- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoolio
tag
Üdv,
Mostanában gyakran előfordul, hogy nem hall a hívott fél.
Zoiperről és asztali eszközről hívva is.
Szolgáltató a Callingcredit.
Másnál is előfordul ilyen gond? Mi lehet a megoldás?
Van valami üzembiztosabb és lehetőleg nem sokkal drágább megoldás, ami kiválthatná ezt a teljesen véletlenszerűen hol működő, hol nem működő Dellmont-rakatot? -
zoolio
tag
Az a vicc, hogy sokáig így üzemelt, és pont ezen ok miatt szüntettem meg ezt a "külső" analóg készüléket, mert hátha ez kavar be. De sajnos ezután is jelentkezett a probléma. Egyébként az ötlet jó, majd kipróbálom, csak az a gond, hogy - látszólag - teljesen véletlenszerűen jelentkezik a probléma.
-
zoolio
tag
válasz
garga pista #30956 üzenetére
Teljesen analóg módon, splitter után Y kábellel a Fritzbe.
-
zoolio
tag
válasz
Stanlee #30952 üzenetére
Én meg pont arra gondoltam, hogy ez esetleg a Fritzbox hibája lehet, hiszen ha VoIP-on megy a hívás, arról az analóg szolgáltató nem is tudhat, hiszen teljesen más frekvenciasávban - és más jelekkel - megy a kommunikáció. Mivel a boxban van "együtt" a két jel, lehet, hogy valahogyan néha kirakja analógra is a hívást (??). Bár ez akkor is nehezen elképzelhető és elég zavaros. Például a hívottnál ki végződteti a vonalat? Esetleg a splitter lenne a hibás?
Nem tudom, van-e jelentősége, de a box ezen telefon csatlakozójára négy telefon van párhuzamosan csatlakoztatva. -
zoolio
tag
válasz
Stanlee #30948 üzenetére
Így van, analóg és VoIP vonalak vannak.
A kimenő hívásoknak VoIP-on kell kimenniük.
Szabálynak csak az 1-essel kezdődő hívások analóg vonalra való kiküldése van beállítva.
Ránézésre minden rendben van, a híváslista szerint VoIP-on mennek ki a hívások, a VoIP szolgáltató listáján is ugyanúgy szerepelnek a hívások.
Az analóg szolgáltató azonban néhány - ránézésre véletlenszerű - hívást szintén kiszámláz, amik a VoIP szolgáltatónál szintén szerepelnek.
Van olyan hónap, amikor egyet se, van, amikor többet is. Legutóbb egy több ezres tételt (egy egy órás mobilhívást hetvenakárhány forintos percdíjjal). -
zoolio
tag
Üdv,
Fritz 7390-el kapcsolatban kérdeznék. Az eszköz modemként is működik VDSL réz érpáron, analóg telefonvonallal együtt.
A kimenő hívások internetes hívásként, VoIP vonalon mennek ki.
A gond az, hogy az internet (és analóg telefon) szolgáltató rendszeresen kiszámláz olyan tételeket, amik - elvileg, a többi híváshoz hasonlóan - internetes hívások voltak.
A VoIP szolgáltatónál a kérdéses hívások szintén ki vannak számlázva.
A "Use substitute connection", vagyis a helyettesítő analóg hívás lehetőség ki van kapcsolva.
A box firmware-e nemzetközi.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? -
zoolio
tag
Üdv,
Zoiperben be lehet állítani azt, hogy ugyanaz a hívásnapló látszódjon, mint a natív telefon alkalmazásban?
-
zoolio
tag
-
zoolio
tag
válasz
((d(-_-)b)) #30519 üzenetére
Nekem is ilyen routerem van, és nem kis meglepődésemre tényleg működik a *31#-es hívószámkijelzés-tiltás (azt gondoltam, ezt csak a PSTN szolgáltatók tudják kezelni). Én Dellmont fiókot használok, szóval úgy látszik, a router is és a Dellmont is tudja ezt értelmezni. Öt próbából ötször sikerült. Persze Dellmontéknál semmire sincs garancia, nem biztos, hogy százból százszor sikerül, náluk minden megtörténhet meg annak az ellenkezője is. Viszont ugyanezt a fiókot Zoiperrel használva már nem tudtam hívást indítani ezzel a tiltó kóddal, úgy látszik, ő már nem tudja ezt értelmezni. Érdekes.
-
zoolio
tag
Üdv, Zoiper appot használva - CallingCredit fiókon keresztül - a hívott félnél az országkód néha duplán jelenik meg (+3636...). Hardveres SIP-en keresztül nem tapasztaltam ilyet. Tud erre valaki megoldást?
-
zoolio
tag
Üdv, Zoiper hívásindításnál gyakran eltünteti a hívásindító ablakot, csak az alap felülete látszik és nem lehet letenni a telefont. Találkozott más is evvel a hibával? Van rá valami megoldás?
-
zoolio
tag
válasz
peteris #30389 üzenetére
Nálam a "Hang" opció nem elérhető, gondolom azért, mert csak 1 SIM van a telefonban. De fönt a szolgáltató nevére nyomva előjön a "Nincs beállítva" lehetőség, de nekem mind1, hogy be van-e állítva valami vagy sem, nincs különbség a működésben. Nekem is csak listáról engedi a Voip hívást, új hívószámnál nem, pedig jó lenne. Köszönöm a segítséget neked is és KTU-nak is.
-
zoolio
tag
Üdv,
Valaki meg tudná mondani, hogyan kell Androidos telefonról (Xiaomi Redmi 4A) a saját telefonalkalmazásával VOIP hívást indítani? Az internetes hívásoknál beregisztráltam a fiókot, de nem tudom, hogyan lehetne kiválasztani hívásindításnál.
-
zoolio
tag
Dellmontok nálam sem mennek sem Fritzboxról, sem mobilról. Ilyet még nem pipáltam.
-
zoolio
tag
válasz
instantwater #30329 üzenetére
Igaz, teljesen kiment a fejemből, nekem Guadeloupe-i nagybácsi fizet.
-
-
zoolio
tag
Köszönöm a válaszokat, kipróbálok egy ilyen repeatert, elég jókat írnak róla.
-
zoolio
tag
Üdv,
Van ötletetek arra, hogyan lehetne egy Fritzbox 7390 wifi jelerősségét felturbózni? Esetleg lehet rá valahogy valami külső antennát faragni? A pincébe is kéne wifi...
-
zoolio
tag
válasz
Landsmann #30011 üzenetére
Nálam is hasonló jelenség van, csak kettesekkel. Ugyanez a Caller ID-m van és azt hiszem, nálam is csak a 2-es telefon porton csinálja. Nekem egyébként Fritz!Box 7390-em van. Eleinte egy ideig semmi nem volt, aztán néha néhány 2-es, néha sok 2-es, néha semmi. Még én sem tudom a megoldást.
-
zoolio
tag
Sziasztok, ACE által megadott appal sikerült elővarázsolni a SIP fiók beállítási lehetőséget a natív tárcsázóban, de sajnos hívásnál azt írja, "A SIP-hívás nem támogatott". Van valami lehetőség, hogy "támogatott" legyen? Egyébként Nokia 1-es telefonról van szó.
-
zoolio
tag
Van olyan nem Dellmont klón, ami megbízhatóan küld beállítható hívószámot, nem csinál ilyen hülyeségeket és kb. Dellmont áron működik??
-
zoolio
tag
válasz
Beni2360 #29429 üzenetére
Nálam is ez a probléma, viszont elég sokat tesztelve a következőkre jutottam:
- ATA-n (külső hardveres SIP egység) keresztül Vodafone-os számot hívva (több számmal is próbálkoztam) hol elküldi, hol nem az azonosítót, van, hogy többször is próbálkozik (egy hívás alatt), és vagy elküldi a számot az egyik próbálkozás alkalmával, vagy nem (ez akkor van, ha a hívott félnél le van tiltva az ismeretlen számról jövő hívásfogadás)
- mobilról hívva (Zoipert használva) szintén Vodafonos számot, ugyanez a helyzet
- az előbbi két esetet megismételve, de nem Vodafonos, hanem Telekomos számot hívva nincs ilyen probléma, mindig elküldi a hívószámot! Telenort sajnos nem tudok tesztelni (nincs ilyen előfizetés a közelemben).Tud valaki erre megoldást? Iszonyúan bosszantó, hogy nem lehet normálisan telefonálni. Van esetleg valamilyen másik szolgáltató (nem Dellmont-klón), amin keresztül nincs ilyen probléma? Vagy a Vodafonnál kéne jelezni a problémát?
-
zoolio
tag
Üdv,
Sajnos mostanában (újra) többször is azt tapasztalom, hogy - akár több különböző - Dellmont-klónról indított hívás esetén a rendszer vagy nem küldi el a hívószámot, vagy valami véletlenszerű, teljesen ismeretlen külföldi számot küld el. Akár asztali átalakítóról (ATA), akár okostelefon applikációról indított hívásnál.
Van valakinek erre megoldása? Akár másik szolgáltató, akár valamilyen beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest