- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
Szia!
Tőled kérdezzem.
Ezt a gépet használtan vettem.Lehet,hogy az előző tulaj bekapcsolta?
Én pont azt szeretném,hogy ne csatlakozzon a routerre mindig,mert nincs szükségem rá.
A Hp topikba irtam ott ajánlották,hogy a Bios-ban kapcsoljam ki a Wake On lant.Hol melyik menűpontban??
Leirom a Bios menűpontjait
Melyik menűpontban keresem ezt a kifejezést?
Boot options-ezt tudom
System Configuration-Renszerkonfiguráció és itt még Bult-In Device Options-Beépített eszközök beállításai
vagy itt még-Port Options
Device Configurations-Eszközkonfiguráció
Ezek közűl melyik az ami nekem kell
Köszönöm előre is
Sándor -
bexinho23
őstag
Köszönöm a linket, kicsit eltűntem. Sajnos csak az utóbbi napokban tudtam végre foglalkozni a WOL-lal. Odáig eljutottam, hogy hálózaton keresztül fel tudom ébreszteni a laptopot, viszont távolról még mindig nem működik (mobilnet).
Linkelem a router beállításaimat:
Fix IP-t adok a laptopnak (laptopon is beállítottam a hálózati beállításnál)
[link]Beállítom a DDNS-t, ahol a 9-es portot adom meg. Jelszó+Azonosító+Domain név megfelelő.
[link]Itt pedig nyitottá teszem a 9-es portot. Bár ezen oldal alapján valamiért mégsem nyitott: [link]
[link]Amit még tudni kell az itthoni hálózatról. Hogy két router van itthon.
- 1. modem-router - ez a Telekom routere, ez a Huawei
- 2. router - tp-link wrt 841nd v7 (ddwrt fw-rel)A laptop a TP-Linkre van kötve, viszont a Huawei modem-router-t adja meg alapértelmezett átjárónak az "ipconfig /all" lekérdezésnél.
Véleményed szerint mi lehet a probléma? A portot hogy tudnám megnyitni, ha így mégsem működik?
-
-
csuli11
csendes tag
Na igen! Ezt mondták nekem is hogy meg lehet oldani ezzel a módszerrel is, csak nem tudom hogy hogyan kell beállítani a routerben hogy elérhető legyen bárhonnan a címén keresztül... Forvardolni kell vagy valami ilyesmi... Leírod nekem hogy mit kell tennem?
Meg hogy hol találom azt a routeren belül hogy vele ébresszem az egyik gépet... -
Zsoltea
csendes tag
nekem is router mögött van és nekem is más a biosos izé,de mégsem kapcsolódik be és érdekes módon néha nem viszont igen..
az egér ledes és nem világít a led de néha viszont igen ez jelenthet valamit,nem?
fura az a másik gép
persze hogy nem müxik áramtalaítás után ezt tudom..
amúgy bvan tápegységem szóval az esetleges áramszünet az nem gond -
Atthead
csendes tag
Csak kiegészítésképp: ha router mögött van a géped, akkor nem szükséges a szolgáltatódnak engedélyezni a broadcast message-ek küldését ahhoz, hogy működjön a WOL, hanem a routerednek kell tudnia broadcastolni a belső hálódra az ú.n. magic packet-et. Ilyenkor pölö a WakeOnLanGUI programmal (www.depicus.com) weboldalak használata (és adataid közreadása) nélkül is sikerülhet az ébresztés anélkül, hogy a routered admin oldalára belépnél.
Persze Neked ez tulképp mindegy, de olyanoknak mint én, akinek a routere nem támogatja a custom firmware-eket, és/vagy esetleg az egyszerűen használható WOL-t sem, annak fontos info lehet ez. -
Menotti
aktív tag
-
Menotti
aktív tag
A fix ip-t beirva a routered control paneljának kellene bejönni....Itt elmész az Adminisztráció fülre...majd megnyitod a wol fület.Az elérhetö host-oknál beteszed a pipát ahoz amelyiket fel akarod ébreszteni....A wol-cimeknél rányomsz a felébreszteni kívánó gépre és kész...Mindez DD-WRT v24-sp1 firmel(wrt54gl)
Mindezek előtt a felébresztendő sz.gépen a biosba engedélyezed a wol-t,hálókártya tul. engedélyezed a felébresztést...(nekem a magic paket van aszem beállitva ,de lehet próbálkozni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Linux kezdőknek
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPad topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest