Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
JokerMaffia
tag
válasz
gabo9201 #4014 üzenetére
Szia!
Személy szerint a rendszer vissza állításához szakember segítségét venném igénybe. Legegyszerűbb megoldásnak azt tudnám javasolni, keress olyan informatikai boltot, ahol árusítanak navigációkat. Ott biztosan javítással, szoftverfrissítéssel, helyre tudják rakni a GPS-t. Például itt ---> [link] Wayteq drágán dolgozik, csak a bevizsgálás, munkadíj, postaköltség, stb. annyiba kerülne, kipótolva vehettem volna új készüléket. Számítástechnikai boltban megúsznád sokkal olcsóbban. Tapasztalat.
J.M.
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Adott egy Wayteq X980BT navigációs készülék. Gyárilag Sygic navigációs szoftver volt rajta ami valami okból egy ideje nem indult el ha rákattintottam a kezdőképernyőn lévő GPS ikonra. A NaviPath-nál nem engedett megadni elérési útvonalat, valamiért csak az SD kártyát mutatta ki (minden a belső memórián volt, kártya igazából nincs is benne).Bementem a WinCE-be, mert el akartam indítani a MobileNavigator.exe-t manuálisan és ott sem láttam a belső memória tartalmát csak a megszokott rendszermappákat.
Ezután követtem el a nagy hibát. Az történt, hogy bementem a Vezérlőpultba és leformáztam a háttértárat. Úgy voltam vele, hogy olyat biztos nem enged formázni ami a rendszerhez tartozik. Tévedtem, mert azóta csak az autós üdvözlőképernyő jelenik meg és már a kezdőképernyőt sem adja be.Mit lehet ilyenkor tenni? Gondolom újra kéne telepíteni a "rendszert". Van-e ennek valami módja? Gondolom, hogy kéne valami rom tartalom is hozzá amit ugye nem mentettem le.
Itt találtam valami mentésnek tűnő dolgot. Ez jó lehet nekem? Ha igen mi a módja a rendszer visszaállításának?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
-
Dgeri
csendes tag
válasz
snowdog #4004 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám volt X960BT-vel mint előttem nemsokkal szóló Fórumtársnak, az Application error, not found-ra gondolok.
Dirtywindowson már kértem segítséget, és kaptam is, amiért hálás vagyok, de van még valami ami megoldásra vár, és itt kérném a Ti segítségeteket (is)!
"Kórelőzmény": A Navi sokáig állt kint egy kocsiban, töltés, törődés nélkül (2 év+). Mikor megkértek frissítsem a térképet, nem indult be, csak a Wayteq autós bootlogo jött be, képernyővillanás, restart, és bentragadt egy bootciklusba eredmény nélkül.
Csináltam egy teljes ROM frissítést, a Windows CE már műkődik, sikerült elérnem azt is, hogy a Navigációs program az asztali GPS ikonról induljon, DE:
Azt a gyári UI-t (már ha így nevezik) vagy "Felületet" inkább mondom így, nem sikerül előhoznom, ami eddig volt a gépen. Indításkor rögtön a Windows jön be, ahelyett.
Még annyit hozzátennék, hogy az asztali gép elég hektikusan ismeri csak fel, használjak bármilyen USB kapcsolódási módot is a CE-n belül, van amikor felismeri, van amikor nem. De akkor is TFAT néven a ResidentFlash tartalmát látom a PNA-nak, a többi könyvtárat nem. Ez normális?
Ebben tudtok segíteni, hogy mit kell tenni hozzá, hogy azt is vissza tudjam rá varázsolni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is! -
mirra1
tag
Amig bejött a gyári felület addig is hiába raktam belevaló kártyát, akkor se ismerte fel, utána meg én szúrtam el valamit úgyhogy a gyári romfrissitést ugrott úgy hogy akkor ez kuka. egyébként az igo ment róla csak a belső memóriából de már azt se látja win ce alól, a residentflesh2 könyvtárat elő tudom hivni csak irni nem tudok bele irni amit kéne.
-
snowdog
veterán
Nekem a képből annyi jön le, hogy a gép újraindítása után be akar tölteni egy olyan programot, amit nem ér el. Feltételezem a menüben be lett neki állítva, hogy valamelyik program (pl. az iGO) automatikusan induljon el. Mivel nem látja a megadott programot, ezért hibaüzenetet küld. Viszont hogy ezek után miért nem a gyári felület jön be a WinCE helyett, azt csak tippelni tudom. Elképzelhető hogy megsérült az eredeti fájlrendszer. Szerintem is egy ROM frissítés lehet a megoldás.
-
DM43
őstag
Na így már világos számomra
Az x960BT-hez itt találsz ROM upgrade-t és leírást a frissítéshez.Viszont ha nem látja a memóriakártyát, akkor passz
-
mirra1
tag
Vagy nincs valakinek egy alaplapja egy összetört kijelzőjű készülékből amit már nem akar megcsináltatni, megvenném.
-
mirra1
tag
Nincs meg véletlenül valakinek a generic rndis usb driver win ce, és hogy kell telepiteni win7 alá?
-
mirra1
tag
Egyátalán milyen driverrel lehetne felismertetni a géppel?
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Remelem tud valaki abban segiteni, hogy megserulhetett a Windows az X960BT navimon, es nem bootol be.
Megjelenik az autos kezdo kepernyo, majd 15-20s utan reset, es kezdodik elorol a bootolast.
Ez orakon keresztul...Mit tudnek vele csinalni? Van valami recovery ebben a keszulekben? Hogy tudnam esetleg ujrahuzni 1 image-bol a rendszert?
Esetleg image-e van valakinek, aki idetudna adni?
Persze pont ehhez a verziohoz nincs szoftver frissites, mert akkor az valoszinuleg megoldana a problemat, mert automatikusan felkuszna, udate-kent.Esetleg valaki tud erre megoldast?
Elore is koszonom.
-
snowdog
veterán
válasz
JokerMaffia #3984 üzenetére
Én sajnos a legrosszabbra gondolok.
-
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném abban, találkoztatok-e a képeken látható hibajelenséggel, és ha igen mi okozhatja?
A meghibásodás egyik pillanatról a másikra jelentkezett, készüléken külsérelmi nyom nincs. Navigáció vásárlása 2014.05.07. én történt, így nem garanciális. Wayteq ügyfélszolgálatot megkérdezve, élve a szavatossági jogommal, ami minden termékre két év, segítőkészek voltak, látatlanban alaplaphibára gyanakszanak, aminek javítása, megegyezik egy új navigáció fél árával. Hozzáadva a bevizsgálási díjat bruttóban, a postai költséget, nem érdemes foglalkozni vele. Ennek ellenére kíváncsi volnék a tapasztalatotokra, Köszönöm szépen.
Találtam közelben, gps javító szaküzletet, beszéltem is velük, töredékéért nézik meg mi baja, talán nem kell a legrosszabbra gondolnom, minimális összeget ráfordítva ismét használhatom.J.M.
-
hojos
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumozónak !
-
mr_ricsi
veterán
válasz
animatrix11 #3980 üzenetére
Nálam úgy jelentkezett ilyen hiba, hogy ha a "fagyott" x960-ból kihúztam az USB madzagot, akkor folytatta a munkát.
Ezen az szivargyújtós adapter kicserélése segített. (Nem a gyárit használtam, és megérzésem szerint az akksit is az cseszte el. Utóbbit még nem tudom bizonyítani, de ami késik...) -
animatrix11
őstag
Helló!
Wayteq X960bt navi, néha azt csinálja, hogy ha rá van dugva a szivargyújtóra, és bekapcsolt állapotban elindítom az kocsit, lefagy és se kép se hang
, hogyan lehet ezt a hibát kiküszöbölni?
-
emre33
addikt
driver="gdi" és driver="gx" között mi a különbség?
Melyiket érdemes használni?
Melyiknek kisebb a "gépigénye?" -
törölt tag
x985 esetén nem fog menni a hagyományos TMC mert a készülék nem tartalmaz vevőegységet. Itt BT-DUN keresztül tudsz online TMC-t használni.
Ez utóbbival lenne nekem is kérdésem.
Miként tudom párosítani egy Nokia vagy Androidos telefonnal (miután párosítottam a Bluetooth-om keresztül valamely telefonnal, a BT-Dun keresés eredménytelen majd bontja a Bluetooth kapcsolatot is)?
Az Androidos telefonra letöltöttem a BluDUN alkalmazást és a prg-t futattam mielött megpróbáltam a BT-DUN keresést.Köszönöm, üdv:
-
Imifej
senior tag
Kipróbáltam IGO8-al a TMC vevőt, azzal tökéletesen megy, igaz csak a Petőfi rádión jöttek az infók. Ha jól emlékszem 94.8Mhz. Tehát akkor gondolom Primon is mennie kellene. Ha belövöm fix frekvenciára, akkor az ország egész területén menni fog, vagy a Petőfi nem mindenhol fogható ezen?
-
Feci40
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre..
Van két navigációm amin a külső TMC működik Wayteq x960Bt (kijelző hibás lett) , és egy x980Bt . (980 nem sikeres termék a gyors merülés miatt) , ezért vettem egy Wayteq x985Bt , ezen viszont nem működik a TMC vevő. próbáltam ezen
[tmc]
source="royaltek"
port="COM,4"
baud=38400
show_tmc=1
init_on_startup=1
reinit_on_hardware_lost=1és ezeken is
Port : COM1:
Rate : 57600Port : COM7:
Rate : 57600Port : COM9:
Rate : 57600nem keres adó frekvenciát
van esetleg infotok róla hogy mért nem működik?
előre is köszönöm válaszokat. -
Imifej
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hamarosan ki fogom ezeket próbálni.
-
Gróf...
aktív tag
Talán még a baud-rátával lehet próbálkozni, Alacsonyabb értékeken.
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3967 üzenetére
manuálisan hogy kell? SYS TXT-ben?
-
Gróf...
aktív tag
válasz
szatocs1981 #3967 üzenetére
Vagy esetleg a 95.1 - 98.8-at!
-
Gróf...
aktív tag
Eszemet nem tudom mikor tettem ki a lábam a nagy almából, de rémlik, hogy pár éve hazafelé állandóan újratervezett az autópályán, mert Pesten zajlottak az események. Külföldön biztos működik!
(Amikor még nem volt tmc adás Magyarországon, Szombathelyen az osztrákokéban gyönyörködtem.)
Kell lennie tmc-nek vidéken is! Botorság is lenne, ha nem így volna!
Olyat az enyém is csinált, amikor már hisztis volt, hogy hiába volt meg a vevő, nem akarta megtalálni az adást. Gyenge is volt a jel. Olykor-olykor magához tért, akkor minden szép és jó volt. Azonnal ráállt az Info-ra (88.1) és el sem akarta engedni. Úgy kellett kihúzni az antennát, hogy tovább menjen a Petőfi-re! (94.8) -
Gróf...
aktív tag
Mindenről tájékoztass!
Most hasonló helyzetben vagyok. Egy MIO P360-al és egy GNS tmc vevővel szívok. Hasonló jelenségeket produkál (produkált amíg még valamennyire működött. Már a pc-vel sem akar kommunikálni. Töltés van, adat nincs!) Már kicseréltettem az usb aljzatot is a mióban, de továbbra is hisztizik. Valószínűleg az usb vezérlővel lesz gond,
Keresem az utódját, de ragaszkodom a tmc-hez, ami ugye nem egy falat süti a Wayteq esetében!Most látom, hogy már egyszer ezt leírtam. Sebaj! Ismétlés... (Lyukas agy)
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3961 üzenetére
Primo, és TMC licensz is van. Majd holnap próbálkozok még.
-
Imifej
senior tag
Csak egyet forrasztottam, színek felcserélve. Lakásban próbáltam, tetőablakon kilógatva. Tápot adtam neki, erre én is rájöttem, hogy csak azzal szuperál. SYS TXT melyik lehet jó hozzá, én gyári beállításon hagytam, amit a "progim" tartalmazott. Folyamatosan megy a keresés, csak nem jön be semmi adat.Írtam neki egy kamu utat is, hátha csak akkor megy, de semmit sem talál. Antenna is be van dugva. A környéken fogható rádióállomásokon néha meg-megáll, de semmi.
-
szatocs1981
aktív tag
Csak egyet kell forrasztani, a többit csak megcserélni a csatiban.
Ha jól tudom, magyarországon csak budapesten van TMC sugárzás...de majd valaki pontosítja, ha mégsem így lenne.
A másik, ami még lehet, hogy ha az autó első szélvédőjén valami speciális bevonat van, ami leárnáykolja a vételt. Próbáld meg lakásból vagy szabadban. Ja és még valami: a TMC vevőnek feltétlenül szükséges mindig a tápellátás!
-
Imifej
senior tag
válasz
szatocs1981 #3925 üzenetére
Odáig eljutottam, hogy átforrasztgattam mindent amit kellett, a keresés is látszólag fut, de nem talál eseményt. Ez lehet beállítás probléma, vagy ha már keres, akkor más lehet a gond?
-
polimorf
tag
Segitséget kérnék kezdőként.
A wayteq x960bt készülékbe hogyan tudom betenni a google térképet amit már az asztali gépemen előre megterveztem?
A segitséget előre is köszönöm! -
szobipeti199
tag
válasz
szatocs1981 #3949 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest