Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-rac
senior tag
Stol: Köszi a segítséget,de körmendi vagyok. Amúgy beadtam garanciába a tápot.
Az ideiglenes codegennel most nem kapcsolgat ki-be a gép,de a bejelentkezés utáni rózsaszín képernyő azonban visszajött
Az iPonban lett véve az összes cucc,szal rá kéne jönnöm mi lehet a baj,mert ha visszaküldök valamit és nincs baja akkor fizetnem kell. Szerintetek? Videokártyára tippelnék...
Ja és ezt nem értem. Miért csak első indításnál,amikor előtte ideig áll a gép? -
Cobra.
őstag
Írtam már, hogy nekem is zizeg a tápom. Tegnap este kikapcsoltam a router wi-fi részét és azóta nem zizeg a táp. Véletlen egybeesés vagy lehet köze a problémához? Majd este még jelentkezem, hogy változott-e valami.
-
t-rac
senior tag
Na úgy tűnik táppal lehet valami,most egy 400as Codegent tettem bele fél órája,és még egyszer sem ment el a kép.
-
törölt tag
-
nguru
tag
Hali!
Hogy kicsi lenne, azt nem hiszem...Nálam egy c2q megy 4 sata vinyóval, 2 optikai meghajtóval, meg egy 3870-es Radeonnal. És bírja zokszó nélkül (Hála a fentieknek...
)Ja: és csak 350-es...
Egy ismerősödtől kérj kölcsön egy tuti tápot, hajtsd meg a rendszert azzal..ha ott stabil, akkor tápcsere.
, ha nem akkor vmi más csinálja a fesztivált!Raptus: 2 éves Codegen táp már csereérett!
-
t-rac
senior tag
Üdv!
Régebben beírtam,de azóta nem oldódott meg.-Chieftec 450W
-Gigabyte IP35-DS
-Core2Duo 2.66
-2x1 GB GEIL BLACKDRAGON
-Inno3D 8800GT 512 MB
-200 GB SAMSUNG SATA
-60 GB MAXTOR (NEM SATA)
-PIONEER DVD-RW SATAAmikor bekapcsolom a gépet,első indításnál kb 10 perc után a windowsban elmegy a kép,és egy egyszínű képet ad (vagy rózsaszín volt a monitor,vagy zöld,szürke,fekete). Nyomok egy resetet,újraindul a gép,3 mp múlva kikapcsol,majd be.
Ez a hiba még most is fennáll.
Amikor 1 napnál több ideig áll,akkor be sem kapcsol,ki kell kapcsolni a tápot majd be.
A vinyóra is rájön,hogy elkezd kattogni,ki-be kapcsol,és lefagy a gép.Nem tudom,hogy minden a táp hibája-e,ezért kérem a segítségeteket,valamint az érdekelne hogy rossz a táp,vagy csak kicsi a konfighoz. Bár azt valahogy nem akarom elhinni hogy 450W kevés egy ilyen konfignak.
Everest:
[link] A +12 voltot nem értem,biosban 12-nek írja.Ja meg sürgős lenne,még garanciális minden,csak az a gáz hogy mindent máshol vettem rendelős boltból,szóval tényleg tudnom kéne hogy mi a baj.
-
Raptus
tag
Sziasztok!
Biztosan volt már ilyen probléma, de a több ezer hozzászólás közt nehéz lenne kibogarászni, ezért mégis felteszem a kérdésem.
Közel két éves gépem pár napja nekiállt olyat játszani, hogy pár perc játék után lefagy. A kép kimerevedik, a hang is befagy és nem reagál semmire. Újra nem indul, igaz a BIOS-ban az van beállítva, hogy ne induljon újra hiba esetén. Első körben a tápra gyanakodom, de nem akarok hirtelen venni egyet, ezért is kérdezlek Titeket, hogy szerintetek is ez-e a probléma? Előre is köszi. A konfig az adataim között megtalálható. A táp CODEGEN 400W (tudom, sikeres nem lehetek).
-
zsolt1129
addikt
válasz
Bikerider
üzenetére
Mármint a Beep hangot mondod? Mikor rlindul a gép mindig van egy Beep hang,ami jelzi hogy minden oké. Ha több is van,akkor az hibát jelez.
Javaslok először egy BIOS Defaultot,hátha tuningba fogtál,és ott valami helytelen beállitás a hiba oka. Próbáld meg és ha nem jó,akkor már lehet szűkiteni a hibalehetőségek számát. -
Bikerider
aktív tag
Hi
Aerocool Extrem Engine T3 hazam van.Bekapcsolom a gepet 3 vinyofele kattano hang ez alatt 3szor elhalvanyult a ventilatorok fenye.Majd rendesen vilagitottak.Par perc jatek utan fagyas

TáP
SP EPSILON 700W -
Solad
addikt
hellohello!
Adott egy alig egy éves FSP 350PNR táp, ami "ciripel". Halkan, de mégis hallom a nyitott ház mellet. Ez lehet valami hiba előjele, vagy normális. Valami mód hogy megszüntessem? -
retro003
csendes tag
Szervusztok!
Egy irreális problémával nézek szembe már több napja.
Vettem egy új gépet, összeraktam, és a meglévő WD külső HDD-met ha rádugom nem tud felállni a rendszer. Még a BIOS-ig sem. SOk mindenen gondolkoztam, valami rövidzárlatot okoz vagy valami. Kihúztam a házon lévő USB portokat az alaplapból, de mégis, ha csak hozzáérintem a WD usb kábelét, még be sem dugtam, elég volt hozzá érinteni a fémet a fémmel, a gép leáll és újraindul.
Nem tudok rájönni mi lehet a probléma, gondolom valahogy kinyírja a tápot a fémen keresztül.
Aki tud valami érdemi hozzászólást tenni a dologhoz, annak nagyon hálás lennék!
Köszönöm! -
Wyll
őstag
válasz
formasu
üzenetére
Miért, a tiéd most egyelőre jól működik a szerviz óta, nem?
Amúgy számomra is erős, hogy a BIOS-tól függjön egy táp. Bár ha nagyon akarom el tudom képzelni. Végülis honnan tudja a táp, hogy adnia kell a kakaót? Valamit csak jelez neki a BIOS, nem? (Tulképp mitől indul be a gép?) És akkor már interakció van, szabványok kellenek, minőség kell, satöbbi. A te példád, meg az enyém is mintha kicsit ezt támasztaná alá.
De továbbra is nagyon érdekes... -
-
formasu
tag
Üdv!
Tegnap du. visszakaptam, hogy Biost frissítettek rajta, és semmi hibát nem találtak mást. / tényleg F2-ről frissítettek F7-re /
Hazahoztam, és amit eddig nem csinált, háromszor ki-be kapcsolt, és utána nem indult el. Újraindítás után rendesen ment, később is elindult elsőre. Ma csak most kapcsoltam be, és simán elindult!
Talán néhány nap múlva kiderül, hogy jó lett-e!
Nem értem, ha a Bios volt a hibás, akkor melegen miért indult el elsőre ill. hidegen miért csak a második bekapcsolásra indult el? -
csutkaa
senior tag
hy
tegnap beszereztem egy xfx gtx260-as vga-t és sajnos minden game alatt kifagy alap órajelen 50%-os venti mellett.
arra lennék kiváncs hogy lehet a tápom miatt hogy nem képes elég kraftot leadni neki??
a vga topikjában azt mondták hogy táp para van.Thermaltake TR2 W0093 500W ilyenem van [link]
a vga-ra 2x6pines csati megy a tápon csak 1 van a másik átalakítóval lett megoldva.

-
Bikerider
aktív tag
Hi
Az normalis hogy Ciripel FSP 700W EPSILON tapom

-
Wyll
őstag
Hát igen
(annál is inkább merthogy a BSoD (asszem) DRIVER_IRQ_LESS_OR_NOT_EQUAL -t üzen, bár ez is sok mindennek lehet a végeredménye),
csakhogy akkor új táppal miért nem jön elő két hétig a tünet? Csak véletlen volna?Amúgy az új gép már kilátásba van helyezve, csak az említett szűkös anyagi lehetőségek miatt addig még szükség volna egy használhatóra. A táp is már az előrelátás szellemében vétetett
. -
Wyll
őstag
Sziasztok!
Szobatársam gépe érdekeset produkál.
"Régi socketA-s gép, hangos procihűtővel, noname táppal"-téma. Szarakodott, újraindulgatott, kékhalálok.... Szobatársam a tápra gyanakodott, már régebbóta ismerte a gépet, mint én. Vettünk neki hát a szűkös keretből amit lehetett: FSP ATX-400PNR (400W).((ezt jól tettük?)) 2-3 hétig most minden rendben volt a gépével, "meggyógyult", működött, lehetett használni. Ma újrakezdte a haláltáncot: a bekapcsolás után (az újraindítások számának növekedésével) egyre csökkenő idő múlva kékhalál. Levettük a gép oldalát, ablakot kinyitottuk, hogy kapjon friss levegőt. Ugyanaz a tánc.Lehetséges-e az, hogy az alaplap olyan szar, hogy elcseszi a tápot??? Sztársam erre gyanaxik, de nekem nem fér a fejembe, ilyen szerintem nem lehet. Az alaplap egy Soltek valami: SL-75FRN2-L. Amúgy két vinyó (maxtor) van a gépben, és két odd, egy vidikari (FX5xxx valami), és semmi más. A proci (athlon xp) hőmérséklete nem kevés, 60-70 fok körül mértük speedfannal ill. biosban, de nem hiszem hogy ez a gond. Ki is poroltam nemrég a gépet, az sem a gond.
Várnék ötleteket. köszi -
sto1911
veterán
válasz
easy...rider
üzenetére
Megszokni kizart dolog, hogy meg fogom, azert vettem fsp-t, mert azt mondtak, h halk lesz. A masik fsp-m halk is. Felhivom ma a boltot, ha mas nem lesz, akkor elallok tole, ugyis 3 napon belul vagyok.
-
sto1911
veterán
válasz
easy...rider
üzenetére
Szellozik, nincs rajta a haz oldala, raadasul egy tok regi gep, szoval ezt kizarnam.
A mozilla meg msn nem terhelheti meg annyira.

-
easy...rider
őstag
válasz
sto1911
üzenetére
szellőzik a házad rendesen?
lehet bemelegszik, és rákapcsol hogy kicsit lehűljön, aztán meg pár perc múlva megint bemelegszik, akkor megint felpörög, kinyomja a meleget, aztán lelassul, .....valami olyan hőmérséklet lehet ez amin pont határértéke a tápnak, akkor egy ideig tűri, aztán rákapcsol de mivel vissza is hűl a határérték alá ezért lelassít
SZVSZ
-
sto1911
veterán
Udv!
Ma vettem egy FSP 400PNR tapot, es eleg gyakran, kb 2 percenkent felporog a ventije, nagyon hangosan, kb 4-5 masodpercre. Pedig elvileg vmi noise killer van benne. A gep nincs terhelve sem, megis nyomja neki, mint hulye.
Baja van? Vigyem vissza?
-
easy...rider
őstag
nincs kedvem annyit költeini

De te is vizes vagy. (ugye) Nem kell a tápodnak csak magát hűtenie nem?
Nem nagyon van hő amit elszállítson.szerk
úgy értem hogy kb szobahőmérsékletű az a levegő amit beszív aztán jobban hűt mintha minden léghűtéses lenne és a felfűtött levegővel kéne magát is hűtenie -
shteer
titán
válasz
easy...rider
üzenetére
70.5 CFM vs 40.17 CFM légszállítás... van benne kockázat, nem ajánlott a tápokban ventit cserélni kisebb légszállításúra sem
egy új halk táp inkább? -
easy...rider
őstag
válasz
Hequila
üzenetére
és ha kicserélném a benne lévő ventit egy másik ventire?
mivel a házból nem kéne kivezetnie szinte semmi hőt, mert minden vízhűtve lesz, ez megfelelne szted? (hogy halkabb legyen)
-
Hequila
őstag
válasz
kanmajom
üzenetére
Az i945-ös csipkészlet óta ez "normális" dolog.
Áramtalanítás után, az áramot visszakapcsolva jelentkezik jellemzően, illetve ha valami túl van húzva.
Normális esetben, standby után nem szabadna ezt csinálnia.
De erről valamelyik IP35-ös lap topikjában (leginkább a saját lapodéban) bővebb felvilágosítással tudnak szolgálni. -
kanmajom
tag
heló!
mivel jobb ötletem nincs ide írom a búbánatomat:
mikor bekapcsolom a gépet 1-2 mp-re felpörög, majd leáll, így 3-4 mp-ig marad majd elindul ismét. ez vajon mitől lehet?
más baja nincs, ha már megy nem indul újra magától, csak minden egyes bekapcsolásnál ezt csinálja. -
formasu
tag
OK, majd megírom! Nekem ha ki volt kapcsolva min. 1-2 órát, csak akkor csinálta.Ha kikapcsolás után rövid idő múlva bekapcsoltam, minden OK volt. Ha DDR3-as lapot veszel, abba is jó még a DDR2 is, úgy hallottam, és megy 1066-on is.
Úgy kezdődött, hogy egyszer-kétszer nem kapcsolt be, aztán mindig gyakrabban. -
Zsolt7
csendes tag
válasz
formasu
üzenetére
Nekem semmi bajom sincs a GigaByte-tel, egyszerűen Asus fan vagyok, de a miértre nincs válasz. Eddig meg vagyok elégedve vele. (Volt már pár ASUS cuccom és van is) Ez olyan mint a spenót. Nem szeretem, de még nem is kóstoltam.
Nagyon kíváncsi leszek a lapod "végkifejletére"
Most van nálam egy tápteszter, majd megnézem vele a tápot. De tegnap pl nem csinálta a balhét.
Ha a lap a bajos, akkor már nem DDR2-es lapot veszek, hanem DDR3-at újabb chipsettel, persze ez memócserével is fog járni.Az ASUS lap szilárdkondis és nem is öreg, így kissé ba***a a csőröm a dolog. 60-70 eFt lapot nem azért veszek, hogy utána 2 év múlva cserélgessem.
Nálam eddig egyszer sem volt a 2 év alatt sem lefagyás, sem kékhalál, pedig a géppel sokat dolgozok.
Ez van.Ha meglett az eredmény, légyszi írd be, kíváncsi vagyok rá.
Üdv
Zsolt -
formasu
tag
A GigaByte-t teszik általában az ASUS elé az ajánlásokban. Már több GigaByte-os alaplapra hallottam ilyen panaszt, állítólag nem a legjobb minőségű elkók lettek belerakva, és ezek kiszáradása okozza a hibát! Azért utána is maradok a márkánál! 2GB DDR2-es Geil Ultra memóm van, azt még hagyom, nagyon stabilak. Ezen a hibán kívül még egy lefagyásom sem volt a géppel az elmúlt másfél évben.
-
Hequila
őstag
válasz
marcipunk
üzenetére
Még az sem biztos, hogy egyáltalán hibás!
Attól, hogy olcsó, nem biztos, hogy szar is.
Én a helyedben bevinném valami nagyobb számtekbótba, hogy mérjenek rá tápteszterrel. Pár pillanat az egész, és ha orbitálisan nagy baja van a tápnak (ami a gépre is veszélyes lehet), az úgyis ki fog akkor derülni. -
marcipunk
tag
kurva olcsó volt

de a gáz az, hogy most kipróbáltam először elindult, de ha közel hajoltam hozzá, egy kis morajlást vagy mit hallottam. Na másodszor már csak villant vele egyet a gép, de nem indult el...
nem is nagyon próbálkozok vele tovább, ne bukjam az egész gépet. a megallapodás egyébként 3 nap próbagarival volt.
köszi a segítőszándékod

-
marcipunk
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
vettem egy ilyen tápot: AeroCool Turbine Power 450W.
Utólag vettem észre, hogy a táp szét volt szedve.
Be merjem rakni a gépbe, vagy elviheti az egészet a pics@ba?
tudtommal aktív PFC-s.tudom, hogy viszonylag hülye kérdés, de esetleg, ha lenne vkinek javaslata, megköszönném!

-
Zsolt7
csendes tag
válasz
formasu
üzenetére
Hi!
Köszi, én is ettől a verziótol tartok leginkább.
ASUS fan vagyok, de ha így lesz, akkor váltok. GigaByte-ban gondolkodtam e verzió esetén, de a Te kinyúlt lapod is az. Nagyon jó. Tudnám, hogy akkor melyiket vegyem majd?.
A legszebb, hogy alaplap mellett 4 gb DDR3 is beszerezhető lesz, pedig a gépet egy ideig még nem akartam piszkálni, pont eleget költöttem rá 2 éve.
Idegesítő szitu, mert nem játékgép hanem CAD-es;amikor vettem nem az ár volt a mértékadó, hanem a minőség, így nem pár forint volt. Most meg....Üdv
-
formasu
tag
Szia!
Én tegnap ugyanezzel a hibával vittem vissza gariban a GigaByte P35-S3 alaplapomat.
5 munkanapot ígértek / Aqua /, tehát péntek, hétfő körülre. Készenlétből mindig indult, kikapcsolás után / min 1 óra múlva / viszont 2-4-ik bekapcsolásra indult. Utána hibátlan.
Jövő héten okosabbak leszünk. Táp OK, mert cseréltem, és ugyanaz a jelenség. -
Zsolt7
csendes tag
Hi!
Előre bocsátom, hogy elkezdtem olvasni a korábbi hozzászólásokat, de nem találtam meg az engem érintő választ.
A problémám a következő lenne:
Adott egy kb két éves Enermax táp (550 W körüli), egy Asus P5W wS alaplap, Intel E6500 és egy PQY 3750 quadro vidkari egy stacker házban 5 db vinyó mellett.
A gép áram alá helyezése után a power gomb megnyomását követően nem mindig indul el a technika. A venti felpörög, a vinyók is (néha úgy hallatszik, hogy csak egy része), de a bootképernyő sem jön be, csak fekete kép.Kikapcsolást követően vagy elindul, vagy nem, de a 3-4. alkalomra már általában beindul.
Ezt a történetet kb minden 2-4 alkalommal történő indításánál eljátsza.
Korábban ilyen gond nem volt.
A cucc - a táp kivételével - kb 2 évesTud mondani erre valaki valami használható tippet?
Köszönöm.
Zsolt -
Sir Robin 25
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos 1 hét "szervízelés" után a szervízből a következő telefont kaptam: " A munkatársunk mindent (?) letesztelt, és a gépnek semmi baja, megfelelően működik!".
Holnap öcsém elhozza a gépet, bár telefonon nem volt időm (és nem is akartam erőltetni), de kiváncsi lennék, mint mond arra, hogy mikor összeomlott a rendszer, akkor újraindíndulás után a BIOS-ban egyszerűen nem látta a Chanel 1-es SATA2 csatlakozófelületet (amin a WD vinyó van).....
Ha otthon lesz a gép, és el is indul rendesen, akkor megpróbálom 3DMark-kal "kiterhelni" a gépet, hátha sikerül kitapogatni, miért is adja meg magát. Akikkel eddig beszéltem, és "szakik", azok első körben az alaplap meghibásodására tippelnek. Nagyon kíváncsi leszek, hogy nálam mikor adja meg magát újra a gép
Üdv.
-
Cobra.
őstag
Azt ugye jól gondolom, hogy a zizegő hangot az aktív pfc áramkör adja? Ebben az esetben viszont csak annak a kiiktatása tudná megszűntetn ia hangot, ami nem tudom mennyire kivitelezhető.
-
Hequila
őstag
-
Hequila
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
Nem vagyok szaki, de megmondom, miért is nem jó.
Azért nem jó az elgondolásod, mert a táp úgy lett tervezve, hogy a ventilátor légárama ne csak a bordákat hűtse, hanem a passzív alkatrészeket is a tápban. Főleg a kondenzátorok és a toroidok igénylik ezt a légáramot. Ha mégis vizezel, az a táp idő előtti elhalálozását kockáztatod meg. -
easy...rider
őstag
válasz
didyman
üzenetére
köszi az infót.
de nemrég kipróbáltam hogy szétszedtem a tápot, pár percet járattam venti nélkül, áramtalanít, melegedést tapogat.
és én úgy vettem észre h ezek a részek melegednek. meg a bal felső tekercs, de azt is sztem a bordázott rész melegítheti fel.
tapasztalatomból összedobott "hőkép"
Nagyob képláttam a fórumban h szaki vagy, és mivel én naivan így álok a dologhoz, kifejtenéd kicsit miért lenne szted rossz amit akarok?
-
Fricc
tag
köszönöm a választ, nemsokára kipróbálom egy másik vga-val. de ha esetleg tud valaki egy tesztprogit erre a célra akkor ne tartogassa magában.
szóval szerintetek az ha megjelenik egy halk cicergés a tápban, akkor még semmi baja nem lesz? Ez miez akkor? Nálam először nem volt csak a napokban füleltem fel rá, de nagyon halk, alapvetően nem zavar csak ne okozzon kárt...
-
Benyoo1
tag
Sziasztok!
3870X2 tulaj lettem(club3d) 8.4-es driver, a kártya szuper csak ahogy elindítok egy-egy 3D játékot pl(COD4, Far Cry...akármi) egy ideig megy rendesen aztán minden OFF
leáll az egész gép...A kari hőmérsékleti jók, a táp egy nagy 23cm hosszú masszív nehéz 700W-os mondjuk nem márka annyira...egy db 8centis venti hátul...ami nagyon langyos levegőt fúj game közbe is...a tápra alig van kötve fogyasztó csak egy db vinyó és DVD a kártyán és a lapon kívül...
Szerintetek itt mi a gond? Minden alapon megy és most egy fél órát bírt a cod4...!
Winben minden ok...de 3d ben egy idő után minden leáll!Ötlet esetleg?
-
didyman
őstag
Franc ebbe az álmosságba, elnézést a hiányzó betűk miatt.
-
didyman
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
Cicergés: Gari esetleg, ha jó fej a boltos.
Vizesítés: Eszedbe ne jusson. Minden léghűtésre van tervezve egy tűpban, nem csak a bordák! -
didyman
őstag
Egyáltalán nem biztos. Ilyen féligtönkremegyek nem nagyon a táp miatt van. A Ti4200-ak sok gyártó kínálatában nem tudtak tartósak lenni, főleg, mert a lapka hűtőtönkje egytized mm-rel lejjebb van a környező bakelitnél, vagyis nem ér a hűtőhöz...Eredménye jól érezhető a NYÁK másik oldalán, langyos borda, forró panel, később látható is sajnos.
-
broaff
tag
Remélem nem tudja tönkre tenni...Nekem van egy 6400+om 2 giga geil ultra hd4850 és baromira nem megy valamiért, nem annyi fps van a játékokban amennyi kellene, haverok gyengébb gépein sokkal jobban futnak a game-ek.
Eléggé ideges vagyok, codegen 450W -t használok, és kb. már 3-4 éves a táp.
Az lehetséges, hogy azért nem mennek rendesen a game-k mert nem ad le már annyit?Sőt van még 1 dolog amire gyanakszom. System fanra az alaplapon rádugtam egy p1-es tápból kivett ventit és véletlen belenyultam menet közben. Azóta nem megy az a venti, de azon a porton semmilyen más se megy. Aztmondták lehet kisütöttem azt a részt, de amugy nincs semmi égés vagy sérülés a cuccon. Azt is mondták hogy emiatt instabil az alaplap és hogy emiatt van ilyen alacsony játékteljesitmény. Az a baj hogy instabilitásra semmilyen jelet nem találtam, minden megy, csak nem ugy ahogy kéne.
hali
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Olvastam már a cincogó cicergő tápokról, és láttam h nem baj, de az enyém rákezdett, és engem zavar.

tápom chieftec gps400AA-101A
a ciripelés ha hallgatom, akkor a kép alapján tájolva, a jobb alsó sarokban a leghangosabb.
próbáljak garanciát érvényesíteni, vagy házilag tudok vele csinálni vmit ha garancia nem jönne be?
a másik dolog ami a topik címéhez nem illik, de a mivel vízhűtéses lesz nemsoká a konfigom, és csak a tápban lenne venti, ezért azt is "levizelném"
(had rázzon meg
)
Szal ügyességem úgy érzem megvan hozzá, szoktam barkácsolni, csak abban nem vok biztos, hogy elég e ha csak azokra a részekre hajlítom rá a rézcsövet, amiken alapból van borda.
egyszerűbben fogalmazva, elég ha csak azt a részt hűtöm amin a bordák vannak?
ahogy méregettem azt a rész láttam csak nagy "hőforrásnak" -
Fricc
tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a gond a géppel/táppal.
a gépem:
2500+ Barton
1 giga samu ram
asus a7n8x-x alp
előtte gef4 mx, utána gef ti 4200
2 winyó
1 dvd
táp: ezelott codegen 420W, most antec sonata III / earthwatts 500Vettem egy vga karit (mx csere ti 4200), 1 hónapig gond nélkül ment, néha találkoztam olyannal, hogy 1 pillre megakadt a kép, és ment tovább utána. Gondoltam kevés neki a táp, de még mielőtt megrendeltem volna az újat, meghalt a kodegány tápom, hírtelen kikapcsolt a gép se kép se hang. Mondom remek, szereztem egy sonata III-mat és annak a tápjával meg azt csinálja hogy néha a kép bekockásodik és újraindul a gép. ezt már egyre többször megjátsza. a vga gyanús nekem, de attól félek, hogy az nyírta ki az előző tápomat, ez szerintetek lehetséges? A számítógép hibás alkatrészei (pl szar videokari/proci/akármi) képesek olyan módon visszahatni a tápra hogy az károsodjon??
(illetve megjelent egy szolíd, halk, magas cicergő hang a sonata tápjában, ami legelső bekapcsolásnál még nem volt benne. csak akkor hallom ha közel teszem a fülem a táphoz, és eddig ez nem volt. kezdek aggódni a tápom miatt
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 256GB Sage Karcmentes állapot 100% akku (65 ciklus)
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

kösz!

.

)