- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joci86
senior tag
válasz
cs.zs. #146368 üzenetére
Neked is köszönöm a választ! Ránézek a Lenovo oldalára, ez jelentősen leegyszerűsítené a dolgom, ha fent lenne.
Nem tartozik ide szorosan, de tudtok esetleg olyan bootolható pandrivenak elkészíthető eszközt, amilyen régen a Hiren's Boot CD volt?
Könnyebb volna formázni, partícionálni, stb. :)
-
válasz
cs.zs. #146299 üzenetére
Tudom mások a használati szokások, nálam 28GB a Win jelenleg és ebbe benne a pagefile és hibernálok is, 8G ram.
Nálam minden átirányítva másodmeghajtóra. A C szinte csak az OS és a programok.
Olyn Linux külön home szerű, minden a háttérvinyóra/másik partícióra dolgozik.
Játékom nincs viszont van pár spec. célszoftom.
A win 2016-os telepítésű, minden frissítésen átesett többször klónozott. Vagyis ha minimalkoncept akkor elfér akár 30 gigán is, ez már erős karbantrtást igényel de elmegy ha szűk a tárhely.
És nem azért tettem egy 40-es partícióra mert ne lenne hely, perpill másfél tera van a gépbe amin garázdálkodhatok.
Ha bedől az OS, nabumm, minden megvan a többi ssd-n, nem sokat veszítek egy clean installal.
Azért van rendszermentésem is, abból sokkalta kényelmesebb visszaálítani a múlt heti állapotot mind újból felszoftverezni egy friss telepítést.
Bocs ha hosszú lett, leírtam a gondolataimat. -
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146223 üzenetére
Szia, ez ismert jelenség. Bizonyos VGA driver illesztő WDDM verziókat, a 2.0 alattiaknál nem támogatja a Feladatkezelőben való megjelenítést. Közben olvasom, hogy 2022 júniustól már a 2.0 és nagyobbakat sem jeleníti meg alapból.
Why My GPU Is Not Showing Up in Task Manager?
Itt írnak róla, hogy állítólag újra elérhetővé lehet tenni....
Dxdiag.exe-t indítva a képernyő fülön az illesztőp. típusnál milyen WDDM számot ír? -
Munkas
aktív tag
válasz
cs.zs. #146218 üzenetére
BIOS-ban mindent rábíztam az oprendszerre. Hátha... De nem segített. Lehet, hogy valami ilyen lesz, amit írsz. Én egy 12400F-et vettem, és Win10 Pro vant fent (meg korábban is az volt). Holnap lehet, hogy rászánom magam, és (egy visszaállítási pont után) megpróbálom a Win11-el.
-
Munkas
aktív tag
válasz
cs.zs. #146215 üzenetére
Az se hatott. Visszaállt alaphelyzetbe, aztán újra levettem 1-1 percre, de semmi hatása.
Esetleg valami olyan app, ami nem engedi? Ma vettem új Win-t (előző gépben az alaplap halt meg), a OneDrive szinkronizálással megpróbálkozott ugyan a rendszer, de az nem sokat ér, így kb. minden az alap beállításokon van. -
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146155 üzenetére
Annyira nem régi, kb 8 éves. 64 bites a rendszer is.... Ennek ellenére most jobban utánaolvastam és elég gyakori x évvel korábbi gépeknél, hogy a Bios nem támogatja az USB 3 bootot.
Külföldi fórumon is írták pár helyen.
"28 Nov 2019
Only issue I've had with USB 3 with computers over 2 or 3 years of age has been that the BIOS did not have support for booting directly from USB 3 devices while they did have built-in support for USB 2. The OS provided support/drivers for USB 3 devices after it had loaded."Ez lehet nálam is annál a gépnél és ezért működik csak oprendszerek alatt.
Nálam sem szégyen, ezért kérdeztem rá itt is és ezért vagyok elég régóta tag PH-n. Tini voltam, amikor regisztráltam. 🙃 -
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146144 üzenetére
1. Win 7 alatt indítottam el pendriveról az új Win telepítőt. Igazából akár felfrissítés is lehetne, csak ott többnyire megszokták hagyni a személyes fájlokat, programokat és a minden adat törlést választottam.
Ennek ellenére maradt a Windows.old mappa..... azért kérdeztem rá, mert magamnak soha nem így szoktam telepíteni.2. Nem fogalmazok rosszul. Az a laptop nem ismeri fel boot közben az USB 3 eszközöket. Sőt ki is fagy, ha bent hagyom a portban. Nincs USB 3 port, csak USB 2....
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy elviekben mennie kéne, mert visszafele kompatibilis szokott lenni és még nem volt ilyen problémám más gépekkel.
Win alatt működik a pendrive, de nincs USB3 port, csak 2.3. Ez nem látja. Egy régebbi gép, alap a Legacy / MBR.....BIOS jól van beállítva.... Sokszor telepítettem már rá, vagy állítottam vissza rendszert USB 2 penről.... csak a 3-ast nem kezeli.
Ez most 16 GB-os volt NTFS-re formázva.....a telepítő 5,x GB. Ez volt pont kéznél, előtte pár nappal telepítettem másik gépre.Tudtam volna más módon telepíteni.
Nem számított, mert csak teszt volt és gyorsan ez volt a legkényelmesebb. Nem ez volt a kérdés, hogy még hogyan lehet pl másik partíció, külső hdd, ssd stb módokon, hanem hogy akkor ilyen helyzetben akár egy másik gépnél, ha Rendszer alól van indítva a telepítés, akkor hiába választom minden adat törlése opciót végül mégsem lesz tiszta telepítés?
Látszatra nem maradt semmi a régi rendszerből, és telepített programokból, reg. bejegyzéseket nem néztem... -
Krystal_s
addikt
válasz
cs.zs. #146134 üzenetére
De nem felfrissítésről van szó, hanem minden adat törléssel.
Elvileg az is olyan tiszta telepítés kell, hogy legyen, mintha bootolásnál pendrive-ról indítanám, csak itt egy meglévő rendszer alatt van elindítva a Win10 vagy 11 (setup.exe) telepítés pendrive-ról.
Minden adat törlésre van állítva mégis a végén ott marad egy Windows.old mappa és 1-2 program mappa, ami a C:-re lett telepítve, ezért merült fel a kérdésem.Az egész egy laptop miatt jött elő, ami bootolásnál nem tudja kezelni az USB 3 pendrive-ot (USB 2 portjai vannak és nem látja az USB 3 pendrive-ot), USB 2 szabad eszköz nem volt és így tűnt a legegyszerűbb megoldásnak, mert rendszer alól simán kezeli az USB 3-ast is.
-
Louro
őstag
válasz
cs.zs. #146095 üzenetére
Köszi meglesem ezt is.
Hibernálás ki van kapcsolva, mert nem szoktam használni. A lapozóm fixen 4GB (16 GB RAM mellett és a memóriával nem szokott gond lenni.
A Tárterülettel sikerült kipucolni úgy a gépet, hogy 10GB lett. Régi programokat lezúztam és törölgettem cache-t és az AppData-ban is kitörölgettem a réges régen törölt programok mappáit.
Most az LCU és a Package Cache mellett a System32-ben a Filerepository, ami a legtárhelyigényesebb. De talán ezzel a 10-zel kihúzom a Windows 12-igDe jópofa ez a vizualizálás. Erősen hajaz a TreeSize-ra, csak itt nem fastruktúrában, hanem blokkokkal jeleníti meg a tárhely tartalmát.
-
movax
őstag
válasz
cs.zs. #146042 üzenetére
Mert kopipészt helyett TC-ben ott a Drag&Drop, az F5-F6, gyors állománymegtekintéshez az F3, könyvtár létrehozáshoz az F7, beépített zsugorfájlkezelő, beépített FTP, ISO-kezelés, ext-kezelés, könyvtárnézet-rögzítés stb, minden egyben. És persze a megszokás, 20+ éves beidegződések. TC nélkül béna vagyok
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest