- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CsengődiGeri #26742 üzenetére
A coreinfo ennél többet mutat(na)..
-
válasz
CsengődiGeri #26087 üzenetére
Az nem a torrent része, vagy nem tudom mire gondolsz.
-
csixy
addikt
válasz
CsengődiGeri #25766 üzenetére
A Ryzen1-ben van integrált videokártya? Ha van, akkor mi az?
-
Geth
veterán
válasz
CsengődiGeri #22883 üzenetére
Jaj, a gyöngéim a konteók!
Skubizzad, Rufus FAQ-ból egy részlet.
Az utána következő első pont miatt ezek szerint jár a taps az MS-nek is, nélkülük ez nem jött volna össze
(A Rufus forráskódjában itt szerepelnek az MS reg kulcsai.)#22885 boborján2
Nem baj ha nélküle is elmenne a régivel ,megírjuk úgy a kódot hogy ne menjen.
Most nem világos, hogy akkor megy vagy nem megy, de erre is találtam egy jó részletet a Rufus FAQ-ban:
In short: You shouldn't expect to be able to run Windows on hardware it wasn't designed for forever. You got granted the ability to do so for a few years, but it should be obvious that this was always going to end eventually, and that, at some stage, you will have to upgrade your hardware to benefit of modern features (most of which aren't simply "gimmicks", but elements that actually improve the software).Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni
A windóz10 lesz az utolsó windóz.
És egy bónusz a végére: ha nyitsz egy cmd-t, ilyesmi van az első sorban:
Microsoft Windows [Version 10.0.22631.4317]
Még mindig 10 a major verziószám. Muris, nem? :) -
boborján2
senior tag
válasz
CsengődiGeri #22883 üzenetére
Nem nehéz kitalálni ,hogy valszeg némi kis dollár lehet a háttérben.
Tudod hogy volt a mondóka.... A windóz10 lesz az utolsó windóz.
Aztán megéreszték a pénz szagot és lett egy kis windóz11 ,persze úgy hogy szaladj vegyél új processzort. Nem baj ha nélküle is elmenne a régivel ,megírjuk úgy a kódot hogy ne menjen.Mondjuk ha a 10 maradt volna akkor meg egy idő után a frissítését teszik fizetősbe.
-
Winnie The P
őstag
válasz
CsengődiGeri #22873 üzenetére
Azért érdekes, nem?
"KAPJA BE AZ MS", de továbbra is MS rendszert használsz. -
Geth
veterán
válasz
CsengődiGeri #22873 üzenetére
Arcod, amikor megtudod, hogy a Rufus az MS által lehetővé tett reg módosítást használja, hogy felerőszakolhasd nem támogatott gépre:
-
válasz
CsengődiGeri #22871 üzenetére
Régebben volt, amikor egy lista alapján döntötte el, hogy támogatott-e az adott CPU. Úgy látszik most megvizsgálja, hogy tényleg tudja-e az SSE4.2-t vagy sem, így olyan CPU-kkal is gond nélkül telepíthető, amelyekre korábban azt "mondta", hogy nem.
Azt meg már korábban is írtam, hogy ha "véletlenül" simán felmenne, nem támogatott CPU-s konfigokra is (és működne is), akkor az MS jó átbaxott mindenkit a palánkon...
-
válasz
CsengődiGeri #22869 üzenetére
...semmilyen előfeltételnek megfelelő gépre...
A CPU-d megfelel az SSE4.2-nek. Olyanra telepítsd fel, amiben a CPU nem felel meg ennek... -
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri #21721 üzenetére
Arra már nemrég ment válasz másnak, aki utána a tapasztalatát is megosztotta.
-
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri #21718 üzenetére
Az "éles gépen" is gond nélkül használható normál esetben az egyazon meghajtóra telepített dual vagy trple boot megoldás, nálam több ilyen is van.
A biztonságos megoldás ott kezdődik, hogy a fontos fájlokról és a már feltelepített operációs rendszerekről is van mentés. Az hogy 2 külön fizikai lemezre vannak telepítve, az max. a részleges lemezhibák (ha maga a rendszermeghajtó, az SSD megy tönkre, meg ha a 2-ből csak 1) és a 2 Windows esetleges összeakadása (kikapcsolt Fast Startup mellett nem nagyon jellemző) ellen nyújthat védelmet, ellenben pl. egy ransomware ellen nem véd semmit, az egyik rendszerről és fizikai meghajtóról ugyanúgy átterjedhet a másikra ilyen felállásnál is, pont ezért kell folyamatosan menteni, menteni és menteni.
A legtöbb Linux kipróbálható telepítés nélkül is ún. live módban, ott is beállítható internetkapcsolat, stb. Vagyis ha csak pár kétes weboldal lecsekkolása vagy fájl megnyitása a cél, akkor arra bőven megteszi egy pendrive-ról bootolt live Linux is, nem feltétlen kell csak emiatt elhasználni egy másik SSD-t, meg ha az arra telepített Linux nincs is rendszeresen használva.
-
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri #21628 üzenetére
• Ez csak a 24H2 verziótól lesz így, ami jelenleg még nem elérhető a felhasználók többségének, mivel az aktuális a 23H2 verzió, a Microsoft szoftverletöltő oldalán is 23H2 van.
• A cikk szerint 24H2 verziótól is csak akkor kapcsolódik be a BitLocker vagy az eszköztitkosítás, ha Microsoft-fiókkal történik a telepítés és a bejelentkezés, ellenben helyi fióknál nem.
+ Eddig csak akkor kapcsolódott be, ha a "BitLocker drive encryption in Windows 11 for OEMs" leírásban megadott feltételek mind teljesültek, egyéb esetben viszont nem.• Adott lehetőség olyan telepítési adathordozót készíteni, amelynél tiltva van az automatikus BitLocker, lásd pl. a másik válaszban szemléltetett Rufus.
• A Pro kiadástól elérhető standard BitLocker és a Home kiadásnál is használható BitLocker-alapú eszköztitkosítás alapesetben max. a rendszermeghajtót érinti, azt amire a Windows 11 telepítve van. Vagyis ha van egy linuxos rendszermeghajtó is, akkor azt elvileg nem titkosítja, hacsak be nem állítják annál is külön.
• A jelszó vagy a helyreállítási kulcs ellenében Linux alól is hozzá lehet férni a BitLocker által titkosított partícióhoz (bővebben).
• Ha nem akarja használni a felhasználó a Bitlocker eszköztitkosítást, akkor utólag is adott a lehetőség kikapcsolni.
-
válasz
CsengődiGeri #21628 üzenetére
Rufus-l készíted a telepítőd és letiltod.
-
ThodEE
őstag
válasz
CsengődiGeri #21193 üzenetére
Megmutattam hogy kell átmásolni nem vetnék be újabb programot mert csak zűr lesz a zavarban
-
válasz
CsengődiGeri #20934 üzenetére
Én így javaslom beállítani:
Zöldel jelöltem a változtatandót.
-
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri #20934 üzenetére
Ha a cikk szerint az 1.0.86 verziótól alapértelmezett beállítás a Windows 11 rendszerkövetelmények megkerülése, a Ventoy aktuális verziója pedig az 1.0.99, akkor az újabb verzióknál nyilván eleve működnie kellene ennek egyéb mókolás nélkül.
Vagy ott van a másik opció, a Rufus, + a manuális módszer.
A Ventoy használatának elsődlegesenmultiboot
telepítési adathordozó létrehozásánál van értelme, ellenben ha az nem cél, akkor már kevésbé. -
Csorbi
addikt
válasz
CsengődiGeri #20688 üzenetére
virtualizáció be van kapcsolva?
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
CsengődiGeri #16969 üzenetére
Google =>iMDisk SourgeForgenet(vvalami ilyesmiről töltöttem), W11, jól dolgozik. Ingyenes...
-
hardlex
kezdő
válasz
CsengődiGeri #16808 üzenetére
Bocs, akadályoztatva voltam, melóból kifolyólag, de látom, King Unique válaszolt, ezúttal köszönöm neki.
És remélem, sikerült a telepítés.
-
válasz
CsengődiGeri #16812 üzenetére
Nem tudom mit vettek ki belőle, erről nem találtam leírást.
Én egy WtG pendriveon (usb ssd) akarom kipróbálni ha tudja a bitlockert, hogy a 'pendriveon' ne foglalja el a hasznos helyet.
De még nem próbáltam ki. -
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri #16808 üzenetére
"A tiny11 2311-et szokás szerint az Internet Archive-ról lehet letölteni"
Eleve írják a cikk végén honnan lehet letölteni, amit aztán pár kattintással megmutat a webes kereső is.
-
iszoke
senior tag
válasz
CsengődiGeri #16645 üzenetére
Norton volt szerintem, a Volkov a koppintása lehetett.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
CsengődiGeri #16603 üzenetére
Ja ! Total Commander ! Még szép kék volt, amikor elkezdtem használni.
Szerintem a többi felejtős , persze kell néha a win fájlkezelője, de alapból ez, két ablakos verzióban !
De ez csak az Én véleményem ! -
Geth
veterán
válasz
CsengődiGeri #16318 üzenetére
Tipp: Windows Update-nél az opcionális frissítéseknél nincs telepítetlen konfigurációs frissítés?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
CsengődiGeri #15573 üzenetére
Erősen ajánlott a Qbittorrent. Minden szempontból. utorrent minden verziója felejtős.
-
válasz
utorrent-nél ezt kell beírni a #15547-ben linkelt számsor elé:
magnet:?xt=urn:btih:
-
adika4444
addikt
válasz
A qBitTorrent-re nézz rá. Egyszerű GUI, nyílt forráskód és csak simán működik, igen megbízhatóan.
-
válasz
utorrentel-el is működik yt videók szerint, de valami 5-6 karaktert be kell írni a számsor elé, az előkereshető a netről, de én nem használnám azt a klienst, inkább lecserélném.
-
janos666
nagyúr
válasz
Deluge? (Reklámmentes, ingyenes, sokféle beállítás plugin-okkal...)
-
válasz
CsengődiGeri #15548 üzenetére
Úgy látom ott van nálad is a link letöltése ikon. Nálad a 2. (a + jel utáni) ikon, nálam meg az 1. ikon. Ennyi a különbség. Persze nem indul olyan gyorsan mintha helyi hddn levő filet nyitnál meg, mert a hálózat azért lassabb. Leokzod és ha 5percig se találja akkor kézzel add hozzá azt a trackert.
Ha w10-11 ed van akkor rá tudok nézni a gépedre távolról és megnézem azt a utorrentet ha kéred.
-
válasz
CsengődiGeri #15545 üzenetére
Nem ismerem a utorrentet.
De ezen adatok elég hozzáwin11: e70fffc572e5eaca9be68da0805efb82f49d7102
win10: a40eda25b75ecf4bb824a10ab7930eca1f70f3d4ha szoktál torrentezni és rendben a beállításaid. [kép]
A tracker csak a nem gyakori torrentezőknek kell.
-
satee76
aktív tag
válasz
CsengődiGeri #15303 üzenetére
Arra kellett volna váltania a KB502963-al...ha felmenne rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest