- Nem nyílnak a Foldok?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
FSP PNF 400-as tápom van, most vettem új konfigot:
CPU: AMD ATHLON II X2 250
Lap: Gigabyte GA MA785GT
2 db SATA vinyó
1 db IDE
1 db optikai meghajtó
2x1 gb 1600-as ram
+
1 TVTunerEgyelőre az integrált vga-t használom, csakúgy mint a hangot, de később tervezek 5770-es atit.
Amikor szereltem össze a cuccot, láttam, hogy a lap 2x4 tűnyi 12voltot kérne a bal felső sarkában a 20+4-es főcsatlakozón kívül. De nekem csak 1 db ilyen 4 tűs csatim volt, amit be tudtam dugni, magyarul még 1 db 4 tűs csati szabadon maradt. Simán indult minden, meghát ez a konfig nem is produkál vészes fogyasztást.
A kérdésem az, hogy ennek van-e jelentősége a szabadon maradt csatinak, és ha igen, akkor mi? Lehet, hogy baj lesz később, ha megugrik a külön vga miatt a rendszer fogyasztása? Vagy esetleg a crossfire-lehetőség miatt van 2x4 tűnyi csatlakozó?
Köszönöm!
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Amazonas #2489 üzenetére
Bocs a figyelmetlenségért....
Aham. Asszem vágom. Szóval az aktív pfc jó, de Magyarországon nics értelme. Többet ne fizessek érte, de nem baj, ha tudja a táp. Most néztem:
TÁP 350W FSP Thermal control aktív PFC 12 cm venti. ATX (2 év gar.!)
10 ezerért
Elég jól hangzik, nem?
Vagy van ugyanennyiért mezei (passzív pfc, thermal control nélkül)
FSP 400 wattosban. Szerintetek melyik jobb? Az extrás 350-es, vagy a butább 400-as? Mindkettő FSP.
Miafene a thermalcontrol (olyasmi, mint a prociknál a q-fan?)???
Köszi. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Amazonas #2486 üzenetére
''Mindig csak annyit vesznek fel, amennyi ahhoz szükséges, hogy etetni tudják a gépedet.''
Én azt hittem, ez az aktív pfc....
Akkor ezt a passzív pfc is tudja? Vagy hülyeségeket beszélek?
Nekem minden mindegy, csak ne egyen többet a feltétlenül szükségesnél (lásd fenn) - mongyuk mp3 hallgatáskor.... -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Amazonas #2486 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Én abban a tévhitben voltam, hogy ez az aktív pfc nagyon hozzájárul, hogy ne legyen magas a villanyszámla. Mert passzív mindegyikben van már. Nem mintha tudnám mi a különbség.
De ahogy a szavaitokból kivettem, ne fizessek az aktívért többet.
Környezettudatos.... hmmm. nekem az a lényeg, hogy ne cseszegessenek, hogy magas a villanyszámla. Még gondolkodom, hacsak nem veszitek a további fáradtságot, hogy felvilágosítsatok aktív/passzív pfc ügyben.
Köszönöm mindkettőtöknek. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Hequila #2482 üzenetére
Kösz szépen a segítséget.
És ha veszek 12-13 ezerért egy jobb tápot (gondolva a jövőre 450-500 w - chieftec aktív pfc), akkor abban gondolom gyárilag van ilyen túlfesz védő, nem?
Ezek a nagyteljesítményű tápok úgy vannak csinálva, hogy csak a szükséges energiát veszik fel, ugye? Mert gondolom mostani konfigomnak bőven sok lenne 4-500 w - csak ha már újat veszek, akkor a jövőre is gondolok.
Szóval nem fogja leakasztani a villanyórát? Mert ez is cél lenne az új táppal (sokat megy a gép; úgyis hogy csak töltök vagy zenét hallgatok) Mert hallottam, hogy ezek olyanok, hogy csak a szükséges minimumot veszik fel, 80 % körüli hatékonysággal, meg nem melgítik el a felesleget, mint az olcsó tápok, ezért csendesebbek is, stb. Ezzel mi a helyzet?
Szóval a pluszpénz, amit kiadok egy ilyenre, az esteleg apránként villanyszámlában is visszajön valamennyire?
Látva az igényeimet, tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszönöm. -
Den Hadnagy
senior tag
Vagy csak vegyek 3ezerért egy atx túlfesz-védőt, ha esetleg eldurranna a táp, és kész?
Tényleg: ezek a védők érnek valamit? (Mert nem akarom, hogy egyszercsak magával rántsa a hdd-t vagy mindent...) -
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
bocs, ha hülye a kérdés, teljesen új vagyok itt.
A gond a következő: most akarok úk vga-t venni (vagy egy geforce 7300gt vagy 7600 gt; agp-s)
Azt olvastam valahol, hogy ezeknek az agp-s verziói 350-es tápot kívánnak minimum, szemben a pci-os 300-as kívánalommal.
konfig:
asus a7n8-x,
amd athlon xp 2500+ (barton),
1 db vinyó (250 samsung), tv-tuner (pineacle),
sb live! hang,
asus dvd rw, lg dvd/cdrw combo (kihagyható, ha kell),
inno 3d geforce 6600 (ezt néha húzom)
300-as codegen (olvastam,h nem ajánlott; de ezzel a konfiggal fut már vagy 4 éve) - teljesen stabil
Vegyek új tápot, vagy ez el fogja bírni? Vagy vegyem meg a karit, próbáljam ki, és legfeljebb túlterhelés miatt letilt/ el se indul? A lényeg az, h hogy viszonyul egymáshoz a két (mostani és tervezett) vga fogyasztása?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Arctic freezer 33 eSport duo green
- EKWB EK-Classic Pump Reservoir 160 SPC PWM D-RGB eladó
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Philips PowerPro Aqua Porszívó és felmosórendszer FC6404/01
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest