- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
djyuri #61171 üzenetére
Azt kellene megnézni, hogy a virtuális memóriából mennyi foglalt (pl. 16+GB-e) és emiatt lassul (akkor valószínű, valami memory leak van valahol, a programban, vagy valami driverben, pl. VGA). Ezt pl. a Process Explorer nevű programmal tudod megnézni; el kell indítani és CTRL+I, ott Memory fül és a Commit Charge dobozt kell nézni (ill. a Physical Memory rész is érdekes lehet, hogy tényleg jól látja-e a fizikai memóriát). Ill. azt kellene tudni, hogy amikor lelassul, akkor a háttértárral küzd-e nagyon (mert ott van tárolva a pagefile.sys, egyszerűsítve mondjuk úgy, hogy ez a memória részeként működik), ezt akár a gépházon a visszajelző LED-ből is látni, folyamatosan világít, de a beépített perfmon /res-t (a /res egy opció) elindítva és a Disk fülön a Disk Activity sorban a xy% Highest Active Time-ot kell nézni, ha az 100%, akkor nagy a küzdés arrafelé.
-
dugo_
veterán
válasz
djyuri #61071 üzenetére
Viszi tovább a forráslemez geometriáját, nincs sok dolgod vele.
Itt van pár leírás:
https://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_koltoztetese_hdd-rol_ssd-re_klonozo_es_b.htmlhttp://users.ininet.hu/szjanos/klonozas-macrium-reflect-programmal.html
-
dugo_
veterán
válasz
djyuri #61069 üzenetére
http://www.macrium.com/reflectfree.aspx
Mondjuk kérdéses, hogy mi baja a vinyónak. Egy szektorhibás darabot már nem klónozgatnék, hogy aztán az "új" rendszert is javítgatni kelljen.
-
mezis
félisten
válasz
djyuri #39722 üzenetére
A HT-t napjainkban már jobb hanyagolni. Vannak esetek, amikor teljesen visszafogja az egyetlen proc.-ort. Nagy a kínálat Core 2 duo-ból (és nem dual Core !) elérhető áron.
(Én egy 3,4 GHz-es HT-st cseréltem Core 2 duo 3,0 GHz-esre. Óriási a különbség ! Csak a leghülyébb programok tudják lefogni mindkét magot !) -
djyuri
őstag
válasz
djyuri #39701 üzenetére
Lejárt a szerkesztési limit.
Nos...Mert így főmeghajtóként állandóan swappolja a winfos,ezért sose kapok max értéket...lásd lefuttattam megint,ez pl több lett
Itt is változik..ahogy a winfos akarja...
Ez pl gyorsabb,mint egy éve -
sanyek2
senior tag
válasz
djyuri #31059 üzenetére
Velem is előfordult már.
Mikor legutóbb SSD-re telepítettem a win 8 után a win7-et, akkor csinálta ugyan ezt. Hiába töröltem a meghajtót, és hoztam létre új partíciót win7-el, akkor is nyavalygott.
Szintén csak SATA beállításokat módosítottam, de akkor is letojta a telepítő.
Már azt hittem win nélkül maradok...
Mi lett a vége? Egy nap pihenés után jó lett. Mintha csak "meg kellett volna nyugodnia"... :S
Érdekes... Pedig Dual BIOS-os lapom van. Mégcsak az elemet se vettem ki, áram alatt is volt, stb...
Csak szusszant egyet.
(Szintén Giga lap) -
Steelmanus
addikt
Szia!
Az Eszkozkezeloben megkeresed a jelenlegi SATA vezerlot pl ATI, balgomb a vezerlon Illesztoprogram frissitese, kapsz egy ablakot, majd itt az Illeszto program keresese a szamitogepen-t valasztod, ujabb ablak, valaszd a Valasztas a szamitogepen levo illesztoprogramok-listabol, katt, kapsz egy ujab ablakot amiben kivalaszthatod a W7 altal alapbol feltelepitett AHCI drivert, miutan vegzett a telepitessel ujra kell inditanod a gepet hogy az uj driver ervenyesulni tudjon. Ujra inditas utan az ora mellett latni fogod hogy a kulonbozo drive-ok uj illesztoprogramokat kapnak, egy felugro buborekban latni fogod hogy sorra csereli le az illesztoprogramokat ahany drive van annyit. Vard ki turelemmel amig vegez, ez fontos, mert megint ujra kell inditani a rendszert hogy helyesen tudjon mukodni, es fogja is jelezni. Miutan meg volt a restart, a betoltes utan mar a W7 sajat AHCI driveret hasznalja a rendszer.
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
a többi sata porton is ledobálja a vinyókat..csak ott "visszacsatlakozódik" egy idő után.
Ott valamilyen vezelesi problema lesz, telepitettel fel AHCI kulso drivert? PL a lapod gyartoja oldalan talalhatot, vagy ATI AHCI drivert?
Eloszor ellenorizd fizikailag a csatlakozokat, bar ha a tobbi SATA vincsit is ledobalta, akkor nem hiszem hogy fizikai problema lenne, de egy ellenorzes nem art.
Legfokeppen magat az alaplap tapellatasaert felelos 24+4-es csatlakozot.
Az AHCI drivert at kellene allitani a W7 beepitetjere, az a legstabilabb.
Nincs kitoltve a konfigodra vonatkozo resz az Adatlapodon igy nem tudni milyen AHCI drivert hasznalsz.
Nekem is PS/2-es billentyuzetem van, a W7 remekul kezeli a portot, nem kell oda semmilyen atalakito.
és van net és usb és hot swap.(esata)
Megkellene nezned az alaplapod Kezikonyveben hogy az eSATA port melyik, az alaplapon talalhato SATA portal kozosules nem arra csatlakoztatni az SSD-t
-
geprombolo
őstag
Van még egy megoldás, a win saját megoldása: elmented a win partíciódat a Biztonsági mentés és visszaállítás lehetőséggel, csinálsz egy lemezképet (mellékesen marhára nem értem, hogy miért nem csinál egy darab fájlt, hanem egy kupac mappát, meg ilyeneket?
), azt biztonságos helyre teszed a gépeden, vagy egy jóóó nagy USB kulcson, aztán készítesz egy Rendszer-helyreállító lemezt, amit összeomlás esetén betehetsz a gépbe és azzal visszaállíthatod a rendszeredet a korábban elmentett lemezképből. Ezt még nem próbáltam, a Shadowprotect viszont bevált, még nagyobb lemezre (vagy partícióra) való költöztetésnél is.
-
-
djyuri
őstag
Hogy ennyire elcsúsztam afelett,hogy valami letiltotta az eseménynaplóba rögzítő szolgáltatást,ami miatt maga az esemény naplóba nem kerülnek be bejegyzések (legalábbis,amíg safe módban nem indulna el). Onnan jöttem rá,hogy a külföldi fórumokon olyan helyről kérték a hibakódokat,ahol nekem nem volt bejegyzés...így a bejegyzés készítéséhez való szolgáltatást kerestem meg. Hoppá...le volt tiltva...
Szóval ennyi
-
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
-
Elsőnek milyen gép? Konfig? Cuccokat töltsd ki, mert úgy könnyebb.
Milyen win? Eredeti, kókányolt ultragémer edisön?
Lehet hogy olyan régi gép, hogy az ssd nem tetszik neki, még akkor is ha gyors.
Esetleg az alaplai chipkészlet már 1000 éves és a win7 nem szereti.(#5216) birno:Miért nekem írod? Azt som tudom miről beszélsz.
-
6 alap dolog: A gép ne legyen húzva, ha az SSD érintett firmware problémában, akkor frissíteni kell a firmware-t, SATA AHCI módban legyen telepítve a W7(eredeti/érintetlen W7 telepítő), a W7-el kell particionálni az ssd-t, ne telepíts automatikusan chipset drivert, ne telepíts automatikusan más AHCI driver-t.
Ezek szerint jártál el?
-
Mielőtt nekikezdenél, azt javaslom, hogy ebben a topikban tedd fel a kérdésed, linkeld be a korábbi kérdésed, illetve add meg az SSD pontos típusát, illetve az alaplapod pontos típusát is.
Már többször volt téma ilyen jelenség az ssd topikban, tipikusan ocz és silicon ssd-k esetén, gyakran a firmware frissítés megoldotta az ilyen eltünödezgető ssd-k problémáját.
Ha a fenti adatokat is megadod ott, akkor pontosan le is tudjuk írni a firmware frissítés menetét (milyen szoftver, melyik firmware, érintett-e az ssd firmware hibában, frissítés idejére vissza-e kell állítani sata IDE módra stb stb)UI: Igen, sajnos firmware frissítéskor általában megy minden a levesbe...
-
Mivel SSD és "érintett a dologban", ezért ezt olvasd el, hátha segít. Annyival kiegészíteném, hogy egyes SSD-k esetén kapásból firmware frissítéssel kell kezdeni.
Azért az SSD-t tenném gyanúsíthatóvá, mert mint írtad, a "kéklhalál progik" sem tudnak semmit megjeleníteni, az meg csak akkor lehet, ha valamilyen okból nem lehet kiírni a szükséges fájlt a meghajtóra... -
djyuri
őstag
Ho-hóóó! életre keltettem
Egy kis google...de meg nem mondom már,hogy mit kellett a registry-ben átállítani,mert szerintem 10-20 felesleges dolgot is átállítottam (nemigen értem a szakmai angolt...) lényegében annyi volt a gond,hogy nem a szokott helyre mentette a gép a minidump-okat...ezt kellett átállítani.
Nos az én gépemen lévő hibák:
[link]Mint látható nem kicsi a baja még a gépnek...2009-es dátummal rögzítette a hibát...holott...egyértelmű,hogy 2011 van....pláne,hogy tegnap este raktam fel újra a 7-st a gépemre és ma reggeliek a kékhalálok. Az mondjuk nem látszik,hogy több,mint 40 kékhalálom volt,pedig 5-6 perc alatt volt 10
Driverscan professional talált nekem megfelelő drivereket (úgy néz ki) (kopp-kopp)
Most írt az ismerősöm,hogy neki ezután sincs ott semmi kiírva.....tanácstalan vagyok..neki mondjuk az a baj,hogy ledobja az ssd-t az összeomláskor...ez lehet valami alaplapi hiba is? (egy elég új 990fx csippes lapja van) (amd)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Trollok komolyan
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Motoros topic
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Amazon Kindle
- Napelem
- Renault, Dacia topik
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest