Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
sziasztok
a gépemnek nincsen semmi baja, nagyon stabil, jól működik. viszont játszani nem nagyon szoktam vele. de most unalmamban elkezdtem stalker c.o.p.-ozni, és már háromszor előfordult a következő: játszok több órát egy huzamban, majd egyszer csak, minden előzmény nélkül, hirtelen kikapcsol a gép. nem kezd el előtte lassulni, szaggatni, sípolni, nincs kékhalál, nem újraindul, hanem lekapcsol teljesen.
ebből arra gondoltam, hogy esetleg a táp túlmelegszik és lekapcsolja a védelem, vagy esetleg az erős terhelés hatására túláram védelem lép közbe. esetleg valamelyik ág pillanatnyi csúcsterhelést kap mondjuk a képen lévő 3d bonyolultságának megfelelően, és ettől kapcsolna ki?
az érdekes, hogy a prociból elvileg csak 1 magot használ a játék, tehát nem meg csúcson a proci...
a hardverek:
- phenomII x4 940 (3ghz, minden alapon, c'n'q-tel))
- arctic cooling freezer64 pro pwm (max.55fok)
- 2x2gb kingmax ddr2 1066
- gigabyte 9800gt oc 1gb (arctic cooling accelero twin turbo hűtővel, 7V-on, max. 50fok)
- gigabyte ga-m720-us3 (nforce 720d chipset)
- 2x wd caviar blue (raid0-ban), 1x wd caviar black, 1x caviar blue (ide)
- 2x optikai
- tvtuner pci, x-fi pci-e
- rahedli usb cucc
mindez egy chieftec gps 450 tápról megy, ami kb. 3-4 éves.mikor a gép kikapcsol, és újraindítom, az event logban kernel power hibaüzenet közli, hogy az előző leállás szabálytalan és nem várt volt. (win7 hoime premium 32bit amúgy)
stalker előtt legutoljára freelancereztem, dehát az mondjuk nem nagyon terheli le a gépet vagy a videókártyát. azelőtt meg farcry2, azzal se volt semmi gond.
lehetne programhiba is a stalkerben, de az inkább lenne crash, kékhalál, vagy egyéb windows hibaüzenet, esetleg reboot, és valami szaggatás megelőzné minimum... de nem nagyon tudom elképzelni a programhibát, ami kikapcsolja azonnal a gépet. a windows ezt nem engedné szerintem.
egyéb hardverhiba (memória pl.) nincs.
elvileg a tápnak el kéne vinni ezt a hardvert, habár azért erősen határeset szerintem... de én mindenképp tápra gyanakszom, valamiért lekapcsol, ettől áll le a gép váratlanul, terhelés alatt. esetleg öregszeik, a kondik gyengülnek, és így már nem olyan stabil?
szóval, szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest