- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
Pyttawrx #147275 üzenetére
Nem, te továbbra sem a kérdésemre reagáltál, hanem generáltál egy másikat. Erre reflektáltak egyesek az akkutöltést illetően és el is mentek off-ba a hozzászólások, hiszen off-ként jelölték ők is. Semmi köze nem volt a hozzászólásaiknak az eredeti kérdéshez, amire vonatkozó értékes hozzászólás viszont jött másoktól.
Én a Windows 10 topikban tettem fel egy kérdést Windows értesítéseket illetően. Az adott funkcióhoz állítható be hangos értesítés. Innentől jogos a kérdés. Azért, mert neked ez nem releváns, még másnak az lehet. Ez nálam nem működött. Erre vártam megoldást. Nem értem az akku ikon jelzése mellé miért ne kapcsolhatnék be hangjelzést? Ez annyira ördögtől való?Beérkező üzenetekhez is beállíthatnék csak vizuális értesítést, de jobb, ha hangjelzést is ad.
Köszönöm a lehetőséget! További kellemes estét!
-
tylerddd
veterán
válasz
Pyttawrx #147257 üzenetére
De, eddig úgy volt. Csak most már annyira kevés a kis töltöttség és a leállás közötti idő, hogy jó párszor belefutottam a gép kikapcsolásába. A fényerő csökkenését csak akkor veszem észre, ha pont elkapom, a zöld bigyusz az akkunál sem biztos hogy feltűnik. Ha pedig pl. ki van kötve projektorra, akkor sem biztos, hogy észreveszem.
-
SirRasor
addikt
válasz
Pyttawrx #147105 üzenetére
Nem engedi átnevezni se.
beef igen, ez a fura, de amit Doky586 írt, hogy "Linuxok nem tudnak olyan filet törölni amihez nem tartozik a 'system' userhez írási olvasási ntfs jog." - így már érthető.
Doky586 úgy se engedi az unlocker. Take ownership se megy. Mintha ez valami hiba lenne az SSD-ben, de CrystalDiskInfo szerint hibának semmi nyoma (még áthelyezett szektorok sincsenek).
King Unique ja akkor csak írtam előtte, hogy 1 fájl
Na mind1, kész, teljesen tanácstalan vagyok...szerintem már nincs mit megpróbálni, marad egyszer egy újraparticionálás, de ahhoz még nincs idegzetemMajd ha jön a Win12 és 0-ról kell telepíteni
Mindenesetre köszönöm mindenkinek az ötleteket
-
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #146226 üzenetére
Az újratelepítés előtt a számok nem működtek, sem a felső sorban, sem oldalt a numpadon.
Most minden működik, kivéve 2 db gombot, fényerő fel-le.
Ezek funkció gombok, valóban, a hangerő állítás is FN + F..., működik
a fényerő állítás is FN + F... - de ez a 2 nem állít. -
-
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #146135 üzenetére
Sajáttal soha nem tettem, mert rendszergazda uncsim mondta hogy nem lesz jó, és elhittem neki. Akkoriban még ő rakta fel nekem a 10-et.
Manapság mar csak kacifántos problémáknál hívom, megoldom egyedül.1 db munkatársam van, aki több géppel megtette, mindnek az lett a vége, hogy elhozta hozzám, hogy tegyek rá tiszta 10-et...
döcög, lassú, összeakadnak dolgok
Uncsimnak igaza volt...Win10-ről 11-re (3-4 tapasztalatom van, tehát ez sem tömeges) nem vettem észre ilyesmit, inkább csak kurvául el vannak dugva dolgok, nehéz megszokni. De hamarosan megszokjuk!
pl Win11 laptop esetén az akkura kattintva nincs power-csúszka. MÉRNINCS?? -
válasz
Pyttawrx #145577 üzenetére
No, most értem haza, megnéztem, Pro Windows 8 matrica van rajta.
Fogalmam sincs, hogy mikor és célból került rá Enterprise. Mivel iskolai, így inkább Windows Education lett volna logikus. De mindegy is, nemsokára kiderül a kérdésemre a válasz, hogy aktiválódik-e.
King:
Köszi! -
Atomantiii
addikt
válasz
Pyttawrx #145538 üzenetére
Már próbáltam keresgélni ezügyben.
Maga a gép egy Dell Optiplex 3070 Micro. (i3-9100 T CPU 3.1 GHz, NVMe 128 GB SSD).
-
-
smisa
őstag
válasz
Pyttawrx #145261 üzenetére
Már írtam pár napja mi történt, de nem sikerült azóta se megoldani. Anyit találtam hogy volt egy win update ami hasonló problémát okozott a Microsoft vissza is vonta utána. A drivereket már próbáltam frissíteni cserélni, nem jártam sikerrel. Nem tudom hogy lehet teljesen letörölni a konfigurációs beállításokat a hangkártya esetén hogy ne automata tegyen fel egyet. Sok helyen a Nahimic problémáról is írnak.... szóval ezért írtam ide hátha itt tud valaki megoldást rá
-
sunavlys
senior tag
-
svgyula
addikt
válasz
Pyttawrx #144617 üzenetére
Azt hiszem én írtam egy megoldást! Azt én is úgy olvastam ki a linkelt oldalról! A többi része az a lecsengés volt. Viszont én nem úgy adtam elő a megoldást mint "saját" ötletet! Vettem a fáradságot végigböngésztem a hozzászólásokat(nyilván ott is hasonlóak voltak a vélemények az enyémhez!) és a megoldást beraktam ide.
#144588 itt megtalálni. -
válasz
Pyttawrx #144615 üzenetére
2016 óta vagyok tagja a topiknak.
Az biztos hogy itt az a szemlélet hogyha egy ismeretlen hibával posztol valaki,
1. Dehát nálam jól működik!
2. Hülye a posztoló mert csak Ő b@szha@tta el a Windowsát, mert maga a Win tökéletes
Ez a két alapverzió.Mégegy.
A rendszer teljesen jó, használható, ezt teszem 2000 óta.
Viszont akik fejlesztik azok szerintem nincsenek köszönő viszonyba sem azokkal akik használják.Csak egy Volume apróság.
Miért nem lehetett 20 év alatt megvalósítani egy globális volume-up/down standard hotkeyt?
Miért kell ehhez külső appal meg NirCmd-vel szórakozni a usernek, akinek urambocsá nem laptopja van, nincs FN kombináció és dedikált gomb, hanem asztali gépe és mezei billentyűzete?
Miért nem úgy működik a Tálca hangerő hogy ráállok az egérrel a volume ikonra és görgetek?
Nem, rá kell kattintani és ott görgetni vagy meg kell fogni a csúszkát és huzigálni.
És ilyen apróságok tömkelege.Amiből az egész kiindult, igenis az egy orbitális bug hogy egy os 10ezerszámra gyártja a felesleges üres mappákat.
Itt ez ugye a fanatikusokat nem zavarja, sőt! védelmükbe veszik hogy dede, ez bizony kell, nagyon is hasznos funkció és jóvanazúgy, sőt aki netán próbál tiltakozni az a hülye. -
makoss
veterán
válasz
Pyttawrx #144395 üzenetére
ez merre van pontosan? Eltenném lehetséges hibaforrásként.
... amúgy megtaláltam mi volt a gond, végül a Microsoft Windows 10 - Hálózati Megosztás | ITFroccs.hu videója segített
de végül ez volt a kakukktojás:
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #143820 üzenetére
1. Volt a gépházon egy Home, de azzal sose működött emlékeim szerint, ezért maradt a KMSpico, ami tud csodákat művelni.
2. Már működő rendszerből történt a váltás valahogy, nem én voltam.Ő nem tud sulis kódról, ezért is vásárolt neten egy Home verziót, amit nem lehetett beaktiválni sehogy sem. A hibakódot nem fotóztam le, de próbáltam cmd-ből törölni előtte stb, tehát végignéztem mindent. Törölni tudtam is, de másikat aktiválni nem.
Akiktől vette ők azt mondták csak újratelepítéssel megoldható, itt HP-n is a legnagyobb kódokkal foglalkozó hirdető is ezen a véleményen van.
Az a fura kiírta, hogy aktiválni kell a gépházból, pedig ha megnéztem aktiváltnak érzékelte ezt az Education verziót.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Pyttawrx #143599 üzenetére
Céges gép, rendszergazda vagyok rajta (én "tettem föl" az előtelepített win-t). Csak furcsa volt, h magától bekapcsolt kérdezés nélkül. A kulcsot mivel rendszergazda vagyok ki tudom menteni, csak furcsa na.
Örülök, hogy be van kapcsolva a bitlocker, mert egyébként föl lehetne törni a win-t (sterlec, meg hasonlók akkor belelátnának, fel lehetne törölni a felhasználói fiók jelszavát), és céges gép, ezzel megyek be belső hálóba (ott meg távoli asztallal felmegyek a benti gépemre). (AD-ba én nem akartam beléptetni, mert akkor rámenne mindenféle céges policy, meg háttérben futkosnának a scriptek.)
Helyi fiókkal vagyok bejelentkezve, nem használok edge-t (firefox a menő), az office miatt jelentkeztem be a céges MS fiókba. És most ott kutakodás után látom, hogy ott van a bitlocker kulcs
. Lehet, hogy az office 365 miatt már ilyen funkció is van, ami az azure-ból átjött.
Közben lehet rájöttem, azt sejtem, hogy ez lehetett a hiba, ez jött fel office telepítés után. Ezt utólag ki tudom valahogy kapcsolni? Konkrétan ez a beállítás mit csinál/jelent? -
válasz
Pyttawrx #143617 üzenetére
Ja ok.
Amíg a probléma nem nyer megoldást, az esetleges megkerülése is megoldást jelenthet, ideiglenesen vagy akár véglegesen is ha nincs más lehetőség.
Másik rendszeren (Ubuntu) 1 évig szenvedtem azzal ha a monitor elment alvóba, visszajövetkor 10-ből 3x elment a hdmi hang, átváltott a belső hangkártyára. Ezt csak hosszas kattingatásokkal lehetett visszaállítani.
Megoldás nem volt, tényleg mindent kipróbáltam. Lett írva egy kis szkript, amikor a monitor visszakapcsol akkor lefut és visszállítja hdmi-re a kimenetet.
Azaz a probléma a mai napig fenáll de én semmit nem veszek észre belőle. Akkor végül is megoldva -
-
-
-
fulton
addikt
válasz
Pyttawrx #142720 üzenetére
Most bekapcsoltam, es működött. Onnan tudni hogy jó leaz hogy már a bekapcsolásnál latni az első feliratnál (bios stb) h nem 640x480 ban fut. Viszont utána a gépet magára hagyom, mintha lemenne alvóba es onnan már nem tér magához, de hiába kapcsolom ki resetelem...nem segít a korábban leírt hiba ismétlődik. Aztán ezek szerint egyszer csak gondol egyet és normalisan bekapcsol.
Rosszul irtam előzőleg, tehát gondoltam arra hogy a VGA a hibas. De gondolom akkor eleve minsog rossz lenne és kép sem lenne. Nem? -
hzcs
senior tag
válasz
Pyttawrx #142213 üzenetére
Ha az adott gépen nézem, nincs lakat, jobb egérrel bitlocker bekapcsolása van. Ha ezt a vinyót átteszem másik gépbe, akkor ott a lakat kinyitva, és egy bazinagy sárga felkiáltójel, de jobb egérrel ugyanúgy bitlocker bekapcsolása van.
Doky586: igen, az sikerül, lefut a parancs. Utána azt írja, hogy Decryption in progress. De mit titkosít ki, ha senki nem mondta, hogy titkosítson? Ráadásul se kód, se semmi nem kell hozzá
szóval érdekes mindenesetre. Majd ha végzett: fully decrypted.
-
hzcs
senior tag
válasz
Pyttawrx #142195 üzenetére
Windows ISO downloader programmal letöltöttem a 21H2 x64 iso-t (Microsoft oldaláról tölti), majd Rufussal készítettem UEFI telepítőt. Telepítéskor az összes meglévő partíciót töröltem, majd készít magától egy azt hiszem 100 és 16 megás partíciót, valamint a maradékot egyben hagytam. Nem Microsoft fiókkal hoztam létre a felhasználót, hanem helyit, majd amikor a varázsló végigment, és bejött az asztal, egyből powershell rendszergazdaként, és már írta is, hogy folyamatban. Windows 10 21H2 x64 HUN pro verzió, hivatalos, gépbe integrált kóddal.
A gép: HP Probook 650 G5, i5-8265U, 16GB, 512GB M.2. -
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #140990 üzenetére
Rendben, vettem , vége...
Viszont nem tudok elmenni mellette , hogy amikor erre
[link]
ez a vlálaszod
[link]akkor pár órával később Te tolod nekem a vigyori fejet.
Megtiszteltelek azzal , hogy én nem nevetek , bármennyire is okod adtál.
[link]
Ha Neked belefér , akkor legközelebb Te is tartsd magad ehhez. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xbox Series X|S
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alkoholista nevelde
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest