Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Lasersailing #143663 üzenetére

    Mármint clean install célra a telepítőt értelemszerűen olyan PC-n, olyan Windowson kellene létrehozni a pendrive-ra, amit nem ért ransomware támadás.
    Vagy ha van kéznél megvásárolt formában a Windows 10 USB-s kiadásából, akkor ott gyárilag read only a pendrive, amin a telepítőt nyilván nem tudja módosítani semmilyen vírus, szintúgy mint a DVD-ROM esetében.

    Csak a kiadást kell tudni, hogy Home / Pro / egyéb, majd azt kiválasztani a telepítésnél és ennyi, automatikusan aktiválódni fog digitális licenccel. Ha Windows 10-zel előtelepített PC-k és BIOS OEM Key van, akkor pedig még a kiadás manuális kiválasztása sem kell, mivel ilyenkor automatikusan az OEM licenchez tartozó kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre, meg sem jelenik a kiadásválasztó és az aktiválás ablak.

    Általában már a Windowsba bejelentkezve is látható az asztalon a zsarolóvírusra utaló üzenet, + a fájlkezelőben a fájlkiterjesztéseknél (példa), stb.

    Mármint úgy értendő, hogy ha van a cégnél hivatalos IT support, akkor értelemszerűen azok dolga az ilyen probléma elhárítása és nyilván nem a termelésben dolgozó, nem IT-s alkalmazottaké.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák