- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
A Buds jó telefonálni is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
RetepNyaraB #3595 üzenetére
Azért ha kicsit túlnézel a KZ-n, akad jópár minőségi cucc már. FiiO, ThieAudio, Mangrid, stb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Roland8622 #3529 üzenetére
Szokásos akkulottó, az enyém 2+ éve gond nélkül elvan, mostanában autós kihangosítóként. Kolléga meg ezalatt kettőt elhasznált, arra tippeltünk, hogy több műszálas cuccot hord, és rendszeresen áthúzó íves kisülést tud a füle és a fülhallgató között produkálni, és ez a sok voltos impulzus naponta párszor, évekig jobban megviseli. Még csak nem is az akku, hanem valamelyik chip döglik nála.
Én meg pusztán a minősége miatt ugrottam feljebb, a BTR3 a Samsung S9 DAC-jához képest nem igazán előrelépés, pusztán a telefon szabadságát biztosítja. Persze ehhez hozzájárul, hogy a Samsung és az LG lényegesen jobb DAC-okat használ, mint az átlag egyéb telefongyártó.
-
-NoVa-
veterán
Eleve van egy pont a telefonomon, ahol egy ujjal le tudom árnyékolni a BT antennát. S9.
Emellé tudok olyan környezetet, ahol százas nagyságrendű BT eszköz ordítja bele a térbe a saját broadcastját, elég pl bemenni egy TV részlegre a MediaMarktban, aztán ebben a rádiózajban csoda, ha még egyáltalán működik valami.
De épp elég. ha a telefon maga is ugyanazon a frekvencián kommunikál wifin. Az egyszerűség kedvéért számodra a legegyszerűbb, legstabilabb, viszonylag stabil és működő jeltovábbítás kell, a draút. -
-NoVa-
veterán
válasz
DrDobos #3405 üzenetére
Jól/természetesen még nem tudja semmi, viszont ha megfordítom, erre való az earbud. Ha szól a zene, elég jól kizárható a külvilág, de lehalkítva átjön aminek kell. Sokkal jobb megoldás, mint a saját hangot is elég problémásan átvivő TWS-ek mikrofonjától elvárni, hogy mások hangját hozza be tisztán érthetően.
-
-NoVa-
veterán
Az LC kábeleket, illetve a FiiO összes olcsó és közepesen drága kábelét kerüld, ócska mind. Az FH3 is akkor mutatra meg a hangját, amikor átdugtam egy 30$-os kínai rézkábelre, alapból LC3 5B járt hozzá, meg van itthon LC2 5B is.
Az FD1-et nem dícsérték, az FH1s jobb, de ne lepjen meg, hogy nem MMCX egyik sem. -
-NoVa-
veterán
Én a normál over-ear kábel póló alatt elvezetés + nadrágzseb párost kényelmesebbnek tartom általában, úgy kéznél vannak a vezérlőgombok. Meg a BTR5 azért méretesebb darab nyakban, arra egy BTR3K közelebb állna méretben a ųBTR-hez. Fülesnek mostanában egy FiiO FH3 és egy ThieAudio Legacy 3 váltja egymást, mindkettő remek . Illetve ha nem FiiO, a Radsone Earstudio ES100 is szépen teszi a dolgát, mostanában egy 150 Ohm-os Faaeal Rosemary earbudot hajt, Ezen a szinten az LDAC 990Kbps-nél már nem beszélhetünk BT korlátokról átlag 320Kbps-es zenéknél, a BTR5-ön USB-n lejátszott DSD256 sample meg nem annyira mindennapi zenehallgatás nálam. Illetve ezek mellett azért néha a Samsung Buds is előkerül, jó a hangja, de nem ez a szint. Viszont egyre jobban hajlok rá, hogy nem akarok izolációt TWS-től, és nézegetem a Samsung babszemeit.
-
-NoVa-
veterán
Nem a mennyiért a kérdés. Ha ANC-t akarsz, akkor működő, sőt, jól működő implementációt vársz el. Amikor sokat utaztam, nem spóroltam félmegoldásokkal, megvettem a 320$-os Bose fejhallgatót a csendjéért, és használom évek óta, ha épp az kell. Repülésre a legjobb. Zenére nem azt veszem elő, arra lényegesen jobb hangú füleseim vannak.
Egy nem annyira működő ANC csak kidobott pénz, nem pihentető, és az akkuidőből meg az árba beleférő minőségből áldozol nagyot. -
-NoVa-
veterán
Már így is hatalmas utat tettek meg, 15 éve még csupaszám domaineket regisztráltak be webshopnak, csupaszám terméknevekkel, mert az csak 10 latin karakter, amit meg kell jegyezni és kibogarászni, a további 52 (kis+nagybetűk) elhagyható.
Nekem meg van valami bajom, mert túlságosan kezd szimpatikussá válni a Samsung babszeme, Be is zártam a sokadik review videót, és megvárom amíg elmúlik a roham
-
-NoVa-
veterán
válasz
csanyiadam #3043 üzenetére
Nem az iOS/macOS miatt, úgy általában a tökéletes hangminőség, és a mindenfelé keresztbe párosítgatási nehézségek miatt.
A feleségem Plantronics Blackwire 720-at használ, Windowson USB-vel, mobillal BT-n, az meetingekre eléggé ideális bigyóm zenére nem ajánlom. Próbáltam macen BT-vel is, ment, tette a dolgát. Na ezzel viszont a keretet kicsit felfelé kifeszítettem.
Ha feljebb akarsz lőni hangminőségben, akkor egy vezetékes füles vagy fejhallgató, és egy FiiO BTR3k jó út. Én BTR5-öt használok meetingre, kicsit drágább, de ugyanazt a funkciót látja el. Képes felismerni a mikrofonos vezetékes füleseket is, vagy van benne saját, elég jó mikrofon.
Viszont nagy különbség, hogy a Plantronics mikrofonja a szádnál van, erre optomalizált, és ennek megfelelően nem vesz fel minden háttérzajt, csak a beszédet. A BTR meg úgy általában a kábelmikrofonos fülesek pedig minden zörejből juttatnak bele bőven. Lehet mérlegelni. Pl a Bose QC35 mikrofonja simán bevonja a beszélgetésbe a szomszéd szobában játszó gyerekek hangját is érthetően.
-
-NoVa-
veterán
válasz
csanyiadam #3041 üzenetére
"Szeretném, ha kompatibilis lenne és tökéletes hangzást adna Windows, Android, MacOS és ios alatt is. Mit tudtok ajánlani a részemre?"
Kompromisszumok elfogadását.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Greg204538 #2948 üzenetére
A Bose soha nem akciózik (és a kereskedőknek sem engedi meg), van egy ára, amíg veszik, gyártja, ha már van újabb, vagy nem veszik, akkor lekerül a polcokról. Jó visszajelzés, ha ér annyit, úgyis fogy.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
zokrill #2929 üzenetére
Samsung Buds a lehető legkisebb eartippel. Mivel a sharkfin támaszkodik a fülkagylódba, nem a tipen lóg, nem kell annyira szigeteljen, kevésbé izolál, és kevésbé fog emiatt dübörögni. A feleségem rendszeresen lenyúlja edzeni, úgyhogy kis fülben bizonyított. 20k körül néha előfordul, helyi boltokban általában 30 alatt van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bryant56 #2725 üzenetére
Melyik lényege? Amikor a TWS szabadságáról van szó, akkor a hangminőségből engedek. Sportolás, vagy házi/ház körüli munka, podcast tipikusan ilyen.
Egyébként puszta mászkáláshoz az már kényelemben mindegy, hogy neckbandes izé, vagy BT erősítő + vezetékes füles over-ear kábellel, a lényege, hogy maga a telefon szabadon lóghat a töltőn az asztalon, vagy épp csak nyomkodom a kezemben, fizetek vele paypass terminálnál, és nincs kábelhez kötve.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bryant56 #2717 üzenetére
Eleve írtam egy nem Sony eszközt, ami támogatja, de ott az ES100, Qdelix 5k, stb. Vagy épp magasabb árú TWS-ek, pl HiBy WH3 160$-ért, 1DD 1 Knowles BA, appból állítható a keresztváltó frekvenciája, szóval esélyesen nem teljesen szar. Aztán majd az első reviewk eldöntik.
De ez az az árszint, ahol már belefér pl egy FiiO BTR3k is, egy jobb beugró minőségi füles, meg egy rövid kábel hozzá. Ez a beugró árszint erre a minőségre kb, nem 20$ -
-NoVa-
veterán
Meghallgattam a videót minőségi fülessel. Meghallgattam a videóban használt számokat közvetlenül Budssal. A Buds+ kocsit basszusosabb, de alapvetően hasonló, tehát lehet összehasonlítási alap. Na ha csak a videót hallgattam volna meg, a Soundpeats-t jónak gondolnám. Ellenben azután, hogy a valóságban a Buds tisztább, dinamikusabb és jobb, mint a videó alapján a Soundpeats, és a videó alapján az mennyivel több magassal rendelkezik a Budsnál... Hallgathatatlanul harsány cucc lehet. A relatív összehasonlításhoz kell összehasonlítási alap is, különben a döntés ugyanúgy vakon születik.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bryant56 #2665 üzenetére
Nem a BT a gond, hanem a méret/akkuidő/kényelem/ár között kötött kompromisszumoknál lehet variálni. Ott a FiiO BTR5 - ThieAudio Legacy 3 párosom, az is LDAC BT protokollon zenél, és teszi ezt 2 Sabre DAC-cal pontosan olyan minőségben és hangzással, mint egy Sennheiser HD580.
Drága, van benne vezeték a füles és az erősítő között, de a minőségben nincs kompromisszum.
Ezt egy TWS még azért nem fogja tudni, mert 3 rendesen becsövezett, damperekkel hangolt driver rendes hangváltóval, erősítővel és akkuval együtt gigantikus lenne. A Buds mérete kényelmesen apró, könnyű, emiatt a hangminőségből kicsit lehet engedni, de még mindig nem szól rosszul. Ezen egy FM cucc nem tud túltenni, csak rengeteg vételi zavart és analóg interferenciát pakolna még mellé. Egy zsúfoltabb párazáz aktív eszközt használó épületben esélytelen, és akkor még csak a zenelejátszás megy egy irányba, a telefonálás, meg az egyszerű lehallgatás csak bonyolítja. -
-NoVa-
veterán
Pontosítsunk. 100-200$-os kategóriának indult, majd jöttek az egymás alá licitáló filléres vackok. Próbálgattam, többfélét is, de a Samsung Buds és az Apple hozza legolcsóbban a minimális funkcionalitást számomra:
- Soha nem desyncel egymáshoz képest időzítésben a 2 oldal
- mindennapi használatban következetesen jól kapcsolódik mindkét oldal
- Stabil BT kapcsolat wifizajos irodaházban is
- Elfogadható mikrofon utcai zajbanBorzasztó csábító lenne ezt olcsón is megkapni, de eddig a Buds volt a legolcsóbb, ami egy éven túl is stabil napi használatban, firmware updatet is kap, és hozza az akkuidejét.
-
-NoVa-
veterán
Azért ha egy kicsit túlnézel a filléres TWS-eken, a technikai feltételek adottak a jóhoz is. A BT protokoll sem csak a legolcsóbb Quallcom alaplapokból épített izékből áll, ahogy kábel és kábel között is van durva minőségugrás teljesítményéhesebb fejhallgatóknál.
A FiiO BTR5-ben lévő 2 szinkronizált Sabre DAC balanced kimenettel, LDAC 990kbps kapcsolaton pl kifogástalan. Képes maga az eszköz USB-re dugva DSD256 lejátszásra, és meg lehet hallani a kis többletet térakkusztikában, de itt már a legutolsó kis apróságokon lehet vitatkozni, ahol az ár extrémen elszáll minden apró különbségért.
A rádugott fülesekre meg már rég nem igaz, hogy kevesebbek lennének a fejhallgatóknál bármiben, tér, dinamika, szellős könnyed vagy dinamikus erős, mindre van jó IEM és jó fejhallgató is, egyéni választás, ki mit szeret. Akad 26$-os fülesem, ami klasszikus rockkal hajtva pl bőven egy szinten zenél a nem épp annyira filléres planarommal. És akkor még 50k alatt van a teljes költségvetés, amiből a BTR5 a nagy része.De Tulku 3 armatúrás Sabbat paneles customja is érdekes lehet, holografikus térrel.
Szóval a technika adott, a gond inkább az, hogy a TWS-eket felkapták a tech/mobilreview oldalak, innentől audiohoz semennyire nem értő, a témában eddig semmi érdeklődést nem mutató firkászok dícsértek fel bármit, mobilfülesekhez viszonyítva. Szóval a gyártók sincsenek jóra kényszerítve, ha megvesznek és dícsérnek bármit. Azért akad pár értelmes, csak bele kell futni előtte szarokba is, hogy relatív értelmezhesd a sok reviewert -
-NoVa-
veterán
Ha a telefonhoz járó Samsung/AKG jó a füledbe, akkor a Buds is. Nincs túl extrém, anti-ergonómikus formája, és több sharkfin is jár mellé különböző méretű fülkagylókhoz. Eleve nem tisztán a hallójáratba kapaszkodó szilikon tartja, akkor sem esik ki, ha nem a legnagyobbat tuszkolod be a füledbe, amit csak oda tudsz szorítani.
Nekem eleve úgy kényelmes egész napra, hogy mellette az Apple féle ergonómikusnak szánt füles 1-2 óra után már fájdalmasan nyom, feszül. Azért kár, sok esetben szeretném pont azért, mert egyáltalán nem izolál. -
-NoVa-
veterán
Covid járvány van, szóval várj pár évet ezzel
Eleve kevés bolt van, ahol van próbalehetőség, de nem találtam olyan boltot előtte sem, ahol tartottak Buds+-t, és próbálni lehetett. Esetleg Mediamarkt, ott már láttam, hogy valakinek elővették kipróbálni a vitrinből a Jabra-t, mielőtt megvette. De akkor is visszakanyarodok az első mondatomra. -
-NoVa-
veterán
Kár tovább nézegetni, Samsung telefonnal a Buds scalable codeces kapcsolatánál stabilabbat úgysem találsz. Hangra, kényelemre, mikrofonra és dobozméretre szerintem ez az optimális választás, csak azért nem vettem még, mert az első generációs Buds még kifogástalanul teszi a dolgát, és nem akarok fölöslegesen sok szemetet generálni. Jó esetben meg majd a következő iterációig kihúzza.
-
-NoVa-
veterán
Az a jó a vezetékesben, hogy nem áll meg 40k-nál egy jobb, és akkor nem árt alá valami mobil DAC/AMP, ami jobban megszólaltatja, mint a telefon, és az is könnyedén megvan 40k. Ráadásul akkus, majd 2 év múlva lehet cserélni.
És mivel azért nem mindenhol kényelmes a kábeles megoldás, nem árt mellé egy jó TWS, de lehetőleg ne legyen totálisan hallgathatatlanul rossz a vezetékeshez képest, úgyhogy valami jobbat kell venni -
-NoVa-
veterán
Az a baj, hogy az ilyen projectjeid után kedvem támad szétkapni a C16-ot, kivágni belőle a magas armatúrákat, beledobni helyette az EA3 Knowlesét, és behangolni értelmesebbre a kettő hibridjét.
Csak a Cambridge Audio hangszóró köré épített back loaded horn dobozommal sem haladok, pedig ott nem kell lebontani végtelen sok ragasztót.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Hzsolt11 #1807 üzenetére
A mikrofonja irodai/otthoni környezetben hibátlan, zajosabb helyeken meg elmegy, de fontos, hogy jól csavart bele a füledbe, hogy a szád felé mutasson a nyílása. Stabilitásra semmi panasz.
A Buds+ mikrofonban komolyabb előrelépés, hangban nem tudom, nem lehetett covid lockdown előtt boltokban kipróbálni, azóta meg még annyira sem. Valamivel állítólag jobb, de azért még ez sem lesz világmegváltó csoda egy jó vezetékes füles + BTR5 vagy ES100 LDAC képes erősítőhöz képest.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Hzsolt11 #1805 üzenetére
De ha esetleg bővebb válaszra is kiváncsi vagy, kényelmes, nem viszi extrém túlzásba a külvilág izolálását, de épp eleget kizár, a hangja kiváló, tiszta, Harman-nautral hangolás. Értékelhető szélességű tere van, kb a Bose QC35-öm minőségét közelíti, kicsit más hangolással. A Scalable codec miatt ez a legstabilabb BT kapcsolatú cuccom.
Anno 20-25k körül mentek a telefon mellé kapott bontatlan darabok, azt az árszintet maximálisan megéri. És a véleményem Samsung telefon mellett érvényes persze, más nem tud Scalablét.
-
-NoVa-
veterán
Általában próbálok egyszerűen és érthetően fogalmazni a pontosság árán, ha nem kifejezetten technikai megbeszélés van. Sokat segít user/manager felé kommunikációban. A lényeg, hogy extra buffer (lag), vagy scalable codec (samsung only) jó, különben szakad. Az ES100 alapból stabilabb, a BTR3 és BTR5 hajlamos akadozni, műanyag ház, jobb BT tanelantenna vagy kicsit nagyobb cache, vagy mind együtt.
-
-NoVa-
veterán
Az olcsóság a benne lévő Qualcom cuccra vonatkozik, nem a körítésre és a végfelhasználói árra.
De ha az vigasztal, akad jóval drágább LDAC BT füleserősítőm, aminél a bal és jobb nadrágzseb közti táv is kihívás, ha én is benne vagyok a nadrágban (normál testalkat, nem XXXXL miatti jelentősen messzebbre került zsebek
Néha akad, ha járkálok, és a kezem árnyékolja a jelet.
-
-NoVa-
veterán
Árnyékol az is, de te magad is eleget. Olcsó BT füleseknél a zseb-fül távolság is sokszor gond, járás közben a kezded is elékerül, árnyékol. Ilyenkor le lehet vonni a tanulságot, hogy a nagyobb nevű gyártóknál figyelembe veszik ezt, és érzékenyebb antennát terveznek, a filléres szarok meg filléres szarok, ebben is. Persze lesz olyan ember, aki nem úgy hordja a telefont, vagy rövidebb a felsőteste, vagy épp ideális a páratartalom és a rádiós környezet, és nem tapasztalja ezt, vagy csak leszarja, természetesnek hiszi. Részemről pár ilyen után hagytam az olcsóbbakat, vettem egy Samsung Buds-t, használom problémák nélkül azóta is.
Ugyanakkor a fém tok leszedése ingyen van, és kicsit javul a helyzet. Vonaton sok a fém, elektromágneses zaj, stb, az ott segíteni fog.
-
-NoVa-
veterán
válasz
szmayer1 #1390 üzenetére
A FYE 5 képes volt a mosott torz basszuson kívül más tartományban is hangot kiadni. Nem jót, de legalább valamit. A 3 rettenetesebb volt.
Az 5 belefért nagylány (19) apró fülébe jól, a 3 az nem. A tok powerbanksága baromság, ha táska nélkül mész, és zsebrevágnád, szóval ha a kettő közül kell választani, akkor én egy 3M füldugót vennék 100ft körül, de tényleg. De én szeretem a normális hangminőséget, ha az nem cél, akkor az 5 vehető, a 3 használhatatlan. -
-NoVa-
veterán
válasz
Stauffenberg #1341 üzenetére
Részemről TWS terén pár BlitzWolfot meghallgattam, siralmas hang. Maradtam a Samsung Budsnál, mászkáláshoz és csöndes környezetben telefonálni, az a felhozott SoundMagic E10-hez képest jobban hangolt, részletesebb és technikásabb cucc. És egyesek szerint gyenge basszusban, pedig még ez is emelt kicsit. Hozzászoktak a műdübörgéshez és elvárják.
Egyébként meg telefonálás és minőségi zenehallgatásra egy mikrofonos BT DAC + vezetékes füles is jól működik, én sokszor használom meetingre a FiiO BTR5-öt egy planar fülessel. Máskor a kényelem nyer, és a Buds, megint máskor a zajszűrés miatt Plantronics headset a befutó, nincs ami ezeket egyben tudja jól.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Stauffenberg #1333 üzenetére
Valóban alig van rendesebb audiofil teszt az ócsókínai kínálatról, de általában azért, mert tényleg rettenetesek. Hamis, torz retteneteket dícsérnek partnerkedvezményt adó linkekkel hirdető cikkek, és ilyeneken szocializálódott fülű emberek véleményeznek anélkül, hogy fogalmuk lenne a tiszta hangzásról.
-
-NoVa-
veterán
Sima Buds tud mindent, amit egy MicroDD-től elvárok, azaz kb Carbo Tenore-vel tudok egyenlőségjelet húzni képességekben (talán picit még jobb is). Nem részlettelen, nem hamis, nem annyira drága, hogy ne lehetne belőle időnként elveszteni egy adaggal, de azért akad még némi elmaradás hangban a P1 mögött. A +-ra nem ugrottam rá, de elvileg nem rontottak sokat rajta
-
-NoVa-
veterán
válasz
kromatika #1222 üzenetére
E10BT-m van, jó ideig napi használatban volt, aztán szereztem jobbakat. Az árához képest kellemesen szól, nem igazán részletes, nem technikás, de nem reménytelenül elhangolt rettenet. A lehető legnagyobb nyílású szilikont kell rátenni, amit adnak hozzá. A NuForce-ot nem hallottam.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
Litván Zongora #993 üzenetére
Nincs lehúzva a középtartomány.
-
-NoVa-
veterán
válasz
TheZukker #980 üzenetére
Budsról meg én tudok nyilatkozni, korrekt timbre, gyengécske, de legalább nem elmosott basszus, tiszta részletes hang. Vezetékesből a Carbo Tenore-hez hasonló, és ezzel engem megvett, azt is szerettem.
Akkuidőben nem használtam még 6+ órát egyhuzamban, épp emiatt 70% alatt nem is emlékszem, hogy láttam volna. A tok napi töltést igényel használat mellett, a mikrofon meg csöndes környezetben tökéletes, zajosabban sok olcsónál ugyan jobb, de azért a teljesen használhatótól még egy lépéssel hátrébb van. Autóban még elmegy.Scalable codeccel extrémen nagy Wifi/BT háttérzajban is desync és szakadásmentes marad a zene, de ezzel máris csak Samsung telefonok mellé tudom ajánlani, nem publikus licensz.
-
-NoVa-
veterán
Mert a legolcsóbb kínai fülesek nem reportálnak töltöttséget a telefon felé, nem tudnak firmware updatet telepíteni töltés közben, és általában amúgy sem
, stb stb. Szóval itt van funkció, ami tud szarul működni, a legtöbben nincs funkció, ami elromoljon. Pro-kontra lehet érvelni mindkét oldalon.
-
-NoVa-
veterán
Mivel hangolásra szinte egy az egyben azonos a Samsung Buds-al, így amit az előbb írtam róla, erre is érvényes. Kicsit jobb a Sony dinamikája, és az ANC is jól tud jönni, így indokolt a felár.
-
-NoVa-
veterán
Zenére is tud értékelhető hangot kiadni, timbre rendben, részletesség microDD-hez méltóan egész jó, tere hasonlóképp. A Harman-natural hangolásnak nem vagyok nagy rajongója a felső középmagas emelés miatt, de elmegy. A lényeg, hogy default beállításon lapos EQ-val szinte egy az egyben a Carbo Tenore hangját hozza, kicsit jobb térrel, és nagyon kicsit realisztikusabb magasakkal, azaz remek cucc. Ok, hogy más dimenzió a P1, de a Budsnak nincsenek komoly hibái, ami kontrasztba kerülne. Kevesebbet nyújt, de azt jól tálalva.
-
-NoVa-
veterán
Engem visszatart, hogy már az első reviewk is fikázzák a hangolását, emiatt egyelőre marad ez a páros:
Látványosan nem foglal sokkal több helyet a planar füles LDAC képes BT erősítővel és vastag rézkábellel együtt, mint a Buds amúgy egészen aprónak számító tokja, szóval valid mobil megoldás
, de azért kb az össz füleshasználati idő ötödében a hangminőségből áldozok a kényelemért, meg podcastre sem veszem elő mindenáron a P1-et
.
Hasznosabb info, hogy rájöttem mitől merült a tokom mostanában. Ha elrakom a füleseket a dobozba, és azonnal lecsukom, akkor jobban merül, mint ha lecsukás előtt várok pár másodpercet, amíg minden állapot frissül és szinkronba kerül minden komponensben. Este úgy raktam le a töltő mellé, hogy minden töltésjelző zölden világított, és reggel is úgy maradt, nem ment le sárgába, mint szokott újabban. Valamelyik SW update óta kényesebb erre. Egyelőre mégsem kell új tokot rendeljek.
-
-NoVa-
veterán
Irányt tudok mondani, ne microdriverest vegyél. 5-6mm-es DD-vel vannak jó, minőségi, részletes és élvezhető mélyek, de mennyiségihez legalább 8-10mm körüli kell, a nagyobbak már az erősítőteljesítményben lesznek problémásak, vagy akkuidőben. Vagy dedikáltan csak az aljára dolgozzon a membrán, a többit meg armatúrákkal megoldják, pl KZ E10 mélyeit dícsérték, de 60$, és még senki nem próbálta itt szerintem, hogy tudjuk igazolni vagy cáfolni. Saját Samsung Buds jóféle zenei hangolás, részletes, technikásabb darab, minőségi a mélye, de nem a hangnyomásról szól, arra nem jó. BlitzWolfból volt FYE3 és 5, utóbbit tartottam sokkal hallgathatóbbnak, de nagyon messze volt a kicsit jótól is még lefelé.
Ha kicsit visszakeresel, H2o-Pok listázott sok olcsó TWS-t véleményezve nemrég.
-
-NoVa-
veterán
Beleköthetek? A FYE3 arra való, hogy Vin Diesel részegen szivarozva felolvassa rajta a Dörmögő Dömötört. A jó basszus nem hasonlít, rettenetes részlettelen tompa a mélye, csak hiányzik belőle az összes többi hangtartomány, így soknak tűnik.
Szóval viszonylag kevés TWS lesz, ami ennyire L hangprofilú, én még nem hallottam hasonlót (szerencsére
, de ha túlérzékeny vagy a magas hangokra, még mindig kereshetsz olyan fülest, amihez van app EQ-val, és lehúzol pár dB-t minden csúszkán 200Hz fölött.
-
-NoVa-
veterán
válasz
szasanyi #885 üzenetére
Na abból kár kiindulni, eléggé elásta már a saját szavahihetőségét az az oldal a sok megvett tesztgyőztes pozícióval
Muzix az meg egy megbízható hazai kereskedő évek óta, plusz az a ritka fajta bolt, ahol lehet próbálgatni is fülhallgatókat, érdemes megkérdezni, hogy kipróbálható-e pl a Tevi.
-
-NoVa-
veterán
válasz
spanyoll #806 üzenetére
Pl ha már Comply-t írtál: [link]
Anker Liberty Air 2-re is jó elvileg, a többire nem tudom. TW-vel jelölik az erre való Comply-okat, van más csőméret is, Sennheiser és Galaxy Buds van csak nevesítve náluk a 2 fajtára.Én mondjuk mindenemre Comply Comfortot használok, kivéve a TWS, mert azt sokkal többször veszem ki, rakom vissza, töredék élettartama lenne.
-
-NoVa-
veterán
Kb fél éve használom leginkább egy planar fülessel. Nadrágzsebre csiptetve kényelmes, hangja csodás, egyedül az oldalra kiálló jackre kell vigyázni, a 2.5mm-es balanced elég sérülékeny. L csatlakozóval jobb.
Ha nem kell nagy teljesítményű balanced kimenet, és hardwaren futó 10 sávos EQ, akkor van olcsóbb megoldás is, a FiiO BTR3 is jó cucc, olyanom is van régebb óta:
Jobb az anyaghasználat, és kényelmesebb az alján a csatlakozó.Mindkettő működik egyszerre LDAC és USB DAC módban is, melóban a gépre dugva arról is jön a hang.
Mindkettőnél ott a füles vezetéke, de a telefonom szabadon használom, így nálam kb a neckbandes megoldásokkal hasonlóan kényelmes, sokkal jobb minőségben. Jó fülessel együtt persze sokkal drágább az egész.
-
-NoVa-
veterán
Ha nem extrémen wifi/bt zajos közegben mozogsz, nem fog fájni, nekem munkahely környékén pont ez kell a stabilitáshoz.
+1 érv, hogy most hogy jön a 2. generáció, jó áron lesznek használt darabok. 1 éve van napi rotációban, és egyetlen dolog romlott rajta, a bal oldal csatlakozás hangeffektje meghibásodott. Gondolom sérült a flashen a wav file, FW update és soft reset sem oldotta meg, többet nem foglalkoztam vele.
-
-NoVa-
veterán
"Nem probléma ha aliexpress-ről kell rendelni"
Arra azért most figyelj oda, hogy ha a bolt/termék oldalán még a holdújévi fejlécet látod a január végi szabadságokról, akkor az a bolt még karanténzónában üzemel, és csak talán Március 7.-étől mennek vissza dolgozni. Sok helyen megindult Február 10-től minden, de nem mindenhol.
-
-NoVa-
veterán
Erősítő alapzaj, chipsetfüggő. A KZ APTX-HD kábelnek is volt, meg pár olcsóbbnál kioptimalizáltan futottam bele hanglejátszás közben emelt alapzajba, de azok legalább lekapcsolták az erősítőt, ha nem kaptak jelet.
De bringára továbbra sem javasolnám a TWS-eket. Túl jól hangszigetel a legtöbb egyfelől, másfelől ha mégis kiesne durvább terepen, akkor az olcsókban nincs csipogtatós keresés funkció. Viszont ami meg nem szigetel túl, az edzőteremben nem nyomja el a helyi tuctuc környezeti zajt, azért nem jó.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Végigszenveded minden egyes alkalommal? TWS-nél eleve elő sem veszem a telefonom, csak bedugom a fülem, rányomok, és indul a zene, nem foglalkozom vele többet. ES100-al meg nincs kihallható különbség az LDAC módok között, a default 24bit 96kHz adaptív is elmegy 990kbps-el, és essen is vissza 660-ra, ha épp gyenge a jel, különben akadozni fog a stream.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest