- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
v5k
csendes tag
Basszus.
Fél órája ezen agyalok, de még mindig nem jöttem rá, hogyan lehet egy tömb minden azonos elemét csak egyszer kiíratni. Tehát ha van egy tömböm a következő elemekkel: [0,1,4,2,5,24,42,5,1,4] akkor hogy lehet azt megoldani, hogy az 1-est és a 4-est csak egyszer mutassa a felhasználónak a program?
-
v5k
csendes tag
A tooltipben hogyan lehet sortöréseket alkalmazni?
-
v5k
csendes tag
Nemrég kezdtem a C#-ot (meg amúgy a programozást is), és sehol sem találtam hasznos leírást arról, hogy hogyan tudnék megtervezi saját mouseover tooltipet. A Toolboxban található sima ToolTip nem ad tervezői felületet, amit majd meg lehet hívni egy másik object mouseover eventnél...
Képekkel/ikonokkal és egyedi méretű, típusú, elrendezésű szöveggel ellátott tooltipeket szeretnék létrehozni, ami a kurzor egy objektumra való rámutatásakor jelenik meg.
Mégegyszer: nemrég kezdtem az egészet, szóval érthetően és egyértelműen legyetek szívesek légyszíves!
Edit: az is érdekelne, hogyan lehetne több objectet "összevonni", egyként kezelni, hogy meg lehessen hívni máskor is? Valamiféle sablonra gondolok, tehát ha mondjuk kiválasztok valamit egy legördülő menüből, akkor csak be kelljen illesztenem a tervezői felületen ugyanazt a sok-sok elrendezett ikont/képet, szöveget, amit egyszer már elkészítettem, hogy utána csak ki kelljen törölni/módosítgatni az adott legördülő menürész alapján a sablonban lévő dolgokat.
Szóval ez a sablon dolog megoldható valahogy?
-
v5k
csendes tag
Ha valaki tudna még jó, teljes és nem annyira régi C# könyveket, ossza már meg, download linkkel ellátva, köszi.
Nekem is Heitertől van (volt) egy könyvem, az 350 oldalas és pár évvel korábbi volt. Ez annak az átdolgozott változata lehet, sokkal áttekinthetőbb, köszi érte.
-
v5k
csendes tag
Sziasztok!
A függvényekkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Nemrég kezdtem tanulmányozni a C#-ot; elméletileg a függvények deklarálása a következőképpen történik:
[tárolási osztály] visszatérési érték függvényél ([paraméter lista])
{
utasítások;
return érték;
}Ezek szerint a következőképpen nézne ki egy n elemű tömb legnagyobb elemének a meghatározása:
1) A függvény deklarálása
static int maxkiv(int N, int[] t)
{
int m = t[0];
for (int x = 0; x < N; x++)
{
if (m <x t[x])
m = t [x];
}
return m;
}2) A függvény meghívása
static void main()
{
db = int.Parse(Console.ReadLine());
for (int x = 0; x < db; x++)
{
seb[x] = int.Parse(Console.ReadLine());
}
int max = maxkiv(db, seb);
Console.WriteLine("A legnagyobb: " + max);
}Szóval, ez gondolom konzolos alkalmazásnál működik - ha működik. Többféleképpen próbálkoztam ezzel a kóddal, de még grafikus felületen sem engedte lefuttatni, mert elvileg hiányzott a programkód VÉGE, holott teljesen jó helyen voltak a kapcsos zárójelek, és maga a függvénykód is... ingyenesen leszedhető és használható Microsoft Visual C# 2010 Express-szel próbálkozom.
Nagyon örülnék mindenféle segítségnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hardcore café
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged