- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
monosz
őstag
válasz
Cobra. #17419 üzenetére
A kondik látszatra rendben vannak,szinte makulátlanok.Valszeg a tekercsek "zenélnek",viszon atlakkoztam öket,de sajna nem változott a helyzet.Szkóppal nem néztem a kondikat,hogy esetleg van e váltó rajtuk,ezért is mondtam,hogy látszólag ok.
Sajnos nem szokott sikerrel járni a kondi csere. -
Boogie33
senior tag
válasz
Cobra. #14930 üzenetére
Minden nap tesztelgetek valamit ezzel táp hibával kapcsolatban . Most ki próbáltam olyat hogy levettem két ventilátort meg a 6970-et hátha nagy az indulási áram, de igy se indul a gép csak pár másod perc múlva és addig valami nagyon halk furcsa cicegés jön, de nem tudom honnan nem tudom beazonosítani a hang forrását, de az tuti hogy valahonnan lentről.
Baromi rejtélyes, kezdek kifogyni az ötletekből .
És az a baj hogy mindig egy napot kell várnom mert csak így nem indul , pár óra múlva simán megy. -
Boogie33
senior tag
válasz
Cobra. #14930 üzenetére
De egyik pillanatról a másikra nem szárad ki a cucc . Mert ez egyik nap jó volt aztán jött az ominózus áram szünet, és hoppá, már nem volt jó.
"Nem tudom miért de azt elfelejtetem mondani ( biztos a mérgemben ) hogy úgy kezdődőt az egész hogy hirtelen elment az áram miközben ment a gép , és mikor vissza jött már akkor rögtön nem indult elsőre ( a 650-es ) csak egy pár perc múlva, és utána egyre rosszabb lett egész addig míg egyáltalán nem indult ."
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
Cobra. #10278 üzenetére
"Te most 4 ágat írtál, de ugye csak 3 van, amiből még az alaplapi csatlakozás is lejön. Valószínűleg a 2 PCIe csatlakozó 1 ágon van és az terheli túl a tápot. Az egyik videókártyát a molexekből lásd el árammal, szerintem úgy jó lesz."
Ami azóta történt:
- Cseréltem a tápban ventit, így a légszállítás 125,7 m3/h helyett 183.832 m3/h. (Az új ventire 2 hetet kellett várnom!)
- Újra elosztottam az ágakon a terhelést.
- A 2 PCIE ág marat a VGA-kon.Eredmény 1 nap terheléses teszt után:
- Nincs terhelés alatt lekapcsolás.
- Feszültségek rendben a +3,3V kivételével, mert még mindig +3,55V.Szerintem, így már rendben lesz.
-
regener
veterán
válasz
Cobra. #10228 üzenetére
Szétkaptam a gépet teljesen, a VGA-n kívül más nemszállt el, de a tápon az FDD és a 2 SATA halott (ezek egy ágon voltak gondolom), ezenkívül a 4pin-es CPU dugón 1 pin, a 20-as alaplapin 2 pin van nagyon bebarnulva.
Igen jelenleg egy GF6200 van benne + egy kissebb (300W) és öregebb CODEGEN táp.
Csodálom hogy igencsak sokan írják, hogy ez a Codegen nemjó márka, mert gyorsan elhal, de még működik nekem, szóval szerencsém van ezzel a kicsivel
Főleg hogy 2004 óta megvan a 300W-os Codi és még eddig nincs baja, viszont az S.P. 1,5 év után kimúlt."Elég öreg gép, szinte bármi lehetett."
Már elkezdtem a gépet felszámolni, a halott vidikari 1 hónapos hűtője tegnap már elkelt,
márcsak aztvárom hogy rendesen elinduljon a Hardverapró, hogy a többit is felrakhassam.
Az új géphez a RAM-ot már megrendeltem, mert most drágulnak és inkább olcsóbban venném. -
Envo_
aktív tag
válasz
Cobra. #10065 üzenetére
Az alaplapon 2db x16-os PCI van, mind a 2-ben kipróbáltam, csavarral rögzítettem passzol minden. A tápnak alapból volt PCI-E tápkábele azzal hajtom, ventilátor és minden üzemel.
(#10062) mr_ricsi
A VGA alapadatokkal fut (AfterBurner szerint és BIOS szerint is), a RAM 1600MHz-n megy, 1600MHz-es HyperX, a proci 3100MHz i3 vagyis minden alapon fut.
Most koliban vagyok de pénteken ajd kipróbálom egy másik táppal, ha azzal jó a iArenat garival visszaváltom. -
erpi
csendes tag
Köszi, akkor szerinted nem lett baja. Ma kicseréltem a ventit, de nem láttam benne semmi elváltozást, sem a kondikon, sem a tekercseken, sem egyéb alkatrészeken. Szaga sincs.
Egy 4 éves ASUS-ról van szó egyébként. A hibát szerintem úgy követtem el, hogy zörgött a csilli-villi kék led-es ventilátor. Egy másik fórumban olvastam, hogy a legegyszerűbb megoldás az olajozás, így egy pár csepp olajat kapott tőlem. Eleinte ment rendesen, de valószínű, hogy a benne lévő kenéssel együtt, és a párásabb levegő miatt (télen bentre teregetünk) inkább ragad, mint csúszna. Meglöktem a kezemmel a ventit, és alig forgott, mintha folyamatosan fékezve lett volna, meg is állt. - legyen ez tanulság!
Egy cooler mastert kapott tőlem. Az volt itthon, tudtam, hogy jól működik, már kipróbáltam. A ford szám visszajelzése is jól működik, és 5v mellett is teker szépen. A tápon, dicséret legyen: szabványos csatlakozó van.(nem kell semmit forrasztani, gányolni...stb) De a vezeték sorrend más! A ventiken általában: Fekete/Piros/Sárga. Ugyanúgy tartva a csatlakozót itt: Sárga/Fekete/Piros a bekötés. Így egy tű segítségével ki tudtam venni a szálakat, és átvariáltam a vezetékeket a megfelelő sorrendbe. Most rendben működik. Minimum feszültséget kaphat az "ú"j ventilátor, mert nem forog gyorsan (ezért szerintem arra érdemes odafigyelni, hogy alacsony feszültség mellett (pl. 5v) is elinduljon a ventilátor) de hátul érzem, hogy van légáramlás. Jobb, mint a semmi, és legalább csendes.
Mások szerint sem károsodott a tápegység? Ugyanolyan megbízhatóan működhet, mint a probléma előtt? -
Hoffer
őstag
Az a tünet, hogy a monitorom fényeréjét elkezdted változtatni magától, erre mondom biztos a monitor a rossz, de nem mert egy másik monitorral is ezt csinálja! Ezután gondoltam, akkor a vga rossz, de nem mert vettem egy tök újat és azzal is ezt csinálja! Az alaplap nem okozhatja ezt érzésem szerintem, sem a ramok sem a proci! Ezért kizárásos alapon csak a táp marad hátha nem mindig adja le a feszültséget!
Valami vélemény? -
04ahgy
nagyúr
Látszik, hogy nem vagy benne az elektronikában. A bemeneti szűrőkörben csak 50Hz-es tekercsek vannak, nem igazán ciceregnek, csak nagyon ritkán. Az abban levő váltóáramú kondik viszont szoktak.
PFC áramkör sem igazán szokott zizegni. De a legpontosabb diagnózis csak szétszerelés és kimérés után adható.
HGyu
-
Digitman
csendes tag
Kb. 3-4 éves lehet. Az az érdekes, hogy csak a proci volt cserélve. E4400 --> Q9550. Tudom, hogy a mostani többet eszik, de a régi tuningolva volt (bár nem huzamos ideig, inkább csak próbának), a mostaninál pedig energiatakarékos üzemmód is be van kapcsolva.
Eléggé a határon vagyok, de az a fura, hogy pár hétig ment az új konfiggal is gond nélkül. Sajna nem értek a tápokhoz, lehet hogy a proci csere is elég volt ahhoz, hogy már kevés legyen a táp. Valami tipp, hogyan győződhetnék meg, hogy a táp szarakszik nem esetleg az alaplap? Nem szívesen dobnék ki 20-25k körül egy új tápra, ha nem muszáj. Amit még észrevettem, hogy huzamos használat után kikapcsolva-újraindítva a gépet semmi probléma, viszont, ha áll egy fél napot nem hajlandó elindulni. -
Hiro
csendes tag
Üdv!
Nem vagyok benne biztos, hogy táp probléma, de semmi konkrétabb nem jut eszembe.
A probléma a következő:
Megvettem a mostani konfigom. Egy hónapig működött zökkenőmentesen, aztán előállt egy olyan probléma, hogy erős 3D terhelésnél a gép újraindult. A videokártyára gyanakodtam, de nem volt semmi baja, viszont kompatibilitási hibára hivatkozva sikerült beszámíttatnom és lecserélni egy másikra. Nagy harc volt a bolttal...Lecseréltem a videokártyát, ezt követően működött megint kb 2 hónapig, utána ugyan ezt a hibát produkálta. Oprendszer újratelepítés és hasonló dolgok megvoltak, nem történt változás.
Van valami ötletetek? Táphiba? Alaplaphiba? Mi jöhet még szóba?
Konfig:
Alaplap: MSI K9AGM3-FD sAM2
Videokártya: ZOTAC 9800GT AMP edition
Processzor: AMD Athlon 64 X2 6000+
CPU cooler: ASUS triton 70
RAM: GEIL VALUE DDR2 PC6400 800MHZ 2048 MB CL5
Ház: Colorsit 8036 c43
Táp: Colorsit en60950 400W
HDD: Samsung 320GB -
mr_ricsi
veterán
"azt hiszem mardo kannál, hogy megveszem az FSP tápot, aztán ha nem indul el vele a gép, akkor lépek tovább. "
Mi lesz akkor, ha a táp lenullázta a gép belsejét, és a floppymeghajtón kívül semmi sem élte túl? Honnan tudod, hogy az új géphez elég lesz az új táp teljesítménye?
"Ha esetleg a házon lévő kapcsolóval lenne gond, azt hogy tudom kiszűrni?"
Lehúzod a csatit, és egy csavarhúzóval zárod össze a tüskéket kevesebb mint 4 másodpercre.
-
mr_ricsi
veterán
Sem teszterrel, sem multiméterrel nem tudod a tápodat kimérni, főként ha száradóban lévő kondik okozzák a hibáját.
Kérj kölcsön egy másik tápot, és dugd rá a gépedre. Ha úgy sem indul, akkor a Mercury a készenléti körével agyonvágta az alaplapot.
Ezesetben a tápot mindenképpen ki kell hajítani, még ha látszólag működik is. -
jaja1981
addikt
Ha fordítva dugod fel a bekapcs csatiját, semmi nem lesz, mert az csak egy ellenállás szabályzó kis kapcsoló. Bárhogy feldughatod.
Vedd ki a tápod és zárd össze a zöldet a fekete vezetékkel a lapra menő csatin.
Ha ekkor beindul, akkor tudsz mérni feszültségeket, ha nem akkor kuka.Véleményem szerint ezek azt mutatják, hogy megvannak e a feszültségek az egyes lábakon.
Szvsz jobban jársz, ha ennyiből veszel egy multimétert, azt több dologra tudod használni, és egy egyszerűbb még olcsóbb is. -
9CS
senior tag
BIOS frissítés megvolt, akkor amikor elkezdte ezt a hülyéskedést. Mármint a régivel kezdte, az újnál sem lett jobb. Azóta volt, hogy be sem akart kapcsolni. Ma vagy holnap beviszem szervizbe, hátha ott kiderül mi lehet. Már szétkaptam a gépet, így nem tudok többet próbálgatni.
Köszi az ötleteket azért.
-
brembo
aktív tag
Pedig arra is gondoltam. Többször is ki-be raktam, hátha rosszul áll a slotban, de nem segített. Egyébként a videokártya is tökéletesen üzemel egy másik lapban.
Most kaptam egy cseretápot, de az csak 20 pines, a lapom meg 24-es. Azzal is elindulna? Mert olvastam már ilyesmiről, de nem akartam megpróbálni, hátha kárt teszek benne.
-
brembo
aktív tag
A hibakódok sorrendben:
8.3. : ATX power supply ready
8.4. : DDR voltage readyEnnél a kettőnél szokott megakadni. Azt értem, hogy ezek mit jelentenek, de azt nem, hogy a gyakorlatban mi okozza azt, hogy ezeknél megáll a lap és leállítja magát.
Látsz arra esélyt, hogy ez táphiba? Mármint, hogy a táp és lap valamiért nem szeretik egymást? Azért kérdezem így, mert ez lap biztosan működik, és a tápot is használom egy másik alaplappal (mint ahogyan a VGA-t, procit, ramokat). Szóval már minden komponenst teszteltem külön-külön. Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a lap nem ismeri fel a procit. Ezt viszont furcsállanám. Egy san diego magos AMD-t a legrégebbi AN8 Ultra bios is megtalálja szerintem. -
kosian24
tag
Tudom, Codegen szar, de most ezt félretéve évekik használtam codegent és nem volt vele bajom, a mai napig üzemel. Ez vadi új, most vettem. Ugyanezt csinálta egy tök más táppal is. De azt nem értem, ha kiveszem a memót és visszateszem, miért nem kapcsol be a gép. Meg ha többször is teszteltem a memókat memtestel és sosem hibázott, akkor nem valószinű, hogy rossz a memória. Vagy igen?
-
dangerzone
addikt
Amúgy ha a vga nem kap elég áramot, akkor nem kéne kiírnia valami hibaüzenetet? Mert olvasgattam fórumokat ilyesmi témával kapcsolatban, és ott sokan mondták, hogy ha a vga nem kapott elég áramot, akkor nem ment az ideálíis teljesítményen, és a vindóz ezt ki is írta, hogy nem kap elég áramot a vga ezért visszavette a teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged