Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Rádobtam pár klipre az este, volt, amin egészen botrányos volt, de a wb miatt, utánhúzva már hasonló eredmény volt. Ez azért volt fura, mert említetted, hogy a wb mindenhol ugyanaz volt. Most mennem kell melózni, este tudok még berhelni.
Ja, az ing nekem is szemet szúr így, azt beáldoztam. Illetve ki lehetne maszkolni, de első körben még nem akartam maszkokkal bíbelődni.Ha már szóba került, még gyorsban rádobtam egy az egyben ugyanazt a gradet az említett vöröses felvételre:
-
Tuninger
Topikgazda
Konkrétan erre a felvételre lennék kiváncsi hogy oldjátok meg. Annyira erős a colorcast a LED miatt hogyha ki akarod venni minden elmászik ha bent hagyod, rákvörös az arc.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
(#9983) hibavissza Sajnos nem mond semmit számomra a Device Profile, hackintosh alól vagyok, és biztos vagyok benne hogy én rontom el valahol, kellene szereznem egy kalibrátort, mert a windowshoz készült oázis computeres .icm profilomat mintha nem töltené be az OSX rendesen minden alkalmazásba.
(#9984) Soul Az volt a cél!

A nagylátósok ekvivalens 15mm-en készültek a Canon 10-18 IS STM-el és egy Viltrox EF-E adapterrel.#9985) MrChris igen, nálad ahogy nézem konzisztensek a színek és pont úgy néz ki ahogy szeretném hogy kinézzen. Like! A Professzornál igen, kicsit liftelt a shadows, de nem extrém mértékben, kb 5% - 95% közé van lőve a scope, ha kalibrált monitoron nézed akkor az egész kép shiftel kékbe, ha VLC playerben vagy sima kalibráció nélkül akkor az öreg arcbőre pont jó.
(#9986) taranis Vagányul néz ki! Olyan mintha valóban külön fényforrással lenne hátulról a haj megvilágítva, tetszik, viszont a háttérben a fehér ing furán mászik el türkizbe! A többi felvételre áthúzva milyen ez a grade?
A többiek is nyugodtan dobjanak be gradeket! Innen továbbra is le tudtok tölteni pár original felvételt!
(#9991) hibavissza A7R II 1600, A7S II 1800 eur ráadásul újonnan, szerintem az A7 III mindennek brutálisan le fogja tolni az árát, ami giga like! Csakhát így hirtelen nekem is az kéne és nem egy A7S II....

-
taranis
addikt
Egy pillanatra elrugaszkodnék teljesen az eredeti felvétel céljától, például legyen akkor éjszaka, alacsony szaturáció és expozíció, viszont nagy kontraszt ami megosztja az arcot, ebben is van feszültség:
Merugye ki tudja, mi van ha a bal oldali sötétbe burkolózó hölgy tulajdonképpen egy vámpír, és csak arra vár, hogy lehunyd a szemed.
Én szóltam.
-
taranis
addikt
Nekiugrottam most reggel, hogy oké, csinálok egy kevésbé feszült gradet, töröltem is mindent, tiszta lap, jó lesz. Erre a vége szinte szakasztott ugyanaz lett, mint tegnap, be sem másolom

-
taranis
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
A színek szembenállása (és bármilyen szembenállás) nekem csak akkor okoz feszültséget ha azonosulok az egyik féllel. Tehát pl a színészre figyelek, beleélem magam, és közben azonosulok a narancs színnel, akkor a türkiz nekem is feszültséget ad. De ha épp nem élem bele magam semmibe, akkor megnyugtat a narancs és a türkiz egysége. Azt elismerem, hogy aki végig képes beleélni magát egy film szerepeibe, annak ez idegen nézőpont lehet. Én még a saját életemben is néha nézőnek érzem magam, szóval így vagyok bekötve

Drámai hatást én sem színeznék máshogy, de csak simán feszültségkeltésre azért az expozíciót, kontrasztot, szaturációt is lehet használni, pl. a horrorfilmeknél annyira nem dívik a narancs-türkiz. -
hibavissza
veterán
GH5 1411 Euro

Thx Sony
-
hibavissza
veterán
válasz
taranis
üzenetére
Ha a türkiz-narancs komplementer megnyugtat akkor neked balta volt a jeled oviban.
Nézd meg, minden B kat. filmben türkizes háttér előtt áll a narancs fejű szereplő, ha valami döntést kell hoznia, vár valamire, stb. Nem vagyunk egyformák. Nekem a második, általad színezett kép abszolút feszültséget sugároz. Te mire színeznéd, ha drámai hatást szeretnél? -
taranis
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Hát, kire milyen hatással van. Engem megnyugtatnak a komplementerek, mert együtt egyensúlyban vannak. De persze, ez reklám anyag, nem kell agyon filmesíteni. Mindenesetre ha feszültséget akarnék, az máshogy nézne ki. Az is jó játék amúgy, hogy adott egy kép, és akkor csináld meg úgy, hogy romantikus filmbe passzoljon, aztán csináld meg úgy, hogy mondjuk horrorba.
MrChris: próbáld megcsinálni, ha van időd, érdekelne, hogy kinek mi tetszik.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
Bedobok egy filmesebb hangulatú gradet, hidegebb, több zöld, klasszikus split toning. M31 szerű, de amúgy nem az. Nem biztos, hogy végig működne, de mindenképp ebbe az irányba vinném az eredetit, nekem kicsit sok a narancs ott. Persze ez abszolút ízlés dolga, meg amúgyis egészében kell nézni a projektet.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Akkor jó a szemem.
Persze ha kukacoskodni kell még élesebb ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt nemtom fakó e az a kép, mondjuk, hogy olyan divatosan szürke, magas fekete, alacsony fehér szinttel, de nem vörös, kellemes bőrszín. FF, chrome, faststoneviewerben teljesen egyforma, kalibrált eizo monitor, a kalibráció betöltve, ellenőrizve. A videó is nekem elég egyformának tűnik FF, Chrome, Mpchc alatt is. Ha sokat nézem egyre jobb.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza
üzenetére
Nálad akkor konzisztens az appok közötti színkezelés.
Nálam nem látszik villódzás.Taranis: Pro Gamut, ha color space mappingot akarsz akkor REC709-et válaszd forrásnak.
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis
üzenetére
Szerencsére nem probléma de azért szeretném kérni hogy ne postoljátok az eredményt a fórumon kívül.
Lássuk ki mire jut néhány out of camera SLOG2 felvétellel Természetesen a saját profilom. A cél legyen akkor az hogy pontos bőrszín, és visszafogottabb vörös-naranccsal. Elég ha 1080-ban dobjátok fel az eredményt, kivéve ha youtube privát, akkor azért legyen 1440p

-
taranis
addikt
Jók a színek, néhol valóban soknak tűnik a vörös-narancs, de gyanítom hogy a helyszínen is hasonló volt. Nem lehet olyat játszani, mint az esküvőkiállításos felvételnél? Tehát hogy jó szokásodhoz illően bedobsz pár snittet, aztán megnézzük kinek milyen az ízlése, milyen gradet tart jónak. Már ha ez olyan meló, ahol engedi a megállapodás az ilyesmit.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris
üzenetére
A lépcsős jelentnél ISO8000 + 1/25 zár volt mert állati sötét volt, és kapott szoftveres stabit pluszban, jól kiszúrtad.
Pontosan ez a bajom a Feiyu MG V2-vel. Nagyon durván indul meg mindegyik irányba, nagylátós snitteknél nem vészes, de 50mm és felette már nagyon zavaró.Színek: Azok a LED-ek borzalmasak, az eredeti SLOG2ben minden elfér, de gradenél valaminek ki kell égnie hogy meglegyen az arcokon a kontraszt. Nem véletlen raktam fel csak youtube linket egyébként
Vagy VLC Player / MPC-re gradelek ami kihagyja a monitor profilt és default windows sRGB-t használ, vagy kalibrált monitorra. Ha böngészőből (chromeból) nézed azt fogod látni amit szeretném hogy láss. Ha letöltve nézed túlszaturálja a pirosat és a narancsot. Dobd be editorba és vedd le a szaturációt 25%-al. Egyből tetszeni fog. Akkor jöttem rá mikor linkeltem egy hete az arcbőrös ProRes snittet a göndör hajú borász csajsziról és csak Taranistól érkezett response. Elkezdtem megnézni különböző eszközökön és kiugrott hogy nagyon nem mindegy min van megnézve... pedig nem csak kalibrált monitor hanem scope alapján is minden ott feküdt ahol kell neki... Szerencsére a dolog szaturáció korrekcióval helyre rakható.Itt meg tudsz nézni egy példát. Ha fakónak látod akkor jól vagy beállítva. Ha pont tökéletes a bőrszín akkor sRGB-re vagy belőve a fent leírt hibával. Érdemes megnézni több böngészőből illetve letöltve is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Letöltöttem a 4k-st és a fhd-n néztem meg. Szokás szerint kritizálni könnyebb mint csinálni
Az elején mikor lépcsőn mész le olyan mintha szoftstabi lenne, egyenletes mozgás ellenére kicsit megmosódik, ez gondolom magasabb iso-n készült. A gimbalos kamera irány elmozdítás lehetne kicsivel lágyabb indítású.
Színekhez szólva nekem kicsit sok ez a narancsvörös, bőrbarnák valahogy nem jön elő meg a többi szín is inkább csak egy-egy címkén jelenik meg, olyan az érzet, mintha kevés lenne a szín, vagy magas WB-ből lenne visszahúzva. Sárga, narancs és vörös uralja, kicsi rózsaszínnel. Igaz ez a környezet, hogy a padló, falak is vörösek elég kedvezőtlen, meg a korszerű ledszarral megspékelve. Na, most lehet rám haragudni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Köszönöm!
A tömegben sétálósokra mégis csak rá kellett volna raknom egy agresszív motion blurt. Az áthúzások nekem tetszenek, még csak most tanulgatom ezt a blade speed dolgot finalcutban.
Zilko87: ha benne vagy a boros témában akkor érdekesség hogy kik voltak ott és milyen borokat hoztak, illetve kik a nagy borászatokban a csajok akik a háttérben szoktak maradni.
Az volt a megrendelő kérése hogy jöjjön át hogy mennyire vidám a rendezvény, milyen sokan vannak és hogy mennyire a nők vannak a középpontban. szerintem egészen sikerült hozni.
Általában melegebb gradet használok mindenhol, itt engem a "pirosság" zavar egy kicsit, de mivel uralkodó szín és a megvilágításból fakad ha visszahúzom "beszürkül" a kép. Viszont így nézett ki a helyszínen is!
-
Tuninger
Topikgazda
Egy kis érdekesség amit a Sofitelnek készítettem.
A6300, a gimballos felvételek Canon 10-18 IS STM-el ISO6400on, vagy Sony E 16-50-el készültek ISO5000-ren. A DOF-os felvételek Sony E 50mm F1.8-on, többnyire kézből, ISO1600-on.
Vicc hogy a Sony 50-es csak rendezvényen kerül elő a táskából mikor "kreatívkodok" sosem használom, munkára viszont többnyire az van fent...
Minden obit nyitva használtam, a kamera SLOG2-ben volt, fix 3200K-ra állított WB-vel, utólag Davinci Resolveban gradeltem. Most először használtam fix értékeket (obi legtágabb rekesze + 1/50 + hozzá passzoló de fixre állított ISO) Azt mondom amennyi előnye van, annyi hátránya is, szerintem legközelebb autoexpozom..
Végig 4K-ban lett felvéve, de a Davinciból csak 1080p export ment ki, és azt vágtam meg, így amit most itt a youtubeon láttok és "4k" az valójában upscale a 1080-ból. Azért csináltam mert a youtubenak kell hogy normálisan nézzen ki viszont a megrendelőnek elég volt a 1080-as anyag.
Hogy miért linkeltem? A szokásos mit lehet kihozni az SLOG2ből, illetve milyen brutál a high iso az a6300-on., Plusz az elmúlt napok "szaggatós svenkelésére" egy válasz, vagyis ha van valami amit követ a szemed a felvételen akkor nem veszed észre hogy darabosan mozognak az élek, mert nem arra figyelsz.
-
aznem
tag
"Kínai a spájzban: Megfizethető 6K kamera lett a Kinefinity Mavo"
printscreen.hu link: [6K kamera]Érdekesnek ígérkezik + kíváncsi vagyok ha a Samu (ideiglenesen biztos) felhagyott az alsóbb szegmenssel, lehet e itt komoly tényező egy nem japán cég?
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Én is pont aztat néztem.
Specifikácóban elvileg mindent tud, valszeg fürgébb a smarttvnél is. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Valszeg az lesz, csak fingom sincs ezekről, kimaradt az életemből, félek, újabb problémát veszek a nyakamba.

-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Próbáltam simán virtualdubbal-vfw-vel, xmediarecoddal, vegassal. Aztán Resolveból különféle 8bites fhd formátumba, majd abból az xmediarecoddal, virtualdabbal h264-be. Az eredeti fájlt konvertálgattam 1080p-be.
Még az van hátra, hogy tiffekbe konvertálom és azt fűzöm össze. Az anyós szintén Lg tvje(alap modell) jól játsza és egy új Sony is, tehát ennek a tvnek a gyengesége, pedig eddig mindent nagyon szépen vitt.
Ami fura, hogy azért a többi tvn is egy villanásra az első 1-2 képkocka szintén gyengén jelenik meg de aztán helyre áll. -
MrChris
nagyúr
Úgy néz ki, hogy a TV-mnek a GX80 CineD-ből bármilyen formátumba konvertált videóval baja van, olyan mintha kb kihagyna minden második sort, mintha az interlaced felvételből kidobálnánk az egyik képet, de ha nincs mozgás akkor valamivel javul a helyzet. Hiába konvertálom mindenféle 1080p formátumba különböző bitrátával, ilyen marad. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet emögött és hogyan orvosolható?
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Valami trükk mégis van, mert egyre többször látok normál broadcast tv műsorban svenkelést judder nélkül. Gépen nézek filmet, sokszor találkozok svenkeléssel központi téma nélkül és nem szaggat. Még 60 Hz-re állított frissítésnél sem. MPHC-vel sem.
Most csináltam egy családi videót (ezért nem linkelem be). 24p 1/50 beltér. Két helyen nem szaggat beállítástól függetlenül (kísérleteztem motion blur-rel Resolve Studio-ban). A tv-n és a Win10 gyári lejátszójában. Máshol mindenhol. Kezdek becsavarodni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger
üzenetére
Ez örvendetes, legalább ott gondoltak rá. Azért ha figyel erre az egyszeri hobbista javul a látvány. Én kerülöm a svenket, próbálok úgy szaladgálni a család körül hogy kb fixen tartsam a kamerát, meg egyebek. Persze a lehetőségekhez képest. Nekem megéri, mert szeretek ezzel az egésszel foglalkozni, szórakozás, hobbi, nem muszájból csinálom.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris
üzenetére
Egy gimbalnál be tudod állítani a fordulási sebességet appon keresztül, bár nem szög/másodpercben. Egyébként szerintem túl nagy jelentőséget tulajdonítotok a dolognak, ha értékes contentet veszel fel, még te magad sem veszed észre hogy darabos, ha pedig direkt ezt teszteled, persze hogy kiugrik.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Szerintem a bázistáv mindegy, nem befolyásolja. 20mm-es obival 25fps, negyed fodulatot 15másodperc alatt javasolja az említett red dragon 3.5k 5:4-el. Sajnos a gyakorlat is ezt mutatja a gx80/20-as kombóval. Csak ezt kamerázás közben ki a... tudja betartani és észben tartani melyik obi/gyutáv esetén milyen sebességgel mozgathatom. Nyilván a gyakorlat teszi a mestert/operatőrt.
Meg ugyan ez vonatkozik a filmezett téma mozgására, hát jól meg kell tervezni egy profi filmet. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem mindegy, ha állítod a kamerát más érték adódik a svenkelési szögsebességre, gomdolom mert különböző a szenzorméret, ami náluk igen változatos. De erre is van kalkulátoruk. Talán a Red dragon 3.5k 5:4 egész hasonló méretű és egész reálisnak tűnik a sebesség. Ha már van egy precíz giroszenzor a kamerában lehetne egy ideális szögsebesség átlépésre figyelmeztető jelzés, úgy mint a rossz fókuszra a piros pötty, vagy a bemozdulás jelző egyes kompaktokban, mobilokban. Természetesen figyelembe venné a gyutávot, fpst, tárgytávot...
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Melyik kamerának van kb m4/3 méretű szenzora? Mintha ilyen kicsi egyiknek se lenne

-
hibavissza
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Nálam úgy néz ki most a helyzet, hogy bár mit renderelek a tv lejátszóján moirés, hdmi-n ráküldve meg tökéletes, legyen az mpchc, vlc vagy windowsos média lejátszó. Még több tv-n nem tudtam tesztelni, de a letöltött filmeket meg jól jeleníti meg, pedig azok vérpistis újra tömörítettek.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger
üzenetére
Motion Blurt csak a Resolvban próbáltam, vízjelezve. Better-re állítva nekem jónak tűnt, de nem rendereltem ki.
Letöltöttem ezt a Realsmart-ot. Ingyenesnek mondja magát. Kíváncsi leszek. Köszi az ötletet.off
Én most száműztem a gépemről a MPHC-t. Szépen bekalibráltam, hogy 24p-nél 72 Hz-re állítsa a monitort, de semmi. Tiszta judder minden. Letöltöm a VLC-t. Alapon hagyott (75 Hz) monitorral is jobb mint a MPHC. A legjobb a Win10 lejátszója. Smooth.
Én mindig a tv-n nézem vissza a kreálmányom. Az natív tolja a 24p-t. Annyi, hogy az mp4-et át kell neveznem AVI-ra. Az mp4 kiterjesztést nem eszi meg. Pedig papíron támogatja.Szóval nem biztos, hogy a felvétel judderes. Lehet a lejátszó nem eszi meg rendesen.
-
hito
nagyúr
válasz
taranis
üzenetére
Letöltöttem a Twixtornak az ingyenes trial verzióját. Települt is APP-ban. Nekiestem kíváncsiságból egy 30fps 4k videónak. Egyszerűen az output frame-nél beállítottam a 60 képkockát. Végzett, de meg se mozdul a videó egyik lejátszóban sem. Hang megy, kép az első képkockánál áll. Mit csinálok rosszul, azon kívül, hogy szerintem mindent?

-
taranis
addikt
Hát pedig bizonyos esetekben egész jó eredményeket tudsz elérni interpolációval, és ott még külön jól jön a rövid záridő, mert úgy kisebb a motion blur, és könnyebb közbenső értékeket számolni.
Ilyesmire nagyon jó: [link]
Ez is 30fps-ben készült, de utólag duplázva lett a framerate közbenső framek interpolálásával. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris
üzenetére
A
nem hivatalospatcher segítségével bármelyik verziót lehet "frissíteni" és az újabbakban már van GPU támogatás, nálam FCPX 10.4 alatt 1080p felvételnél valós idejű a visszajátszás, de csak GoPro felvételekhez használom.Egyébként egy 4K videó + stabi + neat video + filmconvert + reelsmart motion blur + lens correctionnél gondolom hogy nincs az a gép amin meg tud mozdulni

-
taranis
addikt
Próbáld tartani, hogy 25fps-nél 1/50, 50fps-nél 1/100, azaz vedd az fps duplájának reciprokát. Ezek nincsenek kőbe vésve, pl. ha 25 fps-el dolgozol, és kevés a fény, nyugodtan próbálhatsz 1/25-ös shuttert is, ahelyett, hogy dupláznád az ISO-t mondjuk. Sok esetben így sem lesz túl sok motion blur. Ugyanígy igaz ez visszafelé is, 25 fps-nél beleférhet az 1/100 is, ha úgy alakul, próbáld ki, hogy hol vannak a határaid ebben.
A TV-kben kétlem, hogy optical flow szintű interpoláció lenne, mert az még combos videókártyákkal sem lesz realtime. Másrészt nekem nem rémlik, hogy az optical flow csak a fizetős Resolve-ban lenne benne. -
goldb
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Ne haragudjatok, de többnyire csak esténként van időm fórumozni.
Valószínűleg a helyes záridő megválasztás lesz a kulcs, az 1/50-es záridővel készített felvételek valóban szebbnek hatnak. Viszont, ha rákényszerülök a rövidebb záridő használatára (pl. <1/50), akkor nd szűrő hiányában az 1/100, 1/200, ... felvételeket interpolálni kell, hogy folytonosnak hassanak, vagy az 1/2*X*fps mindig jó eredményt hoz?
A resolve 14-est letöltöttem, hamarosan elkezdek ismerkedni vele, viszont nem tudtam, hogy egy ilyen "alap" (?) funkció, mint az interpoláció, ami már minden tv készülékben is megtalálható, fizetős lenne.
Esetleg még a full hd felvételnél van valami hasonlóan egyszerű jó tanács, melyet alkalmazva látványosan javul a felvétel? Jelenleg olyan homályosnak, életlennek tűnnek.
-
hito
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
A barbárok verekednek. Úriemberek párbajoznak

-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha nem akarod érteni, nem is fogod. És nem odamondtam, hanem megjegyeztem. Én ezzel tennék pontot a dologra.
-
MrChris
nagyúr
Készítettem erről a moiré szerű dologról egy videót. Vajon a tv-n (belső lejátszójával) mitől lesz ilyen? Mivel más 1080p-s filmmel nem csinálja, valszeg az általam generálttal van valami gikszer. MPCHC-val lejátszva a PC-n jó.
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger
üzenetére
De nincs más, amihez nézni lehet. Valahol szabni kell egy határt, hogy mit tekintünk információnak, és mit puszta zajnak. Ez a határ pedig módszerenként változó. Ha létezne egy módszer, aminek nem lenne köze a zajhoz, és mindenki által egyformán értelmezhető lenne, akkor mindenkinek érdekében állna azt használni, és nem azt látnánk, amit most, hogy tesztoldalanként eltérőek az eredmények.
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Félelmetes hogy a modern Apsc-s vázak nagyobb dinamikát tudnak mint egy 5D Mark III. Ugyanakkor ez csak RAW ETTR esetén hozható ki mindegyik gépből.
Viszont itt ha jól tudom van valami megfeleltetés, mert ezen a teszt oldalon a gépekre rendre 2EV-vel kevesebb dinamikát tudnak mint "kellene" pl a magiclanternesek rawdiggeren meg mindenféle bűvészmutatvánnyal bizonyították hogy az 5D3 pontosan 11.7EV dinamikát tud iso100on itt meg pont 2vel kevesebbet...
-
hibavissza
veterán
De ezzel az "oda a fény fele" odamondással mi volt a célod? Mert még mindig nem értem, hogy kapcsolódik az eredeti kérdéshez. A szemnek kevésbé zavaró mozgást a 180 fokos szabály adja. Hacsak nincs valami igényed speciális képi világra így kell beállítani a géped. Nincs értelme arról diskurálni, mennyi fény vész oda. De ha valamit rosszul tudok nyugodtan oszd meg.
Akkor biztos félreértettem a smily-d, sorry még egyszer
Szorítkozzunk a szakmaiságra vagy valami hasonlóra 
-
hito
nagyúr
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ketten mar biztos leszünk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Kioktatlak? Azért mert annyit hozzá merészeltem tenni, hogy oda a fény fele?? Ez mitől irreleváns? Tán nem igaz és nem kapcsolódik a tanácsodhoz? Nem következménye?
Szemtelenkedni meg a taknyos gyerekek szoktak. Ebből a korból meg 30 éve kinőttem, úgyhogy kérlek...
-
hibavissza
veterán
Szerintem rosszul látod. Te kezdtél szemtelenkedni. A kérdezőnek mozgással kapcsolatos problémája volt. Erre ajánlottam a 180 fokos "szabály" követését, hátha az okozza. Erre "felcsodálkozó
" fejjel kioktatsz. Ráadásul a jelen esetben teljesen irreleváns dolgot rángattál ide. Nekem ez arra utalt, hogy nem vagy képben.
Teljesen felesleges személyeskedned.Abban igazad van, hogy nem volt szép tőlem a legendás gépcseréiden gúnyolódni. Már sokan megtették előttem. Nem gondoltam, hogy ez zavar. Sorry.
-
taranis
addikt
Nemrégiben dumáltunk Tuningerrel, hogy milyen fos az EOSHD-n a hangulat, és itt ahhoz képest milyen családias a hangulat, emberi a hangnem. Nade úgy látom alakulunk

-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Lehet nem kamerákat kellett volna cserélgetned, hanem kérdezni/olvasni?
Legközelebb bátran magadba fojthatod az ilyen jellegű építő hozzászólásokat.

Mozgóképnél a záridő nem csak a beeső fény mennyiségét befolyásolja, hanem a mozgás folytonosságát is.
Tényleg? Taníts még! Az nem tűnt fel, hogy olyan tanácsot sikerült osztanod, aminek a negatív hozadékát nem mondtad el.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Inkább úgy helyes, hogy az újabb felső kategóriás vázakon van shutter angle (pl: GH5) alapú záridő állítás. Nem hiszem, hogy egyhamar megkapják ezt a funkciót az alacsonyabb szinteken lévő vázak. Ez is olyan lesz, mint a Log vagy a fejhallgató kimenet, vedd meg hozzá a drágább vázat ha kell.
-
hibavissza
veterán
Szerintem olvass ennek utána. Mozgóképnél a záridő nem csak a beeső fény mennyiségét befolyásolja, hanem a mozgás folytonosságát is. Az újabb kamerákon már lehetőséged van fokban állítani a záridőt.
Lehet nem kamerákat kellett volna cserélgetned, hanem kérdezni/olvasni?

(#9909) taranis: szerintem a kolléga a judder-t nem szereti. Resolvban van rá elegáns megoldás, de csak a fizetősben

-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Mostoha fényviszonyok között ha 1/25-ről 1/50-re állítod a záridőt, tán nem vesztesz fényt?

-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ja, és oda is a fény fele

-
goldb
tag
Pár hete tanácsért fordultam hozzátok, hogy milyen fgépet vásároljak a családi videók elkészítéséhez, végül egy sony 6500 lett 10-18 f/4-es objektívvel, zhiyun crane plus-szal megtámogatva. Külön szeretném megköszönni a támogatást @hibavissza és @konyi79 fórumozóknak, akik privátban is válaszoltak pár kérdésemre.

Brutál jó autofókusszal rendelkezik, egyszerűen tévedhetetlen, viszont a full hd valóban a gyengéje, ahogyan a fórumon és több más helyen is hangot adtak neki. A gyors mozgások megörökítésekor egyszerűen olyan pocsék full hd felvételek esnek ki a gépből, melyekre nem találok szavakat. Erre vajon létezik gyógyír? Ellenben a 4k-s tűéles és részletgazdag felvételek majdnem hibátlanok... sajnos olykor-olykor mégis bántják a szemem. A 25 fps alatt, ha kellően rövid záridőt használok, akkor van lehetőség valahogy interpolálni a közbenső képkockákat, hogy végeredményben folytonosabb eredményt kapjak? Ugyanis nem tudom nem észrevenni, hogy a mozgások következtében keletkezik egy igen zavaró flickeringet (vagy hogy nevezzem), ami megjelenik a tárgyak szélén. Ha ezekre találnék megoldást, akár a számítógép nyújtotta erőforrásban, még a mostaninál is elégedettebb ember lennék, így azonban csak simán elégedett vagyok...
-
hibavissza
veterán
válasz
taranis
üzenetére
Én is csak találgatok, mi lenne fontosabb nekem. Azért azt én sem szeretem, mikor a családi születésnapi videót tizenhetedszerre renderelem, mert mindig találok benne egy kis túlcsordulást. Arcon sárga, kék pulcsi meg már indigó, ott egy fehér póló meg kiégett, stb. És ezek csak a durva hibák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

persze a vörös körömlakk megmaradna élénkvörösen. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

be tudok róla számolni.

Szorítkozzunk a szakmaiságra vagy valami hasonlóra