- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atthead
csendes tag
Csak kiegészítésképp: ha router mögött van a géped, akkor nem szükséges a szolgáltatódnak engedélyezni a broadcast message-ek küldését ahhoz, hogy működjön a WOL, hanem a routerednek kell tudnia broadcastolni a belső hálódra az ú.n. magic packet-et. Ilyenkor pölö a WakeOnLanGUI programmal (www.depicus.com) weboldalak használata (és adataid közreadása) nélkül is sikerülhet az ébresztés anélkül, hogy a routered admin oldalára belépnél.
Persze Neked ez tulképp mindegy, de olyanoknak mint én, akinek a routere nem támogatja a custom firmware-eket, és/vagy esetleg az egyszerűen használható WOL-t sem, annak fontos info lehet ez. -
Atthead
csendes tag
Nekem az áramtalanítás utáni nem indulást megoldotta a hálókártya beállításánál a Power management (Energiagazdálkodás) fülön az 'Allow the computer to turn off this device to save power' ('A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg') opció kikapcsolása. Ezt megcsináltad?
-
Atthead
csendes tag
Nem fontos valszeg, hogy UPC-s Chellod van-e, lényeg, hogy külső IP-d legyen. Az én szolgáltatómnál lehetett választani, hogy belső, vagy külső IP-t szeretnék-e kapni, nem tudom a Chello felkínál-e választást.
A routeremen nekem sincs hivatalosan WOL szolgáltatás, de lehet broadcast üzenetet küldeni vele a belső hálóra, valamint a külső IP miatt internetről elérhető, és ennyi elég is. -
Atthead
csendes tag
Most senyvedtem végig a WOL beállítást a gépemen egy nem fix külső, de fix belső IP-s, D-Link DI-624 router mögötti Win7 64bit-es oprendszert futtató gépen.
Azt kellett megoldani, hogy a 7-es portra érkező UDP package-eket a 192.168.0.255-re (broadcast) továbbítsa a router, ez a DI-624-en nem triviális, de megoldható - alapban nem engedi a 255-ös portra való irányítást, de pici trükkel igen, és onnan broadcastol becsülettel. Ezen kívül az alaplap (ASUS P5Q3) BIOS-ában a Wake by PCI és PCIe, valamint az ACPI 2.0 engedélyezése kellett, a hálókártya driverében pedig az összes WOL-lal kapcsolatos beállítás, valamint a Power management fülön az 'Allow the computer to turn off this device to save power' opció kikapcsolása volt a mágikus lépés.
Most megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest