Samsung Galaxy Buds FE - rajongok és jajongok

Kicsi, könnyű, kényelmes, jól szól, nem drága és más Galaxy cuccok mellett még egész okos is.

Hirdetés

Bevezető, doboz, külső

Hosszú évek óta fejleszt és gyárt a Samsung TWS fülhallgatókat, ezek hol jobban, hol rosszabbul sikerültek. Az IconX utóbbi kategóriába tartozott, gyermekbetegségektől szenvedtek azok a modellek, a Galaxy Buds viszont ezekre építve kifejezetten jól indított. Ennek már négy éve, azóta készült Pro változat, aztán az érdekes kialakítású, de sokaknak pont emiatt kifejezetten kényelmes viseletű Live, Buds 2, aztán abból is Pro, meg volt Plus modell is, most pedig itt a Galaxy Buds FE, amit valószínűleg imádni fognak azok, akiknek a Galaxy Buds Plus ült meg legkényelmesebben a fülében. A lekerekített dizájn helyett ugyanis visszatért az FE-vel a kissé szögletesebb, illetve újra itt vannak a cserélhető szilikonharangok mellett a cserélhető szilikon támasztékok is stabilabb viseletet biztosítva.

A Samsung Galaxy Buds FE doboza és annak tartalma
A Samsung Galaxy Buds FE doboza és annak tartalma [+]

Az egyszerű fehér dobozban mindezt meg is kapjuk. Szilikon gumiharangból összesen három párt, támasztékból pedig kettő párt ad a Samsung. Mellettük természetesen ott a fülhallgató és a hordozó/töltő bölcső is a csomagban, benne a két fülhallgatóval és egy mindkét végén USB-C kábel a hordozó töltéséhez. A hozzánk eljuttatott fényes fehér bölcső hevesen gyűjti a mikrokarcokat, ez a tokra rakott tokkal (tok2) orvosolható, a vezeték nélküli töltés hiányát viszont nem fogjuk tudni pótolni, marad a kábeles utántöltés. A Galaxy Buds FE bevezetési ára 39 990 forint, így elfogadható, hogy kimaradt a Qi tekercs a bölcsőből, ami a drágább modelleknél megvan. A tok beépített akkumulátora 479 mAh-s, a fülhallgatók pedig egy-egy 60 mAh-s teleppel vannak ellátva.


[+]

De az tagadhatatlan, hogy elfért volna az 5 x 5 x 2,8 cm-es bölcsőben, hisz annak mérete szinte tökéletesen egyezik a Galaxy Buds2 hordozójának méretével. Kívülről a Samsung feliratot láthatjuk felül, elöl van egy állapotjelző LED, ami a töltöttséget mutatja, hátul ott az USB-C és ennyi, gomb vagy egyéb nincsen. A fedelet nyitó zsanér erős és a mágnesesen záródó fedél is jól tart, véletlenül nem valószínű, hogy kinyílna. A hiánylistára felírható még az IP-védelem is, IPX2-es könnyű eső ellené minősítést kaptak a fülesek, a tok semmilyet. 52 grammja viszont pozitívum a hordozónak, ahogy a 19 x 17 x 22 milliméteres fülesek 5,5 grammja sem nevezhető nehéznek. A szilikonharangok standard 4 milliméteresek, végükön apró szilikon háló, a vetőcső fején pedig fém rácsozat a szennyeződések ellen. A harangok cseréje egyszerű, de egyébként stabilan ülnek a helyükön.


[+]

Üdvözlendő, hogy visszatért a lapos érintőfelület is a fülhallgatók fejére, így megkönnyítve és egyértelműsítve a kezelést. A Buds FE fülesein nincsen állapotjelző LED, a tok belsejében azonban található egy, mely a párosítás / csatlakozás állapotát jelzi. A füleseket mágnes tartja a helyén, töltésük pogo pines csatlakozón keresztül történik. A fedél első kinyitásakor automatikusan párosító üzemmódba lépnek és Samsung Galaxy eszközökön felugrik egy ablak, amivel gyorsan és könnyedén csatlakoztathatjuk a Budsot. Más termékhez való csatlakozáshoz viszont a Bluetooth menüben kell turkálni, új eszközhöz pedig úgy csatlakoztathatjuk a Buds FE-t, hogy az érintőfelületet nyomva (vagyis érintve) tartjuk, amíg a fülesek a tokban vannak.


[+]

Számomra az L-es méretű gumiharang és a gyárilag a fülhallgatón lévő támaszték nyújtott kényelmes viseletet, a fültől alig áll el az eszköz, a hallójáratot és a fülkagylót sem nyomja, a szilikon viszonylag puha, bár egy memóriahabos fülpárnát nem közelít még meg. A dobozban S és M méretű szilikonharangok és egy nagyobb méretű támasz (szárny) van még. A fülhallgatókon az érintőfelület kissé fényesebb a többi részen használt matt műanyagnál, adott két kifelé és egy befelé figyelő mikrofon, illetve van egy közelségérzékelő szenzor is, így fülünkből kivéve a Buds FE-t automatikusan leáll a lejátszott tartalom. A képeken látható fehér szín mellett a Galaxy Buds FE elérhető még lila és fekete változatban is, de a töltő bölcső minden esetben fehér marad.

[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés