- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fura, windows updateből? Ha még 1x megpróbálod, vagy letöltöd direktbe az msu-t a M$-tól és ezt futtatod, akkor nem megy?
#29757, FLx: esete, rendszere és vírusirtója válogatja
-
brd
nagyúr
A documents and settings mappát sem engedi kinyitni. Hibaüzi: hozzáférés megtagadva.
Valamelyik agyament kitalálta, hogy nem administrator módban (az kevés, hogy a usered az) megnyitva azt a linket, ne tudj hozzáférni (de lehet neki jogokat adni, ha akarsz, csak saját tulajdonba kell venni). Ahogy már írták, az csak filerendszerbeli link, és a "Users"-re mutat valójában.
t72killer: Oda is beengedik, csak kérni kell.
Ha administrator vagy, tudsz magadnak adni, csak alapból senkinek nincsen joga a SYSTEM-en kívül, és ez így van jól.
-
Vista óta nem vagy admin a rendszerben, mert ott az UAC.
Így van, nem voltak "baromságai" mert az xp egy elavult rendszer. Itt sem az uac tilt ki, hanem valamiért nem kap engedélyt a felhasználó. Gyakran előfordul a 7-nél, 8-nál is. Saját tulajdonba kell venni a mappát és kész. Bár már több száz gépre raktam fel 7-et és még egyszer sem tiltott ki a rendszer engem, pedig az UAC gyári beállításon volt. -
AtHoS
nagyúr
Az szép, mert win8 alatt nincs documents and settings mappa. Amit ilyen néven látsz a C főkönyvtárában az nem mappa! Az egy sima symlink ugrópont
Users néven fut már amit keresel
Egyébként olvass utána ennek: UAC (bár nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja a mappa megnyitásának engedélyét)
-
-
Ice&Lime
veterán
Saját magad merülj el az os-ben és kezd nézegetni, próbálgatni, ismerkedni vele, ami a te esetedben nem is nehéz, mert már van xp-s háttérismereted, nehezebb annak, akinek élete első os-e a win8, na az érdekes lehet...
Szerintem meg kellene nyugodnod már és eljátszogatni a rendszerrel, ismerkedni vele és ha majd tényleg nem találod, nem érted, akkor úgy is fognak segíteni.
Akkor érteném ezt a nagy aggodalmat, ha pl. cpu csere vagy túlmelegedés, leég a táp, folyamatos kék képernyő, ssd vásárlás és beállítás, valamilyen meghibásodás lenne vagy most akarnál egy jó vga-t és nem lenne mindegy hogy mit is csinálsz.Az OS esetében tök mindegy mit csinálsz, akár el is ronthatod (nem kell sajnálni
, van a visszaállítási pont és visszateszed az eredeti állapotába, és ezt eljátszhatod 100x is és legalább tapasztalódsz.
Játszogass a rendszerrel, ha nem munkaeszközöd, úgy is azért van szerintem.(én már annyiszor újraraktam mind az xp és win7-et, hogy nem is tudom megmondani hányszor... )
na jó csak vicceltem, nem tudod behozni azt a pár hetet vagy hónapot 1-2 nap alatt úgysem, hagyj időt magadnak hozzá és nyugodj meg.
-
Hagyományos futtatás menünek vista óta nem sok értelme van, ugyanis rendszermanipulációhoz adminjogok kellenek.
Megoldás: dos-ablak (cmd.exe) futtatása adminként, és így minden parancs, amit ebbe az ablakba írsz, adminként hajtódik végre - pl DXdiag, hibernálás kikapcsolása powercfg-vel, msconfig, regedit, gpedit (group policy editor, itt tiltod le pl az autorun-t)
"A szoftverbázison néztem meg, ott nincs 64 bites 7zip."
Nem ők írják a 7zipet, csak tükröznek - ezekszerint nem túl jól. Ne tükrözésekről, hanem inkább közvetlen a szerzőtől töltsd le a progikat... -
-
netpeti98
addikt
A billentyűzeteden nézted? Ott van a Win gomb.
"Ti is így cselekednétek, ha minimálbért keresnétek, egyedül élnétek, nem lenne senki, akire számíthatnátok, se család, se senki, és nem lenne 2 évente 150-200e-etek új konfigra, vagy Apple cuccra."
"Állította itt valaki hogy évente kiad gépre 200e-t? Miért kell mindig az Apple cuccokkal példálózni? Nyilván ha valakinek Mac-e lenne, az nem itt írna. Az meg a másik, hogy miért Mac (OSX) alatt nincsenek máshol a dolgok mint az általad megszokott XP-n?"
5 év után akarok fejleszteni. Nekem 5 évente is dok 70e-et csak PC dolgokra költeni.
Itt is ismételni tudom magam: állította itt valaki is, hogy csak úgy kifizet akármennyit is PC-re.
Üdv netpeti98
-
Akkor örültünk, hogy kipróbáltad a windows 8-at. Az xp banda biztos visszavár téged, ha ez a problémád.
Amúgy meg ha tudnád, bár biztos tudod de szerintem nem, hogy a 7, 8-nak sokkal jobb a memória kezelése mint az xp-nek. És ez nem onnan jön le, hogy lehetetlent próbálsz csinálni egy átkozott böngészővel, hanem ésszerű keretek között használni. Én is kipróbáltam ezt, hogy 80 lapnál mit csinál a gép, és igen cask lassult a böngésző. Ie9 + windows 7 volt akkor teszt alatt. De a kemény userek is max 20 lappal operálnak, nem 130-al. Visszatérve a memóriára és x64-re, ha kell egy programnak 6 giga ram akkor annyit ad oda, de ha kell másnak 4, akkor meg annak adja oda rendszer. És most vegyük azt, hogy egy 8 gigával megáldott géped van. X86-on ez nem lehetséges, sőt xp-vel sem, mert hiába van vagy volt benne 8 giga ram 4 nél többet nem lát és 2-nél többet nem tud használni egy program. Szóval ennyit az xp memórai kezeléséről.Lehet ezért ad több ramot az ie-nek, vagy ff-nek a windows 8 x64-en.
-
Steelmanus
addikt
-
Ice&Lime
veterán
figy. nekem is elsőre furcsa volt a 8, aztán megszoktam, majd rájöttem 1-2hét, hogy jobb lett, mint a win7 volt, ami nagy szó, mert a win7 tényleg jól sikerült a win xp-hez képest a vistát leszámítva, mert az kimaradt az életemből, ami mint kiderült nem is baj.
én is szerettem régebben az xp-t, elvoltam vele jó 8 évet, azért az nem semmi. de,...sokszor a földhöz is csaptam volna a gépet az xp miatt, mert annyira sok baja volt hogy na, akkoriban még sokat játszottam, zenéltem, nos ezekkel a programokkal nagyjából el is boldogult az xp, de nem volt valami stabil, sokszor lefagyott, sok újratelepítés, stb...kivágtam volna a hóra sokszor úgy ahogy volt egyben-egészben, most ahhoz képest a win8 már teljesen más, igaz, kell hozzá egy kicsit modernebb hardware, de ha az megvan, szerintem egész jó lett a win8. nekem most a 90napos próbaverzió van fent, amire én használom (nem sok mindenre) nekem 5ezer forintot érne, de ezt most hagyjuk, mert nem lennék jó kereskedő vagy sokan szeretnének érte, azt mondom, teszteld 1hónapig, ha nem tetszik meg még mindig ott van az xp és nem vesztettél semmit.
de azt ne hagyd számításon kívül, hogy olyan os, mint az xp már nem valószínű hogy lesz, szerintem a win8 az utolsó, ahol még hasonlít a megszokott környezethez, aztán szerintem tablet meg tepsifon lesz minden és mindenki és szegény maris néni is nyomkodhatja a kínai érintőképernyőt az automata tesco önkiszolgálónál, amin win9-10 lesz... -
-
-
pincehely
addikt
Leírom neked, hogy fogyaszt el 4,3 gb memóriát nálam:
A futó programok
A háttérben futó programok
A szolgáltatásokUgyan úgy, mint minden gépen.
A Vista óta, az operációs rendszerek dinamikusan kezelik a memóriát, ez azt jelenti, hogy a gyakran futtatott programokat, és service-eket a windows betölti a ramba, mivel tudva lévő, hogy az a leggyorsabb tároló egység jelenleg.
Mindezt azért teszi, mert szeretné, ha a felhasználó elégedett lenne, és minden gyorsan indulna.
Dinamikus, mert ha mondjuk 4,3 gb memória kihasználtság mellett elindítasz egy videó kodolást, aminek szüksége van. monjuk 7 gb-ra, akkor szépen kidobálja a ramból a gyorsítótárazott dolgokat, és a kódolás fogja megkapni az erőforrásokat.Ennél szájbarágósabban, és érthetőbben nem tudom neked leírni.
Tehát memória managament szempontból: XP=szar, windows 8= jó
-
Az about eredmény megmutatja melyik lap, komponens mennyi memóriát eszik. Ennek elvileg egyezőnek kellene lennie XP és Windows 8 esetében, erre reagáltam. Semmi nem indokolja, hogy Windows 8 alatt többet egyen. 67 lap egy böngészőben van nyitva, de általában sokkal több szokott benne lenni, csak délután takarítottam.
Dell e6420-as noti 8GB memóriával és Intel SSD-vel. -
pincehely
addikt
Nálam sincs semmilyen játék a ramban! Az miért lenne ott?
A programok vannak benne.
Nekem tökéletesen megfelel, hogy ha valamire kattintok, az nem HDD-ről indul(esetemben SSD), hanem ramból.Szeretem, ha minden azonnal fut.
Tudomásom szerint erre való a RAM.
A fogyasztása nem attól függ, legalábbis érdemben nem függ tőle, hogy mennyire van kihasználva.
Akkor mégis milyen hátrányom van abból, hogy a gép idle elhasznál 5, vagy akár 7 gb ramot? -
TRob1
veterán
Nem is arra gondoltam hogy sorold fel, hanem hogy vagy képes ennyit használni...
Sztem sokkal egyszerűbb és sokkal gyorsabb ha újranyitod az adott oldalt mikor olvasni akarod, mint kikeresni 130 lap közül... Vazz, nekem van oldal amit egy nap akár 50szer is megnyitok, mégis mindig bezárom ha befejeztem az olvasását/böngészésétAmúgy meg lásd az alattam (felettem) lévő hsz-t. Azért van a memó hogy használja a rendszer, és ne üresen álljon (mind a win7 mind a win8 nagyon jól kezeli ezt a dolgot, míg xp kb sehogy, az egy fosch).
(#29408) a1200 :
Nekem az a tippem hogy a kedvedért nyitott pár pluszt. (remélem)
(#29409) pincehely:
Ott a pont. -
pincehely
addikt
Ezt nézd meg. Nem fut semmi, csak egy chrome 2 nyitott füllel.
Sok a memória használat?És akkor? Kit érdekel, azért vettem, hogy használjam:Bármit indítok pöccre megy, ha elindítom pl a Tomb Raidert, akkor szépen kidobja a memóriából a cuccot, és megkapja a game.
Ezt hívják erőforrás-menedzsmentnek. Na ez az amit az XP nem ismer.
-
Ice&Lime
veterán
komolyan le a kalappal előtted, tényleg.
én azt hittem rendszergazda vagy, vagy valamilyen extra operátor.
kicsit most el szégyelltem magam
, mert én egyszerre kb. max. egyszerre 5 lapot szoktam használni. plusz, én képtelen lennék erre.
(#29408) a1200: oké, már kérdezem meg, mert már van valami képem, hogy mik is lehetnek használatban, ezért inkább-
-FLx-nek is elismerésem.
-
TRob1
veterán
De hogy olvasol egyszerre 100-130 lapot??? Vagy minek??? Ha vmelyikkel végeztél, miért nem zárod be és utána nyitod a következőt? Miért nem max 1-2-3 dologgal foglalkozol egy időben? Hogy lehet teljes figyelmet 100-130 irányba fordítani? Gondolom nem egy témakör mind a 100 lap.
Van erre logikus, értelmes, földi ember számára is érthető magyarázat? Tényleg érdekel, nem csak kötekedés.(#29398) jakos73:
Engem is tényleg érdekel. Mindig kíváncsi vagyok hogy ha vki bogaras, furcsaságokat produkál, azt mivel magyarázza saját szemszögből.Még az is lehet hogy meggyőz hogy ez tényleg jó.
Mondjuk öröm látni hogy az emberek meg mennyire nem a gyógyulást segítik, hanem inkább adják alá a lovat.
-
TRob1
veterán
Sztem se vicces ez, inkább szánalmas.
Amúgy ki akartam próbálni a kedvedért hogy 130 lapnál mennyit fogyaszt, de 50-nél feladtam, képtelen voltam tovább nyitogatni. Baromság az egész, és már annyi is teljesen átláthatatlan, használhatatlan (képtelenség még ennyiből is megtalálni azt az oldalt amit épp akarok).
Amúgy az élet minden más területén is ennyire &@#*#&*v vagy, vagy csak a windows témában???
(#29398) jakos73:
Én is már kérdeztem, de nem hajlandó elárulni. -
netpeti98
addikt
Ha működik minden akkor nem feltétlenül kell driverek után keresni, általában megcsinálja magának a rendszer.. Nekem például csak a hangkártyához kellett külön driver, még a videó drivert is letöltötte magától (nem rendszer drivert, rendes Nvidia drivert).
Ha valami a driverre panaszkodik, például egy problémás VGA igényes alkalmazás esetén érdemes VGA Drivert keresni.2-- érdemes megnézni az Adblock kivételeket
3--Jobb gomb az asztalon->Testreszabás
Üdv netpeti98
-
brd
nagyúr
Ha szerencséd van, kivétel, és tovább van támogatás, ha meg nem, akkor veszel újabbat, ill. ha ennyi idő után sem működik jól, akkor pl. megfogadhatod, hogy nem veszel többet olyan bármit, amihez a gyártó cégnek köze van. (Én pl. már nem vásárolok semmilyen nvidia terméket, és ha engem kérdez valaki, igyekszem inkább más cég termékéből ajánlani. Szerencsére egyébként is csak jobb van nála.)
-
Windows update-en lehet, h tényleg nincs újabb XP-s driver. A gyártó oldalán, vagy a station-drivers-en nézz körül, ha frisset keresel.
-
Psychonaut
veterán
Szinte az összes, mindennapi használatban lévő hardverhez van valamilyen driver beépítve, ritka, régebbi, kevésbé használt hardvereknél előfordulhat, hogy neked kell a gyártó honlapjáról letölteni.
Az természetesen előfordulhat, hogy a gyártó hónlapjáról frissebb, jobban működő drivert tudsz később telepíteni, ha szükséged van rá, de nagy valószínűséggel lényegében telepítés után egy tökéletesen használható számítógépet kapsz.
-
Psychonaut
veterán
Ha valami hiányzik, és a Windows Update adatbázisában talál drivert hozzá (de nincs beépített a telepítőben), azt később fogja frissítésként telepíteni, természetesen megnézheted, hogy milyen frissítések ezek pontosan, és mit csinálnak.
Control Panel-->Windows Update-->Update History
-
-
-
Én pl arra használom, hogy a dual-bootban a másik OS (win7) alól sehogy se lehessen elérni a win8 rendszerfájljait. (pl egy vírus ne tudjon belerondítani). Illetve még a bitlocker elvileg ad némi védelmet a rootkitek ellen, mert ezek úgy működnek, hogy beavatkoznak a bootolási folyamatba, a bitlocker meg nem enged bootolni, (pontosabban kulcsot kér) ha belepiszkáltak a boot menetébe. (például nálam az is bezavar, ha csatlakozva marad egy pendrive, uis még nem tiltottam le az usb-s bootolást)
-
Ice&Lime
veterán
a sima 8 kellene neked, mert abban nincsenek "felesleges" funkciók, mint pl. bitlocker, efs, hyper-v, stb...
csak hát a próbaverziót nem lehet megválogatni. még így is jó, hogy egyáltalán van.
ha lehetne, lehet én a sima 8-at tölteném le, de azért az a bitlocker jól jöhet. -
StLui
veterán
Szerintem kérd meg őket, hogy gyártsanak le neked egy olyan változatot amiben nincs titkosítás, mert neked nem elég, hogy ha nem kell nem használod, zavar már a lehetőség is. Ja és írj egy 100 pontos listát hasonló ötletekről, a,b,c alpontokkal
Bocs de ez már magaslabda volt -
-
Psychonaut
veterán
Frissíthető rendesen, igen. Enterprise ~ Pro + vállalati környezetben hasznos funkciók. Összehasonlítás
-
netpeti98
addikt
Online acc: belépsz a Microsft accal, erről volt szó az előbb, minden alkalmazás ami igényli automatikusan bejelentkezik az acc-ba
Local acc: offline, nem kell Microsoft acc, ha valamelyik alkalmazásnak kell akkor be tudsz lépni utólag is.Igen van alkalmazásbolt ahonnan, ingyenes és fizetős alkalmazások szerezhetőek be.
(#29257) Victoryus94:
igaz most látom hogy már lehet választani a biztonsági kérdés és a telefonszám között, én néztem el.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
Nem muszáj valós adatokat megadni, a letöltésnél nem fogja ellenőrizni senki.
Viszont A Windows 8 használatakor előnyös ha van ilyen fiók (Store appok ilyesmik) érdemes azzal bejelentkezni. (gondolok itt a Live fiókos bejelentkezésre) Viszont itt már szükséges a valós telefonszám.
De használhatod majd local accal akkor a használathoz nem kell majd fiók. De letöltésnél nem tudod megkerülni.Üdv netpeti98
-
-
-
Psychonaut
veterán
-
-
Sweet Lou 6
addikt
1 már javasoltak, ha nem elég a beépített, akkor ott a Comodo Internet Security.
2 én 3 GB RAM-al használom
(bár néha van, mikor kevés nekem is, sőt, de nem a windows miatt)
3 a Milyen asztali gépet vegyek? topikban biztos vagyok benne, hogy össze tudnak állítani egy olyan gépet, ami megfelelően tartós, elég a 100+ tabos böngészésre windows 8-al és amennyire lehet időtálló, mindezt természetesen a legjobb ár/érték aránnyal és az anyagi lehetőségeidet figyelembe véve.
4 igen, ez az eredeti windows 8 ingyenes verziója, mely akár 90+270 napig használható, mint a leírás is mutatja.
5 számomra érthető volt.
-
Ice&Lime
veterán
4.nekem pont ez van most fent a gépen.
hogy megéri e? ezt nem értem, mert 90 napig ingyenes(már eleve megéri, a másik meg hogy win7-nél csak 30nap volt) és ha működik a meghosszabbítás, aminek elméletileg sikerülnie kell, akkor meg főleg megéri. addig eldöntheted, hogy tetszik e vagy sem, és ha kell megveszed vagy újra is rakhatod az os-t-ami szintén nem nagy munka, pláne win8-nál.5.miért kéne évente cserélned? ha okosan összeválogatod a cuccokat, akkor szerintem, legalábbis a magam tapasztalatából beszélek-volt egy régebbi desktop-om, amit 5 évig teljesen jól tudtam használni xp-vel, szerintem ma sincs ez másképpen mondjuk win7-tel vagy 8-cal feltelepített konfiggal, max jobb vga-t teszel bele, esetleg plusz 4GB ramot a 4vagy8GB-hoz azalatt a jó pár év alatt, de lehet arra sem lesz szükséged, ha előre gondolkodsz, hogy mik a terveid vele.
-
Psychonaut
veterán
1, Hogyne lenne, kapásból ott van például a beépített, de ezen kívül van még sok alternatíva, ezügyben javaslom, hogy keresd fel a nagy vírusirtó topikot.
2, Meglepődnél.
3, Hardveres dolgok, szinte minden alkatrésznek van szaktopikja, ott érdeklődj. Csak annyit, hogy a "pláne nem Gigabyte-ra meg AMD-re" orbitális baromság, egyik sem Gizike 2004 Kft. színvonalú sufnicég.
4, Persze, nyugodtan próbáld ki, 90 napig korlátozások nélkül használhatod. Ez a végleges Windows 8 Enterprise. A második linkeden leírt folyamat működik. Nem, nem lesz tőle vírusos a géped.
5, Senki nem is mondta, hogy menj bele ebbe.
-
Sweet Lou 6
addikt
1 Win7-hez 2020-ig fognak jönni frissítések, szóval nyugodtan válthatsz arra is. Évente feature pack-ek fognak jönni, a Win9 előreláthatólag nem jelenik meg 2015 előtt.
2a a géped alkalmas a windows 8 futtatására, csak ahogyan meg amire használod, arra nem alkalmas windows 8-al jelenleg.
2ab a helyedben csak alaplapot cserélnék, amibe ugyanez a processzor, memória belemegy, csak támogat mondjuk 8-16 GB RAM-ot. ez pl. 8 GB-ot támogat és 8.5k. ehhez jön még 2x4 GB RAM (mondjuk ez), az +31k, összesen 40k. de ha eladod a régi alaplapod meg memóriáid, akkor talán még kevesebb."Az oprendszerek egyre nagyobb RAM, HDD, egyre gyorsabb CPU igényűek lesznek, ez nem fog változni." ez pont, hogy nem igaz, a win8-nak pl. kisebb a gépigénye a win7-nél, és ez tényleg így van, az én 6 éves őskövület notebookom gyorsult a win7>win8 váltás után.
2ac vga-kon GDDR5 van, az nem ugyanaz, mint a DDR5. DDR3 egyelőre úgy tűnik, hogy egy darabig maradni fog.
2d attól még, hogy használja a HDD-t, nem megy tönkre. azért is van, hogy használja, nem azért, hogy üresben pörögjön. a windows merevlemez kezelésének kifejlesztésénél pedig egyáltalán nem volt szempont a tervezett elavulás, ebben biztos vagyok. a merevlemez gyártóknál már jobban el tudom képzelni.
3 ezt nem értem, ehhez képernyőkép kellene, de ez tényleg más topikba való.
7 attól még, hogy paranoiás vagy, nem kell újratelepítgetni a gépet. egy jól feltelepített OS kiszolgál több éven át.
8 ne rakd fel, főleg, ha paranoiás vagy, egyszerűen túl régi.
10ab pontosan milyen optikai meghajtókra gondolsz? ha DVD írókra, akkor abból biztosan nem, mert bővel elég neki a SATA1 sebessége (nem az a szűk keresztmetszet).
10ba az újabb olcsóbb, ez memóriáknál aranyszabály sajnos. viszont egy teljesen új konfig még mindig drágább, mintha csak 2 alkatrészt cserélnél ki a régi platformodon.
11 ez a te döntésed, én csak a lehetőségeket vázolom fel.
Zárszó: úgy gondolom eléggé szájbarágósan válaszoltam a kérdéseidre, ha ezek a válaszok sem elegek, akkor ne kezdjük előről megint az egészet, hanem tényleg próbáld ki, tapasztald meg, nem érdekel hogyan, de azt veszem észre egyre jobban, hogy körbe-körbe megyünk és nem lyukadunk ki sehova, ergo eredménytelen a sok gépelés.
-
-
Extra munka végigolvasni a kérdéshalmazt, amit ránk borítasz, légyszíves fogalmazz tömören. Itt mindenki önkéntes - pl nekem a reggel írt HSZ-omban kb fél óra telós szenvedés van. Már a szemem kigúvadt a sok 2a, 2b, 2y kérdéstől...
Helyetted nem dönthetünk, neked kell kitalálni, mik a preferenciáid és mennyit enged a pénzügyi nadrágszíj. Ami nekem eddig lejött:
1 - (és most itt én számozok
) Terjedelmes böngészés (okokat ne firtassuk)
-> kell hozzá egy olyan böngésző, ami ezt bírja, esetleg 2-3 különböző, párhuzamosan futtatva
-> kell hozzá sok RAM, mondjuk 8GB - hogy mennyibe kerül, magánjellegű probléma
Valószínű jól jön hozzá egy erősebb AMD trinity-s proci (olcsóbb az intelnél + jó grafika van benne, ami segít a böngészők gyorsításában)2. Biztonság: zavart érzek az erőben: egyrészt ragaszkodsz a a kőkori XP-hez, NIS-hez, 100+weboldalt akarsz egyszerre nyitva tartani, míg a másik oldalról abszolút biztonságot szeretnél. Ez a kettő üti egymást. Az XP ideje rég lejárt. Amint fentebb is írták (légyszíves olvasd is el a válaszokat...) az aktuális vasadon a win8 semmivel se futna lassabban az XP-nél, ha kiegészítenéd a RAM-ot 4gigára.
"Drága a windows 8" - ingyen is van: az angol vállalati verziót 90 napig ingyen használhatod, amit 3x meg lehet hosszabbítani. (utána újra kell telepíteni). Apple-lel sem fogod olcsóbban megúszni a dolgot, mint egy fizetős win8 licensszel.
3. Hardverfrissítés/új gép: ha új gépet szeretnél, egy költséghatékony AMD-s rendszert javaslok, nézz szét a Milyen asztali gépet vegyek vagy milyen notebookot vegyek topicban. Részemről itt ez a kérdés lezárva.
-
"Úgy látszik itt nem nagyon számíthatok komoly segítségre tőletek, pedig ez az egyetlen értelmes ilyen fórum."-ugye ezt Te sem gondoltad komolyan azok után, hogy pár ember nem kis időráfordítással válaszolta meg a nem kevés kérdésedet.. Elképesztően erőszakos vagy, én is csak csodálni tudom azokat akiknek van türelme hozzád.
Illetve ez:"5-- Mindenre kérem a választ, azért írtam sok munkával.
Sweet Lou 6 válaszát is várom."El sem hiszem...
Mellesleg javaslom hívd fel a Microsoft Magyarországot, ők igen készségesen fognak válaszolni a kérdéseidre- feltéve, ha jogtiszta a Windows-od!
-
Sweet Lou 6
addikt
1 ez így van. ha ilyen sok lapot akarsz nyitva tartani egyszerre, ahhoz több RAM kell windows 8 alatt. a firefox beállításainál jelöld be, hogy csak azokat a lapokat töltse be indulásnál, amikre rákattintasz, így tényleg csak azok a lapok lesznek a memóriában, amelyeket használsz, így kevesebb memóriát fog használni.
2 az XP támogatása jövőre jár le (még kb. 1 év), utána már nem jönnek rá frissítések. utána is tudod majd használni, csak épp nem biztos, hogy biztonságos lesz.
2a
2b valószínű arra is felmenne (max. nem lenne mindenhez driver), csak éppen semmi értelme sincs. egy mostani gép gyorsabban, hatékonyabban működik az újabb windowsokkal.
3 win7-re már jött SP1, win8-hoz nem "szervizcsomag" fog jönni, hanem feature pack, a lényeg, hogy több lesz, mint egy szimpla szervizcsomag (windows blue néven cikkeznek róla).
4 én megértem, hogy fontos az a 100+ tab, nem mondom azt, hogy szokjál le erről (meg amúgy sem tudnálak meggyőzni valószínűleg). én csak annyit állítottam, hogy ha egy mostani OS-en böngészel így, ahhoz sok RAM kell, szerintem min. 4 GB vagy több.
4a értjük, nyugi, pl. én most is egy 6 éves notebookot használok
6 lehet, hogy jönnek frissítések, de a program a 2007-es körülményekre lett tervezve, nem véletlen, hogy évente jönnek ki az antivírusokból újabb verziók. és ez az ingyenesekre is igaz.
7 lehet, viszont a nem idetartozó kérdések egyre jobban áttekinthetetlenebbé teszik a topikot. lehet, hogy a hardveres topikban pont ugyanezek az emberek válaszolnak majd. emellett, lehet majd valaki rá akar keresni ugyanerre a kérdésre később, ezért jó, ha a témánál maradunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest