Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, a négy betűs cég jön.
-
-
Huron
tag
Sziasztok!
Külföldről VPN-nel (magyar szerveren keresztül) nem működnek pár napja a Horizon Go online TV csatornái, előtte kiválóan ment ezzel a módszerrel. Azt írja ki mindegyikre, hogy szerzői jogok miatt nem elérhető. Honnan jön rá a horizon go, hogy külföldről nézem, ha magyar IP-t látni rólam?
Valakinek van ötlete, hasonló tapasztalat esetleg?
-
Gzu73
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
mondjuk kedden bütyköltek ha minden igaz, akkor még picit 0 alatt volt kicsit mínuszos, sőt talán másnap is.
lehet hogy azóta állítottak az erősítőn? vagy az idő matt is javulhatott? -
Gzu73
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Most igen, csak éppen 2x hisztizni kellett kicsit telefonon, utána jött ki technikus méregetni.
Mondjuk házon belül nem talált gondot, de 1 héttel később kaptam egy e-mailt, hogy a hibát elhárítottak 16:00-kor, gondolom valaki felmászott akkor a villanyoszlopról bütykölni.akkor a modemnél 63 körül van a jelerősség?
-
ArthurShelby
addikt
Amíg ott van a szerelő addig a parkettán heverve végig fut a net kábel, utána elteszed. Csak az interakív funkciókhoz kell (horizon go, myprime), sima tv-zéshez elég a koax is.
Viszont a szerelőnek ki kell húznia a kábelt, mert ezt rajta számonkérhetik, mivel te az interaktív dolgokért is fizetsz a szerződés szerint. -
merqree
őstag
Csepelen a Királyerdőben az UPC a Telekom mellé újabb konkurenciát kap egy hónapon belül.
-
mrmrg
tag
válasz
szabogabor10
üzenetére
Nem én intéztem, nem tudom a régit elvitték-e már.
De jó tipp, rákérdezek és ha még nem, akkor megmondom, hogy ne engedjék lecserélni
-
A helyzet az, hogy egyrészt nem kötelezhettek volna a régi box cseréjére. Nem szabadott volna hagyni. Pláne, ha HD-s box. Én eleve azzal kezdtem határozottan, hogy nem írok alá új hűséget, ha nem maradhat nálam a Cisco. Inenntől kezdve nem is akarták rámtukmálni a horizon boxot.
Másrészt a régi boxokban van beépített modem, így az interaktív ficsőrök is működnek úgy, hogy nem kell külön UTP-t húzni a HGW-től, elég volt a koax. A drága balkáni edition horizon boxban viszont nincs modem, így az interakív ficsőrökhöz mindenképp kell UTP-t is húzni a boxhoz.UPC, 2018...
-
Shurycen
tag
Sziasztok!
Csak szeretném jelezni, hátha valaki hasonlóban gondolkodik, hogy pár napja váltottam UPC Happy Home csomagra-ra, amiben a régi medicard-os megoldás helyett most a MediaBox-ot választottam. Ehhez jár egy olyan szolgáltatás, hogy visszanézhetőek a műsorok 1 hétig, de csak abban az esetben ha össze van kötve a Mediabox és a router, esetemben a UPC ConnectBox-a. Nekem két külön helyiségben van a két eszköz és nem szerettem volna falat átfúrni vagy kábelt végig vezetni a falakon, így megvásároltam egy Powerline Adapter Kit-et, ami gyakorlatilag annyit tud, hogy fali aljzatba csatlakoztatod a lakáson/házon belül de a két külön helyiségben mind a két eszközt és egy-egy patch kábellel összekötöd a két eszközt ezekkel az adapterekkel, és a villamos hálózaton keresztül viszi át a netet. Én aliexpresszről vásároltam egy Tenda márkájút összesen 7k-ért és tökéletesen végzi a dolgát, még úgy is hogy az ajánlások ellenére elosztóba dugtam őket, nem közvetlenül a fali aljzatba és szuper. Tehát bátran választhatjátok ezt a megoldást, ha valamiért nincs jobb út.
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Anyósoméknál valami csomag varia kapcsán új tv boxot és új routert ad a upc.
Azt mondták, hogy a boxnak és a routernek összekötve kell majd lennie. Ez világos is. Bp, új építésü társasház, minden szobában koax csati a falon. Eddig is úgy volt, h bement a szolgáltatás a lakásba, majd a fali csatiba dugva egyik szobában a router, másikban a box és minden működött.
Lényeg, az ügyfélszolgálatos hölgy azt bizonygatta, h így nem tud működni, külön össze kell kötni őket falon kívül. Ez nem hülyeség? A falon belüli rendszernek ez a lényege, h bármelyik szobában rádugsz bármit, az összeköttetésben van.Nem annyira van képben az ügyintéző hölgy, vagy sávszélesség miatt lehet?
( azt hiszem 500 megás a bekötendő net )Előre is köszi a segítséget,
üdv, Gergő -
4Grider
félisten
válasz
rayoliviero
üzenetére
Gondolom miután egy tök idegen oldalon megadtad az e-mail címed és a hozzá tartozó jelszót, volt annyi eszed, hogy gyorsan megváltoztasd a upc oldalán...
-
rayoliviero
veterán
Ez a UPC webmail oldala? Itt nem fogadta el a belépési adataim. Remélem nem valami "jelszólopó" oldal.
-
szzoo
tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Nem követem így van-e még, de Dolby Digital 5.1-es hang csak közszolgálati csatornáknál van (M1, Duna). Néhány továbbinál van még 2.1, például: Discovery Showcase, MTV Live HD, Animal Planet, stb. A többi csak 2.0. Ezek hangját nálam a házimozi skálázza fel 5.1-re (nagyon jó eredménnyel).
-
Anthony001
senior tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Erre vkinek ötlete?
Köszi
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
reméljük a 32/8-as HGW már nem puma6-os lesz hanem Broadcom vagy más jobb SOC gyártó terméke
már csak pár évet kell kibírni a CB-al és jön az utódja
kitartást annak akinek az van
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Kiépítették a bekötést!
Nagyon lelkiismeretes csapat volt. 2 helyen is ástak, hogy ne kelljen felszedni a dísztéglákat. Elég kemény meló volt. Ház előtt kitörték a csövet, abból húzták be. Ha valaki még nem látott UPC aknát, így néz ki. Az üres cső a mienk. Azt mondták, hogy az a vékony sárga kábel, az optikai szál, és azt is egy vékonyabb fekete védőcsőben húzzák be. Jó nagy ráhagyással dolgoznak, szomszédnál a bekötésnél is van majdnem még ekkora tekercs. -
-
válasz
karancs221
üzenetére
Sok mindent nem tudnak tenni, globálisan van használatban a CB az cégcsoport leányvállalatainál így nem fognak egy ekkora bukót bevállalni, hogy cserélik egy teljesen más típusra.
-
karancs221
csendes tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én már próbáltam modem módban is és sima router módban is.... Semmi se segített az online játékban(egyszerűen játszhatatlan(nem mindegyik de nagyon sok játék iszonyatosan laggol kb 6-7 mp-ként)) Szerintetek van bármi megoldás erre? Esetleg javítani fogják vagy nem? Írtam még pár hete nekik hogy vállalják már fel hogy hibás a termékük amit adnak a PUMA 6 chipset miatt el is küldtem nekik ezt :
[link]
A választ megkaptam miszerint Illetékes kollégáiktól kértek állásfoglalást a fenti fórummal. Hogy mennyire fognak erre a hibára figyelni nemtudom de idegesítő az biztos :/ -
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Digital Bronze-ból sikerült már valakinek 5.1-es hangot kicsikarnia? A rendszerem megvan hozzá, de a tv adások csak 2.0
Köszi! -
pjen
félisten
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"Nálam is CB van, pingplotterrel nézve a hiba jelen van ez kétségtelen, de a mindennapi használatban ezt semmiben nem tapasztalom. Pedig sokat CSGO-zom, android TV-m van és sokat streamelek rajta, stb."Csak idéztem.Nem működik minden hol egyformán vagy mások az igények
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Attól még, hogy az átlag felhasználó nem látja és nem tud a biztonsági problémákról, attól még az probléma. Mikrolaggokat egy játékban el lehet szenvedni néha, de tényleg szerencsétlenség kell hozzá (viszonylag kicsi az esélye). Gyakorlatilag azért kell modem módban használni, mert úgy kevésbé lehet megfektetni.
Könnyű annak, aki átment már a digi-hez
. -
válasz
tibitabbi
üzenetére
Nekem meg pont az volt a tapasztalatom, hogy CB wifije katasztófa. Jó erős a jel, persze, de ingadozik a hátsó szobákban, és laggol (bárhol, ugyanabban a helyiségben is), egy csomószor az volt, hogy fél perceket kellett várni, mire bejött a kért oldal. a barátnőm hisztizett, hogy nem tudod skype-olni az ügyfeleivel küldföldre, mert nem látták egymást, és szakadozott.
Vettem egy új routert, és ég és föld a különbség, minden egyből történik, hasít az egész. De előtte egy picit visszaraktam a 7 éves 1043-at, és még az is sokkal de sokkal jobb volt, mint a CB.Szóval mindenkinek ajánlom, hogy rakja modem-módba a CB-t és szerezzen saját routert.
---------------------------
Ami pedgi a TV-adást illeti: akinél kockásodik, ott rossz a jel. Nálam is ez volt, de mióta a nyáron megoldották a jel-problémát, azóta minden adónak nagyon szép a képe, nem csak a HD-adóknak, szerintem az SD-adók is nagyságrendekkel verik mondjuk a mindig TV SD adóit... szóval egész jól működik a felskálázás.
Persze van bajom a tv-adással is, ti. hogy a jelzett feliratok az úristennek sem működnek a legtöbb adón (csak a halláskárosult) ha netán eredeti hanggal, felirattal néznéd a filmet, illetve időnként nem működik a horizon go, de ezekkel együtt lehet élni.
-
rozsomak
tag
Nálam is CB van, pingplotterrel nézve a hiba jelen van ez kétségtelen, de a mindennapi használatban ezt semmiben nem tapasztalom. Pedig sokat CSGO-zom, android TV-m van és sokat streamelek rajta, stb.
A modem downgradenek (amíg ez egyáltalán lehetséges) megvan az a hátránya, főleg terhelt szegmenseken, hogy pl. egy 240es csomaghoz nem mindegy, hogy azt a sávszélt a CB 15/6-os bondingal (nálam ennyi) szedi össze, addig pl. a TC7200nak majd 8/4-el kell ezt összehozni. -
tibitabbi
kezdő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem nem jött be az új CB. Wifije nagyon jó de a modem része rengeteg problémát okozott (Közösségi játékok kidobáltak, Kaon médiaboxon gyakran szaggatott a visszanézés). Persze van akinek nem okoz gondot. Nekem igen. Kimondottan rossznak találtam.
-
Érdemes lenne annak utána nézni, hogy a szomszédaidnál is adott-e a probléma, mert azon a területen komolyabb gond van a hálózattal és aszerint csoportosan fellépni, vagy csak nálad és lokális a gond, aztán megpróbálni szűkíteni a hibalehetőségek körét.
Ebben a lakásban csak 2 éve lakunk ugyan, de azóta tényleg egy rossz szavam nem lehet a UPC szolgáltatásaira, nincs gond ezen a területen, pedig a legkisebb probléma esetén léphetnék, mert minden mérvadó konkurencia adott itt. -
Lazarski
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Persze, ez teljesen igaz, de az embereknek van egy szubjektív minőségérzete. Ha tudják valamiről, hogy hibásan működik, akkor az életben nem fogod velük elhitetni, hogy az úgysem okoz érezhető minőségromlást, mivel minden más felmerülő problémát is arra vezetnek vissza, ahogy az már az általad linkelt hozzászólásban lévő idézetben is látszik. Szerintem azzal, hogy nem mindenkinek okoz ez problémát, attól még igenis kell foglalkoznia a szolgáltatónak a problémákkal és javítani a minőségen, foltozni a modem ismert sérülékenységeit, csak az a baj, hogy erre nem látni a hajlandóságot.

-
pjen
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez igy van.Én böngészek,filmet nézek,néha torrent.Semmivel nem érzem rosszabbnak mint a,cisco.A WIFI messze jobb a kert végében is nézhető a horizon go.
-
Azért nem kell túltolni ezt a Puma chipset hibát. Ahogyan azt ennek nagy szószólója Watercolour is leírta, az átlag felhasználó számára ezek a hibák nem okoznak érezhető minőségromlást a szolgáltatásban, illetve ezen kívül még millió más műszaki probléma lehet, ami elhárul a hálózat karbantartása, vagy a HGW cseréje - akár egy másik ugyanolyan Puma chipsetesre - által.
-
TeeJay
félisten
válasz
zolee001
üzenetére
amíg puma chipes cuccot adnak tökmindegy mire cserélik

ugye hogy a régen szidott TC7200 és Ubee azóta már milyen jónak számít ha van attól is sz*rabb?

most már mindenki visssza sírja azokat mert a Broadcom chip legalább modemként stabil volt
és sokkal jobban működtek mint ez a szuper connect box
-
zolee001
őstag
Nálam ma cserélték a CB-t,ügyfélszolgálat felhiv,elviselhetö időtartalmu zenehallgatás után kapcsolták a szakit,probléma felvázol kicsit nézelödött majd közölte,hogy reggel 8 ra akár küldi is a mestert.
E mail értesités jött automatikusan majd 8 20 kor hivott a mester,és meg is érkezett.
Kicsit idözött,méricskélt majd jobb hiján kicsérélte a csodamodemet.
Eddig a Horizon Go miden eszközröl szakadt,pufferelés stb stb továbbá a szokásos hibákat produkálta a modem de lekopogom jelenleg minden tökéletes,Horizon Go egyszer sem szakadt,müködik minden.
Azt hiszem egy másik fórumban leirtam az UPC hibaelháritás hozzáállása ,kezelése az utobbi pár évben sokat fejlödött pozitiv irányba. -
wmati
addikt
válasz
Watercolour
üzenetére
Nekem elég új még a Upc, szóval jah puma6-rol csak rosszat olvastam de ez van.
-
Lazarski
csendes tag
Van bárkinek infója arról, hogy a 11.kerületben milyen "hálózat átépítés"-t végez a UPC? Ez mit jelent vajon?
https://www.upc.hu/business/segithetunk/egyeb-informaciok/aktualis-karbantartasok/
Csaknem elkezdtek most fejleszteni, mert rinyálnak, hogy jön a konkurencia?

-
szzoo
tag
Szia!
TV jel alatt mire gondolsz? Ha a digitális kábeltévére, akkor mindenképp kell a koax a tévéig. Nem kell a modem helyéhez igazodni, kerülhet a leágazás bárhova.Az okos funkciókhoz pedig: nem elengedhetetlen, de mindig jobb megoldás a kábeles összeköttetés WIFI helyett, ha van rá lehetőség.
-
hafkó
újonc
Sziasztok! Vettem egy kis lakást, most újítjuk fel. A kérdésem a bekábelezésével kapcsolatos lenne: az UPC modemtől a TV jelet, el lehet-e vinni csak UTP Cat 6 kábellel vagy wifin keresztül az okos tévéig? Vagy mindenképpen szükséges koax kábellel is kiépíteni a rendszert?
-
bghistvan
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen,a visszavásárlást azt én is néztem,de a másik mellett meg az szól,hogy nem kell hozzá külön tápkábel,hanem egy usb kábellel lehet az eszközhöz csatlakoztatni.
-
-
bghistvan
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Még egy utolsót kérdeznék,a leírásban ez áll:
,,Támogatott hang formátum: PCM.
A Dolby és DTS formátumokat az eszköz nem támogatja.,,Ez gáz jelenesetben?
Egyébként kipróbáltam a rendszert úgyis,hogy van egy scart to rca átalakítóm( xbox átalakító ),és azzal meg sem nyikkant..... -
bghistvan
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Értem,köszi,de akkor mivel én nem a tv-re kötöm hanem a box-ra,akkor ugyanúgy jó elvileg? (mert a képeken mindenhol csak a tv-k szerepelnek)
-
Fagyi
aktív tag
válasz
bghistvan
üzenetére
Nem a scart zúg. A koax kábel és a 240 föld kábelen találkozik a jel és adj egyfajta fehérzajt, ezt hívják föld brummnak. Erre a van a leválasztó.
A csatlakozást ide, sztem.
De most hogy gondolkodtam, a tv-ről nem lehet levenni (tovább fűzni) a hangot és onnan az erősítőbe?
Már ha tud ilyet a tv. -
-
-
bghistvan
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát amit írtam is....hogy ami eddig is volt opció... a másik boxxal összekötve.....és amit ugye linkeltem is eszközt (ami elvileg egy optikai átalakító rca-ra)....na az érdekelne,hogy [ez] vajon működik-e rendesen,vagy esetleg [ez]?
Utóbbinál pl egyszerűen nem értem,hogy hogy a búbánatba lehet az optikai kábelt bedugni?
-
-
Jadro
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Jó kérdés. Azt mondta a csaj amikor mondtam neki hogy nekem kellene a 30 HD csati, hogy akkor mediabox csere is kell. Jeleztem neki, hogy akkor jöhet.
Egyeztettünk időpontot is, jön a szerelő így nekem nem kell a régivel szórakozni mire visszajut, hanem az ember elviszi magával. -
bghistvan
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
De ,az van rajta,csak mivel a kép a mediabox-ból hdmi-n keresztül megy a tv-be,és eddig az rca-n keresztül vittem az erősítőbe a hangot,úgy nem volt semmilyen gerjedés-búgás,a scart-al csatlakoztatva viszont egy kicsit gerjed-búg...............és egy kicsit késik is a hang.
-
Jadro
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Első körben onnan indultunk, hogy marad a 120-as net, gold tv csomagra toljuk fel de úgyhogy marad az a pár (5 vagy 6) HD csatorna és nem volt szó kütyücseréről, meg valamilyen mobil csomag volt még képben. Mindez 8800 körül. Mondtam neki, hogy a mobil semmilyen szinten nem játszik, csak net vagy tv upgrade jöhet szóba. Aztán a CB miatt kiesett a net és eljutottunk ide.

-
Fagyi
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Következő a problémám: lecseréltem a régebbi upc mediaboxomat (ami rendelkezett analóg sztereó kimenettel) egy upc horizonbox-ra (amin nincs analóg sztereó kimenet,hanem csak optikai).....viszont a házimozi erősítőmön csak analóg rca audió bemenetek vannak,így a tv hangját már nem tudom az erősítőn keresztül megszólaltatni,mint korábban.
Létezik olyan átalakító,amivel az optikai jelből analóg audió jelet tudok vinni az erősítőbe?
Illetve [egy ilyen] eszköz a probléma megoldása lehet vajon?
Ha igen,akkor ehhez vennem kell egy rövid optikai kábelt a mediaboxból kivezetve,majd az eszközbe csatlakoztatva......a másik végéből az analóg kimenetre pedig egy rca vezetéket az erősítő bemenetére kell csatlakoztatni (ha jól értelmezem).........a külön táp ellátása az eszköznek nem fog gerjedni-búgni vajon?Köszönöm!
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Az ubee router mögé tettem egy saját aarcher c5-öt. Első körben azonos ip címen mentek, de ez kifejezetten rosszul esett nekik. Most különböző ip-n vannak.
De a ubee-t nem érem el. Hogy lehet elérni bridge üzemmódban? -
csabi63
senior tag
-
4Grider
félisten
-
Jadro
veterán
Közben hívtak és végülis megegyeztünk abban, hogy a bronz TV csomagomat feltolják goldra, kapok új TV-s boxot így a mostani 6 HD csatorna helyett lesz 33HD (+ a 100 körüli csatorna). Megmarad a MyPrime is. Mindezt +300 forint havidíj emelkedésért és ugye egy évet alá is írok.
CB-ból nem kértem, 240-es netet így nem tudott kedvezményesen adni, az 500-as pedig automatikus CB lett volna. Itt marad a 120/10, de ez nekem mindenre elég most is és maradhat a jó kis TC7200.
A TV-ért már úgyis rágta asszony meg a gyerek a fülemet.

-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Ma 15 óra körül nem volt valakinek mediacard gondja? Az enyém megszűnt létezni. Pont abban az időszakban a net is borzasztó sz@r volt, de az helyreállt. A kártya azóta sem megy. Az sd boxon meg semmi hiba nincs. Küldtek volna egy jó minőségű frissítést a kártyára?
-
tibitabbi
kezdő
Most jutott eszembe, ezt még meg akartam kérdezni a hozzá értőktől: ez a Technicolor TC7200U jelzésű ketyere milyen csippel van felszerelkezve? Úgy értem Intel vagy Broadcom esetleg valami más? Annyi infóm van hogy valami Thomson gyártmány. Köszi a választ!
Aktív témák
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- MIUI / HyperOS topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

.