- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Igazad lehet, mert tapasztaltam, hogy jobban el kell magyarázni.
Ránéztem a feltöltött példádra és kíváncsi leszek, hogy ez meg nem lesz-e túl sok. Ugyanakkor nagyon tetszik, hogy összeszedted“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Pttypang #4955 üzenetére
[link]
Listás adatmegjelenítés is van benne. Igazából felületen drag&drop simán hozzá lehet kötn és ObservableCollection lesz a barátod.
Egyszerű példa: [link]
Itt már mvvm követés is van [link]A WP7 könyvben pedig pont a 3-50 ábra: Az adatforrás részeinek adatkötése drag-and-drop módszerrel írják le, tehát ott van az, bár régebben egy barátom sem értette meg belőle annyira, így érdemes jól átolvasni és követni Blend-ben.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
smarterasp.net-hez van új csomagvásárlásra 50%-os kupon.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz Pttypang #4824 üzenetére
Csak menetrendet akarsz publikálni, vagy útvonalat is akarsz tervezni?
Menetrend esetén egy kapcsolt tábla a viszonylatokkal, így azt kapásból feltudod ajánlani. Legyen rajta egy PK és a menetrend táblában rá egy FK.
Kattintásra is össze lesz rendelve a funkció, programozni sem kell hozzá.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Pttypang #4819 üzenetére
Lehet a többiek ismerik a hátterét, de én nem igazán. A viszonylat számomra nem mértékegység..
Kicsit pontosabban leírnád, milyen szerkezet és milyen kereséseket végeznél kb mennyi soros táblán?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz trisztan94 #4722 üzenetére
"A geolocator aszinkron szerzi meg a pozíciót, ezért be kell rakni az "async" modifiert a metódusba, ami viszont csak void return értéket enged, tehát nem adja vissza a pozíciót."
No ezt hol olvastad vagy ki mondta így?
Task-ok ismerősek?
Amíg ezt álmodból felkeltve nem tudod vissza adni a párodnak úgy, hogy Ő is megértse, addig inkább ne használd - persze tudom szép a marketingje, de azért nem árt érteni, hogy mit csinál.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Vagy proxy, te csak a kéréssel esetleg kikapcsolni tudod a cache-t.
-
amargo
addikt
Ezt nem tudom hányan olvastátok:
RyuJIT“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz leximester #4400 üzenetére
Már párszor likelve lett.
windows phone szakkönyv“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
byte[] fileData;
var length = fileData.Length;Vegyük észre, hogy érték adás nélkül akarja használni. nekem már az csoda, hogy a fordító lefordítja..
szerk:
(#4303) tototos, ahha szóval volt értéke is.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Peter Kiss #4278 üzenetére
Ez lenyegtelen, szerintem. A ciklus attol meg ciklus, inkabb csak azert irtam, hogy ne legyen megtevezto, ennyi volt a szandekom.
-
amargo
addikt
válasz Peter Kiss #4264 üzenetére
Azok is ciklusok
-
amargo
addikt
A fiddler az http-re van, tcp-hez a Wireshark-ot vagy a tcpmon-t használd.
Nekem egyszer kellett tcp-t néznem Wireshark-al, a tcpmon-ról csak hallottam.ui még van a Microsoft network monitor, amit már Microsoft message analyzer-nek hívnak
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz ferensz #4184 üzenetére
Nem egészen ott, de itt:
public class RouteConfig
{
public static void RegisterRoutes(RouteCollection routes)
{
routes.MapRoute(
name: "Default",
url: "{controller}/{action}/{id}",
defaults: new { controller = "News", action = "Index", id = UrlParameter.Optional }
);
}
}“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz leximester #4055 üzenetére
Ez valami hobby alkalmazás lesz vagy beadandó - mert a marketre jószerivel nem fog bekerülni -?
Egy "randa" megoldást mutatok: static property
Most képzeld el, hogy a property a tömböd és annak tartalmát adja vissza.Ezeket azért elküldöm [link] és egy számodra talán méghasznosabb [link]
szerk: Ha ezeket kiolvastad és a példákat is megcsinálod/követed, utána újra tudod gondolni, hogy mit is szeretnél csinálni. Az nem segítség, hogy egy kezdő szájába rágjuk, hogy most akkor ezt ide és ide írd, mert abból az égvilágon semmit nem fogsz tanulni és még érteni sem fogod, hogy mit csináltál, így a segítő szándékot nézd és olvasd el - ugyan a legegyszerűbb megoldást is megadtam az elejében, csak nem fogod feltétlenül érteni.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz leximester #4053 üzenetére
Szókeresőnek miért kell két külön oldal?
Miért töltöd fel az egyik oldalon és miért csak a másik oldalon akarod használni, ezt nem értem valamiért nem jó az első oldal? Valami logika épül arra, hogy így vitelezed ki? Mert ez egy telefonon szerintem borzasztó zavaró tud lenni a felesleges váltogatások. PivotControl-t használsz hozzá?
MVVMEzt csak segítségként küldöm, ne másold!
Itt az egész kód és ablakterv is“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz leximester #4051 üzenetére
WP7-nek szerintem itt a helye.
MVVM-et ismered?
Bár elképzelni sem tudom, hogy ugyan azt a tömböt miért használnád a másik oldalon, ezt megválaszolhatnád.
De messenger vagy statikus adatként is elérheted, akár IS-be is lementheted és felolvashatod a másik helyen. De azért kérdem, hogy mi a cél, mert kicsit sántít ez nekem.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz martonx #4035 üzenetére
Sso azert lenyeg, mert domainba leptetett gepnel legudja zavarni az iis el, itt nem szamit a ket site. Ugyan akkor, ha egy domainen kivuli geprol erkezel az iis fele az mind a ket site-on azonositast fog kerni. A lenyeg a ket kulonbozo site. Az egyiknek at kell adni a masikhoz a ticket-et, nyilvan elsonel, ha domainen kulul vagy, be kell jelentkezned. Az sl kliens es szervizek kulon siteon vannak, ezert szervizhivaskor a masik site is authentikaciot fog kerni, mar az auth xml letoltesehez is. Erre irtam, hogy az ntlm el atverheto elvileg a ticket masolasaval, de a kerberos nem.
-
amargo
addikt
Nem használtok titkosítást vagy ilyen problémába nem akadtatok még? Az ntlm-et át lehet verni ezzel, de a kerberos-t nem.. aztán lehet a kerberos-t kellene elfelejteni, erre.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Sziasztok!
SSO-ra térünk át, de jelenleg az SL-es app-al van egy kis szívás. A kliens és a szerviz külön site-on található meg, így ha egy nem domain-be léptettet gépről próbálom elérni a klienst, akkor a szervizhívások ismételten authentikálni akar.
Egy lehetséges megoldás: http://timheuer.com/blog/archive/2010/04/23/silverlight-authorization-header-access.aspx
De furcsállanám, ha nem lenne rá natív támogatás, ha van még más ötlet azt szívesen veszem.
Köszönet![ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Mindenki figyelmébe ajánlom adatszerkezeti témában.
Egy rosszul megválasztott adatszerkezettel bizony a program futási idejét több nagyságrenddel is megdobhatja. Mivel tudom, hogy vannak kollégáim is, akik hiába jártak főiskolára, egyetemre bőven eltudják követni a hibás adatszerkezet kiválasztását, ezért is linkeltem át ide is, főként a vizsgázóknak szánva
-
amargo
addikt
válasz Brianiac #3940 üzenetére
Ezt csak úgy beírtad vagy miként hoztad össze?
Csak azért kérdem, mert 2x is ellett írva a Main, ami case sensitive, azaz kisbetű nagybetű érzékeny - ahogy minden más is.
Azért érdekes, mert a fordító ordibál is, hogy a Main belépést nem találja és persze itt is elírtad persze, ezért nem tűnt fel.. de nem értem, ennyire figyelmetlen voltál vagy csak nem ismerős a kifejezés?[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
2012-es studio nálatok is produkál furcsa dolgokat?
- pl a QuickWatch alatt a lefelé nyilall a history-ban kezd el lépkedni, ami baromi idegesítő.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz martonx #3837 üzenetére
Azért ne keverjük össze a LINQTo-t egy SQL-el nyelvvel.
"És vagy én fogalmazok bénán, vagy ez tényleg ennyire bonyolult? Vagy ennyire szokatlan egy SQL táblát dátumra szűrni?"Én is bénán fogalmazok, üdv
Egyáltalán nem szokatlan, miért lenne az? Én a problémát nem értettem, mert itt a lényeg: van egy karakterláncod és abban keresel egy szövegrészt, ez bizony ez egy egyszerű dolog még linq-ban is.LINQToObject-nak tessék utána olvasni, ha valaki SQL-t is használ csak bünteti magát a ciklusokkal
-
amargo
addikt
write only off.
Naszóval, ez sem járható vagy még mindig nem értem (ui LINQPad):
string[] datesString = { "2012.10", "2012.10.23", null, "2011.10.23", "2009.10.23" };
var query =
(from d in datesString
where !string.IsNullOrEmpty(d) && d.Contains("2012")
select d).Dump();
result:
2012.10
2012.10.23Számomra azaz érthetetlen, ha karakterben van, akkor minek DateTime-ra konvertálni? Ha meg már arra lett konvertálva, akkor meg működik az is.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
|| -> &&
j0k3r!:
Publikus service alatt azt értem, hogy bárki szabadon elérheti nincs korlátozva a láthatósága. Ugye web-re egy alkalmazást úgy rakunk ki, hogy a kódunk védve van, nos a service is beleérthető ebbe, mert akár bárki támadást indíthat ellened rajta keresztül - természetesen ettől függetlenül védeni kell -, míg az alkalmazás felől vélhetően ez jobban védve van.Ha mások számára a szervized interface-ként működik, akkor érdemes több elérést támogatni, ehhez ajánlom a WebApi vagy mostani nevén ASP.NET WebAPI-val való ismerkedést.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz martonx #3826 üzenetére
var query = from q in tabla1.Where(w => w.mezo2.HasValue)
where q.DateTime.Value.Year == 2012
select new {mezo1, mezo2};Ha nem akarod előszűrést csinálni, akkor lehet a where
where !q.DateTime.HasValue || q.DateTime.Value.Year == 2012
-
amargo
addikt
Megnézik Neked most olvastam, így csak egy kis kitartás kell
Leírom:
Ha már a projektek a Te kezedben vannak, akkor a localhost-on generáltasd ki a proxy-t (wsdl-ből generált osztály), vagy miért akarnád a frontend-en használni - jelenesetben, ahol host-od -, hozzáteszem a crossdomain policy-vel elég hamar megismerkednél a deploy - azaz a kihelyezés - a legutolsó lépés, már működő alkalmazást helyezünk ki. A host nem fejlesztésre való, így értelme sincs onnan generáltatni - ezért nem ütköztem még bele -, ha a célod egy publikus service, akkor más a helyzet, de arra ma már ne soap-ot használjunk.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Hmm, most nézem és a multipleSiteBindingsEnabled-et mintha nem támogatnák.. innentől értem a problémádat. De nem tudok rá mit írni..
Szerk: valahogy a Metaadatokat is szolgáltatnia kell, hogy őszinte legyek nem látom át az IIS beállításukat.
A másik ne egy publikus címről akar wsdl-t generáltatni, ha te magad vagy a fejlesztője, továbbá relatív path használata a célszerű.Ha pedig egy szervizt szeretnél publikálni, akkor is jó lenne látnod az IIS-t hozzá, mert bármi lehet.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Lehet pont akkor írtam át benne egy névteret és nem engedte letölteni.
Töltsd le nézd meg, rakd ki és menni fog. Én is kiraktam gyorsan az említett oldalra és minden gond nélkül megy.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Valami hasonló kellene, a névtereket nem írtam be mindenhova, de az alapvető problémád nem is ez volt, a névterek majd a generáláshoz kellenek.
TestWCFServiceHa ezt így kiteszed, akkor a helyes címet fogja visszaadni, de a névtereket majd írd ki. Azért megkérdem, hogy miért akarsz mindenképpen névtereket használni a DAL-ban?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Így első ránézésre:
- nem írtad ki a névtereket TestWCFService.Service,
- nem adtad meg az osztály névterét semSzerk:
Egy kis segítség, hátha így könnyebb megérteni.Átírtam a TestService->TestWCFService-re ne legyen megtévesztő, mert ez névtér és nem név.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Már nem sikerült szerkeszteni.. de dispatcher-en keresztül is megoldhatod kvázi egy queue-ba tudod pakolni a feladatokat és a dispatcher fogja elintézni, hogy a felület is reszponzív maradjon, de a feladat is elintézett legyen - tömören a lényege.
UI elemeket pedig csak ezen keresztül tudsz egy másik szálból piszkálni.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
áhh, nem olvastam figyelmesen.. SL alatt kell elvégezni.
Ettől még amit írtam ugyan úgy fog működni. Gondolom azért az OOB bekapcsoltad, mert nélküle biztos nem fog menni.. hiszen lokális erőforrást akarsz elérni. Így már értem a dynamic-ot iskingabo Ezeket mindig elfogom felejteni, egyszerűen nem használom.. de köszi a figyelem felhívást
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Először is ez itt mi?
[B]dynamic [/B]workbook = excel.Workbooks.Open(File.FullName);
Ezt hol láttad? ..
Object missingValue = System.Reflection.Missing.Value;
???
..
Először is nézd meg ezt.Másodszor is ennyinek kellene lennie, linkbe:
using (BackgroundWorker bw = new BackgroundWorker())
{
bw.WorkerReportsProgress = true;
bw.DoWork += ((s, e) =>
{
BackgroundWorker worker = s as BackgroundWorker;
var export = e.Argument as string;
var wapp = new Microsoft.Office.Interop.Excel.Application();
var workbook = wapp.Workbooks.Open(@"c:\temp\StatcoordinatesByVnl.xlsx");
for (int i = 0; i < 20; i++)
{
worker.ReportProgress(i);
Thread.Sleep(100);
}
});
bw.ProgressChanged += ((s, e) =>
{
progressBar1.Value = e.ProgressPercentage;
});
bw.RunWorkerAsync("class");
}[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz martonx #3679 üzenetére
Az SL-re azt írtad halott, gondolom akkor értelmét sem látod, hogy valaki arra írjon.
A WPF-et írtad. Forms-ra meg ma már neeee
Metro->Modern UI-ra szintén azt írtad, hogy nincs értelme xaml+c# alatt.
Ezért kérdeztem.Nyilván az MS azt szeretné, ha a WinRT mindent megoldana, ebben én is kételkedem és ahogy j0k3r! írta, a hibrid megoldásokon van a hangsúly.
Ha fent lesznek az anyagok, majd be linkelem, a könyvet már olvasom, de mindent nem tudok leírni (igazából annak sincs értelme, hogy csak félmondatokat írok..)“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz martonx #3676 üzenetére
Én biztos nem vetlek meg érte, de ezért lett kitalálva a WinRT állításuk szerint mind1 miben írod majd meg.
Mint írtam, szerintem végre kimondták azt, amit eddig nem mertek.A 3 felsorolt közül még mi másra lenne értelme használni C#?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Jhonny06 #3673 üzenetére
Hogy c++ ot használni nem az ördögtől való és bizony a hatékonyság miatt ide terelik a népet, amit azért rendesen megtámogatnak.
Félre értések elkerülése végett, nem a C# és a .net elől, hanem mert a mai fejlesztő közönség elfelejtett c++ ul.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Azért ma elég érdekes volt ez a Win8 konferencia, ahol nyíltan a C#-os kollégák c++ áttanításáról volt szó. Igazából csak fura, hogy beismerték.
-
amargo
addikt
Hi!
Kinek milyen ötlete van arra, hogy az IIS -t fegyelmezni lehessen az SL fájlok terén - cache. Ami a legfontosabb, hogy magából a xap-ból kellene ki deriválni a kulcsot a host-nak.
Abban reménykedtem, hogy az AppManifest-be megtalálható a verziószám és csak ezért betölteni az assembly-t - főleg akkor már más appdomain-be - kicsit pazarlásnak érzem.Ezért várom, ha esetleg van jobb ötlet.
Köszi!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Talán sokaknak segítség lehet:
C# programozás lépésről lépésre (Programozási ismeretek)“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Azért nincs benne olyan sok new kulcs szó. Meg aztán a kommentek is beszédesek.
Azért Jester01 segítségével már meg lehet találni.
A programból egy részlet, ami elég beszédes, hogy miért akar valamit távolt tartani a GC-től:// A real thread would use the byte[],
// but to be an illustrative sample,
// explicitly keep the byte[] alive to help exhaust the memory.
GC.KeepAlive([B]bytes[/B]);[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Sokszor egyszerűbb lenne, ha nem kellene találgatni.
MemoryFailPoint“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz MrSealRD #3521 üzenetére
Ugyan nem tudom mennyire vagy járatos a témában, hogy ezért kérdezed-e, de az SL-nek nem sok köze van ahhoz, hogy a DB-ből hogy nyered ki az adatok - vannak trükközések, de inkább SL-ből ne akarjunk DB-t hívni.
Egy könyvet azért ajánlanék: Silverlight 4.0 -A technológia és ami mögötte vanJDBC? Milyen sql szerver van mögötte?
Én leginkább LinqToSQL, EF-et használok DAL-nak.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz MrSealRD #3515 üzenetére
Tisztán xaml-be behavior segítségével tudnád leírni. Nem használok DDS-t - hogy őszinte legyek RIA-t se.. -, iyenekhez ObservableCollection-t használok, itt minden további nélkül megoldható, hogy van egy master-detail(s) kapcsolatot, azaz a listának egy elemét kiválasztva egy másik vezérlőben annak az elemnek az értékeivel töltöd fel, ezt tisztán xaml-be lelehet írni, nyilván a mögöttes osztályokat úgy kell megtervezni, hogy tudjanak értesítést küldeni a változásról, így az egész felület szinkronban lesz.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz Jester01 #3446 üzenetére
"A GC belső működésére építeni szerintem elég szörnyű dolog" Ezzel egyetértünk, nem értem hol írtam az ellenkezőjét?
Szerintem meg elvárható, hogy valaki tudja, hogy miért használ using-ot és az IDisposable mire való és bizony tudja, hogy mi milyen költségekkel jár.Most már értem
A végén martonx megemlítette a GC működését is. Félre érthetően nem emeltem ki, melyik részére reagálok, meg igazából előtte olvastam el az előző HSZ-t is és valahogy összevontam.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz martonx #3403 üzenetére
"N keverjük össze a XAML-t, meg a silverligt-ot."
Nem igazán látom, hogy miből gondolod ezt, hogy összekeverem.Hol olvastad, hogy le lesznek tiltva? Én pont pár hónapja az ellenkezőjét olvastam - már fogalmam sincs merre, lehet csak találgatás volt -, ez persze nem zárja ki, hogy még is csak letiltják, de érdekelne.
-
amargo
addikt
Azt állítják, hogy most ez az utolsó SL verzió. Ettől még nem tudom mennyire lesz elavult dolog, én a multi platform miatt aggódom vele kapcsolatban, de az a kezdetektől meg volt. Ettől még a WP vonal elfogja vinni.
martonx: Mi van a W8 és WP8 területén? Hol van ott az SL kivezetése, mert nem igazán értem, lehet nem olvastam el valamilyen hírt, ezért kérdem. Én csak annyit tudok, hogy a W8 alapból támogatni fogja és a WP8-on lehet majd kiemelt fejlesztőknek natív kódot írni. Én ebből nem olvasom ki a kivezetést.
-
amargo
addikt
válasz lmaresz #3358 üzenetére
Hova szeretnéd?
Kvázi bárhova meg lehet, kérdés milyen biztonsági szintnek akarsz megfelelni.
Meg egyáltalán mennyi ember, mennyire akarod központosítani?Előbb írnod kellene az alkalmazásról a környezetről, mert úgy még segíteni sem tudunk.
-
amargo
addikt
válasz WonderCSabo #3233 üzenetére
"Vagy erre értetted az index karbantartását?"
Igen. Jobban oda kell figyelni a használatára.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
"Viszont a hashtáblák előnyét nem látom."
"És erre írtam, hogy ha nem kell milliónyi különböző érték, nem fáj."
Nem csak millió, már kevesebbnél is bizonyít.A legegyszerűbb példa, hogy sokkal gyorsabb ez a belső szerkezetének köszönhető. Nyilván valamit valamiért alapon megy ez is, mivel karban kell tartani a index-et. Képzeld el úgy, mint egy adatbázis táblát, amire index-et raksz.
Egy példa:
Adott egy kritikus adatkiszolgáló szál - amint más szálak tartanak karban -, ha adat kell belőle, akkor azt gyorsan kell publikálni. Itt az IList rettentő csúnyán elvérez.Amint látom más példákat is felhoztak rá.
-
amargo
addikt
válasz Des1gnR #3120 üzenetére
Nekem önmagában már az furcsa, hogy a ctor-ban végzel olyan műveleteket, amelyeket nem ott kellene inicializálni.
De load/loding eseményei is vannak a formnak, ebből meghívhatod azt a metódusodat, amibe kiszervezed a feltöltést, majd click-re is ezt fogod meghívni.
Azért nem egészséges Form init-be sql hívást rakni főleg szinkront, mert amíg töltődik áll a Form.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz Jhonny06 #3056 üzenetére
Ha gondolod a devportal-ok összehoztak erről egy könyvet Silverlight 4.0 - A technológia és ami mögötte van, igaz ez silverlight viszont elég nagy az átjárhatóság.
-
amargo
addikt
válasz Jhonny06 #3050 üzenetére
Jahh, hogy nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor nem szóltam.
Kérdés feltevésnél jó lenne leírni, hogy csak túl akarsz esni rajta, mert úgy könnyebb igazodni"Azt a pár controlt behúzod a toolbox-ból és oda helyezed, ahova akarod."
Pont ezért lepődtem meg az igényeden és ebből is látszik, hogy még egyáltalán nem foglalkoztál vele. Lényegében Te nem tudtál mit kezdeni azzal, hogy mi történik akkor, mikor átméretezi valaki az ablakot.(#3054) Jhonny06: 1 perc rendesen felépítve is.
[ Szerkesztve ]
-
-
amargo
addikt
válasz kingabo #3004 üzenetére
Mivel írtad, hogy sokszor használod, ezért kérdem még is miért? Elolvastam, jól ismerem, mire lehet használni, párszor már belefutottam ennek hiányába, de ennyi.
-Zeratul-: Máig én sem hallottam, hogy itt is van.
-
amargo
addikt
Jéé, ilyet használ valaki?
Named and Optional Arguments“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Ha offline a program életciklusa során soha nem változó adatokról van szó, akkor minek vesződsz azzal, hogy runtime töltögeted le?
Az adatok memóriában tartását érdemes meggondolni, nem szerencsés erre támaszkodni. Én maradnék annál, hogy valamilyen adatbázisba tárold le. Akár fájlba - nyilván ez nem feltétlen jó megközelítés - vagy valamilyen előre feltöltött adatbázis fájlt csatolsz fel, majd onnan szeded ki az adatokat.Szerk:
"SQL-CE adatbázist viseli el a WP7 tudtommal, ezért gondoltam azt, hogy abban egyszerűen letárolom az adatokat, majd a felületen megjelenítem, és ámen."
Akkor miért nem ezt csináltad?
A kérdést nem gúnyolódásól teszem fel, hanem tanítási szándékkal. Annyi, hogy nem runtime kell az adatokat feltölteni, hanem már egy olyan sdf-et - akár - adsz hozzá, ami feltöltött. Olvashatsz itt is róla.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
"teszem azt megnézem mondjuk a 29-es számú busz menetrendjét. okés. Ezután megnézem az 1-es villamos menetrendjét, majd közvetlen ezután a 29-es buszét mégegyszer."
Ha már egyszer lent van az adat, akkor miért próbálod megint letölteni?
A gondolkodás után jó helyen keresgélsz és a hiba okát is leírtad, de nem látom értelmét, hogy minek runtime akarod letölteni az adatokat, ha utána soha nem törődsz a karbantartásával, akkor egyszerűen csak pakold bele az alkalmazásba és publikáld ki úgy.
De a menettrend azért változni szokott..
Szerk:
Elsőnek gondold végig tüzetesen, hogy mit szeretnél. Az implementálás könnyebb feladat, nyilván kell hozzá a rutin, de egy alapjaiban véve rossz tervezést nehéz foltozgatni/lekódolni.
Kérdezd meg azt is, hogy minek akarsz offline adattároláshoz leszipkázni adatokat, ha már eleve ott is tárolhatnád. Ha viszont az a célod, hogy egyszer képes legyen karbantartani magát, akkor ezt komolyabban kell végig gondolni. Továbbá mintákat is érdemes alkalmazni. Mit ahogy főzni sem úgy szoktunk, hogy mindent egybe öntünk aztán lesz, ami lesz
Mert az sokszor az eszi meg, aki főzte..[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Mennyire állnak rendelkezésedre változás követő adatok, ha publikus helyről szeded nincs a kezedbe a kiszolgáló szerver, nincs jól beállítva, akkor csak sakkozni lehet. Bár érdekelne hátha van valami más megoldás, mert engem is érdekel.
Itt gyakorlatilag ugyan azt írtad le, mint előtte és ugyan olyan rossz is a megközelítés.
Elmondom nálam, hogy működik egy ilyen többszöri hívás esetén. Elsőnek nyilván feltöltöd az adatbázis itt nincs semmi extra, kb erre való a kódod.
Majd második hívás esetén megnézed, egy timestamp, akármi alapján hogy van-e változás azaz érdemes-e letölteni - és mit -.
Nyilván itt megfontolandó, hogy a UI-nak átadsz-e már cache adatot vagy megvárod, amíg minden a kezedben van. Közben háttérben a változást betöltöd a cache/DB-be.Te esetedbe az lehet a megoldás, hogy nem ismered a változást tartalmát ezért a kódban kell megnézned, erre adtam példád. Nyilván a cache és dynamic data-t össze kell hasonlítanod, de ezt még mindig nem teszed meg, csak letöltöd és folyton beleakarod tölteni a DB-be.
-
amargo
addikt
Hasonlítsd össze a két lista elem tartalmát, LINQ Except. Nyilván csak a változást kell elmentened.
Kihagyok alapvető részleteket, inkább csak a problémára adok egy megoldás vázlatot.
private void setInDB()
{
var query = (from q in DB.Buszs select q).ToList();
var insertKeys = Buszs.Select(s => s.Jarat).Except(query.Select(s => s.Jarat)).Select(s => new BuszModel { Jarat = s });
var removeKeys = query.Select(s => s.Jarat).Except(Buszs .Select(s => s.Jarat ));
foreach (var rKey in removeKeys)
{
var jarat = DB.Buszs.Where(w => w.Jarat.Equals(rKey)).FirstOrDefault();
DB.Buszs.DeleteOnSubmit(jarat);
}
foreach (var iKey in insertKeys)
{
DB.Buszs.InsertOnSubmit(iKey);
}
DB.SubmitChanges();
Messenger.Default.Send<GenericMessage<Table<JaratModel>>>(new GenericMessage<Table<JaratModel>>(DB.Buszs));
}Továbbá, nem ártana csak akkor leszedni az adatokat ha változás van.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Köszönöm a segítséget!
De bizony ezzel volt csak a windows-os verziójával.. nem is értem vagy mindenki mélyen hallgat róla, vagy már normálisan tárolják el mindenhol az adatokat.. de ez tegnap annyira meglepett, hogy el is mentem a géptől.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest