítve és a rendszerindítás javítása is annak megfelelően alkalmazandó, ha angol nyelvű a telepített Windows 10 akkor annak megfelelő
bcdboot
paranccsal, stb. Ha legacy (CSM) mód szerint lenne telepítve, akkor értelemszerűen 50-5xx MB-os System Reserved partíció és MBR formátum lenne az előbbi helyett."Érdekes módon a BIOS-os boot menü a telepítő USB-ről kétféle bootolási lehetőséget kínál föl.
- Sandisk
- UEFI: Sandisk"Ha támogat az UEFI-s alaplap UEFI mellett legacy (CSM) bootolási módot is és kettős, Legacy + UEFI rendszerindítás van beállítva, akkor nincsen abban semmi meglepő, hogy a bootolásnál mindkettő választható, meg ha a telepítési adathordozó is úgy lett elkészítve hogy mindkettőt támogatja, lásd pl. MCT-vel. Ilyenkor a bootolásnál F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben lehet választani a kettő közül, ahol az UEFI előtagos értelemszerűen az UEFI szerinti bootolás, a "sima" pedig a legacy (CSM) mód szerinti.
"Az indítás viszont sajnos ugyanúgy végződött.
Továbbra is "BAD SYSTEM INFO CONFIG "Előzőleg már linkelve lettek útmutatók az ilyen BSOD hiba lehetséges okairól és azok megoldásáról, értelemszerűen azokat kellene először megnézni. Meg ugye ha maga a Windows 10 bebootol, akkor nem feltétlen a rendszerindítással van itt a fő gond, mert akkor értelemszerűen be sem bootolna.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
van valami akadálya, hogy egyszerűen újratelepítsd az egészet? mert ha nem akkor nem nagyon éri meg vesződni meg vele, hacsak nem ez a hobbid...
-
válasz
Bakker congratula, rendesen beleástad magad a win bootolási mechanizmusába.
-
Hawk1979
őstag
válasz
Petykemano #143816 üzenetére
Kb egy hete nekem is dobott egy ilyet. Ha fejre álltam se tudtam megoldást találni. Annyi, hogy véletlen vagy sem, de nekem egy frissítás után jött elő. Pár óra cumi után feladtam. Clean install lett a vége.
-
King Unique
titán
válasz
Ha már GPT partíciós séma és EFI-rendszerpartíció (ESP) van a rendszermeghajtón, akkor az nyilván UEFI/GPT séma szerinti telepítés és nem BIOS/MBR, nem az utóbbinál szokásos javítási módszereket kell alkalmazni, hanem az előbbinél, lásd az alábbi útmutatókat.
• How to repair the EFI bootloader on a GPT HDD for Windows 7, 8, 8.1 and 10
• How to Repair EFI/GPT Bootloader on Windows 10?
• #78339 (+ infó)Ha az előbbi módszerekkel nem sikerül megoldani a rendszerindítás javítását, valamint az egyéb helyreállítási és javítási módszerek sem használnak, akkor marad jobb híján a clean install, ennyi.
-
sisi22
aktív tag
válasz
Petykemano #143817 üzenetére
Ebbol a ket beirasodbol nekem ugy tunik, hogy nem win10 a problema, hanem a merevlemez, vagy ssd, amit hasznalsz, igy az azokkal foglalkozo forumokon kaphatsz nagyon gyors valaszt - ha az adott osszefoglalokban levo programok hasznalata nem ad megoldast.
-
Petykemano
veterán
válasz
Nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége, de 2 eszköz van a gépben és a diskpart szerint az az eszköz, amin a windows installáció és az EFI partíció van a
disk 1
, míg a disk 0 egy másik tároló eszköz.De bootoláskor ezt elvileg helyesen felismeri, mert ha nem a Windows boot managert választom ki, hanem valamelyik eszközt, akkor arra parancssori hibát ad, hogy az eszköz nem bootolható.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest