- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
válasz baboss #28789 üzenetére
Énis a CPU fanról adagolom a kakaót a pumpának.
Ez annyira nagy baj lehet? Nekem mindig fixen 2080on pörög.Nemtudom se lejjebb se feljebb szabályozni.
Alaplapi könyvecskében nem találtam információt,hogy mennyit képes elviselni a CPU fan header.
EK DCP2.2Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz baboss #26908 üzenetére
Az a fránya télapó... Részemről nem sajnálom tőle mert a 360-as radim tőle van és mikor szedte szét akkor elázott a gépe, úgyhogy ezt most nagyon megérdemli. Lessz benne UV kék UV rozsaszin meg még ki tudja. A lényeg szerintem az, hogy az ember mindig segít ahol tud. Nálam is ez van év eleje van de érdekes a gépre mindig szerzek valahonnan pénzt.
Bocsi Baltoafarkas de ezt meg kell mutatnom. Ez volt az ami elázott.:
Samsung S20 ULTRA
-
hellboy0415
aktív tag
válasz baboss #26903 üzenetére
Hali én csatikat tudok neki küldeni. már privibe dumálunk, hogy jók lesznek e neki. HPPS gyári nyomó 2db szívó 1 és 1/4-es radi csatlakozó 1 Hoppá csövet én is tudok küldeni... 9/13 kb 2 m és 10/8 UV aktív rozsaszin... a rozsaszin a párom kérésére volt annó a gépemben.
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz baboss #26894 üzenetére
A mágnes középen tartja a rotort, nem is kis erővel. Úgyhogy tök mindegy hogyan van lerakva a szivattyú. A két alsó azért nem ajánlott, mert könnyen benne marad a levegő, nehezen légtelenedik és utána vissza is tud levegősödni és a kerámiagömböt ki lehet nyírni könnyen.
5.25 tartályokon valahol fejtetőn van. -
Kutya_7
tag
válasz baboss #26839 üzenetére
Lényeg hogy működik... Mondjuk az enyém tuti nem utángyártott, mert egyenesen a Laing gyárból szökött pár éve, csak nem használtam eddig, eltettem hátha 1x még kell vmire. Mondjuk lehet én vagyok hang terén igénytelenebb mint mások, de szerintem elég halk. CX750-esem ventije alapon sokkal hangosabb...
Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
válasz baboss #26794 üzenetére
+1
Ezek férfi dolgok, erről nem beszélünk.zsolti_20: autó hűtőt kitárgyaltuk itt régen. Igazán nem erre van, nem szép. Más a felépítése, az arra van, h a 80-90°C vizet a menetszél és a venti hűtse. Itt ennyi levegő nem lesz. Viszont nagy, sok víz megy bele. Házilag, még jó CNC gépen is macera lesz megcsinálni, ha munkaórát fizetned kell, akkor hmm... szerintem 10-20k lesz egy blokk, bonyolultságtól függően. Mezei VRM blokk olyan 7 k minimum "házilag". Persze ha rendelsz 100 db-ot... 15 k-ból vegyél egy jó léghűtőt. Sajnos ebben a sávban csak kompaktok vannak, mondjuk kezdésnek jó, lehet venni bele még radit, majd lassan cserélni az egészet. Én is így csináltam.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
senior tag
válasz baboss #26782 üzenetére
Most lehet megcáfolom magam...
Engem is foglalkoztatott ez a kérdés és próbáltam utána olvasni!
Több kapcsolási rajzot is végig néztem amik X26782 felvetésed idézetét támasztják alá!
Aztán a varázslónál találtam valamit!
[link]
Egy adapter...Hogy a táp mit szól hozzá, az más kérdés!
De kapni lehet ilyet.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz baboss #26702 üzenetére
Lehet nagyon konzervatív vagyok ezen a téren, de én borzasztóan féltem azt a frankó kis alaplapodat!
Egyébként ezek az értékek, csak az üzemszerűen működő szivattyúra igaz...Valami miatt megszorul, vagy eltömődik, akkor ez az áram felvétel már sajnos nem igaz.
Elnézést az OFF-ért.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz baboss #26697 üzenetére
Én a helyetekben nem erőltetném ezt a 7 voltos molex leosztást...
Nézzetek meg a neten egy atx táp kapcsolási rajzát... Ott fehéren feketén látszik, hogy a következő feszültségekre készülnek ezek a tápok!
+12v,+5v,-12v,-5v,+3.3v.
Ezek a szabvány feszültségek a GND hez képest vannak méretezve!
Az, hogy a molexen 7volt mérhető az csak a szekunder azonosság miatt van, de olyan áramköri elem, ami a 7 volt stabilitását volna hivatott én nem találtam a rendszerben!
(nem véletlen lehet elektronikát kapni ezekhez a kiegészítőkhöz.)
Szerintem jobb a békesség, kár kockáztatni a tápot, ill a deszkát... -
BL@CK
tag
válasz baboss #26694 üzenetére
Értelek. Ennyire állítva akkor elindul a pumpa bekapcsolásnál. Nekem valószínűleg minimumon lenne használva, mert a rendszerem csak annyi mint egy kompakt víz egy dualradi tartállyal Apogee drive 2. A D5-t cserélem le erre, mert több hely kell a nagyobb kártyának majd.
Shatter your limits!
-
hellboy0415
aktív tag
válasz baboss #26638 üzenetére
Értem és erre nem is gondoltam. Na sebaj akkor is veszek ilyet mert a gépembe mindig kell valami.
Daffchy hát elég érdekes egy kis izé... Már bocsi. szerintem az olyan lenne mint egy ilyen akarna alatta lenni
Peltier Arra tudok gondolni, hogy a hőcsöves fogja hűteni a tetejét az alja ahol a hideg oldal van meg a vizet?
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
hellboy0415
aktív tag
válasz baboss #26630 üzenetére
Nekem az lenne a lényeg, hogy a szabályzót ne keljen állandóan tekergetnem mikor filmet nézek. A lényege az lenne a dolognak fognám a 12V a szabályzónak és azt venném vissza ha kell. Nekem egy ilyen van.
Szerintem bőven 96 watt alatt vannak a ventik.[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
válasz baboss #26598 üzenetére
Ezen ne görcsöljetek, volt itt pár eurós step down linkelve korábban. 7 euro a kijelzős-voltmérős step down, free shippinggel. Még nem szántam rá magam a vásárlásra, ebay-tól félek. De volt itt kolléga, aki már rendelt, ettől az eladótól is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Joshi
titán
válasz baboss #26595 üzenetére
Ventiknek kell de egy ventivezérlő nem férne be az 5.25-ös helyre meg aztán nem akarok erre költeni. A 7V semmilyen formában nem szabványos. Feszültség szabályozóval lehet 7V-ot csinálni de ezeket a kütyüket külön hűteni kell mert melegszenek és nagyon melegszenek. Jelenleg 8db venti van PWM-el vezérelve amihez egyik kollégám készített egy PWM erősítőt, külön megkapják a feszt a ventik és a PWM csati az alaplapi CPU_ PWM-re van kötve. A gond ott van hogy a 12V sok az 5V pedig egy kicsit kevés. Végül is az 5V-ot használom a hétköznapokba, ez 350-700rpm-ig pörgeti a ventiket. Szoktam Benchmarkolni bohóckodni ezért jó lenne a 12V is. A legjobb a 7V lenne mert az mindenre elég lenne de sajnos ahhoz potit kellene használnom.
-
törölt tag
válasz baboss #26577 üzenetére
[link]
De nekem ilyen, és nem mertük csak úgy találomra rákötni az alaplapra mert ha mégse RPM jelző a harmadik.... De ha multival rámérek, a harmadik és a GND között és nincs feszültség akkor az elvileg már biztonságosan alaplapra köthető kipróbálni. Viszont nem fogom, mert nincs több hely ahova dughatnám, és ezt hallom ha megáll, a ventiket meg nem. Fontosabb a ventiket látnom.Amúgy ha összekötök két Zalman Fanmate ventiszabit akkor elbírnák? Mert ezek 6W-osak. Ha mindkettőt bekötöm molexre és pontosan beállítom a feszkójukat akkor eloszlik a terhelés fele-fele akkor el kéne vinniük a szivattyút jól sejtem?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz baboss #25666 üzenetére
De ebből kiindulva lehetne belülre egy kisebb cső és akkor kétkörös rendszernél két külön tartály de egymásba. Egyik kör belül, másik kívül. De ehhez már egyedileg kell a tetőt is csináltatni. Meg persze hőt adnának át egymásnak valamennyire.
De most gondolkodva ezen, a Reseratort is csinálhatták volna anno így. Nem sima henger hanem belül a közepe üres lett volna, szóval mint egy kéztörlő guriga olyan. És akkor belül is járta volna át a levegő, belül is bordázva lett volna stb.
-
válasz baboss #21491 üzenetére
De a gyerek gépét is eladod?
Nagyon boldog lesz, laptopon nem fut ám sok gém, lagalábbis az olcsóbbakon elég sz@rul...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
törölt tag
válasz baboss #21481 üzenetére
Saccolok jó párat, a semminél több...
A radi az 25k körül, a ventik hozzá +8k talán.
A prociblokk 10-12k körül, a két ramblokk együtt 5k talán, a vga blokkok darabja 7-9k, a szivattyú mondjuk 10k, tartály 6-7k.
Cső az szerintem 1500-2000 körül ha érhet, törésgátlóról fingom sincs de mondjuk annyi mint a cső, csatiknak meg mondjuk 7-800 darabja.
De te is utánakalkulálhatsz, mert a ha megkeresed Aquán a cuccokat aztán az árának veszed az 50-70%-át kb annyiért felrakhatod. Ha van fent hasonló aprón akkor ahhoz meg tudod is hasonlítani. -
válasz baboss #21483 üzenetére
Baltoafarkas is próbálkozott... ne küzdj az ellen, ami beléd van kódolva...
-
mrbig25
őstag
válasz baboss #20908 üzenetére
Ez alapján azt mondanám, hogy referencia PCB-je van a kártyának, tehát jónak kéne lennie...de ez nem 100%.
Ha görgetsz lefele, akkor lesz ott egy referencia és a Twin Frozr II-es kártya szétszedve, később mindkettőn ugyanolyan blokk van...ebből gondolom, hogy a Twin Frozr is referencia + ránézésre is nagyon úgy néz ki.[ Szerkesztve ]
...
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz baboss #20196 üzenetére
Hát igen... én se hiszek a szememnek... jeleztem EK-nak is... első hsz.
"My card for example doesn't break 70°C VRM during Furmark stress test with after-effects." ezt hozza is...
Most lehet 24-25C a szobába + ez furmark, mérek game alatt is egyet.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
spanglee001
addikt
válasz baboss #19902 üzenetére
Ja nem írtam, hogy 3,5 x 1,5 méteres fóliát vettem, elég lett kívül belül plusz az asztallapra is.
A végeredmény egyelőre [link]. Majd kábelharisnya és elrendezés, ha lesz türelmem.
De még gondolkodom, hogy ráhúzok sárgával csíkokat, olyan "dangeres" félétnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
törölt tag
válasz baboss #19898 üzenetére
Előbb teszteld le kupakkal, bár gondolom az lesz. Ha nagyon elviselhetetlen akkor mindenképp le kell szedned úgy is.
Általában 60 fokra vagy tovább fel szoktak kúszni víz alatt is tuningolva, annyit meg elbír simán. Intelek sokkal jobban tűrik a meleget. Annyiért még nem érdemes leszedni, mert a garancia meg kell neked gondolom. De ha brutálisan fölé megy akkor érdemes gondolkodni rajta, mondjuk nem kéne neki nagyon fölé menni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz baboss #19896 üzenetére
Nem akarok offolni, de amúgy egy szálon jóval erősebb az Intel, ebből fakadóan 4 szálig egyértelműen erősebb is lesz, gyanítom 6 szálon lesz egálban az AMDvel mert ekkora előnye van erőben. 8 szálon már az AMD leveri, de van pár játék talán már ami kihasználja úgy ahogy, de ez nem érv jelen pillanatban, meg a közeljövőben se. Hacsak nem kifejezetten csak azzal a játékkal vagy olyan programmal tolod, de ha az lenne akkor nem cserélted volna le. Szóval biztos hogy az Intel sokkal erősebb, hogy te észre is veszed-e az más kérdés, de mindenképp erősebb. A legerősebb négymagos jelenleg, illetve egy szálon is. És árban is kevesebb mint egy i7. Azt meg nem érdemes megvenni mert nem sok minden használ 8 szálat pláne nem érdemes a HT féle 8 szálra adni, de az AMD 8 magját is a hajadra kenhetnéd hiába jobb a HTnél. A két AMD-t meg pláne magadra kenheted.
Ez a 4670K a legjobb döntés jelenleg ha bika proci kell de valamennyire spórolni is akarsz.[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
válasz baboss #19881 üzenetére
Jól néz ki. A sokak által gégecsőnek vélt valami az amit együtt rendeltünk az Aquától? Én úgy emlékszem hogy az átlátszó volt itt meg feketének tűnik.
Így már értem. Az első kép nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz baboss #19870 üzenetére
Értem.
Amit az előzőekben felvázoltál megoldást, működhet is, de nem garancia a cseppmentes zárásra, mivel az "O" gyűrű nem támaszkodik meg csak az egyik oldalon. Gyakorlatban ha sikerül úgy leköszörülni mindkettő csatlakozó végét, hogy az összekötő csövet belerakva a felületek egybeérnek, és így tekered be a csatlakozókat a helyükre, még jó is lehet. Az esztétika az más kérdés, mert semmi más nem fog ott látszódni, mint a 2 nagy egybeérő fémcsati. -
baboss
őstag
-
kovab0de
tag
-
mackosajt
addikt
válasz baboss #19662 üzenetére
Én úgy tudom, azért itatnak alkoholt a fagyállót ivott beteggel, mert az alkoholt hamarabb bontja a szervezet, és addig van idejük kipucolni a vért, ha szükség volna rá.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Satyricon
addikt
válasz baboss #19678 üzenetére
Nem ismerem ezt a löttyöt, így nem tudok róla véleményt mondani. De aki azt mondta hogy jó, biztos tapasztalatból mondta!
(#19683) jones965: Emlékeztet ez a lötty szín valamire Egyébként mi kering benne?
Szerk.:
(#19686) Cris99:: Jaa értem. Érdekes am, hogy nem hófehér, hanem olyan... másra emlékeztetős Csak nekem?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
válasz baboss #19647 üzenetére
Uhh... jóember
Örülünk, h jobban vagy.Magamat ismerve *kádtam volna, mint a vettmalac, instant tudok hányni, ha akarom Szal +1 a "mezei" alkohol+víz kombóra. Nem jó ilyen sz@rokkal kísérletezni, mert a méjat, vesét leabálják nagyon. Felénk is permeteznek-isznak, cigiznek... meg hullanak. Dolgoztam vegyszerekkel, nem kívánom senkinek.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz baboss #19668 üzenetére
Maga az alkohol nem káros, ahogy a fagyálló sem. Mind kémiailag, mind felépítésüket tekintve meglehetősen hasonló molekulákról van szó. Ez itt az etil-alkohol:
Ebből akkor lesz etilén-glikol, ha a bal szélső hidrogén helyére kerül még egy a jobb szélen látható OH-csoportból.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Steam Deck
- nVidia tulajok OFF topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...