Hirdetés
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz tordaitibi #146006 üzenetére
DC-DC konverternek hívják, meg step-up-modulnak. Ha 400 wattot használsz, akkor 1,5-2x akkorát kell megvenned, tehát minimum 600 wattosat.
Pl fruugo.hu-n találsz ilyesmit -
veterán
válasz Sanyi52 #146045 üzenetére
Nem vágom mit akartál ezzel mondani, ("kétpanelos")
mert annyi fájlkezelőt nyithatsz, amennyit csak akarsz, minden meghajtód lehet külön ablakban. Egy másolás egy egyszerű áthúzás, még ctrl c, ctrl v sem kell...
Nekem ez tényleg átláthatóbb mint a TC, de nem vagyunk egyformák. Rendszergazda uncsitesóm is a TC-re esküszik, én azt is elfogadom.
-
veterán
válasz Louro #146093 üzenetére
Első lépésként futtass egy spacemonger 1.4.0. aprócska programot, ami rendszerfájlokkal együtt megmutatja hogy állsz, üres hellyel, vagy anélkül.
Mindössze pár KiloByte, és szenzációs segítség.megmutatja a meghajtón lévő összes fájlt, méretarányosan, a szabad hellyel együtt,
vagy a szabad hely nélkül, ténylegesen csak a fájlokra koncentrálva:
ha valamelyik "ablakkeretre rákattintasz, megmutatja bájtokban, és GigaByte-ban (bal felső sarok, csak kis b-vel :-D ) hogy mekkora is az...
itt törölni is tudsz bármit, LOMTÁRBA, tehát a lomtár ürítésével tudsz megszabadulni a felfedezett dolgoktól
PIROSSAL az általad egyébként nem látható rendszerfájlok.
Lapozófájl: én mindíg beállítom 1GB-16GB-ra, így a kezdő méret 1GB
Hibernálás területe: (hiberfil.sys) mindíg a RAM 40%-a, tehát már azzal is hirtelen helyhez juthatsz, ha (vész esetén) a 32GB ramot 4 vagy 8-ra cseréled, de persze egyszerűbb kikapcsolni - ha nem használsz hibernálást.
Energiabeállításoknál kiveszed a lehetőségekből, majd rendszergazdaként futtatsz egy powershellt, és beírod hogy "powercfg -h off" és nyomsz egy entert.Újraindítasz, és már nincs hiberfil.sys fájl...
De a lényeg úgyis a sok szemét lesz, amit specemongerrel felfedezel
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Krystal_s #146133 üzenetére
Szia,
a windows.old mappa magától is törlődik néhány nap után.
7-ről 10-re lépni nem a legjobb megoldás, ott jobb a tiszta, usb telepítés.
10-ről 11-re lépéskor nekem tetszik az hogy pár napig vissza lehet lépni, ha a 11 mégsem jön be.
Márpedig jó sokaknak nem jön be...
(Ha a 11-et pendrive-ról húzod, akkor nyilván nem lesz visszalépési lehetőség)Én is azok közé tartozom, akik azt mondják hogy a win10 most a legjobb rendszer.
12. gen Intelnél már nincs választási lehetőség, ott már csak win11. Ha még nem jársz ott, használd a 10-et. -
veterán
válasz Pyttawrx #146135 üzenetére
Sajáttal soha nem tettem, mert rendszergazda uncsim mondta hogy nem lesz jó, és elhittem neki. Akkoriban még ő rakta fel nekem a 10-et.
Manapság mar csak kacifántos problémáknál hívom, megoldom egyedül.1 db munkatársam van, aki több géppel megtette, mindnek az lett a vége, hogy elhozta hozzám, hogy tegyek rá tiszta 10-et...
döcög, lassú, összeakadnak dolgok
Uncsimnak igaza volt...Win10-ről 11-re (3-4 tapasztalatom van, tehát ez sem tömeges) nem vettem észre ilyesmit, inkább csak kurvául el vannak dugva dolgok, nehéz megszokni. De hamarosan megszokjuk!
pl Win11 laptop esetén az akkura kattintva nincs power-csúszka. MÉRNINCS?? -
veterán
válasz Krystal_s #146143 üzenetére
Huhh
Valamiket nagyon összekeversz.
1.
Ha van windows old mappád, akkor az (törlés ide vagy oda) nem tiszta telepítés.2. Lehet hogy csak rosszul fogalmazol, de
ha a 3.0 aljzat egy vezérlőn van a 2.0 aljzatokkal, akkor ugyanúgy látnia kell az abban lévő dolgot is.
Pl windows telepítés alatt 3.0-ban működik-e egér? (akkor a pendrive is működni fog benne)3. A pendrive lehet 3.0 vagy 3.1, az tökmindegy, lefelé kompatibilis, ilyet ne mondj hogy 2.0 aljzat nem látja. Ha bedugod egy 20 éves 1.0-ba, az is látni fogja. Ha nem látja a pendrájvodat, akkor nem jó formátumban van rajta az anyag, vagy a biosban nem jól van beállítva a boot.
Biosban keress UEFI / Legacy opciót,
a pendrive létrehozásánál meg GPT-MBR csere kellhet. Lehet hogy az egy régi gép, és MBR pendrive kell?De persze messziről ezt elég érdekes lesz megoldani.
Lehet hogy már minden el van "tekergetve" a biosban, és egyszerűen csak alaphelyzetbe kell rakni.Nehéz elhinni, hogy nincs valaki ott a közelben, aki ne tudná ezt megoldani.
Kiálts egy nagyot!
Huszonéves srácok közül minden harmadik vágja ezt.
-
veterán
válasz tordaitibi #146145 üzenetére
De tökmindegy, a héten nem volt otthon a bevált telepítő pendrive-om, előkapartam egy kidobott 60MB/sec sebességű 160 GB-os régi laptop HDD-t, és külső tokban megoldottam azzal...
Rufust nemnagyon érdekelte. Megírta, működött... -
veterán
válasz Krystal_s #146154 üzenetére
Én 1 percig sem gondoltam hogy idióta vagy.
Simán lehetsz magfizikus is, de ha ebben nincs gyaxid, bármilyen apró szarságon elakadhat a dolog.
Már az is eszembe jutott, hogy esetleg 32 bites régi laptopról van szó, a pendrive-on meg 64 bites rendszer van, ezért nem akarja.Ha én elakadok bármiben (pl zoknipárosításban is), megkérem a hozzám legközelebbi hozzáértőt hogy segítsen
Szóval tényleg érts jól. A segítségkérés nálam nem szégyen.A fájlok törlése a személyes fájlokra/beállításokra vonatkozik, de ettől az még nem lesz tiszta telepítés.
-
veterán
válasz tordaitibi #146168 üzenetére
Az igen!
Nekem 256 GB Sandisk 3.0 van, kb 3 éve vettem ebayről, (talán 11.000 Ft volt) amikor még nagyon ment az ilyesmi. Bejáratott megbizható helyről jött,
250.000.000.000 Byte tárhely, nettó~233GB.
160/60 MB/sec sebességgel olvas/ír. Folyamatosan van rajta 100-150 GB adat.Azt a 6 milliárd Byte-ot mér kellett lesajnálni, azt nem értem...
-
veterán
válasz pruzsi #146174 üzenetére
Nem hiszem hogy ez normális állapot, bár ha csak átmeneti, simán lehet.
Ha a speedtest appot elindítom egy kis külön ablakban, az az enyémnek is 3D feladat, és 30% körül szokott menni a dedikált gpu is.Lehet hogy az ablaknyitogatásra reagál így a géped.
A feladatkezelőd legyen megnyitva, de tálcázd le, és nyiss új ablakokat. Egyikbe böngészőt, 10 mp múlva egy másikba youtube-ot, aztán egy jegyzettömböt, és aztán nézd vissza a feladatkezelőt, hogy a megnyitásokat reagálta-eSimán lehet hogy semmi baja.
Lehet hogy szép csendben kapott egy új drivert, és zokon veszi... -
veterán
válasz Munkas #146216 üzenetére
Nincs több konkrét tippem,
de azt már észrevettem, hogy nem minden gépnek jó minden verzió.
Ha pl PRO-val tapasztalod ezt, (és még nem laktad be túlságosan 1 nap alatt)
tegyél rá egy HOME-ot. Igen, az pont egy másik termékkulcs...
ez az i5-10300H Legion, amiről most is írok, csak HOME-mal hibátlan... -
veterán
Adott egy 10 éves HP Elitebook 8570p (egy ilyesmi)
i5-3210M, ebben Intel HD4000 , 8GB RAM, dedikált GPU nélküli kivitel.
döglött 320 GB HDD, amelyen összeakadt a windows is, mert "nem sikerült az aktiválás", azóta a billentyűzeten van olyan gomb, ami működik, és van ami nem.
Mondom a tulajnak, hogy ez inkább driver hiba lehet, és az hogy ez egy kmspicózás után van, csak egy dolog.
Sebaj, tegyek már bele neki egy új SSD-t, rakjam már újra. Oké.
Hivatalos win10 pro és Office 2019 pro plus kódok beszerezve, (frissen vásárolva) , hajrá.
SSD bele, telepítés ok, kód felgépelve, minden smakkol.
Minden frissítés leszedve, és érdekes, hogy
- a feladatkezelő nem mutatja hogy lenne benne HD4000 videó,
- nem mutatja azt sem, hogy hány MHz-en ketyegnek a RAMOK, csak azt hogy 2x4GB
- és a billentyűzeten 2 db gomb nem megy, a fényerő fel-le, minden más igen.
sebaj
Intel driver - support assistantra fel, egyből mutatja hogy van rá HD4000 driver, szuper!
Felrakja, mindent kipipál, feladatkezelő továbbra sem mutatja, csak a procit, ramot, ssd-t, wifit. És a maradék 2 gomb sem megy.
sebaj
HP Support oldalra fel, megvizsgálja, mindent kipipál, csak azt jelzi hogy gyenge az akku.
Valóban az, 10 év az 10 év, a 62Wh-ból 23Wh van meg, még jó is.
A maradék 3 aprócska "hiba" továbbra is fennáll, kipattintom az akkut hogy megnézzem milyen kell bele,
és ott vigyorog a gyári Win7 Pro matrica
1. nem kellett volna kódot venni
2. végképp nem értem miért kellett kmspicózni
3. a tulajdonos nem tudja, hogy gyári windowsos gépe van? (sok éve az övé)
4. valóban nem voltam elég körültekintő, de mi a picsának vettem volna ki az akkut?
A gép tökéletesen működik
Windows szerint naprakész
Intel DSA szerint naprakész
HP Support szerint naprakész
Amúgy télleg lesz.rom, tulaj is tökre örül, újra használható a gépe,
de mi okozza a 3 aprócska hibát? -
veterán
válasz Kbali #146222 üzenetére
Oké,
- mi?
- honnan, ki által?
Tegyük fel megoldja azt a 2 db gombot (ha nem a bill rossz)
Miért nem látszik feladatkezelőben az Intel HD4000? (HP support is látja és kipipálja, Intel DSA is látja és kipipálja)
Miért nem írja ki a feladatkezelő, hogy hány MHz-esek a ramok?
(a laptopot visszaadtam, de kb 5. szomszédom, bármikor hozzájutok) -
veterán
válasz Pyttawrx #146226 üzenetére
Az újratelepítés előtt a számok nem működtek, sem a felső sorban, sem oldalt a numpadon.
Most minden működik, kivéve 2 db gombot, fényerő fel-le.
Ezek funkció gombok, valóban, a hangerő állítás is FN + F..., működik
a fényerő állítás is FN + F... - de ez a 2 nem állít. -
veterán
válasz kovbandi82 #146268 üzenetére
Mi van, ha pont ezzel a legfrissebb driverrel nem akar dolgozni a kis drága?
Én megnézném a gyártó support oldalán az eredeti drivert. -
veterán
válasz kovbandi82 #146285 üzenetére
Tiszta telepítés volt?
Újrahúznám egy win 10-zel
És csak végső próbaként 7-tel.
10 jobb. -
veterán
válasz kovbandi82 #146293 üzenetére
Nézd meg melyik driver van most fent, amivel most működik az usb. Ha változás lesz, erre térj vissza...
-
veterán
válasz fradi81 #146295 üzenetére
(256GB meghajtót már egyébként sem kellene megosztanod, pláne ha van mellette egy 1TB másik is)
Rejtett rendszerfájlok
2 db fontos is van,
az egyik a hibernáláshoz szükséges hiberfil.sys,
a másik a lapozófájl.
Előbbi a ram 40%-a, azaz ha pl 32 GB ramod van, 12,8GB, , ha sosem hibernálsz, ki kell kapcsolni,
utóbbit meg egyébként is be kell állítani, hogy 1GB-ról induljon, ne 3-4-ről...letöltöd internetről a spacemonger 1.4.0 miniprogramot (zip formátumban 10 mp alatt megtalálod), és az tökéletesen megmutatja 20 mp alatt hogy mid van és hol...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #73959936 #146360 üzenetére
Speciális energiabeállításoknál (ahol a proci is állítható, meg hogy mit tegyen alacsony, kritikus töltöttségnél, stb) meg tudod adni, hogy használat után hány perccel kapcsolja le a hdd-t.
SSD esetén nincs jelentősége, lóf.szt sem fogyaszt, ez csak arról szólt, hogy a HDD ne pörögjön (5 watt?),
laptopon belül is rezsiválcság van ... -
veterán
válasz joci86 #146364 üzenetére
Intel 12. gen esetén is ez van. Fellépsz a gyártó support oldalára, és a Gyik (FAQ) résznél , fórumban ott lesz a válasz, link formájában, mit-honnan kell leszedned.
A telepítő pendrive-ra fel kell tenned a meghajtó driverét is, és telepítéskor (amikor nem találja) lesz olyan opció, hogy driver telepítése.
Azt felrakja, és folytatja a telepítést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest