- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magisk
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bocsesz, de nem én értelmeztem, hanem egy nyugalmazott református lelkész.
„Az eleve elrendelés anno vigasztalást jelentett török alatt Habsburg alatt”
Ennyire bárgyú érvet még soha senkitől nem hallottam, olvastam. Azt akarod mondani, hogy Kálvin, aki az oszmán birodalommal igen kis közös határszakasszal bíró Franciaországban és Svájcban élte le egész életét, így kb. 1500 km-nél közelebb sosem került hozzájuk, azért dolgozta ki a sokak által kifogásolt kettős eleve elrendelés tanát, hogy azoknak az embereknek nyújtson vigaszt, akikkel kapcsolatban fogalma sem volt, mikor érnek el hozzájuk a tanai, hiszen önmagának esze ágában sem volt odamenni, és személyesen vigasztalni, téríteni?És az mennyiben vigasz, hogy előre el van döntve, hogy valaki nem üdvözülhet, bármit tesz, bárhogy él? Nem csodálom, hogy nem akarsz erről vitát nyitni, hiszen ez a vakhiten túl nem elfogadható.
„így sarkítva”
Egy bibi van: Kálvin sarkította így.
„De hát miért nem igazulunk meg akkor mindnyájan? Mert Isten az ő ingyen ajándékát csak azoknak adja, kiket az üdvre kiválasztott; míg megtagadja azoktól, kiket kárhozatra rendelt (XXI.). Ezt tanítja az Írás is (XXII.) s így hiábavaló e tan ellen támadni (XXIII.), mert az Isten elhívja valóban, akit elválasztott, míg az elvetettek maguk vonják magukra a veszedelmet, mire rendeltettek (XXIV.)”
Ráadásul komoly logikai bakugrás van benne. Mert szerinte a kárhozatra is Isten rendel (már a teremtéstől, ugyebár), mégis, az elvetettek maguk tehetnek a veszedelmükről.Szóval, értem én, miért nem akarsz vitatkozni. Mert ez az álláspont védhetetlen. Pl. nem fér össze Istenvégtelen kegyelmének tanításával. Mert nincs annál kegyetlenebb cselekedet, hogy elhiteted valakivel, van reménye. Aztán a végén magad bünteted meg, külön kifejtve, hogy egész életében hiába reménykedett, te csináltad úgy, hogy bűnös legyen, te csináltad úgy, hogy reménykedjen, kijuthat, de te is bünteted meg bűnös voltáért.
Nézd, te hinni akarsz, így semmi ráció nem téríthet el. Te dolgod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Milyen autót vegyek?
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Sony Alpha A7C eladó - GARANCIA 2027.05.10
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4899
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest