- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
WayteQ x920BT
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
Luissimo #3143 üzenetére
Az a baj ezekkel a fóliákkal, hogy rettentő módon túl vannak árazva. 60Ftos is ugyanolyan jó, mint az 1800 Ft-os (tapasztalatból beszélek, igaz telefonok terén).
És általában az 1800 Ftos is egy túlárazott 60Ftos, csak így több a haszon....
Milyen populárisabb GPSnek van még akkora és olyan formájú kijelzője mint az x920 és x950nek?
-
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #3076 üzenetére
Nem okoskodásként, csak a tisztánlátásod végett idézem ide a topic ELSŐ posztjának vastagbetűs tartalmát !!
EZEN A GÉPEN NEM FUT IGO. SEM AMIGO, SEM PRIMO. AZ EZZEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKET KÜLÖN KOMMENTÁR NÉLKÜL TÖRÖLJÜK, KÖVETKEZŐ ESETBEN AZ ILLETŐ TILTÁSRA KERÜL WAREZ MIATT.
Külön sem tudsz rá az említett szoftverekből vásárolni, mert a dobozos verziok PDA-kra készültek az NNG-nél.Ami mehet rajta hivatalosan, az a külön megvásárolható Sygic !!
-
Rick4
félisten
válasz
Luissimo #3056 üzenetére
Jaj, dehogyis veszünk össze, csak reagáltam a dolgokra... Valóban backup nélkül kár elkezdeni. Én sose veszem meg semmibl a legolcsóbbat, az ami ingyen van, az meg eleve gyanús... Sajnos tényleg jó kis topic volt, kár érte...
Egyébként én írtam egy mailt a forumx-nek, érdeklődvén a lehetőségekről, még eddig nem jött rá válasz....
-
snowdog
veterán
válasz
Luissimo #3049 üzenetére
És még csak a kindulási helyzet sem volt igaz! Ugyanis számtalanszor kértem a szolgáltatótól a mentés lehetőségét (alapból le van tíltva), de még csak válaszra sem méltattak.
Aki nem hiszi, az írjon nekik egy levelet (és majd írja ide az eredményt): info@forumx.hu
[link]Sajnos ez megint egy jó magyar szokás, értesítés nélkül eltüntetni dolgokat, legalább a lementés esélyét adták volna meg.
Sajnos ezt a lehetőséget nem adták meg!
Megjegyzem mivel korábban is rengeteg probléma volt ezzel az ingyenes szolgáltatással (na ezért nem lehet igazán reklamálni, mert ingyenes volt) azért döntöttem úgy, hogy részt veszek a http://gpsforum.hu/drupal6/ munkájában is.
Ettől még tájékoztathattak volna előre, vagy legalább a mentés lehetőségét felajánlhatták volna, de most már mindegy.
-
SirKero
őstag
-
Genczler
csendes tag
válasz
Luissimo #1594 üzenetére
Ma voltam vele Cegléden. Hűvelykujj körömmel kiválóan előcsalogathetó vezetés közben is a tálca, aztán pedig már megy simán ujjal a többi. :-)
Néztem párat, de nem láttam olyan SI felületet ami bluetooth-t kezelte volna, arról nem is beszélve, hogy olyat sem láttam amivel háttérbe lehetne tenni a navigációt, hogy pl tárcsázni tudjak az X920-on.
-
DM43
őstag
válasz
Luissimo #1404 üzenetére
Az az igazság, hogy egyszerűbb lenne akkor kijelenteni ezt, ha minden program így viselkedne. De az itt tiltott program például (sok más társával együtt) kiválóan fut kártyáról is, míg például a Navigon (legalábbis amit én eddig láttam) használhatatlanul lassú. Aztán vannak olyanok is, amik lassúak ugyan kártyáról, de azért használhatók. Például Mireo, Mio Spirit.
-
crosscut
csendes tag
válasz
Luissimo #1399 üzenetére
Mcfly tippét megfogadva letöröltem minden egyéb orgszágot (csak mo van már benne) és így kb 1 percel lett jobb az idő, és sajnos akárhányszor indítom a programot mindig ugyanannyi az eltelt idő a betöltésük között (max 5 secel jobb). Egy helyen meg azt olvastam, hogy külső memóriáról sokkal gyorsabb
Persze lehet hogy az csak halandzsa volt. Mindmáig jobban bízok a technikailag elmagyarázott "ezért nem lesz gyorsabb"-ban mint abban, hogy valaki rámondja hogy gyorsabb. Levegőbe én meg mondhatom ennyi erővel hogy a Doom 4 fut ezen
.
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
Luissimo #1376 üzenetére
Néha nem árt az embernek frissíteni a szakmai tudását, főleg ha nem mostanában végzett... (:
Nekem nem ez a végzettségem, de az elektronika mindig is érdekelt.
Szóval igen, régebben és az egyszerű jószágoknál talán még most is úgy van, hogy a beépített hangszóró jele a jack aljzaton ment keresztül, és amikor benyomtad a csatlakozót, akkor egy mechanikus leválasztás történt, ami miatt a belső hangszóró kapcsolata fizikailag megszakadt a jeladótól.
A számítógépeknél az előlapi HD audió csatlakozás pl már nem így van megoldva, csakúgy mint ennél a készüléknél sem. A bedugásnál a készülék érzékeli, hogy be van dugva a fülhallgató, vagy a mic. Ezt érzékelheti mechanikus áramköri megszakítás, vagy csatlakoztatás útján külön lábon, de érzékelheti a bedugott eszköz ellenállásán keresztül is, hogy ide most valami be lett dugva. (A HD audió még azt is megmondja, hogy mic vagy füles lett bedugva.)
Ergo, ha már elektronikusan érzékeli a készülék, hogy mi van bedugva, akkor miért ne lehetne megoldani, hogy BT hangátvitel esetén csak a hangszóróra tegyen ki hangot, a többi kimenetet lekapcsolja...
Nemrég azt próbálgattam, hogy FM-en vagy kábelen szól szebben a zene a készülékről és azt a furcsaságot vettem észre, hogy egyszerre működik az FM transmitter és a füleskimenet.
Amúgy van egy olyan sejtésem is, hogy a BT egység az valahogy külön van, és van egy külön hangkimenete, ami a hangszóró kimenetre van csak rákötve. És mivel digitálisan kapcsolja az FM-et és a füles csatlakozót, ezért nem tud a jel visszajutni. Aztán marketingfogásként benyomatják azt a visszagerjedős dumát, ami teljesen irracionális, de sokan beveszik. Valamint egy mic bemenete is lehet a BT egységnek ami a készülék többi részével nincs kapcsolatban, ezért is lehet az, amit más fórumokban is olvastam, hogy nem lehet vele BT-n kívül más hangátvitelt folytatni, pl skype, MSN, ... Még nem szedtem szét ilyen készüléket, úgyhogy nem tudom visszakövetni, hogy mi hova van kapcsolva, csak találgatok... (: -
snowdog
veterán
válasz
Luissimo #1383 üzenetére
Konkrétan nem tudom hogy épül fel a gép. De gondolj arra, hogy a transzmitteren sem megy ki a telefon hangja, csak a többi hang hallható. Inkább úgy közelíteném meg a kérdést, hogy az megy ki a fejhallgató csatlakozón, ami a transzmitteren is kimegy.
Aztán vagy így vagy, vagy nem.
-
snowdog
veterán
válasz
Luissimo #1379 üzenetére
Gondolom abból indultál ki, hogy a hangkimenet egy vezetéken vagy a hangszóróra megy, vagy ha be van dugva a fülhallgató, akkor leválasztva a hangszórót a fülhallgató csatlakozóra megy.
Ez csak egy elmélet, de nem biztos hogy így van. Az is elképzelhető, hogy több audió szint van. Ebből van ami kimegy a hangszóróra is meg a fülhallgatóra is, de lehet olyan is, ami csak a hangszóróra megy.
-
Rick4
félisten
válasz
Luissimo #1379 üzenetére
Tehát érthetően leírom, mit csináltam. BT bekapcs, telefonnal tárcsázás, felhív, beszél, hangszóró szól. _Navi elindít, hangszórón hallgat. Füles bedug, fülesen szimulációt hallgat. Közben telefonnal tárcsáz, és a füles néma, a hangszórón szól a telefon. Nem viszi át a hangot. Ebbe a jack aljzatba mindegy, hogy kábelt, vagy fülest dugsz, ha BT-s telefonálás vagyon, nem ad ki hangot a jack-en keresztül. A hangszórójel ami ott kijön, az mint a pc-n-n levő mixer úgy működhet, van egy alap hangerőszabályzás, és több eszköz hangja. A BT-t (és ezzel egyetemben a telefon hangját) nem adja ki oda...
Tehát még egyszer: a BT nem jön a fülesen sem, így átvinni se lehet az autórádióra..
Sajnos... -
Tim72
tag
-
Rick4
félisten
válasz
Luissimo #1315 üzenetére
nem annyira drága nálunk a benzin mint pl. ausztriában v németországban, hiába jön ki többre a literár forintban.
Jó reggelt.. Ausztriában olcsóbb a benzin, vagy másképpen mondva mindenkinek, még egy magyarnak is kevesebbet kell kint fizetnie érte, mint itthon. Nem beszélve a minőségéről...
-
maflame
aktív tag
válasz
Luissimo #1308 üzenetére
Köszönöm! Látom, egész kis offtopic-fórum generálódott a beszólásom kapcsán. ..pedig nem akartam provokálni.
Tényleg nem nagyon jártam körül a témát mielött megvettem ezt a kütyüt, de az az igazság, hogy nem igazán vonzódom ezekhez, tényleg csak azért kell, hogy nyáron ha tekergünk erre-arra, odavezessen ahova menni akarunk és ne kelljen időt és energiát veszíteni térképböngészéssel/kérdezősködéssel/dühöngéssel... de ennél jobban nem izgatja a fantáziámat.
Szóval fura, hogy ez így működik szoftver-szinten. Gondoltam, megveszem ezt mert ár/érték arányban jónak tűnik, aztán veszek hozzá szoftvert a szoftver-boltban. Olyat amilyet én akarok, és nem feltétlenül olyat amilyet ráapplikáltak és ha tetszik ha nem, megfizettetnek velem. ..gondoltam én! ..mintha laptopot vennék, amire csak hekkelt win megy rá, vagy legálisan az xp homeedition. ..vagy ha w7 kell, akkor vegyem az xy-márkát!
De biztosan van ennek értelme...
Na jó, ennyit erről! Fő, hogy a szerkezet tökjól működik!! -
-
snowdog
veterán
válasz
Luissimo #1312 üzenetére
Egész biztosan nem lenne rá igény, hiszen ezen kívül egyetlen más navi programot sem használnak illegálisan. A TomTom-ot, a Gamin XT-t, a Sygic-et, a Nagigon-t - még sorolhatnám a rengeteg programnevet - is mindenki megveszi. Magyarország első a világon a legális programhasználók sorrendjében.
-
snowdog
veterán
válasz
Luissimo #1308 üzenetére
Ezzelszemben az NNG összeveszik gyártókkal és térképgyártókkal, nemhogy terjeszkedne a piacon.
Csak nem tulajdonostárs vagy a cégnél?
Mert hogy mennyi profitot termelnek, ez speciel engem marhára hidegen hagy. Ez legyen az ő bajuk.
Ha valaki PNA-n akarja az iGo-t, vagy annak valamelyik klónját használni, akkor vegyen olyan PNA-t, amire az van telepítve. Vagy kesessen megfelelő megoldást, bőven van. PDA-hoz meg SD-n is lehet kapni.
Sok hiányosság van még az életben azon kívül, hogy nem minden PNA-n lehet legálisan iGO-t használni. Mégsem bánkódom miattuk. Folyamatosan olyan dolgokon idegesítitek magatokat, aminek semmi érteme. Szerintem.
-
maflame
aktív tag
válasz
Luissimo #1305 üzenetére
Engem érdekelne a dolog. ,,megvettem a szóban forgó készüléket és tökéletesen működik is a (...most melyiknek a nevét is tilos kiejteni? ..a készülékét vagy a szoftverét?) ..na mindegy szóval Voldemorttal. Miért nem lehet/szabad voldemortot legálisan rárakni Stirlitzre?
Egy problémám volt csak a valamivel de kiderült, hogy csak izé volt. -na, ezt csak úgy segítségként, hátha valaki hasonló izével hogyhívjákolna. -
kecsetif
aktív tag
válasz
Luissimo #1196 üzenetére
Hát mondjuk az ég az tényleg felhős volt. Bár én közben átvágtam egész Budapesten. Tehát a viszonyok folyamatosan változtak. És a pesti alsó rakparton nem sok épület árnyékol.
Viszont miután kireseteltem a gps infoban a receivert, utána 2 perc múlva működött...
Nekem inkább fagyás szerűségnek tűnt. Ezért gondoltam, hogy hátha másnak is volt már ilyen, aztán valami update megoldja a dolgot... -
snowdog
veterán
válasz
Luissimo #1184 üzenetére
De csak a kedvedért.
PocketDivXEncoder_0.3.60 program
MPEG-4 codec (alapbeállítások)
480x272 pixel 25 FPS a (16:9-es filmnél nem baj ha a program magától 272-nél kisebbre veszi a magasságot és 4:3-as filmnél 480-nál kisebbre)
128-160kbit/sec Stereo 44KHz MP3 audioEzt el kellene olvasni, minden benne van (regisztráció szükséges) [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- LEGO klub
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest