- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
Általánosan.
A ciripelés, sípolás normális jelenség. Csak zavaró hatása van, kárt nem tesz a tápban.
Meg lehet próbálni gariban cseréltetni, de nem biztos a siker, mert funkcionálisan jó a táp.
Legtöbb esetben alacsony terhelésen jelentkezik.
Az ugye köztudott, hogy a tápokat úgy tervezik, hogy kapacitásuk kb 80%-án üzemeljenek, ott a legjobb a hatásfokuk.
Éppen ezért nincs értelme 1000W-os tápról hajtani egy P3 konfigot.szvsz.
Stirbi, 3.Aragorn, Dyno
-nektek is az adatlapon lévő konfighoz bőven nagy tápjaitok vannak. Azok a konfigok kb harmad annyi teljesítményt vesznek fel max terhelésen, mint a táp lebírna adni.
Előfordulhat, hogy kisebb Ű(de jó minőségű) táppal minden gond megoldódna. -
Stirbi
addikt
sziasztok
az egy honapos vadi uj bs2 400as fsp-m kicsit cincog ez normális? -
medium84
aktív tag
válasz
jaja1981 #5161 üzenetére
Na vaze, nem írt hülyeséget az Everest!!!
Ma rkiszedtem a tápm, elindítottam és azokat az értékeket mértem, amiket az Everest írt. Nem akartam elhinni. És "mindössze" annyi jele volt az egésznek, hogy alkalmanként nem indul el a gép rendesen, pl. megáll az Üdvözöljük feliratnál. -
jaja1981
addikt
válasz
3.Aragorn #5191 üzenetére
szvsz:
A sípolás a kondik töltöttségéből adódik.
Az természetes, ha nincs a gép bekapcsolva akkor nullára merül a kondi, és bekapcsolás után pár másodpercig sípolhat, akkor lesz feltöltve.
Ez normális.
A másik topic-ban keverték a ciripeléssel, ami folyamatos hangjelenség, míg ez néhány másodperc után eltűnik.
Egyik esetben sem kell aggódni, és meg lehet próbálni a garit, bár ez kétes kimenetelű, mivel az alkatrész tökéletesen működik. -
3.Aragorn
addikt
Üdv (ide is leírom...)
Az normális, hogy néha sípol az új vx450-es tápom? Főleg olyankor, ha előtte néhány napig nem ment a gép. Nem nagyon zavaró és pár perc alatt el is múlik, csak azért kicsit aggódom...
Most pl már majdnem egy hete nem csinálja.Másik topicban azt mondták, hogy lehet az alulterheltség az oka és nem kell aggódnom. Megint másikban, hogy ha sípol az bizony komoly gond.
Most akkor hogy is van ez?
-
Jóember
csendes tag
Sziasztok!
Nem konkrétan nekem, hanem egy ismerősömnek van baja a (talán?) tápjával, de a dolog már annyira kezd érdekes lenni, hogy gondoltam, én is rákérdezek.
Ott kezdődött, hogy a winchestere megadta magát, a fej kicsit mélyebben szántott, mint kellett volna... Amíg intézte a garanciát, addig pendrive-ról futtatott Linuxot. Mikor megérkezett a vinyó, beszerelte, de mikor bekapcsolta a gépet, egyszerűen se kép se hang, még az alaplap se csippan meg. A pendriveról továbbra is fut a Linux, csak a winchesterrel nem jut sehova. Lehet, hogy a vadi új winchestert kell újra visszavinnie, vagy a táp nem bír valamit? A táp egyébként egy, a házhoz adott Deer, talán 400 W-os, de ha kell, még próbálok kideríteni ezt-azt a dologról.
-
jaja1981
addikt
mv:
Igen úgy értem.
Ha lecsökkented a venti fordulatszámát, kevesebb levegőt szállít, így kevésbé hűti a tápod.
Ha leterheled max-ra, akkor túlmelegedhet.
Vagy tudok neked csinálni hőfok érzékelős venti szabályzót, így kis terhelésen halk, nagyon meg elkezd hűteni.Fricc:
Próbáld meg a garit.
Úgy rosszabbodhat, hogy egyre jobban rezegnek a tekercsben a szálak, mert kilazulnak. -
Fricc
tag
válasz
jaja1981 #5181 üzenetére
Az remek! Igazából még garis, nemtudom h az ilyeneket szokták e cserélni, mert működni működik, csak idegesít ez a dolog. Akkor ez azt jelentheti h gyárilag rosszul vannak lelakkozva a tekercsek? És ez mitől rosszabodhat? Fizikailag rázkódnak a tekercsek, és lekopik róla a lakk vagy mi?
-
jaja1981
addikt
válasz
jozefgucci1 #5182 üzenetére
Próbáld ki másik táppal, az a biztos.
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok !
Azt szeretném kérdezni ,hogy mostanában olyat csinál a gépem ,hogy bekapcsolom és csak zúg-zúg és nem bootol be.Sajnos csak egy reszet segít rajta .Alaplapom egy Asus P5B a táp egy LCpower 420-as .
A tápra gyanakszom ,de mások véleményét is meghalgatnám. -
jaja1981
addikt
X2:
Próbáld meg a gyártó magyar képviseletén érvényesíteni a garanciát, az lenne a legegyszerűbb. Keress rá a neten.Fricc:
Rossz hír, hogy hangosodhat, mert ez a cicergés tényleg valamelyik tekercsből jön. Az természetes, hogy terhelésre változik a hangereje, frekvenciája, mert a nagyobb áram máshogy rángatja a vezetékeket.
Nem hiszem, hogy károsodna a tápod, de megkérdezheted, hogy gariban cserélik-e, vagy ha nem garis megpróbálhatod lelakkozni a tekercseket. -
Fricc
tag
Sziasztok,
nem tiszta nekem ez a dolog, ezért inkább megkérdezem, mielőtt tönkre vágná a gépemet:
Egy antec earthwatts 500-es táp mikor megvettem, halkan cicergett, megkérdeztem itt vki mondta is, h ez normális a tekercsek vagy az aktív PFC cicereg benne, másnak is ilyen... mondom ok, de azóta ez a cicergés hangosabbá vált, és néha felerősödik. Ha pl elkezdek tömöríteni akkor jelentkezik a leggyakrabban, a cicergés alapzaja felerősödik, majd visszamegy alapállapotra, majd ismét felerősödik, és így "pulzál". Amire felhengosodik az már mondhatni elég hangos cicergés, és számomra kicsit ilyesztő, mert 3 hónapja amikor még vettem a gépet ilyen nem volt, és az alap cicergése is érezhetően halkabb volt. Kérdésem: ez mi lehet pontosan, rosszabbodhat-e, és kell e esetleg azzal számolnom, hogy egyszer csak befosik a táp, és tönkretesz pár cuccot a gépben?
Köszi a segítséget előrre is! -
X2
csendes tag
Elfüstölt a 1,3 éve vásárolt 38eFt -os Antec ( Phantom 500 ) tápom. Szerencsére nem "vitt" magával semmit. A cég akitől vettem ( Adanor ) időközben megszünt.
Azt hiszem nem tehetek mást mint megpróbálok keresni valakit aki látott már ilyet belülről. Tud valaki ilyet esetleg? Esetleg egyéb ötlet?
-
jaja1981
addikt
kjany:
Szerintem az nem gáz.
Az csak a kondikból jöhet, nem hiszem, hogy ártalmas lenne.Teng:
Ha rám hallgatsz, nem ellenállást teszel be, hanem a 12V és az 5V közé kötöd be.
Ott 7V-ot kap a venti.
Az ellenállással az a baj, hogy fölöslegesen termeli a hőt, fogyasztja az áramot.
Ha mindenképpen ellenállással akarod megoldani, akkor olvasd le a ventilátorod áramfelvételét, vagy teljesítményét, mert annak függvénye az ellenállás értéke. -
Teng
aktív tag
a táp ventijét szeretném halkítani, 12v-ot kap szerintem, 7,5v-on már megfelelő hangja van, hány ohm-os ellenállást rakjak a 12v os ágra hogy 7,5v legyen?
-
kjany
tag
válasz
jaja1981 #5172 üzenetére
Az is megtörtént.
A táp látszólag teszi a dolgátA feszültségek stabilan igy néznek ki:
-Sárga 11V
-Piros 4,5V
-Lila 4V
-Narancs 2,5VDe ami nekem hihetetlen, hogy ha ezek után ha megszüntetem a rövidzárat a zöld (PS_on) és a fekete közöt, sőt lekapcsolom a táp hátlapi kapcsolóját, tehát a táp nem kap feszt, a lila (+5VSB) szabályos 5 másodperces időközönként ad egy 0,75V -os lökést.
-
jaja1981
addikt
mv:
nyugodtan kösd 5V-ra, csak arra figyelj, hogy ne hajtsd maxon.
A konfigodhoz bőven jó lesz 5V-on is.
Vagy, vegyél bele halk ventit.Teng:
Sima hajólakk is jó. Bármilyen, ami otthon van, csak várd meg, míg megszárad.kjany:
Dugd be a 220-ba a tápot, és zárd össze a zöld vezetékét egy feketével.
Ekkor beindul a táp, és multival meg tudod mérni a feszültségeket. -
kjany
tag
A minap hozzám került egy felső kategóriás Codegen
[link].
Gondoltam tesztelem mielőtt gépbe tenném...valószinüleg nem is fog gépet hajtani, mert a következőt tapasztaltam.Van egy táp tesztelő kütyüm [link] ezen az a furcsaság látszik, ha a tápkábel csatlakoztatva van, de a táp főkapcsolója le van kapcsolva, megközelitőleg 4-5 másodpercenként, villan egyet a +5VSB jelzésü LED.
Nem igazán értek a tápok müködéséhez, de ez szerintem veszélyes. -
mv
aktív tag
Üdv!
Egy ismerősömtől átvettem egy 300W-os FSP PNF-et, a gondom az vele, hogy baromi hangos. Olyan, mintha nem lenne szabályozás, folyamatosan 12V-ról menne a ventilátora. Az adataimnál látható konfiggal használom, nem hinném, hogy 60W-nál többet fogyaszana.
Előttem egy P3-as konfigot hajtott, ugyanúgy hangoskodott.Mit lehet vele kezdeni?
Gond lehet belőle, ha a gyári ventit 5V-ra kötöm? Esetleg venticsere?
-
Teng
aktív tag
Van két dtk 200as tápom, és mind2ő magas hangon zug ha szimplán be van dugva a konnektorba akkor is, szétszedtem az egyiket a kondik púposak benne, a másikba a venti nem folyamatosan hanem váltakozva megy néha begyorsul néha belassul. Első körben azzal szeretnék valamit kezdeni, hogy ne zúgjon magas hangon (nem a venti zúg, hanem valami tekercsféle), mit lehet vele kezdeni olyankor?
-
medium84
aktív tag
Hi!
Everest az alábbi értékeket mutatja. Lehetséges hogy rosszat ír ki vagy tényleg ilyen szar már a tápom és 12V helyett 4,6-ot ad ki?
-
HaRdCoRe
aktív tag
válasz
jaja1981 #5156 üzenetére
volt bizony...
Most egy itteni PH-s baráttól kaptam egy olyan infót, miszerint a DQ6 (dual bios-a miatt) vissza tudja írni a másodlagos BIOS-t is... Ehhez kell egy bizonyos indítási szám, vagy egy billentyűkombináció(?). Már vagy 20x próbáltam indítani, szóval az a tipp nem jött be.
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
A táp felveszi az áramot,csak le nem adja,mi lehet a gond,vagy hol lehet a gond?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van én nekem egy chieftec tápom(GPS 450AA),azt kérdezném,hogy ebbe van e biztosíték,mert nem akar indulni
-
HaRdCoRe
aktív tag
Hi all!
Adott egy P35 DQ6-os deszka (F7 bios), eleddig semmi probléma nem volt vele...
Most viszont...
Bekapcsoláskor felpörög minden (sötét képernyő), majd pár mp múlva lekapcsol, majd újraindul magától (ez a végtelenségig). Kedd reggel 1h-t ment a gép teljesen rendeltetésszerűen, majd estére "meghalt". Egyébként a nap folyamán, többször egymás után elment az áram, majd visszajött (mindez pár mp-ként). A szgép csak a hálózatra volt dugva, bekapcsolva nem volt még az első alkalommal sem! A táp egyébként egy Corsair TX750W.
Lehúztam róla mindent, nem változott semmi... Ekkor 1db 512-es memóriamodult hagytam csak bent, így már látható, hogy bios képfájlt keres(ne) a merevlemezen.
Megpróbáltam pendrive-al, kislemezzel, merevlemezzel felmásolva a bios képfájlt, de eredmény nélkül. (Amit a Giga honlapról le tudtam szedni, még átnevezve ".bin"-re is, mivel ".f7" a kiterjesztése)5let valaki?
-
Süni
tag
válasz
jaja1981 #5151 üzenetére
Szinte ugyanolyan 235 wattosak egy p3as cuccal. ( egyik vargáné tsa., másik nemtom milyen )
Közben megoldódott a dolog, elég érdekes volt. A bekapcsoló gomb nem érintkezett rendesen, nem lehetett bekapcsolni :S
Furcsa volt az is, hogy először megmozgattam a tápvezetéket és hol kivillant az alaplap lampaja, hol nem. Utana mar teljesen jo volt.
-
Süni
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm gépe egyik napról a másikra egyszerűen nem kapcsolt be egyáltalán. Kipróbálta kihuzogatta a konnektorból meg minden, de semmi.
Elhozta hozzám, itt egyből ment, aztán miután hazavitte már nála is.
Namost megint hozzám került a gép, most windowst kellett ujrarakni rajta. MInden rendben is ment, viszont miutan hazavitte, megint be se kapcsol .
Tapegyseg lenne rossz? Vagy naluk az áram nem elég erős vagy ingadozik, vagy nem tudok már mire gondolni.
Amelyik konnektorba be szokta dugni a gépet, ott minden más mukodik, csak a gép nem.
Köszi a választ előre is
üdv!
-
jaja1981
addikt
válasz
Matamata #5146 üzenetére
Matamata:
a ventilátorért biztos, de a sercegő hangért nem, amíg rendesen működik.odorgg:
Gari nincsen már rá?etamin:
Ha csak 400-as FSB-s procikat támogat, akkor nem valószínű, hogy az 533-ast el tudod indítani benne.
Amúgy mi is csak a neten tudunk keresni, ha ott nem találtál, akkor nincs.zolisx4:
Ne foglalkozz a zizegő hanggal.
Esetleg hívd fel a boltot, ahol vetted, lehet, hogy cserélik Neked, de nem kötelező.X2:
Hívd fel a magyar képviseletet, mond el mi történt, hátha legariztatják, vagy segítenek. -
Matamata
aktív tag
Szerintetek kicserélik garanciában a fsp 350pnf tápomat az iponnál mert csapágyas a ventije meg halk pattogó hangot ad ki ?
Még van rá több mint egy év garancia .
-
zolisx4
őstag
hú de nagy a forgalom
-
odorgg
addikt
Sziasztok vanegy asus tápom 450w és most megadta magát. egyfojtába kattogó hangot ad és a feszültség le föl ugrál kb 10-12v között a 12-es ágon
azlenne a kérdésem kidobjam vagy esetleg meglehet javítani?
-
old gray
addikt
Hali!
Tudom, hogy a jelenségnek nincs sok köze a tápokhoz, de fogalmam sincs hová írjam a kérdésem, itt meg jónéhány elektronikai szakember megfordul..... szóval: a gép kikapcsolásakor ezt a hangot hallom. Az alkatrészek cserélésével rájöttem, hogy a vga adja ki a hangot. U.akkor tökéletesen működik, nem szemeteli össze a képernyőt. Mi lehet a hang okozója
Esetleg a rajta lévő accelero xtreme hűtés valamelyik ventije (3db is van rajta) ilyen "nyikorogva" állna le
Előre is thx.
-
etamin
csendes tag
Szerintettek létezik egy Mastinic MS9118E laphoz BIOS frissités?Egy 2.66 Ghz/256/533-as procit probáltunk beleteni, de csak a táp indult el.
A NET-en körbe nézve ugy tünik hogy a lap csak a 1,5-2,4ghz/128/400-ast procikat támogatja. -
zolisx4
őstag
ja azt elfelejtettem leirni ha terhelem a vga val Fur Mark akkor felerősödik a zizegés ha kilépek belőle akkor csendesebb lessz agépem leirom lehet hogy kevés a táp?
Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
DualCore AMD Athlon 64 X2, 6000+
4gb ram
Gainward Radeon HD 4850
és 3 db 12cm ventilátor
két vinyó és egy optikai meghajtó
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy nem régen vettem kb 3 hónapja egy Cooler Master tápot ami 400w os ez a" 12 ezrbe került" dugtam a gép hátuljába be az usb és véletlenül hallottam hogy sercegő vagy inkább zizegő hangot ad ki a ventilátort lefogtam nem az a zaj forrása bosszant mert az egész gépem 3 hónapos nem szeretném ha elfüstölne igaz olvastam hogy volt már róla szó de nem konkrét dologrol mint ez az eset előre is köszi a segitségetmit tegyek ??????
-
X2
csendes tag
Elfüstölt a kb 30eFt -os Antec (phantom 500) tápom. Szerencsére nem "vitt" magával semmit. Elnézést, lehet hogy nem ide kéne írnom de nem tudom hogy hová kéne, hátha fuott bele itt már valaki hasonló problémába... Szóval az a cég akitől vettem (kicsivel több mint egy éve) időközben megszünt. A cég neve egyébként Adanor. Gararancia papírt nem adtak, bár gondolom azzal se mennék sokra. Azt mondták hogy a számla lesz a garancia és majd náluk jelentkezzem ha gond van. Többek azt mondták hogy az Antec egyébként 5 év garanciát ad a termékeire. Vajon tudom ezt valahogy Magyarországon érvényesíteni.
-
Old fox
tag
Hali!
Egy kis segítség kellene: HPC-420-302 tip. táp primer oldali D23 z.dióda tipusa érdekelne. Megégett, s olvashatatlan.
A segítséget előre is köszönöm: Old fox -
Peet2x
csendes tag
Sziasztok
Ma reggel megszólalt a tápom. Egy kis zúgás halk, de zavaró. Néhány újraindítás, sasolás a gépházba a táp ventije felől jött. Elvittem ahol vettem kb 1,5 éve. A srác szerint van még gari asszem 2 év, de kb 2 hét mire visszakerül hozzám. Ez nekem sok. Levegővel kifújtuk, wd-40-es használata a ventik csapágyazásánál és megoldódott. Halk minden.
Azért írom le mert olvasgattam hasonló problémákról.
Esetleg vmi hozzászólás? -
Bikerider
aktív tag
Hi
Az mitol van hogy atallitom 5.1 -rol fejhalgatora vagy forditva es neha ujra indul a gep.
Meg serceg,zavaro hangok a SB Audigy -nel.
Alaplapi Hangkartya letiltva.
Azert ide irtam mert az ujraindulas az tap miatt szokot lenniGA790X,Phenom II 940,4Gb,Samu750,Toxic 4870 1Gb,Enermax 525W
-
Zoluska
tag
Hello! Tegnap vettem a gépem, és éjjel bekapcsolva maradt, Reggel mikor felkeltem, a táp (GB Superb 460W) felől magas búgást hallottam, mintha elektromos ívet húzna valami. A hang szakaszos, az erőssége is változik. A ventillátorok nem darálnak egy kábelt sem. A gép rendesen működik, de félek, hogy valami elszáll. Tud valaki tanácsot adni?
-
vizirider
tag
-
pr0bi
senior tag
Ha valaki megszánna valami ötlettel megköszönném!
Van egy FSP SAGA 400W-os tápom a gépben. Azt a jelenséget tapasztalom már kezdetek óta, hogy ha alapjáratnál kicsit is jobban le van terhelve a gép egy kis idő múlva (20mp) baromi hangosan elkezdi pörgetni a táp ventilátorját már a zavaró határt is túllépve. ( mostanság már simán Youtube videók böngészése közben is ) Megy kb 1 percig, majd ha továbbra is terhelt a gép 2 perc után újra bepörgeti ezen az eszeveszett fordulaton. Normális ez ? Ez előtt egy chieftek tápom volt , az semmi ilyesmit nem csinált, ettől meg már megőrülök olyan hangos ilyenkor. Normális ez egy ilyen tápnál , vagy ez valami problémára utal (túlzottan meleg lenne a házban?) ? Gondolom semmit nem lehet tenni ellene max. kicserélni.. Ph-n teszt is van róla , abban sem panaszkodtak nagyon ilyen hibára pedig szerintem elég zavaró. Ha tudtam volna biztos nem ilyet veszek, pedig jókat írtak róla.(konfig: c2d 6750 , ati hd4850 vga meg 3 vinyo van rákötve.) -
bufurc
tag
-
proof88
addikt
Üdv!
Van egy nyár óta kifogástalanul működő konfig egy HX520-as táppal. Barátnőmé a gép, tegnap jöttem el tőle, de a metrón ültem, mikor hívott, hogy gond van a géppel, állítólag zárlatos.Legalábbis az apja ezt mondta. Az történt, hogy a konyhában észrevették, hogy nem megy a hűtő, és kisakkozták, hogy akkor vágódik le a házban az a bizonyos kör, amire a hűtő is van dugva, amikor a gép is be van dugva. Tehát kihúztak mindent, és egyesével visszadugták a dolgokat, és a gépnél történik a gond. A gép elosztóba van dugva, mellette még a monitor, nyomtató, kormány is. Magyarul az elosztó van a fali konnektorba dugva, tehát az elosztó bedugásakor "vágódik le" az egész. Ha mást dugnak abba a fali konnektorba, nincs gond. A gépet be sem kell kapcsolni (persze a táp kapcsolója be van kapcsolva), elmegy az áram. Azt még nem próbálták meg, hogy a gépet dugják be a falba az elosztó nélkül, ma megyek vissza. A gép hétvégén is gond nélkül működött, amíg ott voltam, sőt amikor eljöttem, akkor is ment, de barátnőm kikísért, és ez idő alatt kapcsoltak le a dolgok. Én úgy tudom, hogy a HX520-ban van rövidzár-védelem, ez nem azt jelenti, hogy a táp maga lekapcsol, ha valami gond van a gépben? A táppal lehet ilyen gond? Az biztos, hogy nem öntöttünk bele semmit.
Merjem bedugni a falba a gépet az elosztó nélkül? Lehet az elosztóval történt valami, nem? Igazából egyetlen új dolog, ami az elosztóra került a hétvégén, az a kormány, bár azt kihúztam, és csak usb-n maradt...
-
stol
addikt
Egy javasolt 350W-os FSP-ért cserébe merek is felelősséget vállalni.
Merem,. mert tudom, hogy 430W-ig terhelhető stabilan, és mert tudom, hogy villámkáron kívül más kínja nem lehet, ahol a gépet is tönkrevágná.Miért is ajánl a gyártó irreálisan nagy tápot? Mert belekalkulálja, hogy az a táp nem tudja csak kb. a felét, de akkor is menni fog talán. De, ha nem, akkor mennek neki a parasztok a gyártónak, hogy a 600W Q-Tec elpöffent.
-
Vitus
őstag
Te el vagy varázsolva. Felelősséggel a termék gyártója tartozik, nem azt mondtam neki, hogy forrasszon valamit oda csak, hogy egy erősebb táp megoldhatja a problémát mint ahogy nálam tette. Ennyi. Felelőséggel te tartozol amikor a gyártói javaslat ellenében ami egy 285gtx-nél 550w-ot tápot mond minimálisnak és te egy 350w-osat ajánlasz! Teljesen mindegy, mennyire mászol bele a témába milyen mérésekkel bizonyítod, ha egy gépet hazavág egy 350w-os táp hiába bír többet mint egy 550w-os másik azt nem tudod a garanciába beadni. De legyen itt ennyi elég mert felesleges az egész, nem látsz tovább a betűkön.
-
stol
addikt
500vés Spire? (ilyen kb. 1éve járt nálam és 240W-nál pöffent el.)
És milyen 600 vésre cseréltél?Veszélyes dolog... Amit itt leírsz, felelősséget von maga után, mert irreális esetben vagyoni kár is származhat belőle.
Ha leírsz egy véleményt/tapasztalatot, piontos hw-környezetet is fel kellene vázolni, de legalább azt, hogy milyen táppal volt az esemény.Nem mindegy, hogy LC-Power 500W, vagy FSP szervertáp 500W-ja.
-
stol
addikt
válasz
szacsee #5106 üzenetére
Alapjaiban NEM a táp hibás.
Ellenben az alaplap tervezése igen!Miért is?
Az a zaj jelentkezik a táp kimenetén, amit a CPU, PCI-E stb. VRM-jein kéne elnyeletni/pufferelni.
Nos, elég nagy divat mostanság soványan elkózni a lapokat, ettől sokkal nagyobb teher jelentkezik a tápon zaj formájában. -
Vitus
őstag
Én csak elmondtam, hogy nálam ugyanez volt a jelenség egy 500w-os spire táppal és amikor kicseréltem nagyobbra ez megoldódott. Nem osztottam semmiféle észt, azt te tetted meg most. És ha egy táp elkezd zizegni terhelés alatt egy másik pedig ugyanazzal a specifikációkkal nem teszi ezt, véleményem szerint ez nem azt jelenti, hogy a zizegés az feature!
És eszembe nem lett volna ide szakmai témában beleszólni egyszerűen a jelenségre reagáltam mert nálam is előfordult már. Bocsánat ha nagyságodat ezzel megbántottam!
-
szacsee
nagyúr
Cicergéssel sokan találkoztunk X58-as lapoknál és a táp cicereg, az eddig nem cicergő HX620-am tücskök dalát játsza terheletlen állapotban.
A tápom garis, viszotn P35/P45-ös konfiggal csöndben van, próbáltam más táppal is az is cicereg az X58-as konfigra kötve.
Nem ismersz valakit, aki megbízható precíz és a táp tekercseit rögzíteni tudná?
Győr környékén esetleg? -
stol
addikt
Legalább ne úgy oszd az észt, hogy hülyeséget mondasz.
Egy táp zajának nincs köze a maximális terheléshez.
Potosabban van,de az a táp mért valós maximális teljesítménye inkább.2900XT meg nem tud fizikailag 200W-nál többet eldiszipálni, ha be is szarik,l akkor sem. Tetszik, vagy sem.
Pont ezért hanyagolom ezt a fórumot, mert a tudatlan tudósok után kellett állandóan takarítanom.
-
vizirider
tag
sziasztok!
sztem ez rutin kérdés lesz: van egy nagyon aranyos öregecske amd-m (4000+ SD, msi lap, 7900 gs vidkarika, 2 vinyó, dvd író, 2 gb ram, chieftec 350 táp) kb 1 hónapja az új játéka hogy bekapcsolom és csak fekete a monitor. reset és megint fekete van hogy 4-5 indítás kell akkor simán bootol és rendben. aztán van hogy semmi baja és egyből indul (?!) a táp kb 2.5 éves, az uccsó 1 évből kb 3 hetet állt a gép. hja ha már elindul sosem fagy le semmi gondja nincs!
várom a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest