Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ledgeri

nagyúr

válasz Geth #29440 üzenetére

Milyen kategóriájú, milyen szintű jogosultságokra gondolsz itt? Vagy alapból hogyan, milyen környezetben futtatott VM-re?

#29441 King Unique

Tárhely infók: köszi!

Ha van két bitlockeres OS egymás mellett (win10 alapján, és kb 3 éve próbálva utoljára), akkor alapból mindig az indul (nem tudom, hogy mi a mély szintje, és annak a neve itt) alapértelmezetten, ami korábban ment (az OS váltó felület előtt is már). Szóval ha az A felhasználója én vagyok, és én kapcsoltam ki a gépet, akkor az A a legközelebbi elindulásakor csak egy bitlockeres jelszót fog kérni, míg ha a B-t indítaná felhasználója, akkor az (ezt az előzményt feltételezve) úgy ment, hogy beírja a B jelszavát, az érzékeli, hogy most nem az indult el (fentebbi mélyen), emiatt az OS újraindítja a gépet, úgy, hogy B-nek jól induljon, és akkor megint (mert volt resi) be kell írni a jelszót (B-jét). Szóval ha B eléggé ritkán indul, akkor annak felhasználójának mindig kétszeri jelszóbeírással indul a munkamenete. Az A felhasználójának meg párszor, de neki is duplázni kell, ha B használta a gépet előtte.

Ezzel szemben Veracryptnél ha az egyik jelszót írod be, egyik, ha másikat, akkor a másik OS indul, bármi is történt előtte.

#29442 Doky586 Win--ek kellenek, mindkét felhasználónál.

Új hozzászólás Aktív témák