- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
gzbotii #3243 üzenetére
Én azzal kezdenék, hogy optimalizálom a Win7 szoláltatásait. Kezdenék a témák letiltásával és a megjelenítési beállítások minimumra való állításával. Ezután sajátgépen jobb klikk->kezelés->szolgáltatásokat végignézve kikapcsolni azokat a dolgokat, amire nem, vagy csak elvétve lehet szükség. Ezek önmagukban jelentéktelen terhelést jelentenének a gépnek, de ha ennyire alacsonyak az erőforrások, akkor minden kicsi sokat számít.
Üdv, föccer
-
A_ScHuLcZ
addikt
Az szerintetek milyen, hogy egy dvd-írót nem ismer fel a win7?? LG GSA-H58N a típusa, és telepítésnél a win7 arra kér, hogy vagy tegyem be az író drivercdjét, vagy tallózzam ki neki a meghajtókról. Ilyet még nem láttam, wtf? Nem is találtam az lg oldalán drivert hozzá, csak firmware-t..
-
-
föccer
nagyúr
válasz
gzbotii #3241 üzenetére
Illegális OS-t semmiképpen nem javaslok. A rendszert alapvetően nem a operációs rendszer miatt játssza lassan a flash tartalmakat, hanem azért, mert azok lejátszása igen erőforrás igényes. És inkább a CPU-t gondolnám a szűk keresztmetszetnek, bár az 1 GB memória sem túl vastag.
üdv, föccer
-
gzbotii
nagyúr
eleg off..de: van egy Acer TravelMate 5310 notim, amiben egy nem tul acelos, 1,6GHz proci es 1 GB RAM van. Win7 raktam fel es igy elegg jol megy maga a rendszer, de pl a bongeszo elegge belasult, es egy oldal, ami tobb flast tartlamaz haaat...akadozik rendesen.
Gondolkodtam meg +1GB RAM-ban, de az segitene neki, v egyszerubb, ha ennek visszarakom a meghackelt XP-t? -
DonZorro
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni!
Kaptam egy Ultrium LTO 2-es szalagos meghajtót a hozzá tartozó SCSI kártyával és egy új 400GB-os kazival. Minden jó és szép, egy fizetős program próba verziójával szépen ment is rá.
Próbálnám a WIN7 saját backup részét elindítani és láss csodát, tök üres az ablak. Csak a fehér háttér látszik semmi más.
Vissza lehet hozni valahonnan az éterből???
Vagy tudna ajánlani valaki egy ingyenes szalagra mentő progit???
Válaszaitokat előre is KÖSZI!!!
-
mokus1
addikt
válasz
Steelmanus #3234 üzenetére
Nagyon félrebeszélünk egymás mellett.
SEMMI LASSULÁS NINCSEN!
A probléma az hogy mindentől függetlenül van 4GB DDR3 ram a gépbe és ebből csak 2,4-et használ. és 1,6ot tart fent a hardverek számára.(64 bites rendszer) Nekem sose vette el a gép ramját a dedikált vga.hanem a saját dedikált memóriáját használta.
És nem értem hol az az 1,6 GB. Mire használja el a memóriából? minek tartja fent?
Az ssd-re új oprendszer kerül AHCI módba fut. -
Steelmanus
addikt
Nekem csak 512 Mb video memoria van a karin es mint lathatod a kepen a Hardverek szamara fentartva szurke resznel 770 Mb-t latsz, mert a gepben levo minden egysegnek, videokari foleg, de vincsik, mert abban is van(nak) memoriak szoval minden olyan hardver ani memoriat tartalmaz az ide kerul. Tehat alapbol a Te videokarid mar 1Gb memori + a tobbi itt jelenik meg.
Ugye az SSD betetele elott vincseszter vezerloje a BIOS-ban AHCI modra volt allitva. Vagy egyszeruen csak beletetted a regi - gondolom hagyomanyos vincsi - helyere?
Mert SSD-t AHCI modban kell hasznalni, vagy ugy illik, es ujra telepiteni a rendszert ha a hagyomanyos vincsit SSD-re valtunk.
A lassulas oka akar lehet hardveres is de lehet hogy az eszkozilleszto fajl serult.
Egy dolgot javaslok elsore, ird be a futtatasba hogy msinfo32 vagy keresd meg a Start menuben a Renszerinformacio-t es ha megnyitod akkor keresd meg a Tarolasnal a kepen lathato reszt, a legalso szam 4-el oszthatonak kell lenni ugy hogy egeszamot kapj, vagyis nem lehet tortszam. Partico kezdetenek eltolasa.
Masik, ellenorizd a AS SSD Benchmark progival hogy milyen a teljesitmenye az SSD-nek.(#3229) ferikek Van Hibernacios faj? Torold le es keszit egy ujat.
-
Maxell014
senior tag
Üdv
meg tudnátok nekem mondani hogy az melyik program amivel az ikonokat egy sorba tudom rakni felül vagy alul és ha nincs ott az egér eltűnik -
ferikek
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #3224 üzenetére
Gondolom amikor nem használták, addig lecsukták a fedelét és készenléti állapotban volt a gép. frissítések települtek rá folyamatosan, mert nap közben használták.
Újraindítás biztos volt egy párszor (a frissítések miatt elkerülhetetlen) , csak konkrét leállítás nem volt!
Ez szerinted vezethet oda, hogy annyira belassul a gép h használhatatlan?
Én inkább gyanakszom hibás frissítésre...
mindegy, este leszedem az összes frissítést, ami az elmúlt 2 napban feltelepült... -
mokus1
addikt
válasz
Steelmanus #3227 üzenetére
pont 1gb. gt540
-
Nálam most ilyen gép volt szervízen. 2 db 512-es 533-as ram volt benne. A bios 1 gigát írt ki. A winben, az erőforrás figyelő 1,6 giga ramot foglalt le + a többi. A számítógép tulajdonságainál meg kiírta, hogy 2,5 giga ram van, abból 1 giga használható. Van integrált vga, de az le van tiltva. Vetettem velük 2 db 1 gigás modult, a bios is így látja, a tulajdonsádoknál meg az erőforrásnál is jól írja ki az infót.
-
mokus1
addikt
válasz
Steelmanus #3221 üzenetére
Pontosan itt.
-
mokus1
addikt
válasz
Steelmanus #3218 üzenetére
Ott azt írja ki a szürke részre 1610MB-ra hogy hardverek számára fent tartva.
Ez melyik hardver lehet? Mert ez hiányzik.Betettem egy SSD-t az megkavarhatta? -
ferikek
aktív tag
Sziasztok!
Hasonló gondom van, mint az előttem szólónak.
Tegnap már érdeklődtem egy fórumtémában, javasolták, hogy nézzek be ide, hátha itt megtalálom a választ a problémámra.
Szóval szaggat a gép, elég rendesen. hol gyors, hol lassú. kb. 10 perc a ki- és bekapcs, utána nagyon lassan kezdi el az általam kiválasztott programokat nyitogatni (2-3 percet kell várni).
gyanakszom h vmi 11-ei update lesz a ludas.
nem az enyém a gép. visszaállítási pont nem volt bekapcsolva... kb. fél év után először, tegnap előtt kapcsolták ki teljesen a gépet, addig csak készenléti állapotot "látott",Mit tudok tenni? Szépen egyesével leszedem a 11-e óta feltelepült frissítéseket? Esetleg jön nemsokára vmi javítás?
üdv.
ferikek
-
mokus1
addikt
Valamit baszakszik a gép.
4GB ram van benne, és i3. Eddig 128megát adott a integráltnak.de eleve a dedikáltat használtam.Na most 1 hete már 3,5 volt használható a windows szerint most meg már csak 2,3. mit tudok csinálni? -
BotaN
senior tag
Tegnapi frissítés után, szőrén szálán eltűnt a Times New Roman betűtípus a gépemről, én még ilyet életemben nem láttam/hallotam, kerestem google-ban, de letölteni nem lehet valamiért. Meg szeretnék kérni valakit hogy másolja már le a sajátját és dobja fel nekem valahova, mert elég kaotikus maga az OS is meg minden.
U.I.: Win oldaláról próbáltam valami .exe-s telepítőt, de az nem adta hozzá.
-
Adott egy Windows 2008 server, meg Windows 7-es kliensek. A klienseken Comodo Time Machine van, ami minden újraindításnál mindent visszaállít. A probléma az, hogy kb. 3 hetente a kliensek nem tudnak többet a tartományra csatlakozni: "A munkaállomás és az elsődleges tartomány között nem jött létre megbízhatósági kapcsolat" hibaüzenetet adnak. Valamelyik fórumon írták, hogy akkor kapcsolódjanak rendszergazdai joggal. Ok, beállítottam 3 hete, de megint előjött a hiba. Ha a Comodot kikapcsolnám, akkor meg tele lenne az egész háló vírusokkal. Van valakinek valami jó ötlete? Tudom, a fórumok tele vannak ezzel az idióta hibaüzenettel, elvileg a Comodotól függetlenül is jelentkezik.
-
slemo
tag
Win frissítés előtt nem csinált ilyet. Sőt mióta fent van a win7 kékhalálom se volt eddig (kb 1 éve). Eredeti win7 van rajta. a proci használat max 20%-ig megy fel és igen, bármikor. Még akkor is a semmi nem fut csak a feladatkezelő. A 3 képet kb 40 perc alatt sikerüt megcsinálnom mert a paint-et se akarta elindítani csak nagyon lassan.
Amiket írtál megcsinálom (ha a "sebesség" engedi) -
Hunork
veterán
Hát ezen tényleg nem látszik semmi, legalábbis nekem. Amíg az ablak előtted volt, a CPU használat sorban semmi feltűnő nem volt valamelyik programnál? És ekkor is belassult? Mert, mikor a Win belasul, akkor szinte biztos, hogy valami a memóriában szétfeszíti az adatokat, és a proci kihasználtsága ugrásszerűen megnő.
Elsőre azt mondom, az indexelést kapcsold ki.
Így: Futtatás: services.msc, itt megkeresed Windows Search, először leállítod, majd az Indítás típusát letiltva -ra állítod. Ugyanitt menj feljebb és keresd meg a Microsoft .NET Framework sorokat. Nézd meg hány van belőle, és fut-e. Közben nézd a Feladatkezelőt is, de teljes méretben, hogy lássad, mikor és melyik sorban nő meg a CPU használat. Írd fel, jegyezd meg, mert akkor azt ki kell kapcsolni. Vagy itt, a szolgáltatásoknál, vagy az msconfig.exe -ben.Aztán az automatikus töredezettségmentesítőt is kilőném, ne menjen akkor, mikor ő akarja. Ezt meg így: Futtatás: dfrgui, itt egyszerűen kikapcsolod az automatikus defragot.
Bocs, ha ömlesztve ment, de ezek jutottak eszembe. És Win frissítés előtt soha nem volt a probléma? Eredeti a Win? Bármikor belassul, pl. Office, Internet...vagy pl. csak játékok alatt?
-
Olyan progit keresek ami átnézi a zene könyvtáram tartalmát és kilistázza a számok hangerejét.
-
Vukmuty
tag
sziasztok,
Milyen XP-ket lehet frissíteni Win 7-re?Vagy egyáltalán hogyan működik ez a dolog?
-
g4besz
tag
válasz
pernyehuszar #3199 üzenetére
Az IE kompatibilitási módját próbáltad már? Elméletileg ez pont ilyen helyzetekre van kifejlesztve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest