- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoba
tag
Szia, először is köszi a választ.
#8755 még továbbra is megoldatlan.
Igen, Windowst is újratettem teljesen. Semmi más nincs a gépen, még egy Office sem, pláne nem tört program. Vírusvédelem külön nincs telepítve, maximum csak a Windowson keresztül valami alapbeállításokkal. Microsoft Edge-el nem küzdöttem tovább, mivel ahogy írtad is, a Firefox USB-n (másik gépen letöltve) az offline telepítővel felmegy szépen, de ugyanezt a hibát generálja (Letöltési sebesség pár másodperc alatt 0kbps-re esik, addig letölt pár MB-t, de "Sikertelen" hibaüzenettel lényegében félbeszakad).
Bárkinek bármi ötlet?
Köszi előre is. -
-
azbest
félisten
ahogy gondolkodom rajta, az biztos, hogy furcsaság volt, hogy fel volt jelentkeztetve a céges wifire. Hacsak benn nem felejtette magát a rendszergazda telepítés után, nem kéne így legyen. mert egyedi felhasználóval megy a wifi. Hm, ha vissza tudom nézni kinek a nevében van fenn, akkor meglesz ki volt az, aki fellépett vele a wifire.
#8687King Unique
ez egy dolog. Anno a 7-10 is "opcionális volt", mégis hónapokon át próbáltak mindenféle szemét módon frissíteni kéretlenül. A gépek meg kompatibilisek.Az, hogy ki volt kapcsolva nem jelent semmi. A mai windowsok már hybrid sleepet tolnak a normál kikapcsolás helyett és fast startup alapból be van kapcsolva. Szóval a gép mély alvásba megy le, de ebből akár fel is ébresztheti előre ütemezett frissítés keresés.
-
"Haha, kacag a bolha. Az már akkor is kapásból MS fiókként funkcionált...
Nem. Vedd be a Cavintont vazzeg(kb. 13-15 éves történet). Ott, akkor csak létrehoztál egy outlook.com-os email címet. (emailcím+pass). Ezekkel az adatokkal beléptél oszt' az email-ket láttad, mást nem.
Most meg a semmiből, ha az outlook.com-os email címemmel+pass-l belépek a webes felületen az outlook-ra (ami email+pass megegyezik a client outlook-ban beállított adatokkal is egyben), akkor meg ott van minden bisz-basz like MS acc...
Kértem Én ezt? NEM.Dr. Akula
Persze, Én vagyok a hülye/aberált/1 bites állat, tudom...
Mondjuk -Hofi Géza bá' után szabadon- nekem ez a vicc jut eszembe erről: [link] -
-
Moby
veterán
Jogos, elnézést.
ASRock Z590M-ITX/ax lap, i7 10700, Asus RTX3060. Még van benne egy ssd, és gyak semmi más nincs a gépben.
Driverek: mindent a win tett fel, egy kivétellel: a legújabb game ready nv driver(512.19) van fent, nem talál frissebbet, illetve a win update sem semmi máshoz.
Az energiagazdálkodás kiegyensúlyozottra van téve, a főkapcsoló kikapcsolásra, és ezen kívül hibernálásra, képernyő kikapcsolására, és semmire tudom állítani.
[link] -
Csorbi
addikt
A HDD Password résznél ott a teljes leírás: [link]
A Frozen state nekem kicsit aggályos, elképzelhető hogy azért került ebbe a státuszba, mert lekerült (?) az admin pw, meg kellene próbálni visszaállítani, és utána azzal hátha megadható/megszüntethető a HDD pw.
De ezt biztosan csak Lenovo support tudja megmondani, ez nem Windows 11-hez köthető dolog. -
koby11h
őstag
Meg tudja tenni online fiók nélkül is, a tiltás ellenére is - legfeljebb akkor lehet olyan, aki rájön és akkor majd bocsánatot kell kérni az MS-nek, aztán megy minden ugyan így tovább... ez érthető / értendő MINDEN szoftverfejlesztő cégre.
Ez az online fiók a szememben egy kényelmetlenség (+1 fiók gépenként, amibe néha be kellene lépni, hogy ne legyen inaktív, a jelszót megjegyezni, időnként változtatni...) és nem kívánt árukapcsolás az MS általam nem használt szolgáltatásaihoz.
Hogy ez most statisztika javító dolog-e a részükről - nézd mennyien használják... vagy csak simán ennyire egoisták, hogy nem tudják e nélkül elképzelni az életet, azt nem tudom
De ugyan ezt látom a többi nagy gyártónál / fejlesztőnél is - Google, Adobe, Apple, Broadcom, Corel...
A megoldás az offline élet lenne, de manapság szinte kivitelezhetetlen. Max. fanatikusoknak lehet különválasztani a kettőt két/több géppel, tűzfalakkal, alufólia sisakkal... -
-
King Unique
titán
Nem, nem feltétlen úgy használják. A "tartanak" és az amiatti offline fiók only része meg egyben felhasználói tájékozatlanság - tudatlanság is, nincsenek tisztában az alábbi beállítási lehetőségekkel, meg hogy Microsoft-fiók esetén egy + webes felületen pont hogy egész jól nyomon követhetők és igény szerint teljesen törölhetők a tevékenységelőzmények, ahogyan a diagnosztikai adatok szintén a gépházban, fiókadatok szinkronizálása eleve be/ki kapcsolható, stb.
• Change Diagnostic Data Settings in Windows 11
• How to Delete Diagnostic Data in Windows 10/11
• How to Use Microsoft Privacy Dashboard to Manage Your Privacy on the Cloud in Windows 10/11
• How to Clear Your Activity History from Cloud in Windows 10
• How to Turn On or Off Sync Your Settings in Windows 10/11
• How to Enable or Disable Sync Your Settings in Windows 10/11 -
classic B
senior tag
Nekem nincs szükségem a MS "extra" szolgáltatásaira, ezért elegendő az offline fiók. Csak azért regeljek fiókot, hogy használhassam az op. rendszert? Tekintsünk el a kiskapuktól. Rohadtul elegem van már, hogy regisztráció nélkül lassan egy alkalmazást és szoftvert sem lehet használni. Mindent monitorozni akarnak természetesen az ügyfél kényelmét szolgálva. Na persze. Legyen opció erre is, arra is.
-
svgyula
addikt
Szia! Soha nem az a kérdés, hogy kiről mi derül ki! A kérdés mindig az, hogy aki kideríti annak van-e joga hozzá és mire használja fel! Amúgy én sem használok telefonon sem online luzer fiókot. Soha nem szinkronizálok egy szerverrel sem és pl a telefonról azonnal mentem (küső hdd) és törlöm a munkával, magánélettel, kapcsolatos képeket információkat. Szintúgy a pc-ről! Nekem semmilyen zsarolóvírus nem okoz kárt (csak időt) mert simán formázom a meghajtókat..........
-
-
-
Micsurin
nagyúr
UEFI, GPT.
Assist Toolt leszedtem az elsőre elkezdte a frissítést. Van további meglepi vagy innentől már standard mintha csak egy Media Creation Tool lenne?
Jól láttam, hogy fürgébb lett en bloc és játékok alatt is a rendszer? MX500 + 10600K + 4x8GB 3200mhz, kíváncsi leszek hoz-e valamit reszponzívitásban.
-
janosibaja
őstag
Hát igen
. Csak ez egy igen problémás társaság. Ráadásul úgy nézem, hogy felhasználói jogokkal is minden beállítható, csak mégsem működik. Ezért kértem tanácsot, mert abban bíztam, megoldható nélkülük is. Hátha csak kihagytam egy lépést.
-
NvidiaRTX
őstag
Okosok ha a hardver vagy a driver lenne a "ludas" akkor nem kéne a hibának folyamatosan előjönnie?
Aztán néznek amikor ilyen cikkek születnek: [link]
Na ebben az okos topic-ban sem kell tovább itt lennem, nem szeretném ha én is túl okos lennék miattatok.
Heh ez a sok okos unatkozó Magyar ember ezeken a fórumokon.
Érdekes, hogy nem titeket alkalmaz a Microsoft mint programozó, vajon miért van ez Csorbiborbi?
Na csáó. -
vlevi
nagyúr
Semmi sem fekete vagy fehér. Nem akarom újra rakni a rendszert, de, ha majd valamikor bekerül egy új laptop a családba, amin már nem lesz SMB1, akkor dobjam ki a NAS-t?
Azzal sem tudok teljes mértékben egyetérteni, hogy user error lenne az, ha egy átlagember, akinek a számítógép csak egy eszköz, annak tudnia kellene ilyen dolgokról. Fogalma sincs róla, hogy mi az az SMB, nemhogy a Microsoft blogokat olvasgasson.
Van ahol azért nem tudnak az XP-rol váltani, mert az a hardver, pl az említett hír alatti fórum hozzászólások között a lézer vágó gép cseréje horribilis összegű beruházás.
-
Xelo
addikt
-
Jazz
veterán
Na jó én itt feladom. Keresed hogy mibe köthetsz bele, most a hasonlat hasonlóságába kötsz bele...nem "xar" mert használhatod az autót is, elindíthatod, mehetsz vele magánúton, földúton, senki nem korlátozta le hogy nem használhatod....istenem....de nem ez a lényeg, hanem a korábban leírtak. De hagyjuk is. Tapsolj bégess a Microsoft-intel legújabb termékpolitikai lehúzásához.
#8075 Wolverine:
Korukhoz képest ugye a cpu-k baromi erősek voltak, főleg aktuális vidkarihoz. Kellett egy lépés amivel felgyorsítható a tervezett elavulás, ami üzlet szempontjából nekik nagyon jó nyilván, a felhasználóknak már kevésbé. -
Jazz
veterán
Őstagként tudhatnád hogy a kioktatás felesleges hsz-e helyett simán írhatsz egy normális választ is, és annak sokkal több értelme is van.
Mellesleg: Láthatod te is a teljesen egyértelműt, hogy van egy tökéletesen erős és jó gép, és dobhatod a kukába, ha win11-et akarsz futtatni, mert kitaláltak egy direkt hardware követelményt, amivel felgyorsítják a tervezett elavulást és biztosítják hogy lecseréld a géped és újat vegyél. Még oda is rakták a linket pofátlanul hogy "vegyél új gépet". Mit nem lehet ezen érteni.
-
Kár érte, akkor várok tovább. Ahogy lesz rá nagyobb igény szerintem belerakják tekintve hogy cascade lake is megy a lapban ami azért annyira nem régi. (2019-2020) Bár minden bios frissítésnél (3.x feletti ver) kézzel bele kell raknom a régi skylake mikrokódot mert valamiért kivették. De furcsa azért hogy most nem írja hogy nem támogatott.
-
-
Badboys
őstag
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. Azt hiszem az oldal valamit kavart ahonnan szoktam egy- egy óra vagy természet képet leszedni ott változott valami. Konkrétan a Redditről lenne szó. Ez idáig JPG ben tudtam menteni, de vasárnap óta WEBp fájlként sikerül csak. Most néztem a párom szintén DELL gépén is ilyen formátumban menti a képet. Az övé Intel processzoros az enyém Ryzen. Gondolom akkor ezen nem lehet változtatni, hogy megint JPG ben mentsen.
-
StLui
veterán
Megtaláltam: [link]
Drivers
Kedves felhasználó!
A Windows 10 segítségével könnyedén megtalálhatja a legújabb szoftvereket, firmware-frissítéseket és új hardver-illesztőprogramokat. Automatikusan észleli a legtöbb eszközt, és telepíti a szükséges illesztőprogramokat, szoftver- és firmware-frissítéseket, amikor csatlakozik az internethez, így naprakészen tartja számítógépét. Ezért jelenleg nem kínálunk letöltésre illesztőprogram-frissítéseket. -
s4hu|SyD^
addikt
Ha jól emlékszem mikor új Win-t telepítesz minden eltűnik a Start menüből, talán üres tálca vár és nem tudod a programokat uninstallálni, mert egyszerűen nem fognak megjelenni a programok az Apps-ban.
Mivel Win11-et szeretnék feltenni pár napom belül nem akarok babrálni az újratelepítgetésekkel.
(bevallom nem emlékszem, hogy konkrétan mik vesznek el/alakulnak át egy Win telepítésnél) -
-
StLui
veterán
külön nem, hagytam a wint frissítgetni csak, akkor anak nekifutok még (bár bioszt sosem mert az elm,últ 30 évben
azt most sem fogok)
Most belegondolva igazából már azt sem tudom milyen drivereket kéne frissíteni, 1660 -as videokártyára azt írja eszközkezelőben, hogy legfrisebb.
-
Driver reinstallal kellett kezdenem mert nem volt nvidia control panel, de ugyan azt raktam fel ami rajta volt, nvidia oldalán is ugyan az töltődött le és a fileneve is ugyan úgy win10-win11.
Az a gyanúm hogy az ati driver kever valamit mert annak nem működik a control panelje, win10-ben meg ment viszont csak eszközkezelőből tudtam újratelepíteni az exe-vel nem mert elég régi kártya. Ma ha lesz időm kicserélem másik kártyára amúgy is kell tesztelnem egy fake 5970-et (ami egy mobility 3850) ahhoz még van wddm driver. -
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
még el is fogadnám így, de hogy sehol se írja ki tényszerűen, hogy hé felhasználó, ezek a lehetőségek csak online fiókkal, Microsoft regisztrációval érhetők el ezen az oprendszeren...
illetve ez se lehet igaz, mivel a bios frissítés előtt működött egy rövid ideig 11 alatt is!
-
AXisBOLD
addikt
nem találok ilyen beállítási lehetőséget:
[kép]
[kép]Egyébként maga az ujjlenyomatolvasó működik, fel is ismeri a különböző ujjlenyomatokat (vált a profilok között), de be nem enged.
windows-ban pedig nem tudom megnyitni a Security appot.Sakk matt egyelőre....
szerk: Avira volt fent, leszedtem, életre kelt a Security app az értesítések között, de megnyitni továbbra se tudom, Store-ból akar letölteni hozzá alkalmazást, de ott meg nem találja meg (windowsdefender-re keres rá magától).
-
AXisBOLD
addikt
szia,
System updatet lefuttattam korábban és most is, de nem talált frissíthetőt.
Windows Biztonság menüt/appot nem tudom megnyitni
mi a f......?
Ez az egész TPM, PTT dolog teljesen új nekem, itt arra gondolsz, hogy töröljem a TPM-et, hogy az Intel prociba épített PTT-je működjön?
-
Sanyi52
tag
A 7565 számú hozzászóláshoz kapcsolódóan:
1.HP Laserjet M1120 MFP típus, legújabb gyártói driver telepítve, mely WIN 10 kompatibilitású (WIN 11 még nincs)
2.Közvetlen USB csatlakozás.
3.Minden frissítés feltéve aktuálisan, de ez nem lehet mértékadó, hiszen a probléma a WIN 11 telepítése óta fennáll.
4.Insider programban nem veszek részt.
5.WIN 11 Pro Build 22000.527
6.Online MS fiókhoz kapcsolva.
A 7563 számú hozzászólással kapcsolatos:
ad 3. A problémát okozó frissítés csak a qbittorrent működését befolyásolta:
Biztonsági intelligencia frissítés KB1.359.1073.0 -
vlevi
nagyúr
Szerintem ez már a 10-ben, de lehet, hogy a 8-ban is így volt. Csak most lehet, hogy feltűnőbb.
Az oka a Directwrite.
Win7-ig mindenütt Cleartype-ot használt a rendszer a szövegek kiírására, de a Wi-ban megjelent Metro UI, és utána ennek leszármazottai már nem. Ott már hardveres gyorsitassal írják a szoveget, ami nem igazitja pontosan keppontra a szöveget, ezért látod, hogy az egyik fél pixelek arrébb van, a másik fél pixellel atlóg.
Nem pont ide tartozik, de ez az egyik oka, hogy utálom a Chrome, és társai bongeszokat, mert azok is ezt használják, rondabb rajtuk a megjelenített szöveg, mint FF-on.
Persze, ha valaki 4K monitort használ, 2-300% nagyitassal, az nem biztos, hogy észreveszi, de egy 27" Full hd, de akár még 1440p monitoron is, 100% nagyitassal, ronda.Nnnna, amig írtam, Steve megerősítette :)
Amúgy, ha bele nagyitasz a képernyő másolatba, akkor látod, hogy a H betű egyik szára mellett van egy szürke vonal, a másik mellett nincs.
Illetve, a 11:46 időnél, az egyik 1-esnek a bal, a másiknak a jobb szélen van egy ugyanilyen.
Ez a Directwrite, szép új világ. -
Occon adom
aktív tag
-
Egy darabig segített.
Még mindig nem jó.
Nem teljesen értem, hogy mi a baj, miért van, hogy egy darabig megy, máskor miért nem. Elég alap funkciónak gondolom, illene működjön. A hardver is rendelkezésemre áll, talán nem korlátozó tényező. Néha csak felgyújtanám virtuálisan, amiért haladnék és nem akar partner lenni. Itt jegyzem meg, hogy amúgy az OS-sel ezt leszámítva nincs komolyabb problémám.
-
-
-
-
-
Spec
őstag
Pontosan tudom miket szedtem le, és biztos vagyok benne, hogy semmi köze a Spotlighthoz. A Posta + Naptár appot is tudatosan szedtem le, mert igazából nincs rá szükségem. Azért tettem csak vissza, hogy lássam hogy megjelenik-e a menüben.
A Spotlight nem működött már gyárilag se, tiszta szűz telepítés után, a debloatolás előtt se. Amúgy az nem egy app amit csak úgy le lehet szedni. De még ha ez is lenne, akkor is már rég mennie kéne, ugyanis elvégeztem a MS leírása alapján a PowerShellen keresztül az újra pakolását, meg mindent.
Hidd el ha halvány lila gőzöm se lenne, akkor nem is állnék neki ilyen műveleteknek. De azért köszi a minősítést -
SunMount3r
nagyúr
Elolvastátok annak a
Intel Gaussian and Neural Accelerator Driver
-nek a leírását? Szerintetek ez tényleg valami elengedhetetlen összetevő? Azért lehet mégis felrakom, mert a Pendrive problémára már nem tudok mit kitalálni, hátha megoldja (de nem hiszem). Az ASUS weboldaláról amúgy már miden driver-t felraktam ezen az egyen kívül az alaplaphoz. Külön USB driver meg ott nincsen.Most a fő gond az USB Pendrive hiba nálam.
Ezzel kapcsolatban ez talán érdekes lehet nálam:
De akkor ez most Conflict vagy Sharing? Ez normális, vagy ez is okozhatja a problémát? -
SunMount3r
nagyúr
Erre gondolsz?
Mert itt én nem látok olyasmit, hogy "Magelkülönítés"... ??? Vagy máshol kell keresnem?
#7138 King Unique: Ok, nézem mit tehetek. De nem fura, hogy az Intel oldalán a B560-as Chipset-ehz nem találok semmilyen driver-t? Vagy ezt hogyan kellene frissíteni? Vagy mindig jó az, amit a Windows magától felrak? Az alaplap gyártó oldalán van külön chipset driver kilistázva a laphoz (2021/10/22 Intel Chipset driver V10.1.18838.8284 For Windows 11 64-bit.-> Gondolom ez az...???) Kérdés, hogy ezt érdemes e külön felrakni...? -
És a többiekm,
2 hónapos a gép, nincs rá újabb bios.
Minden driver naprakész, az Intel Driver Support Assistant nem hoz semmit.
Illetve van az Eszközkezelőbe driverhiány de ez volt a W10-en is és nem találok rá megoldást, hardver ID alapján se.
De ezek megvoltak a W10 alatt is.C:\WINDOWS\system32>powercfg /requests
DISPLAY:
None.
SYSTEM:
None.
AWAYMODE:
None.
EXECUTION:
None.
PERFBOOST:
None.
ACTIVELOCKSCREEN:
None.
C:\WINDOWS\system32>
Ez alapján aludnia kéne? -
SunMount3r
nagyúr
Kb. így értettem én is, köszi.
---
Más: Win11-en sincs még mód arra, hogy az beépített NFS Server-t valami barátságos GUI-val kezelhessük? A net-en csak csupa parancssoros dolgokat találtam róla. Mert akkor inkább maradok ennél, ennek legalább van valami minimál GUI-ja, amivel lehet állítgatni. -
Baggio04
aktív tag
Reset után minden rendben, de secure boothoz érve ismét abba futottam bele, hogy resetelni kell. Szombaton jutok oda újra a géphez hogy ránézzek.
Meglepődtem úgy rendesen, mert amikor az enyémet csináltam ott semmi ilyemi nem volt, csak beállítottam a secure bootot és a tpm-et engedélyeztem, s ment minden mint előtte. Hétvégén megyek a helyszínre, megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged