Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Átkonvertáltam ProRes-re, így már megeszi a Resolve. Azzal a shottal játszok amikor a csaj ül azon a magaslati helyen a fapadon kamerával a kezében (30p Perpetua Dolly.MP4). Van ott azért zaj a sötét részeken rendesen, csak ennél a felvételnél pont nincs értelme felhúzni.
-
taranis
addikt
Na most már csak az kéne, hogy a Resolve beolvassa ezt a 10bit 4:2:2-es H264-et...
"Media offline"-t ír rá. Az adatait látja, felbontás, framerate, de a bit depthnél 8-at ír rá, és nincs kép. -
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Én konkrétan azt olvastam, hogy a szenzorstabi miatt a nagyobbik booster felejtős, de vedd fel a fonalat ja, az a legegyszerűbb
Ezekben a boosterekben annyira nem vagyok otthon, még sosem volt.
Logaristot próbáltam, de egyelőre még nem egyértelmű nekem, hogy ennek a gyakorlati haszna van e annyi, hogy megérje használni. ACES-t is használhatnánk ennyi erővel, azt jobban támogatja a Resolve, de hozzá sem nyúltam sosem. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
a 0.64x-es speedbooster XL 1.28-ra hozza le a 2x-es cropot, es mivel eltunt a 4K crop, ertheto hogy az apsc obi nem rajzolja ki.
De akkor ezek szerint a szenzorstabi miatt is necces az XL-es booster? Mert azert fullframe obikkal baratsagos lenne az 1.28-as crop.
Azt hiszem fel kell vennem nekem is a fonalat az eoshd forumon
(logarist-ot vegul kiprobaltad? szerintem nem rossz csak baromi lassu, es fontos profilok hianyoznak) -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
Ugyanez a bajom, az 5D raw után minden kameránál van valami gond a színekkel..
Viszont ez a fenti VLOG nagyon szépen van gradelve és a dinamika is fantasztikus.
"Luke kezében minden fénylik" - ez tetszett
De való igaz hogy a többi felvétel nem üt ekkorát.Ami viszont sokkolt az a jégvágós felvétel behind the scene verziója, amiből úgy tűnik, mintha a videós srác egészet handheld vette volna fel mindenféle gimbal vagy slider nélkül. Jó, tudom hogy fizetett promó, de ha valóban ennyire hatékony a stabi (ami a G80ból kiindulva simán esélyes) azért az áll leejtős
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Jaja de az is igaz, hogy Luke kezében minden fénylik
A többi felvétel megközelítőleg sem győzött meg ennyire. Leszedtem a v-logot, nekiállok majd játszani vele. Az eddigi infók alapján alulról nyaldossa a 12FÉ dinamikatartományt, ami már a legtöbb dologra elég, az X-T2 f-logban is annyi van. A színekre vagyok leginkább kíváncsi, a GH4 is ott csúszott el nálam anno. Az a baj, hogy túl sokat nézegettem az 5D3 raw footagekat
Amellett kb minden más szar ami elérhető, egyedül ez a Fuji tudott közel férkőzni, de azért látható, hogy speciben a GH5 már húzza le a sliccét körbehugyozási szándékkal. Megoldás: venni kell egy GH5-öt is! 
-
hito
nagyúr
GH5-rol mar kifejtettem máshol a véleményem. Asszem holnap 25 ev után ismet veszek egy malacperselyt

Mas: GH4 video limit torlesrol nincs valakinek infoja, tippje? V-log L firmware update elvileg nem tartalmazza, pedig tapsolva kifizetnem erte a 100$-t, ha tudná.
-
MrChris
nagyúr
Na megvan a nagy vágyálom a GH5, kis vágyálom meg a G80
Ezzel már lehet rendes lassítottat készíteni, meg gondolom ez a 10bit lut-ra is alkalmasabb lesz. -
taranis
addikt
Hát ez elég izom lett, de amennyire a bemutató videókból látni, továbbra sem a DR és a színek fogják eladni. Kíváncsian várom a vlogos teszteket.
-
taranis
addikt
Közben gondolom mindenki feszülten várja a GH5 infókat. Én követem, mert a Fuji vásárlást emiatt húztam halasztottam. Aztán végül megléptem, mert fő prioritásom a színek, de azért csorog a nyálam itt a specit elnézve. Viszont nincs PDAF továbbra sem, és a V-LOG-ot sem tették bele, külön fizetős.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Többet inkább nem hangolnék, mert elmegy rá sok idő, viszont van egy tippem ami megkönnyítheti a munkádat a későbbiekben. Curve-el, illetve primarykkal hozd nagyjából jóra az slogot, de valamilyen lutot is használhatsz alapként. Utána tolj egy screenshotot és csinálj ezzel a módszerrel egy korrekciós LUT-ot: [link]
Arra kell figyelni, hogy a két expo nagyjából azonos legyen. Tehát pl meg tudja kavarni a dolgokat, hogy az slog footagen máshonnan süt a nap. Úgy lehet "csalni", ha mindkét képnek csak azt a részét használod, ahol nagyjából azonosan néznek ki, tehát pl jelen esetben levágnám az előtérben a növényzetet, mert a Canonnál rásüt a nap, a Sonynál nem. -
Tuninger
Topikgazda
Az 5D2 sensor read outja 30p max, és e fölé ML-lel sem lehet menni.
5D3 1920x1080 10 biten 37 fps-t tud, 2,35:1 képarány mellett tudja a 48p-t alacsonyabb felbontáson pedig a 60p-t. Illetve crop módban néhány másodpercig (7-8) tudja a 3,8K-t 24p-n
Nekem crop módban (2,61es crop fullframehez képest) 2144x1076 a max felbontásom 10 biten, ami aliasing és moire free, viszont erős a rolling shutter.
PNP: rengeteget optimalizáltak rajta, ma már közvetlenül a kártyáról lehet real timeben (nekem kb 40fpsel megy core i7-tel) átforgatni 10 bites ProResbe, BMDFILM Log-ba vagy Rec709-be a raw fileokat. De tény, hogy gyors kártyák kellenek hozzá, ami még ma sem annyira olcsó, de már nem olyan horror ára van mint 2 éve.
Én egy Panasonic LX100 után vettem az 5D-t és ledöbbentett hogy egy igazán jó fullhd simán vetekszik a leméretezett 4K-val, pedig én is a 4K-ra esküdtem előtte. Aztán az LX a polcra került.
Ami sokkol egyébként folyamatosan, azok az 5D színek, mindent üt és ezért is szenvedek az A6300zal, mert jó meg szép a 4K, de az 5D színek után élettelen. Meg mostmár én is látom sajnos a compression artifactokat, a ProRes nagyon elkényeztet az 5D-nél...
Innen le tudtok tölteni egy néhány klippes válogatást amiből átjön hogy miről beszélek szerk: csak egy pár napig hagyom fenn, mivel sok helyet eszik, ProResLTIlletve ezeket a színeket ilyen körülmények között nem lehet nem raw kamerával repordukálni szerintem, bár még várom egy másik srác videóját aki A7 II-vel Cine4-el próbálkozott.
Azért imádom a RAW-ot mert utólag dönthetek szinte mindenről.. amennyiben helyesen exponáltam.
-
PNP
őstag
Sosem foglalkoztam a kérdéssel komolyabban, de emlékeim szerint a RAW videó feldolgozása rengeteg plusz macera, és jó drága hozzá a megfelelő sebességű CF. Ehhez képest mondjuk egy Pana G7 4K-ból leméretezve még mindig jobb minőség, olcsóbb, (számomra legalábbis) sokkal jobb kezelni a vázat és az utómunka is gyorsabb. (ML-ben framerate-et nem tudom meddig lehet feltolni, 5D3-nál azt írják lehet 60fps-ben rögzíteni, de csak 1440x480 felbontásnál.)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger
üzenetére
Updateltem a mappát, a cél az lenne hogy a két Sony filet olyanra szinezzétek mint amilyen a Canon. Legfőképpen az SLOG2-őt, mert a másikat nem nagy kunszt.
-
Tuninger
Topikgazda
-
MrChris
nagyúr
Nálam kicsivel máshogy néz ki, pedig 1.0-ás, van Browse is és meg is változtatja. Nálam is úgy működött ahogy nálad, mikor először feltettem még tavasszal, aztán nemtom mitől megjavult, igaz azóta kétszer húztam a gépet. Újraindítás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
taranis: Hol lehet kapni belevaló papírt? Van az adobenak kalibrálója Lr-hoz. Nekem elég lenne az is ha olcsó
Amúgy ami most volt hirdetve novemberi vásárlás volt, egy évig azért csak kihúzza. Majd megkérdem apámat meddig használtak ilyeneket, mert a melóhelyén általánosan használatban voltak különböző szín és felbontás ábrák. -
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
Úgy nézem hogy Dave Dugdale inkább a sima sima colorcheckert preferálja a videóssal szemben
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Igen ez is egy szempont, de a videós mintha jobban rámenne a bőrszínekre. Aztán fene tudja, gyakorlatban egyiket sem láttam még.
MrChris: használtba nem vennék ilyet. Az árukkal ellentétben nem túl jó anyagminőségűek, és fakulnak idővel. Van amelyiket kompletten cserélni kell, van, amelyikbe kapható csere papír, ami szintén jó drága

-
MrChris
nagyúr
válasz
taranis
üzenetére
Mióta először vázat váltottam 2013-ban kerülgetem ezt a colorcheckert. Sokalom a 30 pénzt érte, használtba meg már a többediket az orrom előtt viszik el.
Helyes WB eltalálása nagyon fontos, nálam a gép kijelzője mindig becsap, a vörösbe több százzal elhúzott is jól néz ki, más készüléken viszont rögtön rossz. Én is még nem vettem meg, de kénytelen leszek. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
Sokat gondolkodtam már rajta, de végül MÉG nem vettem.
Egyébként vannak Xrite Colorcheckeres felvételeim GoProval, és LX100-zal, de a Davinci nem tudja helyrerántani a színeket érdekes módon. (automatikusan)
Szerintem a fotósat vegyed, mert akkor lightroomban tudsz kalibrált profilt csinálni a RAWhoz és a Davinci is kezeli, míg a videósat nem tudod lightroomban használni.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Igen, ugyanezt tapasztalom én is, hogy minden a WB-re épül, ha az nem jó, akkor izzadás van utólag. Nagyon mozgatja a fantáziám, hogy egy color checker mennyire tudna segíteni a problémádon, nem akarsz venni egyet?
Én szemezgetek egy videós x-rite-al, csak annyira még nem kellett, amennyibe kerül. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
A cél az lenne hogy legyen egy LUT ami az EOSHD Pro Color SLOG2 beállítással párosítve instant Canon Rec709-et ad. Csak sajnos túl sok tényező van.. WB, mekkora a túlexpo mértéke... és mindkettő nagymértékben befolyásolja a végeredményt.
Pl Akkor kapom csak ugyanazt sonynál, ha 1500(!!) K-val melegebb WB-t választok mint Canon esetén. 4800K Canon WB esetén 6300K kell a Sonynak azonos eredményhez. És sajnos a WB kritikus fontosságú, és emiatt az is látszik hogy nem hagyható AWB-n... szóval sokára lesz mindent megoldó LUT-om

-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
Csinálsz nekem a gradedből egy LUT-ot ha szépen kérlek?
Én inkább FCPX-ben színezek, de ez speciel davinci, mert muszáj a curve-t használni, illetve a hue panelt.
A bőrszínem még nem tuti, nem tudom rádobni ugyanazt a beállítást, mert nem lesz hibátlan, valahogy túl pirosas. Majd csinálok olyan comparisont is
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
Na erre gondoltam... Ahhoz hogy megmaradjon a colorbalance, nem lehet "csak egy picit" változtatni a piroson, mert minden mászik. A power windows meg nem játszik, hiszen az minden snittnél változna.
Én elégedett vagyok az eredménnyel főleg ami limitált tudásom van, valószínűleg egy profi colorist simán 1:1-re tudná húzni, pláne ha még colorchart is lenne a képen.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Hmm, anélkül nem tudom a házakat összehozni hogy a fát el ne basszam. Idáig húzogattam a Resolvet meló helyett, lehet, hogy otthon még passzióból megpróbálom. Ha húzok egy keyt a ház színeire akkor persze közelebb lehet hozni, de ez nem egy általánosan használható megoldás. Az összehasonlítós képed alapján a gaint kb 0.07-el húzd fel a Sonynál, RGB parade alapján látszik, hogy a Canon képe kicsit feljebb nyújtózkodik. Egy szó mint száz, nem tudtam olyat csinálni, amivel jobban elégedett lennék.
-
Tuninger
Topikgazda
5D2 Raw vs A6300 EOSHD profil
Az A6300-nál kicsit lejjebb kellett vennem a magentából a midtones-ban, de úgy néz ki tényleg ki lehet hozni ugyanazt a színt a Sonyból -
MrChris
nagyúr
Talán itt van egy leírás, és itt lehet megvenni a plugint hozzá 0 pénzért. Sajnos alapban nincs olyan csúszka, hogy a mértékét be lehessen állítani, ezért én úgy csináltam, hogy dupláztam a videósávot, felsőre ráengedtem a vision-color pluginnel a LUT-ot és az opacity-vel (az event közepén felül egy kék kis bizbasz) szabályoztam mennyire nyúljon hozzá. Meg beteheted elé a New Blue FE film color FX-et (jobb szebb mint a vegas sajátja) és azzal kicsit visszább veszed a szaturációt. Bár ez a fuji valamivel kulturáltabb. 8 bites videó valszeg kissé kevés a lut-hoz, apám melóhelyén 15-18 évvel ezelőtt is már 10 bites volt a nyersanyag amihez lutot használtak.
-
hito
nagyúr
Nem nagyon foglalkoztam eddig LUT plugin-ekkel, de most gondoltam kipróbálok. Letöltöttem ezt a Fuji F-log file-t, de sehogy sem sikerül beizzítanom Vegas-ban. Tudna valaki segíteni, hogy hova kell beraknom ezt a cube plugint, hogy a Vegas lássa?
-
hito
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ja, sorry

-
hito
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
és itt kb vége is van a dolognak.
Ezt bontsd ki kérlek!
Az AF tényleg lassú...főleg két sör után
Nem nagyon ismerem az obi gyengeségeit. Ha beavatnál, illetve mondanál 1-2 helyzetet amiben a gyengeségeivel tudok szembesülni, lőnék 1-2 tesztképet. Színei nekem nagyon rendben vannak, bokeh-t még nem néztem formára, a többi nekem meg annyira talán nem is fontos. -
hito
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Pedig a Sony-n (E) dicsérik ezt a Sigma-t. Nekem most az A6000-en életem legfényesebb obija van fenn, egy Samyang 35mm f/1.2. Érdekes, hogy nyitva is elég éles, legalábbis nekem annak tűnik. Olyan képeket lehet vele lőni, hogy videózni a napokban el is felejtettem vele

-
PNP
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Akkor már elgondolkoznék egy Speed Booster XL + Sigma 35/1.4 v 50/1.4 kombón, ami ugyan több, de a Mitakon se olcsó, viszont ez tűéles (ilyen szó nincs) lenne, kicsit jobb (f/0.9 talán) fényerővel, némi AF illúzióval, és önmagában az adapter egyre jobb deal, minél több objektívet használsz vele.
-
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nem, Te nem tennél olyat.

-
boomba335
tag
Sziasztok!
Lehet hogy találtam egy panasonic 25 f1.4 ASPH-t használtan. Mit érdemes tudni róla?
Leginkább ez a két dolog érdekel:
- érdemesebb e ezt venni az f1.7-es helyett? Ha nem nagy árban a különbség.
- video szempontjából van e valami extra dolog benne, ami miatt jobb lehet?Előre is köszi!
-
boomba335
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy off, de nem találom, tudtok segíteni?
A Panasonic G7-re keresek kijelzővédő fóliát vagy üveget, hol találok? Tudtok ajánlani boltot? -
*Ropi*
félisten
válasz
MrChris
üzenetére
Igen, itt a GH4 szenzor nyert (legalábbis tonalitásban). Viszont az összképet tekintve meg merem kockáztatni, hogy az ISO12800-a valójában csak 10000. A Sony szenzor meg furcsa, hogy ennyire nem pontosan rögzít, (vagyis megfordítva sokkal utómunka igényesebb a másik kettőnél). Vagy csak ennyire gyenge a belőle generált nézőkép?
-
MrChris
nagyúr
Letöltöttem a jutubról azt a beszélő pacákosat, így jobban lehet látni. iso800, iso 3200, iso12800.
Részletességre elég hasonlóak, mégis én egy hangyányival a gh4-et jobb részletességűnek látom, színben a Sony eléggé béna, de ezt mondhatni beállítás kérdése is. Ami sokkal jobban zavar, hogy a fehér biliárdgolyó világos része a Sonynál kiégett, méghozzá nagyon csúnya színes sávos átmenettel. Pedig elég egyforma expozíciójúnak tűnik, hogy kiégjen. -
taranis
addikt
válasz
LélekVándor
üzenetére
5D4-re nincs még ML RAW. FHD-ban pedig már rég átlépte a "bohóckodás" kategóriát, sok kisfilm készült vele, van aki esküvőre is meri használni. Ez a pár másodperces dolog sem igaz, 14bites FHD 24p-vel csak a kártya kapacitása szab határt (nyilván a leggyorsabb CF kártyákról van szó), és akkor nem is beszéltünk az új 10/12 bites üzemmódokról.
A 4K Video Assist az elején tényleg hulladék volt, de azóta már hegesztettek rajta. Pont egy X-T2 userrel beszéltem, aki teljes megelégedéssel használja, ugyanakkor számításba kell venni, hogy SD kártyát használ, azokból is a gyorsabbakat szereti, és ha egy napnyi anyagot rögzíteni akar az ember mondjuk Prores 422 HQ-ban, akkor egy vagyon elmegy csak a kártyákra. A másik hogy zabálja az akksit, egy napra kb 8-at ajánlanak belőle (Canon LP-E6). Szóval hiába drágább az Atomos, érdemes a teljes költséget nézni, az SSD olcsóbb, mint az ajánlott SD kártyák. Nekem az lenne a legegyszerűbb, ha a Fuji adna internal f-logot, akkor csak egy olcsóbb monitor kellene, mert összvissz peaking van. -
*Ropi*
félisten
válasz
LélekVándor
üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek, de 100%-on nézve az Általad linkelt tesztben is ugyanez látszik, mint az előzőben (vagy még a tegnapi Martini beszél belőlem
). -
LélekVándor
tag
Annál a tesztnél valami nem volt kóser. Sok összehasonlító videót néztem és mindig az A7sII jött ki győztesen, kiváltképp magas ISO-nál. Belinkelek egy videót, nézzétek meg 12.800 ISO-nál, hogy ténylegesen milyen a különbség 2 kamera között. (3:35-nél)
[link]Azt tudom elképzelni, hogy Magic Lantern RAW FHD-vel csinálták (ugyan a videóban fel lehet tenni 1440p re a felbontást, de 2160p-re nem, ami ugye a 4K natív felbontása lenne), ami még elképzelhető, hogy FHD összehasonlításban jobb is, mint az A7sII, csak éppen tudomásom szerint a Magic Lantern nem képes 4K RAW file készítésére. Valamint a Magic Lantern FHD RAW is max. próbálkozni meg bohóckodni való, hiszen pár másodperces snittnél nem képes többet készíteni, persze függ a kártyától is, de a leggyorsabb kártyával is erősen limitált. Véleményem szerint nem is Magic Lantern volt, hanem valami Canon érdekeltségekhez közel eső kamu teszt.
Taranis: Sajnos a Black Magic Video Assist 4K korántsem egy kész konstrukció. Kb. olyan, mintha csak prototípus lenne, rengeteg problémáról lehet vele kapcsolatban olvasni, többek között olyanokról, hogy véletlenszerűen leáll a felvétel. Nem kafa

-
PNP
őstag
Szerintem ott valami user error is bejátszott.
Ebben az összehasonlításban eléggé elvérzik a Canon, de sok helyen lehúzzák (hatalmas file-ok, ahhoz képest gyenge kép, crop, stb.).
-
*Ropi*
félisten
válasz
MrChris
üzenetére
Bevallom, meg sem néztem a videót mielőtt belinkeltem, csak most, hogy írtatok rá.

Igen, a jelek szerint 4K-ból van leméretezve. Tényleg éles és részletgazdag az 5D4, annak ellenére, hogy 4K-ban ott az 1.7x crop (és a 30 FPS maximum).
Kicsit sem feltűnő, ahogy a "TheResonating" nevű felhasználó vagy 126x beírta, hogy "The Sony looks good" annak ellenére, hogy az a leggyengébb...

-
MrChris
nagyúr
válasz
boomba335
üzenetére
Miért lenne benne AF? Ez manuál objektív! Persze ettől még natív, rendszeren belüli. De mint abban a tesztben látható nem mindig sikerül eltalálni az élességet
elég béna a tesztelő és abban sem vagyok biztos, hogy sokkal jobb a 12-32-nél. Az egy rendkívül éles nagylátó 40-45ezer forintért. Viszont videóra lehet hogy célszerűbb a Samyang. -
boomba335
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Ez rendszeren belüli, MFT. Szóval van minden benne. Af, rekesz...stb.
Nekem is jó vételnek tűnik a dolog, ezért rágodom rajta, mert ennek szerintem biztosan jobb képe lesz, mint a mostani 12-32-nek. Ilyet szerintem használtan nehéz lőni 25 1.7-et pedig lehet találni. Az eddigi tapasztalatok alapján szerintem a 12-32 megmarad családi fotózásra, a fixek pedig mennek a videózásra. Te mit mondasz?
-
taranis
addikt
Használ itt valaki color checkert videóhoz? Resolve gyárilag ismer pár fajtát.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
A BM Video Assist 4K az monitor is. Ez nekem nem családi projektekre van, arra előbb vennék handycamet, mint bármilyen DSLR-t vagy MILC-et. Ezt a család is tudja. Egy hátizsákba belefér minden cuccom, az állványt meg a videófejet külön cipelem. Ezekkel néha eltűnök egy túra erejéig, aztán hazajövök. Még egy komolyabb beruházásom lesz valamikor, egy motorizált slider, a cipelését még ki kell találnom, vagy nekiállok edzeni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
taranis
üzenetére
Nikonnál kék a víz, Fujinál inkább zöldes és a sarkokban is bejön egy kis dizájnos zöld. De gondolom a különböző módokban ez változtatható. Teljes nagyításnál nikonnál a zászló oszlopok 'világító' kékesszürkék, míg a fujinál inkább beleolvadnak a környezetbe. Hogy melyik jobb fingom sincs, csak feltűntek.
Jó pénzgyűjtést
eléggé nehéz lesz vele a családi videózás
Akkor már egy külső monitor is kéne hogy jobban lásd, meg steadi is és a legjobb lenne ha az egyész segwayre lenne szerelve, hogy kényelmes legyen 
-
taranis
addikt
Én D5200-hoz hasonlítok, de a Fuji eddig majdnem minden tekintetben jobban tetszik. Ezt a digitális dolgot sem érzem, de lehet, hogy fullframe után mást mondanék, tudja a rosseb. Színek tekintetében meg a szememnek jobban tetsző amit csinál, pl itt egy shot, ugyanaz a white balance, és csak basic correction van Lightroom alatt.
Nikon: https://dl.dropboxusercontent.com/u/31656900/D5200.jpg
Fuji: https://dl.dropboxusercontent.com/u/31656900/X-T2.jpg
Itt a víz kékjének az értelmezése más, lehet vitatkozni, hogy melyik valószerűbb, de nekem jobban tetszik a Fuji. És ilyen apróságokban vannak különbségek más fényviszonyok mellett is, aminek a végeredménye az, hogy a Fuji jobban tetszik. Persze ízlés dolga ez is.MrChris: igen ezt sejtettem, hogy ez van mindenhol, de pl Nikonnál ezt egy Flaat11 picture style már úgy ahogy megoldja. Szóval valami log szerű kéne ide is. Ha más nem megy, gyűjtök egy BM Video Assist 4K-ra, aztán úgy lesz f-log.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezekben a boosterekben annyira nem vagyok otthon, még sosem volt.
De való igaz hogy a többi felvétel nem üt ekkorát.
Cseppet egyébként sokan töltik a másikat. 750MB-os fájl villám nettel 33perc ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezzel már lehet rendes lassítottat készíteni, meg gondolom ez a 10bit lut-ra is alkalmasabb lesz.

Akkor már egy külső monitor is kéne hogy jobban lásd, meg steadi is és a legjobb lenne ha az egyész