- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
v5k
csendes tag
Basszus.
Fél órája ezen agyalok, de még mindig nem jöttem rá, hogyan lehet egy tömb minden azonos elemét csak egyszer kiíratni. Tehát ha van egy tömböm a következő elemekkel: [0,1,4,2,5,24,42,5,1,4] akkor hogy lehet azt megoldani, hogy az 1-est és a 4-est csak egyszer mutassa a felhasználónak a program?
-
v5k
csendes tag
A tooltipben hogyan lehet sortöréseket alkalmazni?
-
v5k
csendes tag
Nemrég kezdtem a C#-ot (meg amúgy a programozást is), és sehol sem találtam hasznos leírást arról, hogy hogyan tudnék megtervezi saját mouseover tooltipet. A Toolboxban található sima ToolTip nem ad tervezői felületet, amit majd meg lehet hívni egy másik object mouseover eventnél...
Képekkel/ikonokkal és egyedi méretű, típusú, elrendezésű szöveggel ellátott tooltipeket szeretnék létrehozni, ami a kurzor egy objektumra való rámutatásakor jelenik meg.
Mégegyszer: nemrég kezdtem az egészet, szóval érthetően és egyértelműen legyetek szívesek légyszíves!
Edit: az is érdekelne, hogyan lehetne több objectet "összevonni", egyként kezelni, hogy meg lehessen hívni máskor is? Valamiféle sablonra gondolok, tehát ha mondjuk kiválasztok valamit egy legördülő menüből, akkor csak be kelljen illesztenem a tervezői felületen ugyanazt a sok-sok elrendezett ikont/képet, szöveget, amit egyszer már elkészítettem, hogy utána csak ki kelljen törölni/módosítgatni az adott legördülő menürész alapján a sablonban lévő dolgokat.
Szóval ez a sablon dolog megoldható valahogy?
-
v5k
csendes tag
Ha valaki tudna még jó, teljes és nem annyira régi C# könyveket, ossza már meg, download linkkel ellátva, köszi.
Nekem is Heitertől van (volt) egy könyvem, az 350 oldalas és pár évvel korábbi volt. Ez annak az átdolgozott változata lehet, sokkal áttekinthetőbb, köszi érte.
-
v5k
csendes tag
Sziasztok!
A függvényekkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Nemrég kezdtem tanulmányozni a C#-ot; elméletileg a függvények deklarálása a következőképpen történik:
[tárolási osztály] visszatérési érték függvényél ([paraméter lista])
{
utasítások;
return érték;
}Ezek szerint a következőképpen nézne ki egy n elemű tömb legnagyobb elemének a meghatározása:
1) A függvény deklarálása
static int maxkiv(int N, int[] t)
{
int m = t[0];
for (int x = 0; x < N; x++)
{
if (m <x t[x])
m = t [x];
}
return m;
}2) A függvény meghívása
static void main()
{
db = int.Parse(Console.ReadLine());
for (int x = 0; x < db; x++)
{
seb[x] = int.Parse(Console.ReadLine());
}
int max = maxkiv(db, seb);
Console.WriteLine("A legnagyobb: " + max);
}Szóval, ez gondolom konzolos alkalmazásnál működik - ha működik. Többféleképpen próbálkoztam ezzel a kóddal, de még grafikus felületen sem engedte lefuttatni, mert elvileg hiányzott a programkód VÉGE, holott teljesen jó helyen voltak a kapcsos zárójelek, és maga a függvénykód is... ingyenesen leszedhető és használható Microsoft Visual C# 2010 Express-szel próbálkozom.
Nagyon örülnék mindenféle segítségnek!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest