Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• v5k

csendes tag

Nemrég kezdtem a C#-ot (meg amúgy a programozást is), és sehol sem találtam hasznos leírást arról, hogy hogyan tudnék megtervezi saját mouseover tooltipet. A Toolboxban található sima ToolTip nem ad tervezői felületet, amit majd meg lehet hívni egy másik object mouseover eventnél...

Képekkel/ikonokkal és egyedi méretű, típusú, elrendezésű szöveggel ellátott tooltipeket szeretnék létrehozni, ami a kurzor egy objektumra való rámutatásakor jelenik meg.

Mégegyszer: nemrég kezdtem az egészet, szóval érthetően és egyértelműen legyetek szívesek légyszíves! :)

Edit: az is érdekelne, hogyan lehetne több objectet "összevonni", egyként kezelni, hogy meg lehessen hívni máskor is? Valamiféle sablonra gondolok, tehát ha mondjuk kiválasztok valamit egy legördülő menüből, akkor csak be kelljen illesztenem a tervezői felületen ugyanazt a sok-sok elrendezett ikont/képet, szöveget, amit egyszer már elkészítettem, hogy utána csak ki kelljen törölni/módosítgatni az adott legördülő menürész alapján a sablonban lévő dolgokat.

Szóval ez a sablon dolog megoldható valahogy?

Új hozzászólás Aktív témák