- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
Szia!
Tőled kérdezzem.
Ezt a gépet használtan vettem.Lehet,hogy az előző tulaj bekapcsolta?
Én pont azt szeretném,hogy ne csatlakozzon a routerre mindig,mert nincs szükségem rá.
A Hp topikba irtam ott ajánlották,hogy a Bios-ban kapcsoljam ki a Wake On lant.Hol melyik menűpontban??
Leirom a Bios menűpontjait
Melyik menűpontban keresem ezt a kifejezést?
Boot options-ezt tudom
System Configuration-Renszerkonfiguráció és itt még Bult-In Device Options-Beépített eszközök beállításai
vagy itt még-Port Options
Device Configurations-Eszközkonfiguráció
Ezek közűl melyik az ami nekem kell
Köszönöm előre is
Sándor -
bexinho23
őstag
Köszönöm a linket, kicsit eltűntem. Sajnos csak az utóbbi napokban tudtam végre foglalkozni a WOL-lal. Odáig eljutottam, hogy hálózaton keresztül fel tudom ébreszteni a laptopot, viszont távolról még mindig nem működik (mobilnet).
Linkelem a router beállításaimat:
Fix IP-t adok a laptopnak (laptopon is beállítottam a hálózati beállításnál)
[link]Beállítom a DDNS-t, ahol a 9-es portot adom meg. Jelszó+Azonosító+Domain név megfelelő.
[link]Itt pedig nyitottá teszem a 9-es portot. Bár ezen oldal alapján valamiért mégsem nyitott: [link]
[link]Amit még tudni kell az itthoni hálózatról. Hogy két router van itthon.
- 1. modem-router - ez a Telekom routere, ez a Huawei
- 2. router - tp-link wrt 841nd v7 (ddwrt fw-rel)A laptop a TP-Linkre van kötve, viszont a Huawei modem-router-t adja meg alapértelmezett átjárónak az "ipconfig /all" lekérdezésnél.
Véleményed szerint mi lehet a probléma? A portot hogy tudnám megnyitni, ha így mégsem működik?
-
-
csuli11
csendes tag
Na igen! Ezt mondták nekem is hogy meg lehet oldani ezzel a módszerrel is, csak nem tudom hogy hogyan kell beállítani a routerben hogy elérhető legyen bárhonnan a címén keresztül... Forvardolni kell vagy valami ilyesmi... Leírod nekem hogy mit kell tennem?
Meg hogy hol találom azt a routeren belül hogy vele ébresszem az egyik gépet... -
Zsoltea
csendes tag
nekem is router mögött van és nekem is más a biosos izé,de mégsem kapcsolódik be és érdekes módon néha nem viszont igen..
az egér ledes és nem világít a led de néha viszont igen ez jelenthet valamit,nem?
fura az a másik gép
persze hogy nem müxik áramtalaítás után ezt tudom..
amúgy bvan tápegységem szóval az esetleges áramszünet az nem gond -
Atthead
csendes tag
Csak kiegészítésképp: ha router mögött van a géped, akkor nem szükséges a szolgáltatódnak engedélyezni a broadcast message-ek küldését ahhoz, hogy működjön a WOL, hanem a routerednek kell tudnia broadcastolni a belső hálódra az ú.n. magic packet-et. Ilyenkor pölö a WakeOnLanGUI programmal (www.depicus.com) weboldalak használata (és adataid közreadása) nélkül is sikerülhet az ébresztés anélkül, hogy a routered admin oldalára belépnél.
Persze Neked ez tulképp mindegy, de olyanoknak mint én, akinek a routere nem támogatja a custom firmware-eket, és/vagy esetleg az egyszerűen használható WOL-t sem, annak fontos info lehet ez. -
Menotti
aktív tag
-
Menotti
aktív tag
A fix ip-t beirva a routered control paneljának kellene bejönni....Itt elmész az Adminisztráció fülre...majd megnyitod a wol fület.Az elérhetö host-oknál beteszed a pipát ahoz amelyiket fel akarod ébreszteni....A wol-cimeknél rányomsz a felébreszteni kívánó gépre és kész...Mindez DD-WRT v24-sp1 firmel(wrt54gl)
Mindezek előtt a felébresztendő sz.gépen a biosba engedélyezed a wol-t,hálókártya tul. engedélyezed a felébresztést...(nekem a magic paket van aszem beállitva ,de lehet próbálkozni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- BestBuy ruhás topik
- Automobilista 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest