Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• veze

őstag

válasz Zscca #243 üzenetére

összefoglalva leírom, - a teljesség igénye nélkül - nekem hogyan sikerült és müködik.
    Talán segítség lesz másoknak elindulni. Én linksys wrt54gl -el routerrel dd-wrt fw-el csináltam, tehát a leírás, részben erről szól, de alapjaiban véve a többi routeren is ezeket kéne beállitani, ha tipus alkalmas rá.
    tehát:
    elöször a hardver rész a gépben.. ha integrált a hálókártyád nincs tennivalod vele, ha régebbi deszka és külön van benne hálózati kártya akkor azt egy kábellel be kell kötni az alaplapra (nekem mindkét variáció van és müködik)
    utána a biosban engedélyezni kell a WOL-t (Power managment vagy hasonlo menüben) ha nincs Wake on lan menüpont, a biosban akkor valami ilyesmit keress: "Power On By External Modems" (enabled)
    ha ez is megvan akkor a hálozati kártya tulajdonságainál állitsd be a magic paket csomag engedélyezését
    eszközkezelő/hálókártya résznél van olyan hogy energiagazdálkodás, alvó állapotból is felépbresztheti a gépet.. ezt is kipipálhatod, bár nekem enélkül is müködik.. a gépen kb ennyi a tennivalo..
    a hálozati kártyád MAC cimét még beszerzed, nyitsz egy DOS parancsoros ablakot (futtatas : cmd) és beirod hogy ipconfig -all, ott meg fogod talalni. tudnod kell még az IP cimedet amit a szolgáltató osztott ki rád. ez is ott lesz az elöbbi ablakban.
    A fix IP és a ruter webGUI ban engedlyezett port ismeretében a ruoterbe be lehet lépni máshonnan egy böngészö segítségével (http:// xxx.xxx.xxx.xxx.(az IP cimed) :xxxx(az engedélyezett port száma)
    ha nem fix a szolgáltatótól kapott IP cimed, akkor kell regelned dyndns account-ot (www.dyndns.com)
    nekem az ilyen oldalakrol mint a http://wakeonlan.me/ vagy http://stephan.mestrona.net/wol/ nem sikerült élesztenem sehogy, valahol olvastam hogy vannak szolgáltatók amelyek korlátozzak vagy tiltják a broadcast csomagok küldését, igy ilyenszolgáltató alol reménytelen erröl az oldalrol inditva.. nekem kiirta mindig hogy a csomag sikeresen elküldve de soha nem érkezett meg , nem kapcsolt be..
    ezért más oldalrolközelitettem meg..
    linksy swrt 54glrouterben ( nekem dd.wrt fw vel) van egy olyan lehetöség hogy WOL..
    A router admin felületét el tudom érni bárhonnan egy böngészöböl, és oda belépve a routerből inditom el az ébresztö csomagot a gépnek.. igy müködik..
    Ehhez a gépnek fix IP cimet adtam, a routerben a fix IP cimhez hozzárendeltem a gép hálozati kártya MAC számát. ( routerben: Services menüpont) utána az Administration/WOL fül alatt az elérhető hostoknál meg fog jelenni a MAC címmel - fix IP vel összerendelt gépek sora. Pipát teszek a WOL engedélyezéshez, és akkor hozzáadja a WOL cimekhez. Ezek után ott látom a beállitott gép cimét és mellette a wake gombot, megnyomom és kapcsol a gép . Indulás után logmein-el (itt lehet regisztálniacc.-ot: www.logmein.com) érem el a gép asztalát és kapcsolom ki ha már nem kell"

ha valami kimaradt esetleg, vagy másnál másképp müködött, akkor egészítse ki.
    remélem ezzel segíteni tudtam azoknak akik most vágnak bele a megvalósításba :)

• sonar

addikt

válasz Zscca #243 üzenetére

pofon egyszerűen.
    Csak tomato-s vagy ddr-wrt-s fw kell a routerre és egyből lesz egy WOL menüpontod

Új hozzászólás Aktív témák