- One mobilszolgáltatások
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
Nem tudom, hogy mikortól és milyen megfontolással vezették be az egyházfenntartói járulékot, meg az istentisztelet utáni adakozást a reformátusoknál... viszont az igaz, hogy a Biblia tizedről ír, ez egy időben kötelező is volt az egyházban (nem csak nálunk,
aztán gondolom az emberi jogok dumával megszűnt a kötelezőség
De pl. Németo.-ban ha jól tudom, még most is kötelező az egyháztagoknak a tized.
De mindezeknek akkor van értelme, ha Isten indítja a hívők szívét az adakozásra, és nem kényszerből, meg megfelelni akarásból teszik ezt
A Biblia pl. nem mondja azt a sokszor elhangzó ''A jókedvű adakozót szereti és megáldja az Isten'', hanem csak annyit, hogy szereti Isten az ilyen embert:
(2Kor 9, 7) Kiki a mint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.
Tehát a hangsúly a ''jókedvűn'' van..
---
Azért szerintem a mise és a református istentisztelet között igencsak nagy különbség van (még akkor is, ha a misén is elhangzik igehirdetés a pap részéről)
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- További aktív témák...
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest