- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burczy
csendes tag
Sajnos nem változott. A kijelző ugyan azt mutatja...a semmit.. a müholdak számát változtatgatja, annak fügvényében, hogy mit talál, de mindegyik mellett nulla a jelerősség.
-
Burczy
csendes tag
Köszi! Megkaptam ... ezt kipróbálom mindjárt, de rögtön is akár.. majd mondom a fejleményt.
-
PLaci58
addikt
Ment privi.
Ha be tudsz lépni a CE-be a Windows explorerrel vagy a MyDevice ikonnal, vagy ha el tudod valahogy indítani mondjuk SI-ből a cecmd programot, akkor a windows könyvtárban van a "GpsViewer.4.0.2.exe" program.
Ez szépen mutatja a GPS vevő működését.
Egyébként a com7, 57600-on megy a vevője, de rá van keverve a com1-re is mindenféle sebességen -
Burczy
csendes tag
Hát pihent a gépem a szabad ég alatt 45 percet és sajnos semmi jelet nem tudott befogni magának. A GPS képernyőn a karikába vannak piros pöttyök, meg a gps embléma mellett a 3 led zölden villog. Ennyi amit csinál. Ez most harware gond, vagy software gond?
Mi a portja, és a baundja a wayteqN770BT-nek? lehet, hogy rosszúl ismeri fel az igo? -
Moon70
tag
Sziasztok,
feltettem a SI 1.3.3-et, SD kártyás verziót. Gondom az, hogy videókat ( avi, mp4 ) egyik multimédiás program sem tud lejátszani ( coreplayer, TCPMP..), kép nincs , csak hang.
Érdekes, a beépített ROM-ban található médialejátszó lejátsza, igaz, enyhén szaggatva... -
Burczy
csendes tag
Az jutott eszembe, és ha a registrybe nem string ként írod be, hanem multi string-ként megadod mindkettő elérést, az nem jó? Meghagyod az eredetit, és pluszba beírod neki még a sajátodat. Mármint a shell mappáknál.
-
Burczy
csendes tag
válasz
snowdog #3439 üzenetére
Ok. THX... Ma időt fogok szakítani rá, hogy ezt kipróbáljam, ha nem fog be semmit mondjuk 1 órán belül, akkor visszaviszem, hogy hibás. Ha sikerül, akkor nekiállok a Win CE-t saját stílusomba önteni. Majd akkor jövök még kérdéssel szerintem
Az egyszerű CE betöltése már sikerült, de a shell átírásától tartok még egy kicsit. Az tuti, hogy ha átírom az eléréseket, attól függetlenűl az eredeti elérését használja, és pluszba még azt is amit átírtam neki?
Esetleg lehet SD-re is átírni, vagy azt ne eröltessem, inkább a belső memet használjam?
Melyik módszert használjam, a registribe írjam át az indítót explorer.exe-re, vagy maradjak az SD-s verziónál? (YFGo2CE.bld) Melyik biztonságosabb?
Mert akkor csinálnék két kártyát, az egyik ami normál működéshez lenne egy igoval, a másik meg az SD-s WinCE indításos, a saját programjaimmal. (persze ha összejön majd)
Sok kérdés egyszerre, de annyit olvastam már a forumot, és azért több mint 3000 beírást végigolvasni sok idő. Ha kérdéseim köszt van olyan, ami már volt, akkor tudnátok egy körülbelüli számot, hogy mikor, vagy milyen kulcsszavakra keressek rá, és akkor rákeresek.Köszi előre is
Burczy™ -
snowdog
veterán
Ha folyamatosan használod, akkor néhány perc alatt navigálásra kész, ha hosszabb ideig nem használod, akkor bizony 10-20 perc kell a navigálásra kész állapothoz.
Ez alapvetően abból ered, hogy a műholdak nem fix ponton állnak, hanem a Föld egy adott pontjához képest "vándorolnak". A műholdak éppen aktuális pozícióit a vevőnek össze kell gyűjtenie. Minél több idő telik el a használat után, a vevőnek annál több időre van szüksége a pontos pozíciók meghatározásához. Ez persze egy végtelenül leegyszerűsített magyarázat, de azért gondolom érthető.
-
snowdog
veterán
Feltettem a gépemre az SI-t(sd-s változat), ami nagyon tetszik, és mégegyszer köszönöm az alkotónak. A problémám az, hogy a TaskBar-t(start menü) beállítottam auto hide-ra, és azt hittem hogy feljön ha rámegyek
Nyomogasd ezt a vékony csíkot, minél közelebb a képernyő aljához, egészen addig amíg fel nem nyílik, majd az auto hide mellöl vedd ki a pipát.
A sima, mezei Wayteq N770-re CSAK a PNA-s iGo 8 "telepíthető"? Találtam sima iGo 8-at, meg külön olyat is, ami iGo for PNA, plusz valami iGo Amigo-t is... Melyik a legmegfelelőbb, legjobb és legmegbízhatóbb, illetve melyik az, ami egyáltalán telepíthető? (SD-kártya)
Csak a PNA verzió a megfelelő. Telepíteni nem kell, csak felmásolni. Az amigo az egy lebutított iGO8. Persze néhány újdonsággal megtűzdelve.
Az ezzel kapcsolatos további értekezés itt tilos.Pár napja kaptam egy N770BT-t és olyan gondom van vele, hogy se az igo 8.3.2, se egy síma igo 8.0.0 nem akar gps jelet fogadni. A program elindul, minden muxik, csak a gps nem tudja magát bemérni. A program azt írja, hogy a PORT:1 és BAUND 38400 ... és a végén, hogy a gps-vevő csatlakoztatása sikerült. Ennek ellenére nem tudja bemérni magát.
Tedd ki a gépet a szabadba egy negyed órára, és megtalálja a műholdakat.
-
Burczy
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja kaptam egy N770BT-t és olyan gondom van vele, hogy se az igo 8.3.2, se egy síma igo 8.0.0 nem akar gps jelet fogadni. A program elindul, minden muxik, csak a gps nem tudja magát bemérni. A program azt írja, hogy a PORT:1 és BAUND 38400 ... és a végén, hogy a gps-vevő csatlakoztatása sikerült. Ennek ellenére nem tudja bemérni magát.
Ez program hiba lenne(?), mert úgy emlékszem a korábbinál is kellett valahova beírni, hogy a wayteq-et felismerje. Légyszí segítsetek.
KösziBurczy™
-
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
A sima, mezei Wayteq N770-re CSAK a PNA-s iGo 8 "telepíthető"? Találtam sima iGo 8-at, meg külön olyat is, ami iGo for PNA, plusz valami iGo Amigo-t is... Melyik a legmegfelelőbb, legjobb és legmegbízhatóbb, illetve melyik az, ami egyáltalán telepíthető? (SD-kártya)
üdv: csusza`
-
PLaci58
addikt
Szia.
Az SI-ben el tudod indítani a cecmd programot. Azzal megkeresed a MioAutoruns/Programs könyvtárban a "ShowTaskbar.exe"-t és elindítod.
A hide beállítástól függően lehet, hogy csak egy keskeny szürke csík látszik majd a kijelző alján. Erre kattintva megjelenik a tálca.Elárulom, hogy az SI-ből ki lehet lépni a CE-be : Akkumulátor jel alsó sorban középen, majd a megnyíló oldalon üres részre 2x kattintva (ahol nincs ikon, itt csak a felső sor parancsikon) kilép az SI-ből.
Érdemes a cecmd-vel a Showtaskbar programról parancsikont létrehozni az asztalon és akkor a CE-ből is használható, ha eltünik a tálca. Hmmm. ennek csak akkor van értelme, ha már át vannak írva a registryben a shell könyvtárak. Egyébként kikapcsolás, reset törli. -
BzySid
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Feltettem a gépemre az SI-t(sd-s változat), ami nagyon tetszik, és mégegyszer köszönöm az alkotónak. A problémám az, hogy a TaskBar-t(start menü) beállítottam auto hide-ra, és azt hittem hogy feljön ha rámegyek. Szeretném a segítségeteket kérni ennek visszaállítására. Előre is köszönöm.
-
wfalcon
tag
válasz
snowdog #3425 üzenetére
"...éveken belül problémák léphetnek fel a műholdak működésében, mert sem a karbantartásra, sem a hibás műholdak cseréjére nincs elegendő anyagi forrás..."
Azért ez elképzelhető, mivel elég régen fent vannak már - sokkal korábban fellőtték már, mint ahogy az össznépi játékká vált volna. A műholdaknak (is) adott az élettartamuk, és nagyon körülményes, ill. drága a helyszíni javítás.
A pályára állítást pedig csak nem fogja kiadni az amerikai kormány a kezéből, de a NASA viszont pofátlanul ki is használja.
-
-
snowdog
veterán
válasz
PLaci58 #3424 üzenetére
Szerintem ez egy trükkhadjárat, hogy az amerikai kormánytól, ezen keresztül a közpénzekből, minél többet tudjanak besöpörni.
Aki nem tudná, az alaptörténet szerint éveken belül problémák léphetnek fel a műholdak működésében, mert sem a karbantartásra, sem a hibás műholdak cseréjére nincs elegendő anyagi forrás.
Tekintve, hogy ezeknek a műholdaknak az elsődleges szerepe az amerikai hadsereg kiszolgálása, és csak másodlagos, vagy tizedleges a polgári felhasználás, kizártnak tartom, hogy ezt a problémát ne oldják meg. Olyan meg nincs, hogy katonai, meg polgári műhold, csak műholdak vannak. Vagy működnek, vagy nem. Persze le lehet kódolni, meg hasonló trükköket be lehet dobni, de ettől még a hibás műhold nem fog megjavulni.
-
PLaci58
addikt
válasz
coredump222 #3419 üzenetére
Vagy 3-al kevesebb
Attól függ honnan nézzük és mit takarnak a számokHír:
Kieső, vagy megbízhatatlan navigáció a rendetlenkedő műholdak miatt: erre kell felkészülnie a GPS-készülékek birtokosainak egy amerikai kormányzati felügyeleti szerv, a GAO jelentése szerint -
snowdog
veterán
válasz
lilibendo #3421 üzenetére
..- a telefontomat öszepárositottam a 770bt-vel és fm-en halgattam a zenét,és jött a hívás lekapcsolta a zenét de a telefon beszélgetést nem a rádiobol halottam hanem a gépböl...
A BT-n érkező jeleket (telefon beszélgetés) nem lehet az FM-en hallani, ez ennél a gépnél így normális.
-mégegy kérdésem lenne navigácio alatt tudok zenétz halgatni? ésha lehet akkor hogyan?
Tudsz zenét hallgatni.
1. van olyan iGO verzió, ami képes erre (ennek kitárgyalása ebben a fórumban tilos),
2. olyan skint kell használni, aminél ez megoldott. -
lilibendo
csendes tag
sziasztok!
sikerült vennem egy másik 770bt-t ,hibás volt a gép alig akarták a pénzt viszafizetni.
a mostanin jól müködik az fm. -köszönöm a segítséget.
lenne még kérdésem ha tudnátok segíteni:
-a telefontomat öszepárositottam a 770bt-vel és fm-en halgattam a zenét,és jött a hívás lekapcsolta a zenét de a telefon beszélgetést nem a rádiobol halottam hanem a gépböl.
ez igy jo müködés?
-a telefonomrol csak a hivás megy át a gépre , a billentyűhangok és az zene meg a csengöhang nem-viszonz ha bt-s fülhalgatót használok arra átjön.
-mégegy kérdésem lenne navigácio alatt tudok zenétz halgatni? ésha lehet akkor hogyan?
elöre is köszönöm ha valaki tudna nekem segíteni!!!
üdv :mindenkinek!! -
snowdog
veterán
válasz
coredump222 #3419 üzenetére
Ki itt a fiatal ???
Hát pl. én is!
Az a fiatal, aki annak érzi magát!
-
boki55
csendes tag
Sziasztok
Három hónapja vettem egy Wayteq N 770 BT GPS-t Most találtam ezt a fórumot Igazándiból én nem egy fiatal vagyok sokmindent nem értek az itt leirtak közül.
De ha valaki megtenné nekem megköszönném.
Igazándiból én csak azt szeretném hogy navigáció közben tudjak zenét halgatni.
IGO 8.3.2 van a navin.
-
snowdog
veterán
válasz
onkelz2 #3416 üzenetére
Szia!
Pedig a visszaolvasás mindennek az alapja!
Ebben a fórumban nagyon jól működik a kereső, használd bátran!
2. A WinCE mód azt jelenti, hogy elhagyod a gyári menürendszert, és közvetlenül a WinCE felületre jutsz. Pár oldallal ez előtt írtam le a létező legegyszerűbb megoldást, és mivel fejből már nem tudom, mégiscsak visza kell olvasnod, vagy használd a keresőt.
2. Gondolom az iGO skint kérdezed, tehát az iGO skin könyvtárba.
-
onkelz2
csendes tag
Sziasztok,
Én most vettem 770BT készüléket. Nem olvastam végig a fórumot, csak részeit ezért lenne pár kérdésem:
1. Mit jelent a W CE módban indítás és hogy kell csinálni.
2. Hova kell másolni a letöltött riks állományt?Köszönöm
-
-
Dunstan
tag
válasz
PLaci58 #3409 üzenetére
A gyors fórumon már végre leírták, hogy nem támogatja a TMC vevőt az N770.
Hát ez az info már nem aktuális. A SpeedShop ugyanis több (GNS) TMC vevőt is kínál az Intensa N770-hez, az alábbi szöveggel:
"Az Intensa N770BT készülék csak abban az esetben kezeli a TMC vevőt, ha egy USB managert telepítünk fel rá és manuálisan párosítjuk minden alkalommal. Enélkül hiába futtatjuk az IGO szoftvert, az nem képes megtalálni a TMC vevőt."
-
coredump222
tag
-
PLaci58
addikt
válasz
Dunstan #3408 üzenetére
Ez a lényeg :
Azt javasoljuk, próbálja ki vásárlás előtt.
A YF a romjaiba állítólag az említett vevő adatait teszi.
Mennyire eredeti a készülék romja?Ez meg a legjobb ködösítés:
de nem mindegyik RTA3000 megfelelő az N770-hez, mert különböző RTA3000-ek vannak a piacon.
A gyors fórumon már végre leírták, hogy nem támogatja a TMC vevőt az N770. -
Dunstan
tag
Amikor már nem is vártam, megérkezett a válasz a Wayteq-től TMC ügyben:
Sorry for late reply , our server missed some emails .
For N770/n770BT , it can use external TMC receiver to have TMC services , default is Royaltek RTA3000 . but not every RTA3000 is ok for N770 , because there're different types RTA 3000 in market .
There're right type RTA3000 sales by our local distributor ( www.gpsmarket.hu & www.wayteq.eu ) in HU , also Navgear version RTA3000 is also ok , which was sold in Germany . we suggest you to try it first before you purchase it .
Fordítás:
Bocs a késői válaszért, a szerverünk elfelejtett néhány levelet.Az N770/N770BT tud külső vevőt használni a TMC szolgáltatáshoz, az alap a Royaltek RTA3000-es, de nem mindegyik RTA3000 megfelelő az N770-hez, mert különböző RTA3000-ek vannak a piacon.
A megfelelő típust helyi forgalmazónk árulja ( www.gpsmarket.hu & www.wayteq.eu ) Magyaro.-n, a Navgear verziójú RTA3000-es is megfelelő, amit Németországban árulnak. Azt javasoljuk, próbálja ki vásárlás előtt.
-
DewiL
senior tag
sziasztok!
GPX fileokat be lehet olvasni valahogy Amigo alatt ?
vagy lehet-e check pointokat megadni a kiindulópont és uticél között ? -
lilibendo
csendes tag
köszönöm a segitséget mindenkinek!
megprobálom kicserélni és ha sikerült és nemtudok valamit majd jelentkezek.
jó éjszakát kívánok mindenkinek! -
PLaci58
addikt
válasz
lilibendo #3401 üzenetére
Már volt ilyen Transmitter hibás készülék. lehet, hogy ez ugyanaz?
Vissza kell vinni a boltba! Belső antennájuk van, általában pár centis drótdarab.gyurma111! Nekem olyan ismerős az a GPS felirat, csak nem ugrik be melyik készüléken használják (tudom, hogy mindegyiken
)
A legérdekesebb az utolsó kép. Map updates Naviextras.com
Az is érdekes, hogy az ilyen nevenincs készülékek hátuljáról sosem készül kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elfelejtettem a film címét
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest