Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyer
senior tag
Elvittem egy barátomhoz aki elektromérnök és pc boltba dolgozik, megmérte nekem PSU teszterrel és multimeterrel is, mindenhol kiváló értéket adott le. A hiba akkor vagy a winyoba vagy az alaplapba lesz a sok fagyás miatt.
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
-
Skyer
senior tag
De amúgy hogy mérnél le alaplapi feszültségfelvételt hogyha nem szoftverrel? A táp leadását tudom hogy MM el lelehet mérni 200 as határ közt, de még nem mertem megcsinálni mert félek tőle hogy elronthatom, nem vagyok ampervadász. Valaki már egyszer leírta hogyan kell mérni de elfelejtettem.
-
Skyer
senior tag
Hát, konkrétan egyszer fagyott játék alatt is, aztán lefagyott win telepités alatt is, szinte minden 2. alkalommal, volt hogy else akart a post screen után indulni vagy a windows logo töltésnél nem ment tovább. Láttam hogy a 7 es probálkozik de nem töltött be a win. Volt hogy már a win logo sem jött elő a boot képernyőn, tudod azokból a pöttyökből rakódik össze. 35 reset és egy Sata kábel és némi variálás után sikerült működésre bírnom, és a HDD-m be is beleroncsolt, valami Ultra DMA Crc error count hibát rakott hozzá ami előtte nem volt. Itt untam meg, és bekültem szervizbe. Mielőtt kérdeznéd egy XFX geforce 9300 as alaplap.
-
Skyer
senior tag
Érdekes módon a mostani felállás (Asus p5k SE) szerint az alaplap tökéletesen felveszi a táp ot. Itt minden érték normális. Táp ugyanaz
Szintén ugyanaz a táp, ellenben az új alaplapommal aminél sztem már gixer van:
Most küldtem be szervizbe az alaplapomat pedig 5 napja vettem, fasza. Szóval magyarul az hogy ellenőrzik a gyártosorrol lejövő terméket az kacsa. Valahogy úgy lehet hogy ami lejön és egy hajszálhiján már átmegy, az megy a boltok piacára.
[ Szerkesztve ]
-
flatley09
csendes tag
-
flatley09
csendes tag
A napokban beszereztem egy új 570W-os tápegységet, mert az előző 420W-os kicsinek bizonyult!
Néha újraindult a gép magától, gondoltam nem bírta, ezért vettem egy nagyobbat!
Viszont a probléma nem szűnt meg, sőt, még gyakrabban jelentkezik!A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e érintkezési hiba? Miből kifolyólag történik mindez? Lehet, hogy nem a táppal van gond?
-
jaja1981
addikt
bsh:
Elképzelhető a táp.
Elég régi és ugye a kondik száradnak.
Mielőtt veszel próbálj kölcsön kérni egyet, ami hasonló, vagy nagyobb teljesítményű.Skyer:
Szoftveres mérés nem mérés.
Ha ezek az értékek igazak lennének, nem indulna a géped, vagy elfüstölne.
Ha minden rendben van, akkor hagyd a dolgot.
Biztosan csak multiméterrel és oszciloszkóppal lehet mérni.OnLy16:
Minden képen cserélj tápot.
Még pár ilyen és hardver hibához fog vezetni.
HA biztosra mész előtte kölcsön táp, de valami minőségi, mert egy másik szarral nem lehet az előző szart kiküszöbölni.[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Próbáld ki előtte másik táppal, ha van lehetőséged én is táphibára gyanakodnék.
(#6986) Skyer: Everest azt ír néha amit akar, nem kell komolyan venni, főleg, ha minden rendben megy.
(#6987) OnLy16: Kérdésedben a válasz is benne volt, "noname" tápt cserélni valami márkásra.
(#6988) jeni: Miért nem jelzed a problémád ott ahol javították a tápod? Everest adatok nem mérvadóak.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
jeni
félisten
Szia
Ez jó érték a táp felől.
Ugyanis nem rég lett vissza adva javításból a Chieftec 420W tápom,és van mikor a gép elindul de a moncsit már nem kapcsolja be,csak újra indításnál oldódik meg a probléma.Ami van a gépre kötve:
Asrock i65PE;Intel 2,8Ghz;40 Giga IDE és 250 Giga Sata HDD( ez külön sata kábelen jön);Pio 108D iró;2x1Giga Geil;Sapphire HD3850, és maga a táp ami Chieftec 420W
A videokártyára a molexről két külön szálról kapja a kratfot. Ezek szerint nem is elég neki az a táp,vagyis kevés? Esetleg legyengítve kaptam vissza? -
OnLy16
tag
Hello!
Még decemberben fektettem be új gépbe, az egyetlen dolog ami nem márkás benne az a táp (450W nemtudommi)
Kb 2 hete kezdett el szórakozni, hogy játék közben vagy kékhalállal, vagy simán kifagy (úgy hogy a hang ismétlődik, megáll a kép, nem mozdul semmi)
Először azt hittem hogy a játék hibája, lehet hogy szarul kezeli a memóriákat. (hiszen ha eddig semmi baj nem volt nagyobb gépigényű játékkal...)
Mostmár ott tartok hogy barátnőm ha odaül farmvillezni akkoris megáll. Csak a reset segít, ám utána nem kapcsol be (legalábbis se kép, se beep, de a ventik mennek) Teljesen áramtalanítom, akkor utána x perc mulva használható. Memtest-et futtattam, nem írt hibát.Config:
Gigabyte EP31 DS3L
Intel Q8300
2×2GB Geil hűtőbordás (nemhiszem hogy melegedés lenne a baj)
XFX 9600GT alpha dog
éshát a táp pedig a noname 450W-osElképzelhetőnek tartjátok hogy a táp a hibás? Nekem is fura ez a kékhalálos szar, de nem nagyon tudok mást elképzelni...Vagy alaplap lenne? :S
Köszi előre is
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
Skyer
senior tag
Sziasztok. Ez micsoda?
a 3,3V os ág csak 2,14 et a 2,5 ös pedig 1,28 at ad le. Everest szerint, már 2x fagytam az előbb. Biosban a CPU VOLT ra 3,3V ot ír. Most miez?
-
bsh
addikt
sziasztok
a gépemnek nincsen semmi baja, nagyon stabil, jól működik. viszont játszani nem nagyon szoktam vele. de most unalmamban elkezdtem stalker c.o.p.-ozni, és már háromszor előfordult a következő: játszok több órát egy huzamban, majd egyszer csak, minden előzmény nélkül, hirtelen kikapcsol a gép. nem kezd el előtte lassulni, szaggatni, sípolni, nincs kékhalál, nem újraindul, hanem lekapcsol teljesen.
ebből arra gondoltam, hogy esetleg a táp túlmelegszik és lekapcsolja a védelem, vagy esetleg az erős terhelés hatására túláram védelem lép közbe. esetleg valamelyik ág pillanatnyi csúcsterhelést kap mondjuk a képen lévő 3d bonyolultságának megfelelően, és ettől kapcsolna ki?
az érdekes, hogy a prociból elvileg csak 1 magot használ a játék, tehát nem meg csúcson a proci...
a hardverek:
- phenomII x4 940 (3ghz, minden alapon, c'n'q-tel))
- arctic cooling freezer64 pro pwm (max.55fok)
- 2x2gb kingmax ddr2 1066
- gigabyte 9800gt oc 1gb (arctic cooling accelero twin turbo hűtővel, 7V-on, max. 50fok)
- gigabyte ga-m720-us3 (nforce 720d chipset)
- 2x wd caviar blue (raid0-ban), 1x wd caviar black, 1x caviar blue (ide)
- 2x optikai
- tvtuner pci, x-fi pci-e
- rahedli usb cucc
mindez egy chieftec gps 450 tápról megy, ami kb. 3-4 éves.mikor a gép kikapcsol, és újraindítom, az event logban kernel power hibaüzenet közli, hogy az előző leállás szabálytalan és nem várt volt. (win7 hoime premium 32bit amúgy)
stalker előtt legutoljára freelancereztem, dehát az mondjuk nem nagyon terheli le a gépet vagy a videókártyát. azelőtt meg farcry2, azzal se volt semmi gond.
lehetne programhiba is a stalkerben, de az inkább lenne crash, kékhalál, vagy egyéb windows hibaüzenet, esetleg reboot, és valami szaggatás megelőzné minimum... de nem nagyon tudom elképzelni a programhibát, ami kikapcsolja azonnal a gépet. a windows ezt nem engedné szerintem.
egyéb hardverhiba (memória pl.) nincs.
elvileg a tápnak el kéne vinni ezt a hardvert, habár azért erősen határeset szerintem... de én mindenképp tápra gyanakszom, valamiért lekapcsol, ettől áll le a gép váratlanul, terhelés alatt. esetleg öregszeik, a kondik gyengülnek, és így már nem olyan stabil?
szóval, szerintetek? -
Dezike
tag
válasz jaja1981 #6981 üzenetére
Gondolj csak bele, mely fogyasztók használnak közvetlen 12Voltot ?
Ventilátorok, nekik is van négyszögjel generátoruk.
CPU GPU RAM 1.3-1.8 Volt között. Ezen eszközök VRM-je ha nem tolerál bemenetén 10%-ot ba..hatod.
A 12Voltos ág ilyen mértékü "kiaknázása" szinte minden onnan kap betápot a kissebb áram/teljesítmény illetve kissebb veszteség/diszipáció miatt alakult.
De nálam okosabbak Pl. Csaba_20 vagy Stol már kifejtette párszor.
Végül azért tényleg maradjunk 12Volt környékén ha már táp akkor viselkedjen hozzá méltón"előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"
-
jaja1981
addikt
-
Dezike
tag
válasz jaja1981 #6972 üzenetére
"HA profira mész"
Akkor nem kapcsolgatsz sípoló készenléti körös tápot.
Jó fajta Mercury és az 5V-van vezérelve mint ahogy sok 400-asnak csúfolt kodagánynál, szal 12Voltot terheld csak lesz 11Volt, 5Volt meg betonstabil. (ja ATX szabvány szerint 12Volton +- 10%)"előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"
-
moha21
veterán
válasz Fooler89 #6978 üzenetére
Rádugod a CD-rom-ot a molex csatira, utána egy hajlított drót,tű stb.. darabbal a zöldet akármelyik feketével összekötöd. Ha a CD tálca kinyílik az már egy eredmény. Multiméter vagy kölcsön vagy 800 ft piacon célnak az is jó, viszont terhelve kellene mérni itt jön a képbe amit jaja javasolt az izzók.
Ha arra a drótra gondolsz, hogy szigeteltnek kell -e lenni amivel összekötöd a zöld+feketét akkor a válasz, hogy nem lényeges.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Fooler89
őstag
Az a bajom, hogy annyira nem írta le körülményesen és így benéztem.
Most rájöttem, hogy a 20pines csatlakozón kéne a zöldet és a feketét összeérinteni, de akkor se fogom tudni lemérni a 12v meg az 5v-ot, mert nincs multiméterem.
Mivel érintsem össze? Húzzam ki a két kábelt és érintsem össze?
-
jaja1981
addikt
válasz Fooler89 #6971 üzenetére
Csak adj neki 220-at és zárd össze a zöld-fekete vezetékét.
Ezek után valszeg elindul a táp.
Így ki tudod mérni a 12V és 5V ágakat.
HA profira mész, akkor egy 40W-os 220-as égőt kötsz a 12V ágra műterhelésnek és figyeled a fesz értékeket.
Ha így jó, akkor megkísérelheted gépbe rakni, de szigorúan csak saját felelősségre. -
Fooler89
őstag
Helloztok,
Kaptam kölcsönbe egy 400w-os mercury tápot, csak annyira kellett volna, hogy feltelepítsek egy rendszert, de ahogy áramot adtam neki elkezdett sípolni így nem is mertem bekapcsolni.
Tudom, hogy gány táp meg hogy semmi védelem, de valószínűsíthető, hogy ennek vége van?
Ne is próbálkozzak a beindítással? -
djbahool
senior tag
Sziasztok!
FSP ATX-400PNF tápomban haldoklik a venti (furán zúg).
Tudnátok javasolni csereventit bele, ha lehet akkor halkabbat, vagy max ilyen hangosat mintami gyárilag van benne.
Pontos tipusokat lécci.Kösz
-
Pyriel
tag
válasz Csaba_20_ #6915 üzenetére
Megoldódott a probléma, mázlim volt, "csak" a táp hibásodott meg, az alaplap nem. Jól kifogtam, nem volt két éves az FSP 550w 80GLN tápom és tessék. Alighanem ez nyírta ki karácsonykor a VGA-mat is. Akkor jelentkezett először a probléma a gép indulásánál.
Kicseréltem egy Corsair-re és láss csodát a gép pöccre indul.
"A szépség és az ész szorzata állandó." - Murphy. Ennyire ronda lennék?
-
jaja1981
addikt
válasz gordonfreemN #6965 üzenetére
Ismerem.
A lényeg, hogy a tápod vezérelje a ventit, ne más, mivel a tápot hűti. -
gordonfreemN
addikt
válasz jaja1981 #6964 üzenetére
Nem, nem én csináltam vezérlőt (mert simán át lehet verni a saját elektronikáját ha kellene) és de a táp magát vezérli, ahogy gyárilag is, csak a venti nem maradt gyári! Ilyen csatiról lévén szó!
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
jaja1981
addikt
válasz gordonfreemN #6963 üzenetére
Ez jó, de a táp szabályozza a ventijét, ami így ugye nem történik mert molex-ről táplálod.
Más, ha Te csináltál hozzá szabályzót, ami működik is, de csak a Te felelősségedre.piadex2:
Azt a tápot cseréld gyorsan.
A konfigod közel 200W-ot is felvehet full terhelésen, és az elég sok a tápodnak.
Egy minőségi FSP 350-est ajánlok 6-7k bruttó kiskerben.czky:
Kölcsön tápot tudsz kérni? De valami rendeset, ami elbírja a konfigod.
Nekem ilyen hibáim voltak P4-gyel és táp volt.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #6851 üzenetére
Uff! Érdekes és különleges megoldás született! A coolink-et sikerült végül működésre bírni a tápban. De nem egyszerüen ám! Nagyon rafkós elektronikai átcsesző fluxusketyerét terveztem (akit érdekel, privátban szivesen leirom, de ez a topik nem a modding topik), és mikor be akartam kötni, történt egy kis baleset. Elvágódott az eredeti venti csatlakozása (2 pines) tőben. Idegeskedtem egy sort, majd ráforrasztottam a kábelt a molexes csati sarujára és láss csodát! Elindult az elektronikai csodaketyerém nélkül is! Beszaráss...
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
2o1i
senior tag
Sziasztok!
Van egy problémám ami ebbe a topikba is beillik, de az egyszerűség kedvéért csak belinkelném!
-
veterán
Szia!
Köszi!
Ez vagy ez legyen?
Melyiket ajánlod?
Egyébként létezik az, hogy egyik nap még stabil, és következő nap pedig elkezdi a szarakodást? Ilyen gyorsan?Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz Neil Watts #6956 üzenetére
Igen cseréld le. 7-8 ezer körül veszel egy fsp-t és ismét megbízható táp lesz benne.
Azért egy másik táppal jó lenne előtte kipróbálni, hogy tényleg táp hiba-e.[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
-
veterán
Sziasztok!
Hát nem gondoltam volna, hogy valamikor az életben ide kell írnom, de ez is bekövetkezett:
Eléggé érdekes a történetem:
Van nekem egy Gigabyte GA-MA770-UD3, AMD Athlon II X2 240, 2G 800MHz Kingston RAM, ASUS EN9600GT, Samsung 320GB SATAII+Samsung 1TB SATAII gépem, és egy lassan 7 éves (! áááááá le lesz csavarva a tököm) Fujitsu-Siemens brand tápról üzemeltetem (FSP belsős), ami már megjárt egy komplett gépet, és szolgálta is rendesen... lehet hogy nálam fáradt el?
A mai nap folyamán többször rebootolt a gépem, néha még sima netezéstől is.
Utána lefuttattam, SuperPI-t, szőrösfánkot, és minden elképzelhető tesztprogramot, és egyszer csak a SuperPI után kifeküdt, amit egy reboottal jezett.Táp problémára gyanakszom, szerintetek is az?
Cserélnem kéne már, nem?Üdv. core2
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ha egy játék betöltése után a gép újra indul, lehet táp hiba/gyengeség?
Kösz:piadex2
ps: és amúgy: honnan tudom, hogy a tápom nem bírja el a rendszert?
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Dezike
tag
válasz norbi2k #6951 üzenetére
Felesleges 2 topikban is feltenni uazt a kérdést, főleg, hogy a mélyvízes a javítás menetére nem az amatőröknek ad tanácsot.
A chieftech tápom viselkedett hasonlóan a tidhez, ott a thermisztor 1-ik lába kirohadt a nyákforrasztásból. A takarítás természetesen jót tesz a tápnak, de a thermisztor általában (ami a ventit szabályozza) fémesen vagy vmi hővezető anyaggal csatlakozik a szekunder kör hűtőbordájához."előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"
-
norbi2k
csendes tag
Hello
Van egy Zalman 360B-APS tápom, az utobbi időben elég hangos lett... szétszedtem a gépet, kiporoltam, tiszta... de még mindig hangos. Mikor bekapcsolom a gépet felzug, aztán vissza halkul, majd megint felzug és olyan mintha folyamatosan maxon pörgetné amig megy a gép, pedig nem kéne mert elég jó a ház hűtése, nem hiszem hogy meleg lenne benn. Valami ötlet?
-
D4v3
őstag
-
jaja1981
addikt
válasz Pancsermeste #6944 üzenetére
4,75V rendben van.
Viszont terhelésre 4,2 már gáz.
Ott valóban nem működik és okozhat hardver hibákat is.
Szóval a gagyi tápoknál nem is a terhelés a gond, hanem az üresjárati fesz ingadozás.
Köszi az infókat és sajnálom a vinyókat.A MINŐSÉGI TÁP ELENGEDHETETLEN!
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #6910 üzenetére
Nos, most már tuti, hogy a táppal van gond! A gépben lévő egyik vinyót hazavágta, a másikon csomó badszektor lett!
Rámértem az 5V-ra, és kiderült, hogy csak 4.75V, de ha minimális terhelést adok rá (USB vinyó), akkor egy pillanatra leesik 4.2 V-ra, ekkor a vinyó ki-be kapcsolgat, aminek hatására a tápfesz is ugrál.
Megy a kukába!-= Pancsermeste® =-
-
z00li
senior tag
Szia!
Azt hiszem hasonló problémám lenne mint neked. Barátnőmék gépe sem ismeri fel mindig az usb-s eszközt, valamint volt már hogy nem indult el a gép. Vinyót lehúzva majd újra feldugva jó lett, azóta sem volt ilyen probléma. HDSentinelt feltéve kihozta, hogy a lemez felpörgése során előfordultak hibák, ami lehet tápegység hiba. A vinyó egyébként hibátlan a progi szerint. Alaplap kb. 6 hónapja lett cserélve, de a táp még a legelső ami a gépben volt, dtk gyártmányú. Ezek szerint cseréljek tápot, igaz?
Üdv: Z
-
jaja1981
addikt
A DVD író nem fogyaszt szinte semmit amíg nincs használva.
Itt nem a kraft lesz a kevés mert az a 2,5W nem oszt nem szoroz.
Más gond lesz a no name tápokkal szerintem.kosarob8:
Ne röhögtess.
A géped fogyasztása alapon a 100W-ot nem éri el.
Ha tuningolva nem tölt be, de tuning nélkül igen, akkor a tuninggal van a baj, nem hardverrel.
Azt jelzem, hogy a procidban közel 3GHz van abban a lapban.
Valamit rosszul állítasz be tuningnál, az lehet a gond.[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom h a problémámmal jó helyen járok-e, de egy kérdést megér
Adott az adatlapomon található gép, benne egy relatíve régi táp Thermaltake W0043RE 480W.
Most ideiglenesen a gépembe került még egy 80GB-os hdd SATA-s, a másik kettő mellé, illetve az 1TB-os is új szerzemény. Így hogy most 3 winyó van a gépben néha napján nem akar elindulni a Win7, van h a töltésnél megáll vagy ilyenek. A proci kicsit húzva volt, 2GHz-re, van amikor 2,2 környékére, eddig 1 winyóval simán ment, most h 3 van benne tuningolva lehal néha betöltésnél, de ha alapra rakom vissza a procit akkor elindul.
kérdésem - amire gyanakszom: kevés lenne már ez a táp neki?
Illetve másik kérdés: ha majd kiveszem a 80as hdd-t a gépből, akkor az E2140-es helyett elbírna egy E6550-est?
Köszike a válaszokat előre is. -
jaja1981
addikt
Más is jelzett olyan hibát hogy márkás tápja helyett lett egy non name tápja és a külső vinyó bizonytalanul működik.
Nem tudom mi az összefüggés a külső vinyó és a táp között, mert az USB 5V-on 500mA-t tud leadni, de érdekes.
Nem tudok egyenlőre magyarázatot és megoldást.dokee78:
Cseréld ki a tápot, mielőtt leég.
A 4pin a nagy áram miatt barnult be, ami nagy hőtermelést idéz elő a csatlakozásnál.
A HKC tápok nem túl minőségiek.
Az újraindulásokat én is tápproblémának látom elsősorban.[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Segítségeteket, vagy ötleteket szeretnék kérni az alábbi problémában
A szükség /munkára is kell a gép/ törvényt bont alapon a következő helyzetbe kerültem:
Elromlott az fsp tápom ventije, így gariba kicseréltetem, ennek intézése folyamatban van, erre az időre a haverom adott egy másik tápnak nevezett dolgot... LC Power 500 - ast...
tudom, tudom ne is mondjátok, mondom a szükség nagy úr, nem tuningolok vele, semmi game, csak word + netA probléma:
A külső vinyót nem ismeri fel, nem kapcsolja be, nem olvassa be külső meghajtóként egyik usb port se ...Lehúztam már minden házventit, egeret, bill. - t, de még így se...
Ennyire kevés amper maradt benne, hogy erre sem képes már ?
A vinyó jó, más gépen kipróbálvaMit lehet tenni ? /másik táp nincs/
Fontos dolgok vannak a vinyón, mindenképpen kellen -
moha21
veterán
válasz dokee78 #6926 üzenetére
Cseréld ki a HKC tápot FSP-re mondjuk. 99% hogy minden rendben lesz.
A tápod tesztje:[link]
Itt megmondják melyik a legideálisabb táp neked:[link]
FSP400-60APN olcsó és megbízható.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
dokee78
félisten
Igaz feladtam már a labdát,de most újra és képekkel.
"Tavaly apám a kávéfőzőt szerelte és kicsapta az áramot a házban.
Onnantól kezdve a gépem ritkán kikapcsol és újraindul.
Van,hogy hetekig minden OK és van,hogy egy nap többször is.
Kihúztam a tápellátókat az alaplapról és észrevettem,hogy a 4pines csatlakozóban az egyik csatlakozó vagy vezeték meg van barnulva.A kérdésem az lenne,hogy lehet-e ez a gond,mert a PC szerelő azt mondta nem ez a baj hanem áramingadozás van a konnektorban.
Persze 3 konnektorban is kipróbáltam és mindben fenn állt a probléma."Táp szétszedve(Gondolom nem sok látszik belőle).
És a bebarnult 4pines.[ Szerkesztve ]
-
Pyriel
tag
válasz Csaba_20_ #6915 üzenetére
Sajnos nem változott semmi, a bekapcsolás továbbra is kész gyötrelem. Hol be sem lehet kapcsolni a gépet, hol pedig minden venti max-on pörög, de a gép mégsem indul el, a boot csippanásig sem jut el. Aztán egyszer csak elindul és megy akármeddig hiba nélkül.
-
noncsika
tag
sziasztok csak egy gyors kérdésem lenne
egy enermax modu 82+ 525W-os tápom van. szerintetek elbír összesen 4 belső vinyóü meg egy dvd írót a konfigom mellé? (adatlapomon kiírtam)
köszi a választ
-
hakos1987
őstag
helo!
a következő kérdéssel fordulok hozzátok:
az adatlapomon látható konfigról van szó...
a gondom az, hogy játék alatt is, egyszercsak lekapcsolt a kijelző... azt hittem sokáig a vga a ludas, amíg el nem kezdtem tegnap tuningolni... proci simán vitte a 4ghz-et minimális fesz. emeléssel, viszont amint ráküldtem a prime-ot, kijelző kikapcs... akárhogy állítgattam, adtam feszt, állítottam a memóriát, nb-t, amíg vissza nem mentem 3600-ra, ezt csinálta... prime nem jelzett hibát csak random 1-2 percen belül monitor kikapcs. pedig vga ugyebár nem volt terhelve. Ebből most arra következtettem, hogy a táp lehet gyenge... előfordulhat? esetleg ,,gyengült" valamennyit? vagy 12V-os ágon gyengülhetett?
jah, a másik érdekesség, hogy az fsb droppol! pl. 240-es fsb-nél 228-240 közt ugrál, természetesen állítgatva a cpu, nb, memória órajeleit... ez elég érdekes megint...
várom az ötleteket!
köszi előre is!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Csaba_20_
őstag
Az alaplapi gombelemet tessék kicserélni! A CMOS-t akkor szokta elfelejteni és ilyen "CMOS error" hibákat dobálni, ha az lemerült. A hosszadalmas indulásnak is lehet az az oka, hogy sokáig tart, amíg eljut a hiba detektálásáig az alaplap. Szóval elsőnek én ezt nézném meg.
[ Szerkesztve ]
-
Pyriel
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem táp probléma, de hátha. Én nem tudok hirtelen mire gyanakodni.
Pár hete előfordul és egyre nagyobb gyakorisággal, hogy bekapcsoláskor a ventik felpörögnek, de a gép mégsem indul el, a bootoláskor szokásos egy csipogás sem hallatszik. Olykor pedig 10-20 mp után nagy nehezen elindul a gép bekapcsolás után. Van amikor bekapcsolni nem lehet, egyszerűen semmi, mintha totál nem kapna áramot, a ventik állnak stb. Amikor végre elindul a gép, utána nincs probléma, megy gond nélkül, akár terhelés alatt is bármeddig. Néha kapok egy olyan hibaüzit bootoláskor, hogy CMOS error, ilyenkor lehet választani a default és a legutolsó működő között.
Van ötletek, hogy mi lehet ez? Elég sok pénzt öltem bele már a gépbe, utálnám, ha gallyra menne az egész.
Előre is köszi!
-
jaja1981
addikt
válasz Pancsermeste #6912 üzenetére
Én akkor sem hiszem, hogy a táp.5V-on a tápok olyan 20-30A-t tudnak leadni.
Most 0,5A nem oszt nem szoroz. -
Pancsermeste
őstag
válasz jaja1981 #6911 üzenetére
De a régi táppal meg jó volt! Másik gépben sem kéri a plusz USB csatlakoztatást, meg eddig sehol se kellett neki, ahol a mobil vinyó járt!
Majd visszarakom a régi tápot - kiváncsi leszek, hogy jó lesz-e, de szerintem biztosan, mert más nem változott.-= Pancsermeste® =-
-
jaja1981
addikt
válasz Pancsermeste #6910 üzenetére
Ez biztos nem táp gond.
Az USB maximális árama 500mA, 0,5A lehet 5V mellett.
Ez nem zavarhat be a tápnak.
Nyugodtan tessék bedugni a másik usb-t is áramfelvételre. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
FSP400-60GLN táppal az a gondom, hogy az USB-s vinyónak nem elég a tápfesz, csak úgy működik, ha a Rack-be a kiegészító tápot is rádugom. A legnagyobb baj az, hogy +táp nélkül is elindul, nem tiltja le a kommunikációt, csak bizonytalanul működik és ez ugye veszélyes!
FSP-350PNF táppal nem volt ilyen probléma. Egy másik gagyi colorsit tápos géppel is remekül működik a vinyó csak USB-ről táplálva.
Semmi más problémát nem észleltem. Everest szerint a +5V= 5.19V
Mi lehet a probléma?
Lehet a primer oldali 270µF-os (CapXon) kondi) kapacitás csökkenésétől?-= Pancsermeste® =-
-
moha21
veterán
-
D4v3
őstag
Hi!
Néhány hete teljesen rendszertelenül elkezd zúgni a tápom, néha egészen hangosan, máskor csak épp annyira, hogy zavarjon. Viszont van, hogy 1-2 napig meg sem szólal. Egyértelműen a ventillátorral lesz itt valami gond, a kérdésem annyi lenne, hogy elég, ha megolajozom vagy inkább vigyem el szervízbe, hogy ott nézzék meg és inkább cseréljék ki egy új ventire? -
04ahgy
nagyúr
Butaság. A szünetmentesnek line interactive, double vagy delta conversion rendszerűnek kell lennie ehhez (a régi konstrukciójú rezonánsat most nem számítva).
A hagyomásnyos, legolcsóbb és legelterjedtebb, ún. standby szünetmentes esetén semmiféle line regulation nincs, és az nem véd semmitől. Az a dolga, hogy a beállított küszöb alatt, lehetőleg a táp áthidalási idejét nem meghaladó idő alatt átkapcsoljon telepes működésre. Jó esetben a szűrőket a bemenetről nem spórolják le.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Norby01
csendes tag
válasz venember83 #6900 üzenetére
de... de akkor már inkább egy chieftec nem?
www.HostingBazis.hu - Domain, Webtárhely, Webszerkesztés, SSL, VPS, TeamSpeak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest