- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
kiskornel #64291 üzenetére
A másik témában azt írta valaki, hogy elég volt minden védelmet kikapcsolni a Nod-on (nem csak a vírus, hanem a web védelmet is) aztán netezni és utána vissza lehet kapcsolni egy újraindítás után. Én csak a jobb klikkes menüben választottam a kikapcsolást és az nem kapcsolja ki a webes védelmet. A hibát meg ez a védelem okozza.
Nekem már 10.1 van fent. Azzal jó. -
Grenczii
tag
válasz
kiskornel #64228 üzenetére
Sziasztok,ugyanez nálam is.Gép bekapcs,internet semmi.Kinyitok egy Firefox,Chromeot sehol semmi.
Gép inditásnál reggel a NOD meg lefrissült,Viber Desktop megy de böngészőkben se kép se hang.
SSDről bootol a rendszer,olyasmire gondolok hogy mire betölt mindent az "utolsó" lekapcsolja a netet
Windows 7 64 bit.Ma reggel kezdte.Nem router internet probléma mert laptopon is megy wifivel(WIN 10),telefon is megy.Ja és bónusz: gépbe USB Wifi -azzal sincs internetWindows frissítések pedig kikapcsolva.
-
Soma01
veterán
válasz
kiskornel #64228 üzenetére
Dettó!!!
Nekem is ma kezdődött. Szerintem most este. Visszaállítottam a gépet a reggeli állapotba, de így sem megy.
Annak azért örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül!
Amit még próbáltam, kábellel csatlakozni, más netet (forrást) használni, netsh "reset" paracsok, tűzfal és vírusirtó kikapcsolás, csomó újraindítás, gép áramtalanítása, több böngészővel teszteltem, dns és böngésző cache törlése. Pingre válaszol minden weboldal (szerver), de nem tölt be jó pár oldal. Mi lehet a baj?
-
válasz
kiskornel #51197 üzenetére
Ha mozgatod a fájlokat, a törölt fájl átkerül Lomtár-ba, ha nem kapcsoltad ki a Lomtárt. Lomtár-jobbklilkk a tulajdonságra, majd a "A törölt fájlok ne kerüljenek át a Lomtárba, hanem azonnal semmisüljenek meg" opciót választani minden egyes meghajtón.
Ha tudtad, nem szóltam.
-
brd
nagyúr
válasz
kiskornel #51197 üzenetére
Valamikor a 7-es TC környékén tértek át erre a megoldásra, tehát azóta nem változott (sokat?) ez a rutin. A TC azt írja, amennyivel ő tudja éppen betolni a System-nek (a cache-be) a forrásról jövő adatot. A másolás elején lehet is látni, ha több GB RAM van szabadon, hogy a forrás maximum sebességének a közelébe felszalad az átvitel, majd szépen lecsökken a cél sebességére; persze ha a forrás a gyorsabb. Tehát ilyenkor valószínűleg az volt a helyzet, hogy a cache már tele volt. Szélsőséges esetben akár az is előfordulhat, hogy a pagefile-lal bajlódott a rendszer, azért volt extra lassú a másolás egy idő után (HDD-n, vagy az SSD-n van?). Ha jól emlékszem, az Intézőből indított másolás kulturáltabban cache-el, mint a TC, de én külső programból szoktam saját gépen nagyobbakat másolni, mert úgy tudom szabályozni az I/O prioritását is (a TC-re hiába állítom be, mert az írás sajnos a System nevében fut az esetében, tehát ha a cél lassú, akkor hiába állítom az I/O prioritást, a System-é nehezen változtatható, és nem is érdemes más okok miatt).
-
brd
nagyúr
válasz
kiskornel #51194 üzenetére
A 4GB az gondolom 4TB akart lenni. A System sajnos bármi lehet, mert lehet olyan átvitelt indítani, ami látszólag a System nevében fut. Azt kellene (kellett volna) megnézni, hogy milyen fileokat takar a System nevében futó átvitel. A TC alapesetben úgy másol, hogy az OS rutinját hívja meg, és a cache kezelést is rábízza, ilyenkor azt látni a EF-ben, hogy a System olvas/ír, mellette a TC is valamennyivel, de a System-é lesz a nagyobb, mert ő végzi a cache kezelését. Viszont 250GB másolása különböző HDD-kre kb. 1 órás időtartammal teljesen normális, ennél kevés HDD-n lenne gyorsabb. Ha egy kicsit töredezett a filerendszer, vagy más is használja a háttérben a célHDD-t, akkor akár többszörösére is nőhet az idő.
-
King Unique
titán
válasz
kiskornel #27553 üzenetére
Jó látom, de ez nem csíkozott, vmint amit előbb írtam, asztali váltógombra menve látszik az egész csíkos háttér...mit lehet ezzel kezdeni, vga hiba
(#27554) lck: kösz a tippet
, de nemtom végleg leszedi e, + gondolom nem hiába lett ilyen, lehet komolyabb hiba előjele.
-
King Unique
titán
válasz
kiskornel #27547 üzenetére
Bár így hirtelen nem igazán értem...
, meg-rányitottam, most is látszódnak a csíkok kicsit halványabban, olyan mintha háttér mögött lenne vmi alap csíkos mintázat.
Ha vmi meg nyitva teljes képernyőre és a jobb alső sarokban lévő "asztal váltó-mutató gomb" v minel hívják-ra kattintok, akkor látszik az "eredeti " csíkozott képernyő. -
kiskornel
addikt
válasz
kiskornel #26657 üzenetére
Azoknak, akik ugyanígy jártak, mint én.
"Betűjel, állandó kapcsolat, net use /persistent cmd parancs... szinte minden meg volt... és amikor újra indítom a gépet, első hálózati kapcsolatkor bekéri a jelszót. TotalCommander parancsorában cd "\\servernév\megosztott könyvtár" esetében minden egyes csatlakozáskor bekéri a jelszavat, felhasználónevet. Hiába klikkeltem a jegyezze meg részre."
Megoldás: a winfos vezérlőpultján a keresőbe be kell írni: "hitelesítő". Itt lesz egy link:
Itt jön a hitelesítő adatok kezelője:
Ott beírni a cuccokat, és minden megy, mint a karikacsapás. Többé nem kér jelszót. De hogy miért szivatja meg a jónépet ezzel a winfos szeven... ha 1x beXelem, hogy jegyezze meg, miért nem jegyzi meg?
Erre nem kell válaszolni. -
Impressa
őstag
válasz
kiskornel #26654 üzenetére
Meg lehetne próbálni betűjelet rendelni a hálózati meghajtóhoz a következő beállításokkal:
Start - Számítgép jobb egérgomb - Hálózati meghajtó csatlakoztatása
Válaszd ki a meghajtó betűjelét, és a Tallózás gombot használva válaszd ki a hálózati helyet
Jelöld ki a Bejelentkezéskor újracsatlakozás lehetőséget
Kattints a Csatlakozás más felhasználónéven szövegre, és add meg a bejelentkezési adatokat.
Kattints a Befejezés gombra.Remélhetőleg, így jó lesz.
-
-
soultrapp
senior tag
válasz
kiskornel #24346 üzenetére
Hello!
Egy két dolgot azért kizárnék.a vinyó kábel jó és a tápom is elég a gépnek.
Soha nem csinált még ilyet,de most igen.
Kiakartam próbálni amit írtál át is állítottam a boot sorrendet 1.dvd 2.ssd.
Viszont így egyből bejött a win.de nem úgy ahogy hagytam a gépet nem olyan ikonok voltak az asztalon mint amikor még jó volt.
utánna vissza akartam állítani a boot sorrendet és akkor meg nem volt ott a dvd csak simán átrakta magát a 1ső helyre az ssd.
És azóta sincs DVD meghajtóm,de az már akkor sem volt mikor bejött a gép.(áramot kap,mert a dvd-t kiadja,de már nem mutatja a winbe)
Szóval most vagy a Dvd meghajtó vagy a kábel vagy a csatlakozó a lapon a rossz.
Mondjuk mielőtt a héten újraraktam a gépet szintén nem volt dvd.
de azt nem értem,hogy miért akkor romlott el amikor elindítottam a HWinfot.
még olyan lehetne hogy a ssd-n a sata vagy a táp kábelnél a csatijánál a műanyag rész kicsit megvan törve,de attól rámegy rendesen és nincs is piszkálva ott van stabilan a helyén.
Tehát még mindig a dvd-t mondom.de a boot sorrend miatt miért javulhatott meg?
-
@matthew@
őstag
válasz
kiskornel #21026 üzenetére
Az már megtörtént, de az a baj h előtte lévő visszaállítás már nem elérhető
Viszont találtam hozzá egy teljes .NET eltávolító programot, ami az összes gépen lévő verziót leszedi és a registry-ből is kiszedi a bejegyzéseket, utána feltettem a 3.5-öt ami alapból volt, csak egy proginak kellet a 4-es verzió, és most csináltam pár indítást és eddig jó a dolog, hétvégéig tesztelgetem, ha nem javul meg akkor csak reinstall marad meg -
Jamboo529
senior tag
válasz
kiskornel #21021 üzenetére
Félreérted, nem a net felé van ingadozás, hanem a belső hálón!
Ez az elsődleges gondom.
A sebesség megvan átlagban, csak vannak benne pillanatnyi ingadozások, amiket pl. a win7 egyik minialkalmazása a Network meter is mutat. Emiatt nem tud a médialejátszóm folyamatosan streamelni a PC-ről ami win7-es, de tud a Laptopról ami XP-s.
Mivel maga a vas jó, ezért gondolom, hogy a win7 lehet a ludas. -
coco2
őstag
válasz
kiskornel #20801 üzenetére
Lefuttattam cmd-be, átjelentkeztem rá, windows egyszerű nézetre kapcsolás meg ilyenek, ofc tök üres fiók, kezdhettem el felhúzni a szükséges sdk-kat, és egy ilyen fogadott (184kb jpeg screenshot):
http://img443.imageshack.us/img443/5848/screenshot1ju.jpgSzóval célkeresztben az UAC. Le kellene durrantani. Történetesen elhiszem, hogy teljesen kikapcsolni rossz ötlet, de itt most csak 1 darab kereszt platformos fejlesztési célra telepített win7-ről van szó, és ha teljesen szét is esik az OS pár hét alatt, az is elfogadható áldozat, mert majd pár hetente újrahúzom. (Pendrive-ról win7-et húzni 10-15 perc, a munkák pedig eleve külön partícióra kerülnek.) Csak az a fontos, hogy az alatt a pár hét alatt az uac és a többiek ne zaklassanak.
-
törölt tag
válasz
kiskornel #20446 üzenetére
Persze, be van. Ha kikapcsolod egyebkent akkor sem hibauzenetet kapsz mikor magad nezed a halozato. Router rendben van, mert masik laptopokat bekapcsoltam, telefonrol neztem, vidaman latjak egymast. Mondjuk mergemben toroltem mar az ssd-t es ujrahuztam egy mentest. Most jo, de erdekelne mi lehetett sz oka. Nem user error, ertek valamelyest a gephez szakmambol adodoan. Inkabb a hiba oka erdekelne, ha valakinek mar volt esetleg ilyen.
-
krealon
veterán
válasz
kiskornel #19721 üzenetére
Nem mc add-in az "Add/Remove programs"
Add/Remove programs command line wondows XPcontrol appwiz.cpl
-
D-Phrag
senior tag
válasz
kiskornel #19528 üzenetére
Természetes vagy sem, mindenesetre zavaró. Win XP alatt akkor miért működik megfelelően? Ja és természetesen nem egy, adott pendrive-nál, hanem 2-3-nál is ez van. Már átállítottam az írási gyorsítótárazást, de bárhogy is van beállítva nem lesz érdemi javulás.
Kérem szépen a megoldást. -
válasz
kiskornel #19189 üzenetére
Nem igazán ugyanazt írtam, mivel Te azt írtad, hogy magánszemély csak OEM-et vásárolhat, ami nem igaz, mert vehet Full Retail változatot is (Dobozos, amiben az x86 és x64-es telepítőmédia is benne van)
Egyszerre csak egy gépre lehet telepíteni, függetlenül, hogy x86 és x64-es telepítőlemez is van a csomagban. Egyszerre csak vagy ez vagy az lehet telepítve, de nem kötött a géphez (nem jön létre az adatbázis, mint az OEM-ek esetén, ami alapján egy adott géphez(ahhoz, amin legelőször beaktiválod az OEM-et) fog tartozni.)Enterprise változatoknál az aktiválás menete is más( tipikusan KMS vagy MAK) nem a pl OEM-eknél megszokott módon történik.
-
válasz
kiskornel #19187 üzenetére
"Magánszemélyek által megvásárolható Windows 7 verziók mind OEM-ek."
(Szerintem az Enterprise keverhetett talán meg(és ezt valóban nem lehet magánszemélyként megvenni), ami egy mennyiségi licences Ultimate, de az Ultimate Full változatát bármikor megveheti magánszemély is)
-
Visormail
addikt
válasz
kiskornel #18875 üzenetére
A telepített paragon backup & recovery sem indul el, lemezellenőrzés szintén nem csinál semmit el se indul a csík, parancssorból chkdsk sem indul el, sfc szerint is meg van sértve az ingegritás. Szerintem ezzel már távolról nem foglalkozok többet majd behozzák és húzok nekik egy frisset, csak azt nem tudom még hogy van e hardver hiba is. Majd ha nálam lesz esetleg egy memteszt.
-
Visormail
addikt
válasz
kiskornel #18873 üzenetére
winupdate hibával is tele van az eseménynapló. Nem is lehet megnyitni a winupdate-et, a merevlemezvezérlőn se lehet frissítés keresést kérni vagy eltávolítani. Minden ilyesmi vagy megfagy vagy tölt a végtelenségig, mbam gyorskeresés lefutott az nem talált semmit (de újra kellett tenni mert hiányzott az mbam.exe minden más része megvolt), mse előzményeiben sincs semmi. Egyébként nem lett felrakva külön nvidia sata driver, az van fent amit a 7 rakott, hdsentinel szerint minden a legnagyobb rendben. Hát nem tudom a tápegységre nem gondoltam netezős/irodai gép integrált vga-val, de jó hogy mondod ha nálad az ilyet okozott.
Telepítés után 1-2évig jó volt, egyszer szóltak hogy sokszor nem indul, távolról visszaállítottam a friss telepítésről készült partíciómentést és eltűnt a hiba. Azóta megint eltelt valami fél-3/4év amíg jó volt és most szóltak hogy 2hete újra elkezdte.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kiskornel #18788 üzenetére
"megszűnik a reszelésed (egy része)."
És sajnos a keresési lehetőség is. Legalábbis a gyors keresés. Aki nem használja, azt nem fogja zavarni. Vagy csak később jön rá, hogy mégiscsak használta...A másik ilyen HDD reszelős az a defrag. Azt is ki lehet kapcsolni, és helyette használni valami másik töredezítőt, pl. auslogic disc defragot, és havonta egyszer megfuttatni.
Nem tudom, hogy vírusírtóra nincs-e beállítva valami? Nekem 1-2 óránként a NOD32 igencsak megfogta a gépet, játék közben diavetítéssig fajult a dolog, míg rá nem jöttem, hogy neki is van egy ilyen automatikus bizbasza.
-
Kiskokó
veterán
válasz
kiskornel #18780 üzenetére
nekem mind1 hogy ismeri fel csak tudjam másolni a képeket!!!!
Gyári programjával se jelent meg a gép.
Szóval csatlakozik rendesen pittyen a driverrel amit én rakok fel nem is ir hibát de a gyári programja se látja...
nem látszódik sehol sehogy !!!!!!!!
A gépben nincs ilyen beállítási lehetőség...
már összesen vagy 8 órát basztam vele és nem birom megoldani.
Kezdek nagyon nagyon ideges lenni rá mostmár.... főleg hogy az előző rendszeren ami ugyan ez a win7 volt tökéletesen meg magától.
:S -
NEMO1968
őstag
válasz
kiskornel #18391 üzenetére
Kingston V+100,96 GB-os az SSD.
"Szolgáltatás ragad be"
De mindig?
Mellesleg nekem köröz pár mp-ig,utána odatesz egy sárga felkiáltójelet,mintha nem lenne hálókártya,vagy driver,de indul a net.
Tökéletes sosem volt,de relatíve rövid idő,így számomra nem annyira zavaró.
Mint írtam is,teljesen szűz rendszernél is ezt csinálta.
Eleinte a LAN driverre gyanakodtam,de akkor is maradt,ha levettem,vagy újratelepítettem.
Én a saját esetemben modem vagy router problémára tippelek.
Talán túl gyors nekik az SSD?(nagy hülyeség?)
Csak az az érdekes,hogy a HDD-n nem volt ilyen.
Mellesleg mióta SSD van,azóta adódott más gond is.
Pl. az atyaistennek nem tudom aktiválni a gép saját mikrofonját(de megvagyok nélküle)
-
whatnot
őstag
válasz
kiskornel #18296 üzenetére
Úgy olvastam, hogy a procicserét még elviselné, alaplapot szerintem már tuti nem.
Max. könyörögni lehet a microsoftnak, hogy nyomjanak egy resetet a konfigon. Az esély kicsi rá, de hallottam már precedenst az ügyre (ott mondjuk csak vga-t cseréltek, azt hiszem).zolka78: ez sajnos nem így működik. Aktiváláskor a windows ugyanis elküld egy konfigot a microsoft valamelyik szerverére. Amikor ugyanazt a példányt megint aktiválni próbálod, csinál egy konfig ellenőrzést. Ha lényeges eltérést lát, akkor elvileg nem fog aktiválni.
Gyakorlatban mondjuk még nem láttam ilyet, úh. ezt így tessék venni. -
zolka78
senior tag
válasz
kiskornel #18296 üzenetére
Próbát mindenképp megér. Így is úgy is újra kell rakni ha nem jön össze. Csak nem akarok 2 hónapon belül 2-szer telepíteni. Arra gondoltam hogy lepucolnám az összes drivert és rendesen kipucolnám a wint minden felesleges szeméttől, és rögtön az elején csökkentett móddal próbálkoznék, ha elindul talán telepítőről helyrehozhatom. Gondoltam hátha valaki csinált már hasonlót.
-
helikon192
csendes tag
válasz
kiskornel #18273 üzenetére
Köszönöm, ez teljesen érthető válasz!
35 giga elég lesz neki? 30 volt a maximum, amivel találkoztam, de én biztosra akartam menni!
Ilyen apróságok zavarnak, hogy ha pl a start menű/dokumentumok/képek mappában szeretném tárolni a képeimet, akkor a windows-t tartalmazó partícióra kell raknom őket, ami ügye kicsi..
Gondolom ez hülyeség. Hogy orvosolhatom az ilyen problémáimat?
-
Dragon27
senior tag
válasz
kiskornel #18172 üzenetére
a win7 telepítése USB tárolóról , SP1 letöltve .... jó azóta jött új frissítés .... de már használható a gép
de a programok telepítése és beállítása agyamra megy ....
szerintem a lemezkép készítése jó de lehetne gyorsabb . 0.3-1 óra
A Win7 telepítése + SP1+programok telepítése 1.5 óra . Lemezkép 2-3 óra
hogy lehet felgyorsítani ezt ?de szerintem marad a Lemezkép ... addig megiszok pár sört
-
Findzs
addikt
válasz
kiskornel #17981 üzenetére
köszi a segítséget
ssd -ről van szó egyébként
és az az érdekes hogy akár 1 évig is működik hiba nélkül, de aztán gondol egyet hogy ellenőrizni kell és ha engedem neki akkor tuti elcseszi a rendszert
egyszerűbb lenne valahogy kiiktatni, hogy ne végezhessen ellenőrzést, erre nem tudtok valami megoldást ?
régen a win98 idejében valahogy be lehetett állítani, hogy ujraindulás után ne végezzen scandisket ha jól emlékszem (nem ma volt)
-
-
petyus_
senior tag
válasz
kiskornel #17581 üzenetére
Ez a crystal Mark ezt hozta ki.
Sequential Read : 32.560 MB/s
Sequential Write : 6.457 MB/s
Random Read 512KB : 30.457 MB/s
Random Write 512KB : 1.774 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 6.618 MB/s [ 1615.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.022 MB/s [ 5.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 5.798 MB/s [ 1415.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.022 MB/s [ 5.3 IOPS]Tehát ennyit bír a pendrive... (1x4Gb--ra állítottam) Csak azért furcsa, mert azért nem egy szar pendrive-ról van szó (Corsair Voyager 16GB), és régebben biztos gyorsabb volt, az elképzelhető, hogy "elhasználódott"?
@Vlevi: És az baj, hogy NTFS-re van formázva? Ha jól emlékszem, azért arra formáztam, mert 4 (vagy 2GB?)-nál nagyobb file-okat nem tudtam másképp rámásolni, és főleg HD filmek/sorozatok nézésére használom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
kiskornel #17238 üzenetére
Ennek ellenére amazok az érvek le vannak vezetve, emezek meg nem igazán. Mindenki csak gondolkodik, elméleti síkon tud mozogni gyakorlati tapasztalat hiányában. Ezért érzem úgy, hogy hiányzik egy láncszem, ezért kérdezek, hogy miért gondolják úgy ahogy, mivel lehet ezt alátámasztani.
Nem vitatom, kérdezem.
-
válasz
kiskornel #16716 üzenetére
"Tök mindegy mennyir RAM-od van, ha bekapcsolva hagyod, a nem használt folyamatokat leteszi háttértárra (legalább is az XP)."
Nem a nem használt, hanem azon alkalmazás memóriaterületét helyezi át a VM-be, ami kinek korábban a fizikai ram-ból lett kiosztva terület, de időközben tétlen állapotba került (vagy pl bezárták)""11. Mihez képest 20%? Formázott kapacitás, vagy teljes kapacitás?" - sztem tök mindegy. "
Hogy lenne tök mindegy. Spare Area az alapban akkora, mint a névleges és a formázott kapacitás különbsége. SF vezérlős SSD-nél több NAND van, mint a névleges kapacitás, azaz egy 480G-s SF-es SSD az a valóságban 512G-s, csak azt már a Spare Area-nak lefoglalták, ergó nem érvényes rájuk a 20% Over Provisioning (avagy szabad hely, ha úgy tetszik). (Ha csupa nagy betűvel írsz, az a netikett szerint az ordítást jelképezi, szóval ne obégass.)Természetesen nem célszerű teleírni a rendszerpartíciót, de az általad linkelt cikk nem ebből az aspektusból vizsgálta a kérdést, hanem egy SSD szabad hely szempontjából, nem keverjük a kettőt.
"Mindenki maga dönti el, milyen szolgáltatásokra van szüksége. Ha SSD-d van, ha nem, ha valamire szükség van a használathoz, akkor tök mindegy, mit írnak."
igen, mindenki maga dönti el, de ne egy több éves cikk alapján, ami felett eljárt az idő és azóta korrekcióra szorul, mert manapság már közel sem igaz (a modern SSD-kre), ami ott tárgyalva van. Az a cikk, akkor egy korrekt cikk volt, manapság viszont az a nagy harci helyzet, hogy egy SSD esetén 1 dolog ami tiltandó, nevezetesen az időzített töredezettségmentesítés, ugyanúgy használható mint egy HDD. -
válasz
kiskornel #16700 üzenetére
Kár, hogy számos helyen nem egyértelmű ill. korrekcióra szorul.
1. Nem igaz, az csak azt jelenti, hogy az OS küldi-e a "TRIM parancsot", hogy az célba ér-e, arról semmilyen infóval nem szolgál.
2. Kötelező.
3. Kötelező, mert értelmetlen SSD-nél.
4. Nem igaz, hogy minden esetben kikapcsolandó, ugyanis az erre a szolgáltatásra(leánykori nevén Windows Search) épülő alkalmazásokat negatívan befolyásolják, pl Outlook.
5. Nem igaz, hordozható számítógépek esetén közel sem kötelező, akku idő szempontjából mérlegelés tárgyát képezheti.
6. Ez nem csak SSD-re igaz.
7. Lényegtelen, használni kell az SSD-t, nem babusgatni.
8. Szolgáltatás szinten tiltandó, ugyanolyan értelmetlen dolog SSD esetén, mint a töredezettségmentesítés.
9. Az SSD nem pendrive, nincs szüksége a gyorsítótárak késleltetett írására. Aki ezt bekapcsolja, az ugyanolyan hibajelenségekkel szembesülhet, mint amikor pendrive-ra másol, majd a másolás befejeztével azonnal lehúzza azt. Első generációs SandForce vezérlős SSD-knél volt sebességmérés területén (nem teljesítmény) pozitív hatása, manapság nincs jelentősége, vagy ami van, az negatív. (Olyan hibákért felel, mint "este lekapcsoltam a gépet, reggel nem indul, mi lehet a gond?" stb.)
10. Hatalmas urban legend, sokan csak addig jutnak el, hogy akkor használja az OS a VM-t, amikor a fizikai ram-ból nem tud többet kiosztani. Ez eddig rendben is van, de ez csak a jéghegy csúcsa. A Windows memóriakezelése külön tétel az MS vizsgákon, nem véletlenül, ergo a VM használata, annak szerepe és szolgáltatásai nagyságrendekkel túlmutat a "akkor használja az OS a VM-t, amikor a fizikai ram-ból nem tud többet kiosztani" témakörön. Bővebben, 5 részes cikk
11. Mihez képest 20%? Formázott kapacitás, vagy teljes kapacitás? Helyes válasz az utóbbi, de ez sem minden SSD-re igaz, pl nem feloldott Spare Area Lock-os SandForce-os SSD-nél nulla, azaz semennyit nem kell szabadon hagyni.
12. Hát ez meg a no comment kategória...(ilyenből lenne vagy több ezer, akkor tiltsd le mindet) -
Ice&Lime
veterán
-
válasz
kiskornel #16109 üzenetére
Stereo Mixer (legjobb tudomásom szerint) csak analóg forrással működik, digitálissal nem. (Ha a lejátszásnál a hangszórókat adod meg alapértelmezett eszköznek, egyből működnie kell). Audigy2 vagy újabb/X-Fi, Xonar stb kártyák tudnak közvetlenül a digitális forrásról rögzíteni, de arról nem tudok, hogy ezek a közismert Realtek integrált hangkártyák alkalmasak lennének erre.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest