Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
club1
veterán
-
csabi63
senior tag
Éppen most hívott egy hölgy az előfizetéssel kapcsolatban. Pár napja írtam, hogy 1 hónapja lejárt a hűségem, azóta határozatlan idejű volt. Egyetlen kikötésem volt, többet egy fillérrel sem vagyok hajlandó fizetni. Nem probléma, mondja ő. Végül 24 hónap lett belőle (előtte is annyi volt). A Digital Gold + telefon maradt, a net 120-ról 240 lesz. Megkapom még a MyPrime videotár csomagot, amire az égvilágon semmi szükségem. Valamiért ehhez mégis ragaszkodott. Ismételt kérdésemre is azt válaszolta, hogy ingyen kapom, később sem kell fizetnem érte. Akkor legyen. Van még 3 eszközöm, ebből a HDDVR egy havi díját ajándékból elengedik.
A visszaigazoló email-t még nem kaptam meg, a pontos számok nincsenek előttem. De állította, hogy mindenképpen kevesebbet fizetek majd, mint az előző szerződés után. Nem látom át nekik mi ebben az üzlet, de elégedett vagyok. Megfelelt nekem az előző csomag is, most lesz egy gyorsabb netem, és semmivel nem fizetek többet. Az utolsó számlám 14316 ft volt, majd odafigyelek.
Ámen. -
Klupido
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
ok!Köszi
Remélem cisco birja még egy ideig

-
Itt ezért nem erről van szó:
Én nem akarok egyáltalán semmilyen wifi rádiót, így nem használom sem routerként (bridge-mode), sem Wi-Free hotspotként. (így semmilyen SSID-t nem szór, többszöri erőteljes kérésemre küldtek rá egy olyan konfigot, hogy a készülék menüjéből is eltűnt a rádiós rész teljesen)
Végeztem méréseket:
Ugye a táp 12V DC, max 2A, azaz max.24W. (a táp 12,11V üresjárásban, 17.5W terhekésnél 12.02V DC)Amikor routerként ment (Wi-Free aktiválva), sebességteszt futtatva LAN-on: 1,41A (17W), WiFi-n (2.4GHz, 5m távolságból) 1,45A (17,5W)
Bridge módban (Wi-Free ment, de gondolom épp senki nem volt "rajtam", a rákapcsolt külső routeren keresztül (RT-AC68U), 5GHz AC-n speedtest-letöltés alatt: 1,25A (15W)
Bridge módban (Wi-Free full tiltva CFG-al, a rákapcsolt külső routeren keresztül (RT-AC68U), 5GHz AC-n speedtest-letöltés alatt: 0.79A (9,5W)Azt hiszem ez nem a mérési "hiba" határán belül van

-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nagyon jó ez az epc3925 csak ne küldjenek rá rossz configot, mondjuk ez mindegyiknél előfordulhat.

Amúgy 11-el is elmegy, mert volt olyan, de nem okozott gondot. Ha nem bántják akkor nagyon jól elvan, csak tényleg ne bántsák.
-
Klupido
tag
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 9.3 dBmV 39.4 dB
Channel 2: 5.2 dBmV 37.5 dB
Channel 3: 6.0 dBmV 38.2 dB
Channel 4: 6.9 dBmV 37.9 dB
Channel 5: 8.4 dBmV 39.4 dB
Channel 6: 9.2 dBmV 39.8 dB
Channel 7: 9.7 dBmV 39.9 dB
Channel 8: 3.5 dBmV 37.2 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.8 dBmV
Channel 2: 45.0 dBmV
Channel 3: 45.7 dBmV
Channel 4: 44.0 dBmV -
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nincs 3-as csillapítóm és most nincs kedvem szerelgetni, ha lesz kisebb csillapító és nem lesznek rosszabbak az értékek akkor jó lesz a 3-as is, de tavaly ilyenkor még 5 körül voltak a ds értékek, télen javultak ilyenre mikor nagyobb karbantartás volt, persze mindezt hasonló időszakhoz viszonyítom, előző télen 9 környékén mozogtak, most télen meg 5-6 környékén.
-
blakey
titán
Na, most jött meg a Bridge mód, valami furcsát észleltem a netnél, megnéztem az értékeket és egy picit magasabbak voltak az elmúlt napokhoz képest, Bridge-be tettem, újraindult, Bridge maradt és a sebességem is visszajött.
A kisebb sebességre azt mondták, hogy semmi köze a hibához, de ezek szerint mégis. 
(#38085) kabelmania27
Jók.

-
gduck
addikt
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Nem igaz, hívjad még1x őket, másik ügyintéző remélhetőleg tisztában lesz a dolgokkal. Vagy egyszerűbb ha neten megrendeled!
-
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére

Ha veszek egy ilyet akkor mire kell figyelnem? Be legyen regisztrálva? Vagy van más is? -
blakey
titán
Nálam továbbra sincs Bridge mode, de most épp vonalba vagyok és várom a javítást.

-
cigam
titán
válasz
eric.cartman
üzenetére
hogyan lehet a fogyasztását minimálisra csökkenteni egy Ubee EVW3226 fogyasztását
Megmérte már vki, hogy mennyi a difi Wifi nélkül? Tippem szerint a mérési hibán belüli mértékben "csökken" a fogyasztás.
-
válasz
adika4444
üzenetére
Jelenleg még meg van a dupla sebesség.
Állítólag kétszer is beszél az illekéssel aki ezt intézi (kétszer volt zenélés hívás közben). Említett valami délelőtti megbeszélés a Cisco embereivel.
Annyira nem hiányzik a bridged mód, egy héttel ezelőttig csak a Cisco-t használtam és így még meg is van a teljes sebesség mivel nem korlátoz be a Linksys. -
törölt tag
A komédia folytatódik! Aki követte előző írásaimat, a beruházási hacacáréval kapcsolatban, az tudja miről van szó. Nos, a két oldala az utcának azaz a két upc-s akna össze lett kötve csővel, így a szolgáltatást át lehet hozni. Múlthét pénteken volt kint a upc-s megnézni, oké mondja márcsak kábelezni kell. Mondja 1-2héten belül suerinte jönnek, meg is örültem a dolognak. Tegnap már csörgött is a telefon, hogy jönnének kábelezni sürgősen ki van nekik adva a dolog. Hu mondom jöhetnek itthon vagyok most. Kijönnek felmérik merről lehetne behozni a lakásba a kábelt. Jó ez megvan, felszedték az aknafedőket, elkezdik huzogatni a kábelt, de lám egy újabb probléma! Usír új az alélítménx, de olyan szinten össze lett kókányolva, hogy még csak ők is pislogtak.

Van egy akna a sarkon és van egy az ablakunk alatt. A sarki aknálval nincs -vagy legalábbis nem ment keresztül a kábel a vastag csövön- összeköttetésben... Az ablakunk alatti aknából megy két vékonyabb cső, ez 2 felllás, az egyik megy a szomszédhoz, a másik pedig hozzánk, viszont mivel a kábelt nem lehet az ablakunk alatti csatornaba vinni, mert vagy összetört a cső vagy istentudja, így megállt az egész dolog. Viszont a sarki aknában van 9db vékony cső, először elkezdték beledugdosni a kábelt, vagy 40m már belement de ment a végtelenségig xD mint kiderült, az utca végéig megy a végaknáig, ezen is csak pislogtak, hogy odáig hogy, a középső aknát meg kikerüli?!
a pon az hogy a másik irányból se jön a cső a mi irányunkba, úgy még át is lehetett volna hidalni a dolgot.
Namost rudalóval feltérképezték az egészet végül, mondta nekik a főnökük hogy legyen tiszta a helyzet. Nagy beszélgetések után született egy B terv, ami jó is lenne, de szerintem elutasítják és nem valósul meg.
A megoldás: az akna mellett felszedni a jardát, leásni a vékony csövekig amik elkerülik az aknát és egy csövet amibe megy kábel, mert ugye van 9... azt belefordítani az aknába, de nyílván ehhez az akna oldalát kicsit megkell fúrni és kész, ezzel szépen menne is a dolog, de szerintem amilyen sóher egy cég, a saját rendszerüket nem képesek rendbetenni új előfizetőért...bár ne legyen igazam!
Ma jön ki a főnökük megnézni hogy hogyan kéne, de nemtudom mit néz majd rajta, nemtudom mennyibe lehet egy ilyen kisebb munka, de engedélyeztetés stb... Ez az egész már egy tragikomédia komolyan mondom!! -
adika4444
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
240-es sávszél megmaradt?
Egyébként hívd újra, hátha valami hozzáértőbb ügyintézőt fogsz ki. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Illetve ezt régebben Telekom-nál használták, mert ott ugye tiltva van a bridge mód, de már pár éve javították a hibát, és mivel a firmware-t a CISCO készíti mindkét szolgáltatónak egyedi igények alapján, így gyanítom, hogy az e-fajta sebezhetőségeket igénytől függetlenül is befoltozzák minden esetben.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ahogy tegnap este írtam, nálam már megy a bridge mód, de itt más (volt) a probléma, mint a linkelt esetben. Maga a lenyíló menü létezik, ki lehet választani a működési módot, de a HGW ezek után 2-szer újraindul. Elsőre bridge módba (látszólag), majd az online állapot elérése után azonnal még egyszer, de már ismét router módban.
-
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bridge mód <- html inject
Ez nem működhet mostanában Nektek is...? [link]... habár a kommenteknél 403-as hibát írnak. Tehát már nem működik valószínűleg.
-
Én hülye reggel újra indítottam a Cisco EPC3925-t és megkaptam az only router módot

Természetesen hívtam a 1221-t de tagadták, hogy lenne megoldás/frissítés erre így most ott vagyok, hogy ismét a Cisco lett a router-em
-
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok!
240 Mbps-os internetemhez beszereztem egy TP-Link Archer C7-es routert. Erre azért volt szükségem mivel mindent Wifiről használok. A HWG-t bridged módba helyeztem, HWG-ből a router WAN portjába. Ilyenkor a feltöltési sebességem (érdekes módon csak az asztali gépen) csak 3 Mbps. Ha a router LAN portjába dugom a kábelt akkor nincs semmi baj. Csak hogy van egy Playstation is, aminek nem tetszik ez a megoldás. Nem bír felcsatlakozni a netre, hibával kidob.
Kaptam olyan tanácsokat hogy kapcsoljam ki a DHCP szervert és akkor jó lesz, és egy ún. Switch ként fog üzemelni a dolog. Nem tudom hogy ez mennyire helyt álló. Ötletek?

-
Ablakos
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
240-es netről van a bridge/router panasz, de nekem 30M/3M, én is így jártam. Mindenkinek rendbe teszik vagy aki kitartóan kéri?
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Remélem hamarosan ideér.

-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nincs, Reset is volt.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
megtörtént...
Köszi!
-
blakey
titán
Nálam még nincs Bridge mode.

-
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
eric.cartman
üzenetére
Szia!
Belépsz az online ügyfélszolgálatra, és letiltod a WiFree-t.
-
Sziasztok,
Ha esetleg tudna valaki tanácsot adni abban, hogyan lehet a fogyasztását minimálisra csökkenteni egy Ubee EVW3226 fogyasztását, ha azt csak és kizárólag "modemként" akarom használni. (többek között nem akarok Wi-Free hotspot lenni...)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Kami11
őstag
Végre működik a bridge mód!
Remélem ne cseszik el újra!
-
-
Bélaaaa
őstag
És ebben a pillanatban megjött a "brigde mód"! Hallelúja!

-
adika4444
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
hm. Kétlem hogy ha visszacsinálják a fw-t majd visszaáll, csak nem fw függő.
Egyébként nekem a Telekom LTE mobilnetem volt ilyen tavaly ősszel, vicces is volt amikor suliban 50 megát mértem lefelé, meg a torrent jött lefelé 3 Megabytes-sel
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Pedig rá is kérdeztem többször.
Mondta hogy nem adja ki a gép.
Nincs az az internet csomagban értsem meg.
Külön lehet csak megrendelni, csomagban ilyen nincs.
Meg amúgy is hűségem van.Holnap újrateló

-
-
Kami11
őstag
Nem vagyok nagy hálózati guru, de a Cisco router nem engedi DMZ-be tenni a routert. Ha megadom az ip címét azt írja: "Invalid IP adress!"
Biztos én rontok el valamit, ha leírnátok hogy hogyan kell -akár privátban- azt megköszönném! -
válasz
vargalex
üzenetére
Mivel a Linksys WRT320N van használva így a letöltés megáll 140 Mbps-nél.
xboxmod
A Hitron-ban is van bridged mód.Mivel csütörtökön kezdődött a sebesség növekedésem amikor előjött a bridged mód eltűnések többeknél így lehet, hogy ezzel függ össze és ha az megoldódik akkor lehet, hogy nálam is vissza áll a korábbi, előfizetett 120/10-re.
-
kabelmania27
félisten
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Nincsmit, lehet megsütötte a nap.
donmackó: Igen, sajnos, először egy us freki aztán telefon, tévé kockás. -
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi, akkor kifogtam egy nagyon jó ügyintézőt :S
(#38027) HofiZoli:
Azt gondoltam hogy csere lesz Hitron modemre.
Át lehet állítani bridge módra?
Ha nem akkor lehet még átgondolom a váltást.Lehet kicsit sajnálnám a cisco modememet.
(tegnapelőtt lett annyi az adapterének, de a modem még működik
) -
donmackó
addikt
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Nekem annó engedték hogy a régi XL (120/10 net....)-ről váltsak az újra (240/20 net....). Fizetni meg ugyan annyit fizetek, és nem a +120 megás opciót kértem hanem a rendes XL csomagot.
(#38026) kabelmania27: Valószínű hogy előbb-utóbb minden le fog halni.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
HwAdokVeszek
üzenetére
Trio XL-ben 240-es net van, ne 500ast kérj, hanem a 240-hez +260 bővítőt. Simán fog menni, de eszközcserére készülj.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Sziasztok.
Mennyire lehet az igaz hogy hűségidő alatt (Trio XL csomag), nem engednek magasabb internetre váltani?
Ma felhívtam az ügyfélszolgálatot, és azt magyarázta hogy addig amíg hűségidőm van nem fogok tudni magasabb internetcsomagra váltani :S
Eléggé furcsa ez, mert ha többet akarok fizetni az miért baj?
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
A tv elég sokszor kockásodik (legalábbis a mese csatornák), a modem jelszintjei megvannak. Érdekes hogy (modem restart után jó lett) villogott rajta a led mint ha aktív lenne. Pedig sem ki sem bejövő hívás nem volt (itt volt a telefon tőlem 1 méterre).
-
-
donmackó
addikt
Elszállt a telefon is:
MTA Line State
Line 1 Off-Hook
Line 2 On-HookLine 1 lenne az ami él, és tök süket. Vonal hang sincs. Bravó
Még jó hogy van upc mobil. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Nálam ez:
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc
Firmware Name: epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc.bin
Firmware Build Time: Dec 30 12:49:43 2013 -
Tegnap a SamKnows Whitebox 135-140 Mbps-s letöltéseket mért, este aztán ismét csináltam egy tiszta mérést és 140 Mbps jött ki (a Linksys WRT320N ennyit tud), átkötöttem a gépet közvetlenül a Cisco EPC3925-re (van bridge mód) és egyből 248 Mbps lett az eredmény így aztán úgy tűnik valami miatt 240-es csomagba kerültem. Még szerencse, hogy végül visszamondtam a telefonos ajánlatot, a net sebesség annyi de az ár a korábbi 120-sé

Azoktól kérdezném akiknek szintén Cisco EPC3925-je van, milyen firmware verzió van náluk?
Az enyém:Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc
Firmware Name: epc3925-ESIP-12-v302r125573-131230c_upc.bin
Firmware Build Time: Dec 30 12:49:43 2013 -
GabN73
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Felhívtam őket, majd az ügyintéző közölte, hogy a UPC oldalán is be lehet fizetni, kártyaadatok megadásával + befizetni kívánt összeg megadásával.

Elnézést a késői válaszért, kicsit megfeledkeztem róla
-
-
Kami11
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem is azért aggódom, hogy nem oldják meg, hanem azért mert ma délelőttre ígérték és még mindig semmi.
A problémám az, hogy nem érem el a nas-t, kamerát, stb. külső hálózatból, amire szükségem van. -
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azért vagyok optimista, mert úgy is megfogják oldani max visszateszik a régi verziót.
Box dolbydigital hang probléma is megoldódott, hitronnál is.
Kami11: Régebben volt hasonló probléma más modemmel aztán megoldották. -
Kami11
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, irigylem is miatta!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Fantasztikus, hogy Te milyen optimista tudsz lenni!

-
Kami11
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az megvan, 46-47, ezzel már nincs gond.
-
Kami11
őstag
Hazaértem, ellenőriztem van-e már változás az elcseszett 3925-ös modemeknél, természetesen nincs, még mindig nincs bridge mód!
-
bb71
őstag
1 órája megint nem volt net, TV tökéletes volt, modemet újra kellett indítanom... ezt már unjuk.
1221-et hívtam, 5 perc zenehallgatás után letettem.
Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Yettel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a pon az hogy a másik irányból se jön a cső a mi irányunkba, úgy még át is lehetett volna hidalni a dolgot.