Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyar777
tag
Hőmérsékletek:
alaplap: 36 fok
CPU: 38 fok
VGA: 44 fokezt a konfigurációt hajtja:
-CPU típusa AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
-Alaplap neve Asus A8N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR1)
-Videokártya NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB)
-Lemezes meghajtó WDC WD2000JS-00MHB0
-Memória 1x1GB DDR 400
2x512MB DDR 400///Huawei P10 Plus///Apple Ipad Air 32GB///
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy a táp (Corsair TX750) terhelés alatt elég furcsán cicerg, sípol és hasonlók. Mi lehet ennek az oka?
Ezzel az indokkal elküldhetem gariztatni? -
14adam
addikt
válasz magyar777 #6495 üzenetére
Hőmérsékletek?(Everestel megtudod nézni) Milyen gépet hajt?
Erdei88: Próbáld meg másik lappal vagy vga-val,ha azokkal is cicereg akkor mehet gariba,mert elképzelhető,hogy a minőségtelen vrm-ek miatt a zavarok visszanyalnak a tápba.Nemcseréltél mostanába valamit a gépbe?
[ Szerkesztve ]
-
magyar777
tag
Chieftec GPS-400AA-101A erről a tápról lenne szó
probléma:
a gép bekapcsolása után kb 5 perc múlva a monitorom lekapcsol mintha nem kapna jelet (a gép ilyenkor mintha lefagyna) és a VGA vagy a CPU hűtésen lévő venti magasabb fordulaton kezd el forogni.Mi lehet a baja?
///Huawei P10 Plus///Apple Ipad Air 32GB///
-
danati
senior tag
HDD és ODD csak egy van ventiből viszont van 6db + 1db a tápban +1db a VGA-n. Ezek mind 12 centisek kivéve a VGA-n.
Plusz még egy Laing DDC1-T szivattyú is rá van kötve a tápra.
Lemondtam a kéttápos megoldásról, inkább beruházok egy Corsair VX550-re.Csak akkor kapcsol le a gép ha mind a kettőt terhelem egyszerre.
Tuning nélkül viszont megy rendesen, szóval ameddig nincs meg az új táp addig nincs tuning, vagyis csak mértékkel.Destry: Kössz az ajánlatot, de inkább másik tápot veszek.
[ Szerkesztve ]
-
Destry
csendes tag
" ui.: Rákapcsolhatom a VGA-t egy másik tápegységre? Csak pár 3D-Mark erejére lenne így. "
Léteznek kiegészitő tápegységek,amit direkt VGA hoz találtak ki. Ha nem akarsz feltétlenül sokszáz wattos (500-600,stb) tápot a gépbe, akkor ez ideális megoldás lehet. 5.25 ös helyre kell beépiteni.
Példaként:http://prohardver.hu/teszt/fsp_boosterx_3_kulon_tap_a_vga-nak/nyomtatobarat/teljes.html
Egyik ismerősömnek van egy vadi új eladó, ha jól emlékszem pont a cikkben szereplő darab, azt hiszem 10 ért akarja adni. Ha érdekel megkérdem.
-
atesss
addikt
Elvileg rá lehet kapcsolni egy másik tápra, bár VGA-t nem biztos.
Nekem anno a HDD-ket és az ODD-ket egy másik tápra kötve ment a kéttápos megoldás.
Azokból (+ventikből) neked mennyi van ?MOD:
A PH teszt [link] alapján az egyik 12V-os ág (valószinűleg a proci ága) 14A-t bír, a másik 15A-t.
A 14A nagyon erős négymagos tuning esetén tényleg kevés lehet.
Mindjárt átnézem a konfigodat (látom az adatlapon fent van szerencsére).Illetve a proci leterhelésekor kapcsol le, vagy a VGA-nál ?
[ Szerkesztve ]
-
danati
senior tag
válasz devpernull #6489 üzenetére
Hát ez kár, eddig ilyen nem fordult elő, de amióta 4 magos procim van és ha azt húzom (3,9-4Ghz) akkor a gép lekapcsol, pedig az előző procim is megette a 140W-ot tuningolva és a mostani is annyit eszik max.
Nekem egyáltalán nem halk a táp, ez a leghangosabb a gépben, most is 1200 fölött pörög a ventije.
Úgy néz ki akkor hogy tápcsere lesz, de leghamarabb csak jövőre.
Tud valaki ajánlani a mostaninál egy erősebb tápot, ami halk és viszonylag jó árban is van?ui.: Rákapcsolhatom a VGA-t egy másik tápegységre? Csak pár 3D-Mark erejére lenne így.
[ Szerkesztve ]
-
devpernull
tag
Nekem Chieftec GPS-400AA van, velem is előfordult már, hogy amikor 2 dvd, 3 hdd és az x1950 mellett fel volt húzva a Prescott proci 3,6-ra, lekapcsolt a gép. Pedig a processzor nem melegedett túl, 56 fokos volt. Szerintem a tápban lehet valami beépített hővédelem a túlterhelés ellen. Kicsit túl lassúra és halkra tervezték a ventijét, ez mostanában általános. De legalább terheléskor felpörgethetné, nálam 980 rpm alapon, max 1500-ig megy fel, nem sok, viszont halk! Mióta rámentem a csendes gépre, csak 1 hdd és 1 dvd van a gépben, azóta nem volt ilyen esetem.
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Lehet hogy a tápom okozza azt a problémát hogy nagy tuningnál a gép kikapcsol terhelés alatt?
A tápegységem egy Chiftec GPS 450AA, 1,5-2 éves.
Nem melegszik túl semmi, nincs hibaüzenet, semmi. Csak egyszerűen kikapcsol. -
Den Hadnagy
senior tag
Köszönöm a gyors választ!
MegnyugodtamDH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
CheaterBandi
tag
válasz devpernull #6483 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget így megoldódott a problémám : D
-
atesss
addikt
válasz Den Hadnagy #6484 üzenetére
Az alaplapon a 4 tűs csatlakozó csak extrém tuning esetében lehet kevés, és akkor is csak esetleg. Úgyhogy semmilyen problémád nem lesz ebből.
A VGA pedig ha több áramot igényel, azt nem az alaplaptól veszi fel (az asszem max. 75W-ot tud adni neki, AGP meg talán 45W-ot tudott), hanem a VGA-n lévő hátsó tápcsatlakozón / tápcsatlakozókon.
Az alaplapi 4 tűs (vagy 8 tűs) pedig ráadásul úgytudom külön "dedikáltan" csak a procit látja el, az alaplapon át a VGA-nak menő áram pedig a 24-tűsön lévő ágakról (csatlakozókról) megy. -
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
FSP PNF 400-as tápom van, most vettem új konfigot:
CPU: AMD ATHLON II X2 250
Lap: Gigabyte GA MA785GT
2 db SATA vinyó
1 db IDE
1 db optikai meghajtó
2x1 gb 1600-as ram
+
1 TVTunerEgyelőre az integrált vga-t használom, csakúgy mint a hangot, de később tervezek 5770-es atit.
Amikor szereltem össze a cuccot, láttam, hogy a lap 2x4 tűnyi 12voltot kérne a bal felső sarkában a 20+4-es főcsatlakozón kívül. De nekem csak 1 db ilyen 4 tűs csatim volt, amit be tudtam dugni, magyarul még 1 db 4 tűs csati szabadon maradt. Simán indult minden, meghát ez a konfig nem is produkál vészes fogyasztást.
A kérdésem az, hogy ennek van-e jelentősége a szabadon maradt csatinak, és ha igen, akkor mi? Lehet, hogy baj lesz később, ha megugrik a külön vga miatt a rendszer fogyasztása? Vagy esetleg a crossfire-lehetőség miatt van 2x4 tűnyi csatlakozó?
Köszönöm!
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
devpernull
tag
válasz CheaterBandi #6481 üzenetére
-
jaja1981
addikt
válasz CheaterBandi #6481 üzenetére
Alaplapod leírásában nézd meg, hogy melyik kis jumpert kell átrakni másik helyre, hogy alapbeállításokon legyen a BIOS.
Alaposan és figyelmesen olvasd el a leírást, nehogy ráindíts, míg töröl a BIOS. -
CheaterBandi
tag
válasz devpernull #6480 üzenetére
hűha az mi ? : DD
-
devpernull
tag
válasz CheaterBandi #6479 üzenetére
Bios kisütés jumperrel megvolt?
-
CheaterBandi
tag
Helló! Van egy kis gondom.Beraktam egy windows 7 lemezt elkezdte ugye másolni és mikor újraindult volna a gép és befejezte volna a telepítést nem volt meg ez a folyamat hanem az elindulásnál nem lép tovább az ASUS P5QL PRO feliratú kék színű bios háttérnél.Ha megnyomom a del-t hogy belépjek biosba nem lép be hanem megjelenik egy olyan fekete háttér amin töltödnek be dolgot mouse: 1 meg installed memory 4gb stb és auto detected sata 1 ... ezt az utolsó és ennél megáll. Ha újra indítom kiveszem a telepítő lemezt lekapcsolom a tápot pihentettem semmi változás . Mi lehet a gond?
-
jaja1981
addikt
válasz devpernull #6476 üzenetére
Szép képek.
-
devpernull
tag
Üdv!
Megállt a ventilátor a Chieftec GPS-400AA-101A tápomban, ezért előkerestem az elődjét, amiben egy nagyon halk világítós venti volt. Sikeresen át is szereltem, csak közben elgondolkodtam, hogy mi is végzett a előző táppal. Ez egy Sirtec High Power ATX-360-212 típus, az elmúlása a szokásos volt, egyszer csak nem akart beindulni, párszor még felpörgette a ventiket, aztán csönd és "amperszag". Akkor nem is foglalkoztam vele, örültem, hogy nem vitte magával a többi hardvert, vettem helyette a fenti másikat. Most viszont szétszedtem és alaposan megnéztem, de nem találtam rajta semmi égésre utaló nyomot, sem púpos elkókat, a biztosíték is jó. Nem indul be a zöld+fekete vezetékre, feszültség csak a +12 ágon van, de csak 0,32V. Feszültség alá helyezéskor és kikapcsoláskor egy nagyfrekvenciás fütyülést hallat, de nem tudom betájolni, hogy honnan jön, nem akarok 220-at a fülembe! Nem akarom megjavítani, csak kíváncsi vagyok, hogy mitől dögölhetett meg. Itt van pár kép: -
törölt tag
Atesss!
Köszi a választ a mélyvízből.Igen tudom ,hogy milyen f.......s tápról írtam,azt is sejtettem,hogy vitte a lapot.Igazából arra szerettem volna választ kapni,hogy a sz..r táp miért indítja el a lapot "részben" .
Viszonylag sok géppel van dolgom,csinálok újakat is és mindíg próbálom ösztönözni az embereket,hogy miért is érdemesebb márkás,megbízható tápot venni.Csak mikor az ára kerűl szóba,akkor ugye (szinte) mindenki meghőköl.10-ből 2 emberre,ha rá tudom beszélni a 10k fölötti árkatagóriájú táp vásárlására.
Köszi mégegyszer.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"De sajnos tényleg állóvíz, nekem van olyan többhetes tényleg mélyvizes témám, amire nem válaszoltak"
Mert a sok "write-only" módban üzemelő gyökér szétoffolta a topicot, és elüldözte a szakik nagy részét.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Thomas85 #6468 üzenetére
"de ugy erzesre 40 volt csaphatott meg "
Az a fázis volt az életvédő kondin keresztül. Hiányzó földelésnél tipikus. Dugd be elfordítva a konnektordugót. (Ez nem oldja meg az életveszélyes helyzetet, csak tüneti kezelés!!!)
-
atesss
addikt
válasz Thomas85 #6470 üzenetére
Engem jópár éve asszem kb. 160V DC rázott meg (szintén tápegységtől , de az AT-s, és nem volt rossz, hanem csak én voltam hülye, mert az egyik borda hőmérsékletét figyeltem kézzel, és közben véletlenül lejjebb nyúltam a kelleténél, az IC tokjának fém hőleadó részéhez).
Utólag mértem ki a rajta lévő feszültséget.
Akkor is zsibbadt egy kicsit a kezem talán olyan 5 percig, de semmi más vészes.Úgyhogy szerintem az 40V-nál több lesz.
50V-ig elvileg még törpefeszültség, tehát max. egy kis csipést kellene okoznia, de mondjuk fél-egy percnél tovább tartó zsibbadást nem hinném.
Bár attól is függ, hogy fogtad meg, egy ujjal ?De először rakd rendbe a földelést, addig biztos ne dugd be újra a tápot.
-
Thomas85
csendes tag
bennem nincs multiméter, de mivel nem vagott helyben földhöz rájöttem, hogy nem valoszinü a 230 amugy csak zsibbadt a kezem töle.. utanna mar neztem fazisceruzaval mit szabad es mit nem fogdosni
-
atesss
addikt
válasz Thomas85 #6468 üzenetére
Az elosztót multiméterrel is ki tudod akár mérni, bedugás nélkül.
Legalábbis ha úgy nem viszi át a földet (szakadást mérsz az aljzatok, és a dugó közt), akkor biztos kuka a hosszabbító.Ha ráz a táp, akkor ott nagy gond lehet, szerintem inkább meg se próbáld bekapcsolni.
Ha szétszeded, lehethogy ránézésre látszik, honnan "kapja" meg a táp háza ezt a kb. 40V-ot - és még akár meg is tudod szüntetni.
De legalább nem 230V... -
Thomas85
csendes tag
Lehet holnap este nekiesek multiméterrel, de nem fűzök sok reményt hozzá. Ugyanazzal a konnektorral másik táppal ment a gép.. csak később vettem eszre a problémát. Amugy a ház belseje van áram alatt.. a belső fém burkolat. Nem mértem ki mekkora fesz van rajta de ugy erzesre 40 volt csaphatott meg . Az lesz hogy kiprobalom az elosztomat mas konnektorbol illetve a gepet nativan konnektorbol igy kiderul melyiknek rossz a földelese.
-
atesss
addikt
válasz Thomas85 #6453 üzenetére
Kapcsold be alaplap nélkül: PS-ON-t (elvileg zöld - de noname tápon találkoztam már más színnel is ) és akármelyik földet (fekete) összekötöd.
Bár ilyenkor lehethogy fals értékeket ad, mert egyrészt terhelés nélkül még a szabvány szerint sem kell a határon belül tartani a feszültségeket (de 10-15%-nál nagyobb eltérés így sem szokott lenni); másrészt meg lehethogy terhelés nélkül ponthogy nem produkálja ezt a hibát.Földelést meg kéne csinálni igen, de a gépet kipróbálhatod esetleg egy másik (jól földelt) aljzatból egy hosszabbítóval.
De mit szereltél, amikor megrázott ?
Mert ha a gépet, akkor ott valami nagy gond lehet, akkor szerintem ne kapcsold be.De egyébként is előfordulhat, hogy a tovább járatással rontod a helyzetet, és esetleg még más valami is elszáll a tápban - ilyenkor lenne jó, ha rögtön egy szakértő nézné meg.
De van, ami ránézésre látszik (pl. púpos kondik), szedd szét szerintem, és nézz bele.
Aztán az eredményt szerintem is a mélyvizes topicba rakd fel.
De sajnos tényleg állóvíz, nekem van olyan többhetes tényleg mélyvizes témám, amire nem válaszoltak. De asszem megpróbálom UP-olni.[ Szerkesztve ]
-
-
Thomas85
csendes tag
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
"A moduláris tápok plusz csatlakozóit a szakértők egy plusz hibaforrásnak tartják, bár én igazából még nem nagyon hallottam emiatt elromlott moduláris tápot."
Nem a táp megy tönkre miattuk, hanem a kontaktok ellenállása miatt a fogyasztók tápellátásában lehetnek problémák.
-
Thomas85
csendes tag
A mostani VGA-m egy 8800 GT (galaxy) és nem egy ritka kártya, de kell neki a 2 db csatlakozo...(most duplamolexezek) ami regen volt tápom chieftec 460 w azon meg csak 2 sata volt, es vallljuk meg regen vettem tapot, több mint 4 eve, igy most foggalmam sincs a trendröl.. extrem tuningban nem gondolkodok meg..
-
atesss
addikt
válasz Thomas85 #6457 üzenetére
A moduláris tápok plusz csatlakozóit a szakértők egy plusz hibaforrásnak tartják, bár én igazából még nem nagyon hallottam emiatt elromlott moduláris tápot.
Emellett a modulárisok sokszor hosszabbak a simáknál - ez egy kis házban esetleg gond lehet.
4 SATA szerintem manapság már alap, a 2db 6pines VGA talán kevésbé - bár ha kevés lenne az egy, ez simán bővíthető egy molexes átalakítóval.
Bár én amúgy sosem vennék olyan VGA-t a gépbe, aminek kevés az egy hátsó tápcsatlakozó, mert aztán meg lehet fizetni a szép kis villanyszámlát...
4 pines proci táp is régóta alap, sőt mostanában már a 8 pines kezd az lenni (bár ez csak extrém tuning esetén kellhet, és akkor is csak esetleg).De ha tápot akarsz venni, szerintem itt kérdezd: [link]
( nagyobb tápnak más a hatásfoka, ha nincs megfelelően kihajtva -> több áramot vesz fel mint egy kisebb ha optimálisan van kihajtva)
Ezt jól mondod !
Emiatt (sem) érdemes feleslegesen ultra erős tápot venni.
Meg ugye azért mert drágább, és úgyse használnád ki.
Sajnos 300W alatti 80+-os tápot nem nagyon lehet kapni itthon.
Pedig a mai gépek szerintem kb. 80%-ához elég lenne egy minőségi 250W-os.[ Szerkesztve ]
-
Thomas85
csendes tag
válasz Szemi82 #6456 üzenetére
Én valami hasonlót keresek mint volt. Mondjuk már változtak kicsit az igényeim, jó lenne ha lenne rajta 4 sata, ide nem lényeg de 2 talán kéne, 2db 6 pines vga csatlakozo, intel procihoz 4 pine csatlakozó, és lehetőleg fekete.
A moduláris tápoknak van bármi előnye azon kívül, hogy nincsen fölös kábel benne? Milyen hátrányai lehetnek?
-
Szemi82
tag
válasz Thomas85 #6455 üzenetére
Igen én is észrevettem ezt az idő eltelős dolgot.
Én speciel egy gigabyte superb 460w-os tápot néztem ki.
Tőbbek szerint egy az egyben egy FSP táp átcimkézve és nagyon megbízható,halk,és megfizethető.
9-10K között bármelyik üzletben kapható.
Azért hátha tud valaki mondani valami okosat. -
Thomas85
csendes tag
válasz Szemi82 #6454 üzenetére
Jah azt le se irtam, hogy mintha a kondik is lassabban töltődtek volna fel... A Gomb megnyomása és az első ventillátor mozdulása között vagy 30 másodperc tuti eltelt... Most épp a megfelelő új tápot keresem... Rájöttem 500 W nem is kell ... 400-450 optimális ( nagyobb tápnak más a hatásfoka, ha nincs megfelelően kihajtva -> több áramot vesz fel mint egy kisebb ha optimálisan van kihajtva)
-
Thomas85
csendes tag
Csütörötökön megadta magát a gépem. Mikor láttam a hibát egyből a tápra gyanakodtam, és miután hétvégén volt időm szétszedni mindent a félelmem be is igazolódott. Másik táppal működött a gépem rendesen.
A megboldogult tápom (Chieftec 460W) cirka 4 éve szolgálta ki az igényeimet hiba nélkül. Mikor utoljára bekapcsoltam csütörötökön a következő volt a jelenség: OPrendszer bootlas közben már hallottam hogy lassabb fordulatszámon pörögnek a ventik a szokásosnál, majd kb 10 másodpercen belűl restartot adott magának. Ekkor már csak a biosig jutott el, de mire tovább ért volna ujra restartolta magát. Elvileg áramot szolgáltat, de szerintem a feszültségek amelyeket lead nem megfelelőek. Nem akarom rádugni bármelyik alaplapra hogy kimérhessem, félek hogy az eddig szerencsésen megúszott egyéb HW kárt nem tudnám elkerülni. Ki lehet ezt máshogy mérni (értsd hogy szimulálom az alaplap bekapcsolási jelét, hogy utánna teszterrel megnézhessem a feszültségeket?) ?
Amúgy három elképzelhető okot látok amiért tönkremehett:
1. Ritka gépkipucolás miatt kevésbé szellőző ez által melegedő belső.
2. Nagymennyiségű használat ( ~4 év alatt volt pár 24/7 időszaka)
3. Szerelés közben feltünt, hogy a konnektorom földelése nem megfelelő ( megbaszott az áram a ház belsejében)
Ha másnak van egyéb ötlete, elképzelése, szívesen várom.
Jah igen Ui. ~500 W os 25 k körüli moduláris tápból milyet ajánlotok?
-
mr_ricsi
veterán
válasz Danken88 #6449 üzenetére
"kiírta a windows, hogy nem tudja kihajtani rendesen a videókártyám."
Nem a windows írta ki, és nem is ezt.
Ha segítséget akarsz, pontosan közvetítsd a történéseket!"Egy 430w-os tápnak ezt a gépet el kell szerintem vinnie (ezt tette eddig...), mégha noname is."
A táp meg is hibásodhat. (Mégha noname is...) Mennyit ír a biosban a +12V pontos értékére?
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok!
Elég összetett a problémám és nem tudom mitévő legyek:
-Elsőként azt vettem észre, hogy iszonyat belassul a gépem, megnéztem a feladatkezelőt és a proci folyamatos 100%-os terhelésnek volt kitéve...
-Először azt hittem vírus, kitudja, lehet az volt, ám mikor újratettem a rendszert kiírta a windows, hogy nem tudja kihajtani rendesen a videókártyám.Gépem adatai:
430W noname
A64 3000+
Abit AV8
2*512mb
7600 GS (+1 tápcsati kell rá)
1dvd író
40GB vinyóA rendszer ugyanúgy XP, eddig a táp elbírta, lehúzva az írót még mindig kiírta (mást már nem tudok lehúzni), hardvert nem cseréltem/bővíttetem, driver már fennvan. Egy 430w-os tápnak ezt a gépet el kell szerintem vinnie (ezt tette eddig...), mégha noname is.
Bármi ötletet, javaslatot szívesen fogadok, de én kifogytam az ötletekből.Üdv: Danken
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv! Előzmények
Hibajelenség a szemmel láthatón kívül nincs, legalábbis 10 másodperc működés után nem tapasztaltam. A táp egy Astec AA16825 1990-ből, ami egy 486SX-et hajt meg.
A hibás alkatrészt mindenképpen szeretném cserélni, a működőképesség ellenére. Arra lennék kíváncsi, hogy pontosan mit keressek.
KösziHirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
somasz
addikt
SOS!
Prime blend futtatása közben egyszercsak lekapcsolt a gép, azóta nem tudom visszakapcsolni.
Gép: Asrock X58 Extreme, 920 C1, Mugen 2, 12 giga mushkin, 5850, HX450w táp.
Bármit csinálok, nem mozdul, néha a power gombra felvillan a kis pilács az alaplapon, és eltűnik. Mi lehet a baj?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Destry
csendes tag
Nos,én pedig eljutottam odáig, hogy igy a kétnapos táp most már nem csak egyszerűen cicereg néha, hanem már akkor is ha az egeret mozgatom.... Én nem kifejezetten halkan
Vélemények????
-
Destry
csendes tag
válasz CsiguszMaxim #6442 üzenetére
"Viszont kiporoltam az egészet és mostmár jóval biztatóbb a hangja."
Ha a kiporolástól javult a hangja, akkor tudom ajánlani a műszerolajat. Egy csepp a tengelyhez és ha szerencséd van, akár hónapokig is kussban marad.
De arra figyelj, hogy tényleg csak egy csepp kell, max 2, ezt szó szerint vedd, nem kell teleönteni Műszerolajat pedig kapsz 200Ft körül annyit, hogy ventiolajzásra életed végéig elég lesz -
jaja1981
addikt
válasz CsiguszMaxim #6442 üzenetére
Kiforrasztod a régit, az új 3 tűjéből pirosat a piroshoz, feketét a feketéhez, a sárgát meg sehova nem kell forrasztani.
Az csak fordsz visszajelzéshez kell. -
CsiguszMaxim
senior tag
válasz jaja1981 #6441 üzenetére
Szét is kaptam. Valami kínai gyártmány lehet. Amit néztem a helyére az egy coolink swif lenne. Viszont sajnos a forrasztásos dolgok nem nagyon kivitelezhetőek fent az albérletben. Az is kiderült, hogy a sima 12 centis ventik 3 tűs csatival vannak ellátva itt viszont a táp csak két tűt biztosít és a kialakítás is olyan, hogy nem lehet összedugni se. Viszont kiporoltam az egészet és mostmár jóval biztatóbb a hangja. Lehet kihúzza addig míg otthon nem leszek és meg tudom oldani. Ha van valahol valami leírás, hogy ez a forrasztási művelet, hogy néz ki azt szívesen veszem.
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
jaja1981
addikt
válasz CsiguszMaxim #6440 üzenetére
Venti csere nem komplikált művelet.
Nézd meg milyen kell bele, mekkora a levegő szállítása, és olyat keress hozzá.
Ha nem tudod, hogy mekkora a szállítása, akkor teljesítményben kell hasonlót venni.
Lehet, hogy forrasztani kell a ventit, nem csak lehúzni, feldugni. -
CsiguszMaxim
senior tag
Hejj. Olyan gondom lenne, hogy 3 nap után bekapcsolom a gépet és a táp hangja mint egy rossz traktor. Szerintem biztosan a ventillátor a gond. A kérdésem az lenne mivel még tápot sosem beleztem ki, hogy ezeknek a cseréje milyen típusú ventivel megoldható és mennyire komplikált művelet? kösz a választ előre is.
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
Colos1
őstag
válasz jaja1981 #6438 üzenetére
Ez nem folyamatos sípolás, inkább zizegés. Van egy alapzúgás, és rajta egy magasabb frekvenciájú cicergés, kb 50 Hz környékén. Ebből gondoltam a tekercsre. Magasabb terhelés alatt, illetve hidegen ez a hang hiányzik.
Csak azért aggódom picit, mert úgy tudom, hogy ha a kondi ad hangot, akkor az probléma.
A tekercsnél meg csak szépséghiba. Ami ha hangosabb lenne, még idegesítene is.(#6437) Destry : A frekvencia terheléstől független, 50Hz a primer oldalon, és nem tudom pontosan mennyi, de talán kHz -s nagyságrendű a secunder oldalon.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Destry
csendes tag
Én is úgy tudom hogy a tekecsekben a rosszul rögzitett vasmag az okozója az ilyen jellegű problémáknak. Nagyon nem értek hozzá,de józan paraszti ésszel úgy gondolom hogy nagy terhelésnél azért nem hallani, mert már olyan frekin "zörögne" hogy nem hallod. Lőjetek le ha nincs igazam, csak okoskodom
-
Colos1
őstag
HALI!
A cicergésről jut eszembe, olvastam itt a topikban, hogy ha túl erős a táp a géphez, akkor alacsonyabb terhelésnél cicereg, ciripel. Ha megnézitek az adatlapomat, minden rajta van. Az FSP500-60GHN 80P -nek lehet ez a baja?
Bekapcsolás után amíg hideg, pár percig csak picit zúg. Miután bemelegedett, magasabb frekvencián ciripel, ilyenkor már 50 cm -ről is hallani, a táp mögött. Ha terhelés alatt van, akkor a magasabb freki eltűnik, és lehalkul olyasmire, mint amikor hideg. A terhelés megszűnte után pár percig - amíg még melegebb a táp - sokkal hangosabb, majd pár perc után, ha a táp visszahűlt, akkor visszaáll alapra. Ebből arra következtetek, hogy egy tekercs a bűnös, mert melegen a hőtágulás miatt lazább, ezért hangosabb. csak azt nem értem, hogy magasabb kihasználtság esetén, ha nagyobb áramot vesz fel, miért halkabb... Tudomásom szerint ha magasabb az áram, akkor erősebb a mágneses térerő, ami a cicergés okozója. Amúgy a táp három hetes, de a kezdetektől csinálja.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Destry
csendes tag
válasz mr_ricsi #6433 üzenetére
"Földelt konnektorból használod a gépedet?"
Persze, ezekre a dolgokra mindig odafigyelek. Nincsenek rossz minőségű elosztók, felesleges toldások, T dugók,stb....
Köszi a válaszokat srácok, azt hiszem egyenlőre várok a cuccal hogy mi lesz a jövőben vele, mert amint egy korábbi hszben irtam furán fogynak a tápjaim
Pedig a gépben is minden "rendben" van, kábelek ott is elrendezve, nincs kókányolás, tápcsatik nem toldottak.....Elszomoritó, hogy egy "márkás" tápban sem bizhat már az ember....
-
mr_ricsi
veterán
válasz kriszbon #6430 üzenetére
"Áhh a kondik azok nem gond, mert van mindenben úgyan olyan értékű. "
Rokonod van egy nagy Japán kondigyártó igazgatótanácsában A világnak melyik pontján élsz, mert nálam olyan még nem volt, hogy egy tápjavításhoz minden alkatrészt be tudtam volna szerezni pontosan ugyanolyan paraméterekkel és méretekkel.
-
Destry
csendes tag
Pfff, a kétnapos gigabyte superb460 cicereg amikor mozgatom az egeret. Az ám a lol
Ez mitől lehet? küldjem megint garban vagy ezzel nem kell foglalkozni? -
kriszbon
őstag
válasz mr_ricsi #6429 üzenetére
Áhh a kondik azok nem gond, mert van mindenben úgyan olyan értékű. A csere meg megint nem gond, csak nem akartam addíg bütykölni, ha esetleg más miatt van a melegedés, mert akkor kezdhetem elölről az egészet. Egyébként házon kívül is néztem.
Na mindegy marad a puding, meg az evés.
Azért köszi!Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
mr_ricsi
veterán
válasz kriszbon #6426 üzenetére
A tápod púpos kondijaival mindenképpen foglalkozni kell. Ezt te nem tudod megoldani: már a megfelelő kondik beszerzése is gondot fog okozni.
Vagy nézesd meg szakemberrel, ő a rendellenes melegedést is észre fogja venni. Vagy cseréld ki a tápot, ha úgy olcsóbb.A táp melegedhet attól is, ha a házban keletkező összes hő csak rajta keresztül tud kijutni a szabadba, és meleg van a gép belsejében.
-
todie
tag
válasz mr_ricsi #6427 üzenetére
koszi. 4 napos. en mar el is csomagoltam, de apost nem hagyta nyugodni. kicsomagolta es ment. nem hittem a szememnek. aztan rajottunk. elforgathato kabelcsatlakozoja es az kontakthibas. ha balra all akkor van aram, ha jobbra akkor nincs. ezvan hnap megy vissza szepen a boltba.
-
mr_ricsi
veterán
Bocs, figyelmetlenül olvastam a hsz-od.
Igazad van, ez egy túlfeszvédő.
Ha a 2db mindig áram alatti csatlakozóban sohasincs áram, akkor a túlfeszvédő hibás.
Amennyiben garis, vidd vissza, ha már nem, akkor szakemberrel javíttasd meg.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
kriszbon
őstag
válasz mr_ricsi #6424 üzenetére
Hát konkrétan táp ügyben nem vagyok jártas, ezért is kérdeztem meg más véleményét is. Mert én a melegedést annak a két nyamvadt Puffer kondinak tulajdonítom, mivel szerintem így kevés kraftot tud leadni! Ventit meg hiába rakok bele erősebbet, attól az még nem javul meg, max később füstöl el. Asszem jól gondolom, vagy nem?
Az a gond hogy nem ismerem ezt a tápot hogy alapból mennyire melegszenek azzal a pöcs ventivel.
A csere meg hasonlók az sima ügy.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
mr_ricsi
veterán
Nem túlfeszvédőt vettél, hanem Master-Slave kapcsolót. Amikor a Master aljzatbeli készülék áramfelvétele meghalad egy általában állítható értéket, azaz be van kapcsolva, csak akkor kerül a többi aljzat áram alá.
-
todie
tag
Sziasztok!
Lehet kicsit off lesz:
Segitseget szeretnek kerni! Vettem egy APC PF8VNT3-GR tulfesz vedot. Osszedugtam mindent. Es mikor a vegen aram ala helyeztem, akkor latom, hogy ami nem az "always on" feliratu aljzatba van bedugva az nem kapott aramot. A ledek kozul grounding ok es a masik szelso eg, a kozepso nem(de az elvileg jo is h nem eg, mert ha egne akkor lenne baj) A kapcsolo ha ki, ha be allasba van kapcsolva amik nem az "always on" aljzatba vagyon dugva nem kel eletre... sztetek mi lehet a baj?Elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Zlika
aktív tag
Mukodik.
Köszi. -
Lali85
csendes tag
válasz kriszbon #6418 üzenetére
Szia.
Nekem egy régebbi gépemben hasonló probléma volt csak ott az alaplapon púposodtak a kondik. Utána érdeklődtem mit lehet ezzel kezdeni, de a javítás helyett cserét javasoltak, ez általában akkor fordul elő ha nagyon sokat van használva a gép, és természetesen régi (te esetedben a táp) az adott alkatrész.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Van egy Antec True 380 SP PFC 8cm ventis tápom. A gond vele hogy nagyon melegszik már alapon is. A venti megy benne, de nem tul magas fordulaton, ahhoz képest amennyire melegszik(de ez csak szerintem). Szétkaptam és kiporoltam(továbbra is fűt), és akkor láttam hogy a Puffer kondik púposak(470-es), főleg az egyik nagyon. Lehetséges hogy az végett van ez a melegedés, mert így nem tud elegendő teljesítményt nyújtani?
Ha kicserélem őket megoldódhat a probléma?
Amit kiszolgál 3.4Ghz Prescott, 8600GT, ram, Hdd, Dvd.
A válasszokat előre is köszönöm!
Mod: Azt nem írtam, hogy a bordák tűnnek nagyon melegnek, de a többi rész is, és szerintem nem kicsik a bordák.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
mr_ricsi
veterán
"Van viszont rajta egy 4pin-es 12v-os csati meg egy 6 pines ami nem tudom micsoda."
Ha a 4pines 2 sárga+2fekete drótos, akkor azt bele lehet dugni a 8 pines alaplapi csatiba, és működik is. (Ez hivatalos megoldás, az alaplapok könyvecskéiben is benne szokott lenni.)
A 6pines a komolyabb VGA-kat látja el árammal.
-
Destry
csendes tag
Kövezzetek meg ha nem jól mondom, de nekem az M-Tech (mercury?) táp emlékezeteimben vhol a codegen és társai szintjén mozog minőségben. Szal én a helyedben nem kisérleteznék azzal a táppal az emlitett konfiggal. Ami egyébként szerintem 260-280W körül kérhet.
450W-os szerintem elég lenne neki, de minőségi tápból, pl Corsair, FSP, Chif... Vagy akár egy gigabyte superb 460....
[ Szerkesztve ]
-
Dude8
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új videókarit: Gainward gtx260-at.
Amikor terhelés alatt van 3D bechmark, újabb játék (pl COd-MW2 full graph) akkor egy kis idő után egyszerűen kikapcsol a gépem, a tesztek pedig nem tudnak lefutni (ugyancsak kikapcsol a gép)Ami a konfigomat illeti:
ASUS m2n SLI deluxe Alaplap
AMD Athlon XP 5000+
Gainward gtx260 VGA
2GB DDR2 Corsair RAM
WD 500GB HDD
Pioneer DVD író
M-Tech 450W-os táp (a házhoz adták)A tápon 1 db 6 pines csati van a videókari másik tápellátásához egy a karihoz adott átalakítót használok.
A 6pines csati különálló ág, de csak azon van lehetőségem az átalakítót is csatlakoztatni. A másik ágról megy a HDD és a DVD író.Az lenne a kérdésem, hogy a tápellátás a kevés, vagy valami más probléma is van?
Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
"In God we trust, all others we monitor!"
-
Zlika
aktív tag
Sziasztok!
I need help!
Van egy 450w-os tápom.Egy aw9d laphoz szeretném csatlakoztatni.
Nincs viszont a tápon 8pin-es azx 12v-s csatilakozó.Ilyenkor mi van?Táp kuka?
Vagy átalakító?
Van viszont rajta egy 4pin-es 12v-os csati meg egy 6 pines ami nem tudom micsoda.És ezek mindkettő bele illik a 8pin-esbe.De nyílván nem merem bekapcsolni.
Ötlet vagy vélemény? -
Destry
csendes tag
Igen,én is úgy gondoltam (gondolom) hogy ha táphiba van,akkor vagy fagy, resizik, vagy el sem indul. De ez érdekes módon csak teljesitményt veszit. Tápot kicserélik gariban és megint minden rendben. Szerelési hibánál mire gondolsz? Konfig összeszerelési vagy gyártás összeszerelési hibára????
Amúgy a biztonság kedvéért rendeltem egy ilyent:
http://www.zonacomputers.hu/product_info.php?manufacturers_id=31&products_id=502&osCsid=ea8bc85e368852295423561846e5ad3f
Bár nem hiszem hogy hálózati tüskék okoznák,de a védelem soha nem árt
-
mr_ricsi
veterán
Ez tényleg érdekes probléma.
Induljunk ki abból, hogy a táp nem tud olyan hibát okozni, amitől lelassul a gép. Vagy működik, vagy lefagy, vagy nem indul, lassabb nem lehet.Ebből az következik, hogy a szereléssel függhet össze a hiba megjavulása. Talán egy kontakthiba, ami idővel visszaoxidálódik.
-
Destry
csendes tag
Sziasztok!
Eléggé érdekes jelenséggel állok szemben és nem tudom mi lehet rá a megoldás.
Pár hónapja megállt a tápom ami már nem egy mai darab volt ezért nem is tulajdonitottam különösebb jelentőséget neki hogy feladta, örültem hogy nem vitt magával semmit. Úgy jelentkezett a probléma hogy elkezdett esni a teljesitmény, főleg játékokban. Ami korábban 100-150 FPS-t produkált az leesett 20-40 re. Vettem egy gigabyte superb 460-at, a csere után minden szép és jó volt, aztán megint csak elkezdtek leesni az FPS ek. Ennél a tápnál eszembe sem jutott hogy kifáradt volna ennyi idő után, mégis vissza kellett küldenem garban,mert elkezdett zörögni a ventije. És a legnagyobb meglepetésemre most hogy megjött az új, megint minden tökéletesen megy.
Kicsit el vagyok keseredve, nem tudom hogy most merre induljak a problémával.... Az egész vas kb egy éves, nem egy erőmű,de nem is hullott alkatrészekből áll:MSI P31 NEO F2 lap
Intel E2200 proci
MSI R3650 512T2D/OC vga
WD 500Gb Sata II (Black 32Mb)
LG Sata II DVD iroEzeken kivül még egy 8cm es noctua hűtő van a gépben, nincsenek házilag barkálcsolt kötések, tápcsatlakozók nincsenek toldva, elosztva, az ilyen dolgokra mindig ügyelek.
Mivel 1-2 hónap alatt jelentkezett korábban is a probléma, nem tudom mihez kezdjek, sajna nincs ICT teszterem otthon
Várjam meg amig megint lehal a táp és kérjek egy ICT tesztet garban a lapra és a VGA ra?
Várom az ötleteket, hasonló tapasztalatokat. -
cadarn
tag
Az a bajom hogy sípol a táp ha olyan honlapot nyitok meg ahol mozgó animáció vagy video van. Gondolom ez azt jelenti hogy valami összefüggésben van a video kártyával.
Van valami konkrét magyarázat vagy vigyem el inkább szervizbe?
/Már feltettem ezt a kérdést máshol a forumon, nem tudom hogy minden táp szakértő olvassa-e a vga kérdések topikot ezért írtam ide is. Abban a topikban végülis oda lyukadtunk ki hogy szervíz/
''Ez kizárt dolog mert nem tudom!''
-
mr_ricsi
veterán
válasz Dr. Romano #6405 üzenetére
Ventiknél a piros a +12V, a sárga a fordulatszám jel.
Így már biztos: ne a tápot nézegessétek, annak semmi baja, hanem esélyesen az alaplap halt meg.
-
Dr. Romano
veterán
válasz mr_ricsi #6403 üzenetére
Köszi a felvilágosítást neked is!
A ventilátor csatlakozóját úgy értettem, hogy alapból a venti egy piros és egy fekete vezetékkel rendelkezik.
Ezek hozzá van forrasztva (piros a piroshoz, fekete a feketéhez) egy olyan 3 vezetékes (p/s/f) vezetékdarabhoz, melynek a vége az alaplap system fan csatolójába illeszkedik.
A citromsárga vezetéket (gondolom a 12V) nem kötöttem sehová, mivel a ventin alapból csak az a kettő volt(csak le van szigetelőzve), de a venti a "piros vezetékről" is simán forog. Ezért gondoltam, hogy 5V-ot kap.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
mr_ricsi
veterán
válasz jaja1981 #6401 üzenetére
"+5V földelése halált jelent."
Ne terjessz valótlanságokat, ha lehet! A +5V rövidzárvédett tápág.
"A PC ház földelése megegyezik a táp nullájával,"
Ez sem igaz. Ha valaki elfordítva dugná be a villásdugót a konnektorba, máris a fázis kerülne a házra, ami életveszélyes.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Dr. Romano #6400 üzenetére
A +5V földelésétől semmi baja sem lehet egy FSP kategóriájú tápnak. Megszólal a rövidzárvédelme, a táp kikapcsol, és áramtalanításig nem lehet visszakapcsolni. De azután rendben elindul, és működik tovább.
Viszont zavaros ez az alaplapi 5V-os dolog. Az alaplapon vannak venticsatlakozók, de ezek 12V-osak. Ha egy ilyenen csináltak rövidzárt, akkor az alaplap meghibásodhat. Elvileg biztosítékolva kellene legyenek a csatik, de sok lapon láttam, hogy kihagyják.
Vagy ha nem a venticsatikra, akkor hova dugták a ventit?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Dr. Romano
veterán
válasz jaja1981 #6401 üzenetére
Köszi a választ.
A táp szerencsére garis, megy is vissza hétfőn a boltba Csak tisztázni akartam magamban ezt a kérdést. Akkor tehát nem az okozta a problémát.
Tény hogy elmondásuk szerint kikapcsolták rendben a gépet. Majd másnap már nem kapcsolt be, de picit égett szag terjengett (és a tápnak is van kis "illata").
Furcsa, mert FSP tápot még nem láttam csak úgy magától elhalálozni, de természetesen a gép túlélte ezért is válaszottam nekik anno ezt a márkát.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
jaja1981
addikt
válasz Dr. Romano #6400 üzenetére
+5V földelése halált jelent.
A PC ház földelése megegyezik a táp nullájával, az hozzáérhet a fém vázhoz, de az 5V nem.
Nézd meg a tápot, hogy nem e égett el benne valami.
Hátha menthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest